Parfumen, der får folk til at stoppe på gaden

_MG_5035_MG_5038_MG_5030_2_MG_5039

Dét med hvad andre synes dufter godt, kan hurtigt ende i en kedelig snak. Fordi vi sjældent bliver specifikke nok. Dét er der to måder at lave om på: Sæt konkrete ord på det du dufter. Det kan være hvad som helst, der rækker ud over godt og dårligt. Og læs eller genlæs Patrick Süskinds gyserhistorie ’Parfumen’. Bare tro på, at verden ikke helt er den samme bagefter.

Et kig på min dufthylde viser to nye flasker og et par gengangere:

 • Hermès’ nye Twilly er blomsterfrisk med tuberose. Men ikke sådan lige ud af landevejen-frisk. For indholdet af ingefær og dybdeborende sandeltræ gør den en smule mystisk. Det er bidende nødvendigt at dufte efter en ekstra gang, og jeg oplever, at folk rykker nærmere. En enkelt gang også på gaden.
 • Dét gør de også her. Rykker nærmere. At Chloés Nomade er pakket ind i nude-nougat, virker som en magnet på mig. Billige point måske, men heldigvis holder førstehåndsindtrykket. Den er let krydret, sart og nærmest dragende hudagtig. Og så med mirabeller i. Normalt bryder jeg mig ellers ikke om frugtagtige dufte, så der må være tale om umodne mirabelleblommer.
 • Korn-duoen fra Jo Malone er også fin. Måske husker du den fra her.

RUL DIN DUFT PÅ: Jeg synes, at duft skal rulles på, hvis man eksempelvis sidder i en bil med andre, et tog eller ombord på et fly. To jeg aldrig kommer til at slippe, er de duftende rulleolier fra Raaw (Blackened Santal)  og Comfort Zone (Tranquillity). Inden jeg i kommentarfeltet fortæller hvorfor, så vil jeg rigtig gerne høre dine ord, hvis du kender dem.

_MG_5049

PS: Har lagt lidt duft-film på Instagram her: @beautyspace.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

12/04/2018
Nogen har jo for f*nden drukket af natpotten
Få hudlægernes dom frem for konspirerende drama om din solcreme
17/04/2018
5 af de bedste produkter på apoteket
Uundværligheder nok for stort et ord. Men for pokker de her 5 produkter fungerer.

Kommentarer

 • Julia Venus

  Lyder spændende!
  ALLE burde rulle deres parfumer på. Det giver en vidunderlig intim personlig duftoplevelse – og er et sympatisk hensyn at tage til omgivelserne 😉

  18/04/2018
 • @ Birgitte B – SÅ er det tid til en uges skærmpause.

  @ Charlotte Riis – Åh ja, den er også fin.

  @ Sanne – 1000? Virkelig. Du må jo have et hyldesystem?

  @ Jytte – Jeg laver noget på solcreme inden så længe. Men andre byder ind til dig her.

  @ Glennie – ja, jeg ved det. Jeg tør ikke give en dato.

  @ Rie – Den er også fin, hvis man kombinerer/lagre med Rudolph duften. Synes jeg.

  @ Helle Rick – haha, det har jeg ikke tænkt på. Bare at den, som du siger, holder længe.

  @ Amis – Ja, den skal lagres med deres EDP.

  @ Martha L – Lige så smuk RG, lige så skrap (for skrap) er den også til mig i dag. Kan det have været en anden duft (?), for jeg synes slet ikke, de er i familie. Men måske er det bare mig.

  @ Anne-Sophie – jeg ville prøve Inikas mineral foundation. Og generelt holde mig til oliefrie produkter.

  @ Leafysmoothie – Det lyder som en fin dufttaktik.

  @ Lotte B – Godt med brug i håret. Det fungerer jo, så længe vi ikke taler ruller. Og ikke lytter til Tom Ford, der vil have duft på dampende hed hud.

  @ Pernille – TAK fordi du deler din erfaring.

  Stor hilsen Anette

  18/04/2018
 • Pernille

  @ Jytte

  Escentual.com har lige nu deres French Pharmacy Sale, hvor flere apotekermærker er nedsat med op til 1/3 af den engelske pris.
  Det varer hele april måned og er et tilbagevendende fænomen, det er bl.a. mærker som La Roche Posay, Avéne, Vichy, Eucerin, A-derma m.m.

  https://www.escentual.com/french/

  17/04/2018
 • 1000 tak for de bedste ord og kommentarer. Jeg er tilbage på bloggen onsdag morgen inden kl. 9 med respons.

  Stor hilsen Anette

  17/04/2018
 • Lotte B

  Har også Comfort Zones Tranqillity, og har nok haft den i 15 år’ish. Bruger den gerne i håret, og får altid kompliment.
  Synes også Amazing Space laver nogle gode duft. Sunset er min klare favorit.

  17/04/2018
 • Leafysmoothie

  Jeg har et set med milde, fine rulle parfumer fra H&M conscious serien, de er rigtig lækre og samtidig diskrete. Baseret på jojobaolie, så de funker også super godt som underlag til enhver vapo parfume, og får den at holde længere og gør duften lidt personlig.
  Må tjekke dine forslag ud, dine tip plejer at være jackpot!
  PS til Jytte, La Roche posay og Vichy (apoteket) plejer at have store tuber med 300 ml solcreme i høj faktor på apoteket hver sommer til en god pris, af typen creme som er til både krop og ansigt og til både børn og voksne, og er perfekte hvis mange skal bruge meget solcreme (familie).

  16/04/2018
 • Anne Sophie

  Hej Anette. Vil du ikke anbefale noget makeup, der ikke forværrer akne (særligt concealer, cremeblush og bronzer)?

  Kh Anne Sophie

  16/04/2018
 • Martha L

  Jeg fik et sprøjt Nomade sidste uge, og det må åbenbart have ramt min jakke en smule. Jeg får hele tiden mindelser om Rive Gauche, som jeg havde sidst i 80’erne – måske aldehyden, men jeg er ikke gode venner med den duftnote.

  16/04/2018
 • Amis

  Duften fra Rudolph Care er rigtig god, men den forsvinder hurtigere end nogen anden parfume jeg nogensinde har prøvet. Skuffende.

  16/04/2018
 • Helle Rick

  Jeg har kun prøvet rulle-duften fra Comfort Zone. Den dufter af kanel lige når den rulles på, men når den har siddet lidt dufter den skønt (ikke kanel agtigt) 🙂 Duften holde længe synes jeg.

  16/04/2018
 • Rie Dyrnes

  Jeg fik Comfort zone Tranqillity i en box, den er lige skarp nok til mig.
  Er til gengæld vild med Rudolph care lille rulle, som dog ikke holder ret længe, hverken duften eller rullen :O)

  16/04/2018
 • Glennie

  Hej Annette,
  Jeg venter med læængsel (og måske en smule utålmodighed, som du skal tage som kompliment til din uvurderlige hjælp i hudplejejunglen) på dit næste indlæg om gode solcremer til ansigtet til sart hud og alle de andre ønsker, vi har ytret her på bloggen. Helt konkret, så venter der solrige dage forude, og jeg vil SÅ gerne prøve at lande på en velegnet solcreme, så jeg ikke skal leve mit liv som ren skyggeblomst 😉

  16/04/2018
 • Jytte

  Solcreme, hvilken skal jeg vælge til dagligt brug? Jeg gik med uforrettet sag fra apoteket nu. Den solcreme jeg har hjemme nu får mig til at ligne en discokugle, jeg glinser sådan. Så så jeg på priserne på dem der var specielt beregnet til ansigtet, og med den mandelstore portion som kræves dagligt, var jeg hurtigt oppe i et meget højt (synes jeg) økonomisk forbrug om ugen. Hvilken vil du anbefale for ansigtet når man også tager prisen med i ligningen?

  16/04/2018
 • Så er spørgsmålet jo bare om man er vild med at folk rykker nærmere! 😉 Chloés flaske (og æske) er utroligt smagfuld – siger jeg, der har samlet parfumeflasker siden jeg var 5 og har ca. 1.000 stående på hylderne. 🙂

  Men jeg vil klart prøvesniffe dine anbefalinger.

  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  16/04/2018
 • Charlotte Riis

  For filan Birgitte, jeg læste det også som TB .

  Jeg er helt vild med Carven Parfume, som du tidligere har anbefalet- så dejlig en duft

  16/04/2018
 • Mon ikke det er tid til en skærmpause, når man læser teksten ‘blomsterfrisk med tuberose’ som ‘blomsterfrisk med tuberkulose’ hahaha…
  Men jeg må vist ud og prøve lidt nyt i parfumeafdelingerne. Er slem til at holde ved de favoritter jeg allerede har.
  Fik dog en prøve på Ardens White Tea, som jeg er begyndt at holde af. Plus jeg elsker min ‘rulle’ fra Rudolph Care: Signature Notes
  Kh. Birgitte

  16/04/2018