Pernilles liste: Fugtmæt glød på 2 dage

Da jeg mødte Pernille Rahbek tidligere på ugen, klagede hun over vinterligegyldig hud – hvis du har tid og lyst, så ligger seancen på Instagram (@beautyspace) under højdepunktet GLOW. Løsningen blev fundet i Magasin – til 1400 kroner mindre, end hvad Rahbek forventede. Her er den samlede liste af køb fordelt på rutineanbefalingen morgen og aften. Målet er enkelt: Sikre fugt og glød samtidig med, at der er to ting, jeg gerne vil have listet ind i hendes rutine: Nemlig SPF og selvbruner. Her er hele molevitten:

Morgen:

Først eksfoliering med en vaskeklud – ikke for hårdt, ikke for blidt.

Hvorfor? Fordi de sløve overfladeceller på verdens billigste måde tager flugten og dermed baner vej for mere glød. Det afgørende her er kontinuitet. En svamp vil gøre det samme.

Ansigtsmist fra Beauté Pacifique

Hvorfor? Fordi den indeholder solid fugtbinding sammen med dulmende niacinamid (B3-vitamin) til en fornuftig pris.

Pure Hyaluronic Serum fra Pestle & Mortar

Hvorfor? fordi den med et enkelt indhold af hyaluron, aloe vera og antioxidanter formår at levere fugt, så det ses og mærkes.

Radiance-Plus Glow Booster fra Clarins

Hvorfor? Det er samarbejdsvillige selvbrunerdråber, du kan tilsætte din normale hudpleje. Bare en enkelt dråbe dagligt blandet i serum eller ansigtscreme. På den måde kommer farven langsomt og naturligt fremfor tjubang.

VitaZing SPF15 fra Origins

Hvorfor? Fordi det er en delikat, let farvet dagcreme i kategorien ’tryllecreme’ der både giver beskyttelse, farve og fugt. Jeg er overbevist om, at hun vil synes om konsistensen i en grad, så hun slet ikke bemærker, at der er SPF i. Jeg kan dog være en anelse nervøs for, om den bliver for lys til hendes hud, men vi får se.

Aften

Rens med Biodermas Micellar Water, som vi købte på apoteket (se APO-TOUR under højdepunkter her).

Fordi det om aftenen skal gå hurtigt for Pernille. Men derfor kan det jo godt være ordentligt, og hun kalder Bioderma for en ’mærkbar behagelig opgradering’. Du vil ikke vide, hvad hun brugte før.

Så en salicylsyre-toner (det kunne også være en maske) – og flere gør det godt her, eksempelvis Paula’s Choice (Skin Perfecting 2% BHA) og The Ordinary (Salicylic Acid Mask 2%).

Fordi salicylcyre kommer ned i porerne som en gammeldags flaskerenser, peeler (og dermed fremmer glød), men på antiinflammatorisk vis. Skru op eller ned for effekten ved at fortynde med et fugtserum eller bare bruge den et par gange om ugen.

Mæt huden med en fugtmættende ansigtscreme – helst med A-vitamin i.

HVILKEN HUD ER DER TALE OM? Pernille Rahbæk har det, kosmetiker Daniela Fraser kalder for en tæt-på-en-normal hud. Dvs. hverken tør eller fedtet, bare en lillebitte smule tør i overfladen, som Fraser tilskriver vejrskift og mere indetid med radiatortør hud til følge.

VIL DU VIDE MERE, så finder du Seriøst bedre hud her med specifikke rækkefølgeguides afstemt efter, om du er udfordret af pigmentpletter, rødme eller … ja, rynker. Er også på biblioteket.

@beautyspace på INSTAGRAM

Arbejdsformen på Beautyspace finder du noget om her.

14/10/2020
2 spørgsmål, der bragte min Instagram i knæ
Plus friske-øjne-nu TV-maskerne
19/10/2020
Hår – mere af det, tak
Substral til hårbunden + udglattende nyt om Pernilles pande

Kommentarer

 • Maria

  Octocrylene og ethylhexyl salicylate er mistænkt hormonforstyrrende stoffer.
  Fundet i Kemiluppen.

  23/10/2020
 • Katrine

  Hej Anette
  Jeg har på din anbefaling købt Bioeffect EFG serum men er nu blevet i tvivl om hvilken rens jeg kan bruge under. Normalt bruger jeg en kokos olie fra Balm Balm og vasker af med en vaskeklud. Men er der så olie tilbage på min hud, der forhindrer EGF i at virke?
  Hvilken rens vil du anbefale i stedet? Jeg vil gerne have noget parfume frit, der også kan fjerne mascara (ikke-vandfast).
  Sætter pris på dit svar.
  Mange tak
  Katrine

  20/10/2020
 • Kristina Jensen

  Halløj … jeg er blev forelsket …. i den lille Poula’s choise.. der var med i sidste box… men hvor køber jeg den ?? Kun på nettet ?? Go Tirsdag .. kh Kristina

  20/10/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Luna, jeg synes Biotherm er gode til at lave gel-cremer, har du mon prøvet dem?

  @ Pernille S, bliver så GLAD så GLAD af de ord. Tak fordi du læser så flittigt med herinde.

  KH Anette

  19/10/2020
 • Pernille+S

  Sådan! God basisviden Anette, hvor de fleste kan være med prismæssigt. Din “opskrift” har været min daglige rutine i de mange år jeg har fulgt din blog. Min hud har ALDRIG været flottere. I taknemlighed – Pernille S

  18/10/2020
 • Luna

  Anette, – kan du anbefale et par gode gel-cremer med masser af fugt? Noget der trænger ind, og ik fedter. Helst ikke med olie i, eller med så lidt olie som mulig. Efterår gør min hud TØR og kedelig

  16/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria, specifikt hvilke stoffer tænker du på? Og vedlæg endelig dokumenation i forhold til mistanke. Mange tak.

  Stor hilsen Anette

  16/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette, det kan du sagtens gøre, hvis du gerne vil gøre noget ved dine porer, glød og måske linjer. Men gå langsomt frem, og se hvad din hud har det godt med.

  @ Tonnya, jeg er med på spørgsmålet. Sagen er, at jeg synes både Rudolph Care, James Read og Ecooking også gør det virkelig godt på bland-selv-dråber området. For mig er lugten forbigående, men der er nuancer i duftstyrken blandt dem – så du må ud at prøve.

  @ RL, Mange tak for dit indspark. Det er godt med deling af de gode erfaringer herinde. Og du har ret mht. pigmentpletter – de bliver i den grad fremkaldt (ikke at de jo reelt bliver værre), og det er faktisk et minus, jeg bør fremhæve mere, så TAK.

  @ Kathrine, jeg har taget videoen ned igen, for den fungerer godt på Instagram, hvor den ligger under højdepunktet GLOW. Alle navne på produkter er nævnt herover. Finder du dem?

  @ Jane, rosacea er så ekstremt individuelt (og jeg vil anbefale dig at læse kapitlet i bogen Seriøst bedre hud, hvor du har hudlæge Janne Touborgs gode ord). Du vil helt sikkert have det fint med hyaluronserummet. Mht. selvbrunerdråber ved jeg ikke, om du har erfaring fra andre? Cremen vil kræve et forsøg. Og JA MHT. A-vitamin … hvis du har tålmodighed 2 uger mere, så har jeg et længeventet bud.

  @ Iben, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  Stor hilsen Anette

  16/10/2020
 • Maria

  Hej Anette,
  Hvad er dine tanker omkring de mistænkte hormonforstyrrende stoffer der er i vitazing?

  Kh Maria

  16/10/2020
 • Iben+Hahne

  Jeg elsker selvbruner dråber A Hint og summer fra Rudolph Care, Tonnya Borghill.
  Ha en dejlig dag

  16/10/2020
 • jane

  Hej
  Er behandlingen ok for hus med rocasea? Og kan du anbefale en creme med A-vitamin?

  Pft tak
  Jane

  15/10/2020
 • Kathrine Dam Hastrup

  Desværre er alle produkterne ikke nævnt på listen. Der var både en maske og et produkt med salisinsyre.
  Det var svært at se produkterne i videoen, pga lyset, så jeg kunne ikke finde de specifikke produkter bagefter, eller her på listen, med link.

  15/10/2020
 • RL

  Ift selvbruner effekt har jeg også gode erfaringer med Vita Liberatas beauty blur with selftan til ansigtet. Synes ikke den lugter, hvilket jeg desværre synes clairns dråber kan have tildens til (dog ikke i samme grad som mange andre selvbrunere). Derudover har den en god konsistens, og bruner meget blidt/let (hvilket jeg synes er en fordel og man kan altid opbygge ved at bruge den oftere) samtidig med at den dækker lidt. Man kan købe forskellige nuancer alt efter hudfarve. Blot en lille anbefaling herfra.

  Noget der kan være lidt udfordrende ved selvbrunere er dog, at de godt kan have tildens til at fremhæve steder, hvor man har pigmentpletter/ar fra urenheder (gøre dem lidt mørkere), synes jeg. Men måske bare mig..

  Skal helt sikkert lige have en prøve på den creme fra origins – den lyder interessant:)

  15/10/2020
 • Tonnya Borghill

  Hej Anette,
  Findes der ikke et alternativ til Radiance-Plus Glow Booster fra Clarins ?
  Jeg syntes at den lugter af ‘gammeldags’ selvbruner:-)
  Har ellers brugt den før og var glad for gløden bare ikke lugten… Tak !

  15/10/2020
 • Mette

  Hej Anette
  Jeg har fornyelig investeret i Bio-effect og bruger den om aftenen.
  Ovenpå den, bruger jeg Ecookings natcreme.
  Vil du anbefale at jeg evt. indfører salicylsyre-toner i min rutine, inden jeg bruger bio-effect? 🙂
  På forhånd tak.

  15/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ ZS, ja og den ligger stadig på Instagram under højdepunktet GLOW. Jeg har taget den væk fra bloggen, fordi kvaliteten blev for dårlig, når den skulle blæses op. De er dygtige hudplejesnedkere hos Shiseido. Laver rigtige mange fine ting. De er også glade for silikone, som jeg er mindre glad for. Argumentet synes jeg, at vi skal forfølge: I hvilke ingredienser specifikt er det, at der er tale om mindre molekyler? Jeg vil også gerne se noget på, at tyndere hud har brug for mindre molekyler.

  Huden omkring øjnene ER tyndere, dvs. der er brug for noget, der kan hindre fugtfordampningen, fordi den hurtigere bliver tør (et ekstra lag fugtserum el. dagcreme rækker i 9,5 ud af 10 tilfælde). Nogle kan lide noget federe netop dér og andre noget lettere, så der er også en pæn portion temperament inde i billedet.

  Stor hilsen Anette

  15/10/2020
 • ZS

  Kære Anette!
  Det er en sjov video!
  I dag fik jeg min hud scannet af Shiseido i Matas. Hun sagde, at øjencreme er nødvendig, fordi molekylerne i den er mindre end i dagcreme, og derfor vil en dagcreme aldrig være så effektiv som en øjencreme. Lidt ligesom med negleolie. Er det korrekt?
  Hvad mener du ellers om Shiseido helt generelt?

  15/10/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.