2 spørgsmål, der bragte min Instagram i knæ

Jeg har taget imod en udfordring fra filmkvinde og altmuligmester Pernille Rahbek, som føler sig vinterligegyldig i huden. What to do? spørger hun. Jeg trækker hende i Magasin med en bagtanke – du kan se seancen på IG @beautyspace i stories og under højdepunkt, hvis du har tid og lyst. Der er nemlig to specifikke ingredienser, jeg gerne vil have listet ind i hendes rutine. To ting, hun ikke bryder sig om: SPF og selvbruner-dråber, fordi hun så gerne vil være solbrun. Det ender i en spøjs, og for mig sjov, tur igennem Magasin, hvor der bliver købt tre ting, som her og nu vil gøre en forskel for hende. Du kan se klippene her.

Og til de to ovennævnte spørgsmål:

 • HVAD MENER DU MED, AT FUGTMÆTNINGEN ER MIDLERTIDIG? Jeg mener det, jeg siger. For lige så afgørende fugtmætning af hudens overflade er, lige så midlertidig er den også. Du skal jo repetere igen næste dag, muligvis før. På samme måde som med tandbørstning. Her ved jeg godt, at vi fjerner noget i modsætning til at komme noget på, men jeg håber, at sammenligningen giver mening. På samme måde som ingen løber en tur i dag og forventer, at virkningen varer til efter jul. Afhængig af hud og omgivelser kan en fugtmætning vare mellem fire til syv timer. Så. Fugtmætning er afgørende, men midlertidig.
 • ER TRIO-ANBEFALINGEN ALDERSBESTEMT? Absolut ikke. Vi taler Clarins Glow Booster (selvbrunerdråberne), Origins VitaZing SPF15 (tryllecreme) og P&M hyaluronsyreserum (prisvindende fugt).

Er der så personer, de tre produkter ikke vil egne sig til? Ja absolut. Trioen er ikke til dig, der går all in på det veganske, heller ikke til dig, der går efter overvejende økologi. Endelig er der silikone i VitaZing, men det er en lille pris at betale i forhold til at få listet SPF ind, og jeg har taget udgangspunkt i Pernilles hud og her-og-nu ønske.

OG SÅ TIL DE TO MASKER FRA GO’ MORGEN DANMARK I MANDAGS:

Når man lukker huden inde bag en maske, bliver der skabt et lille nyt mikromiljø – og hvem havde drømt om, at man kan svede så meget i underansigtet, når man sidder der i vogn 81 på vej til og fra Jylland. Især hvis jeg tager turen frem og tilbage samme dag, kan jeg mærke de 6-7 timer bag en maske.  Og det er i dét fugtige miljø, at hudens eget fedtstof og mængden af sved stiger, så balladen hurtigt kan opstå med irritationsudfordringer som rødme, kløe, bumselignende udbrud – i en grad, så reaktionen har fået sit eget navn, nemlig det engelsk sammensatte ord af maske og akne = maskne.

STOFMASKE MED SØLVIONER: I studiet i mandags havde jeg en variant med fra Dermalogicas lillesøster Bio-Therapeutic: En 3-lags tætvævet stofmaske, som er noget mere behagelig i toget. Man skal selvfølgelig vide, at der ingen standarder er for stofmasker. Heller ingen dokumentation i forhold til filteringsgrad. Men de er lovlige, og de er genanvendelige (den her kan vaskes 50 gange). Det bemærkelsesværdige er her, at der er indlejret sølvioner i masken. Og kigger vi i et bredt perspektiv på sølv – og i den faste form vi kender – så har sølv en lang historik i sundheds- og medicinalverdenen. Med ry for bl.a. at være helende og rensende. Hvem ved, måske gør sølvionerne også godt i en maske.

KAN VI TAGE FRISK-NU-ØJNE løsningen i morgen? For jeg har muligvis fået en ny favorit på den front. Lige nu vil jeg lægge de afsluttende filmklip op på Instagram med glød-rutinen til Pernille. Hun er for mig den bedste reminder om, hvor meget vi på tåbelig vis i hudplejeverdenen tager for givet. Især de ord vi kaster omkring os i troen på, at alle er med.

@beautyspace på INSTAGRAM

13/10/2020
3 ting, der stensikkert kaster kompliment af sig
Især hvis du bærer maske
15/10/2020
Pernilles liste: Fugtmæt glød på 2 dage
Udfordringen gik på vinterligegyldig hud

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @Yb, ja fugtmætning er midlertidig på samme måde som tandbørstning og solbeskyttelse er. Du skal gentage dagen efter også ;o)

  @Leafysmoothie, SÅ smukke produkter og et spændende univers. Jeg er nysgerrig … for hvad oplever du af virkning?

  KH Anette

  19/10/2020
 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Charlotte, og TAK fordi du læser med. Det er jeg utrolig glad for. Mht. ‘skin tags’ så har jeg ingen erfaring ud over, at jeg kan se, hvor generende de er for flere. Her er lidt læsestof:

  https://www.medicalnewstoday.com/articles/67317#treatment

  @ Tanja Elisabeth, herligt at du deler din gode erfaring. Det ER et godt, og jo helt ualmindelig enkelt, serum. Jeg har C-vitamin-varianten stående, men er endnu ikke nået dertil.
  Hvis du har fået at vide, at noget fra silikonefrit, kan du jo tage det tilbage. Det ville jeg gøre.
  Denne er ude: https://beautyspace.dk/aarets-apoteker-hit-2/
  Og nej, silikone er ikke slemt for rosacea, du skal bare være ekstra obs på altid at få det vasket af om aftenen. Fedt og sved kan ende ‘trapped’ bag silikone (kilde: hudlæge Leslie Baumann), så derfor vil du have det af igen.

  @ Britt, ja måske og du har ret. Meget relevant pt.

  @ Pernille S, ja jeg vil lave en ‘inden du skifter til vinterdæk’ rutine ;o) GODT forslag.

  @ Lene, jeg forstår din frustration.

  @ Sanne, jeg er meget begejstret for Chanels Healthy Glow Foundation tilsat en evt. glow-dråbe fra Jorgobé.

  KH Anette

  19/10/2020
 • @leafysmoothie

  Jeg bruger lige pt en creme med sølv i og den er virkelig god, mon den har forebygget noget maskne også? Argentum hedder den och dufter også fan-tas-tisk. God eftermiddag, kh Helene

  16/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle gode ord. Jeg er tilbage fredag på Beautyspace med respons. 1000 tak for din tålmodighed. KH Anette

  14/10/2020
 • Yb

  Du skriver, at fugtmætningen ven brug af hyaloronsyre er midlertidig…jeg bruger hyaloronsyre serum under A-vitamincreme om natten – er det så spildt krudt???. Hvis ja, hvilken serum skal jeg så bruge?

  14/10/2020
 • Sanne

  Kære Anette
  Kan du anbefale en god Foundation som kun er medium dækkende til vinter? Jegbruger origins tryllecreme som du kalder den eller Waso hele sommeren og forår. Jeg har brug for en flot udgave med en anelse mere farve til nu som også giver flot glød – naturligt og som er god til tør hud. Har svært ved at finde noget

  14/10/2020
 • Lene

  Det bedste ville være at droppe de masker. De hjælper alligevel ikke, når de fleste genbruger engansmasker, tager dem ned om hagen , og i det hele taget rør meget ved dem. Et er teori, et andet praksis, det er virkelig mærkeligt, at vi pludselig skal bruge mundbind, der for 2-3 måneder siden ikke blev anbefalet.

  14/10/2020
 • Pernille+S

  Var så heldig at have en fridag, så jeg kunne se dit indlæg på Go’ Morgen Danmark. Dejligt du fik lejlighed til at tale om alle de produkter du havde med på bordet 🙂
  Inden længe skal vi skifte til vinterdæk. Har du nyheder her i hudforstand du kan gøre os kloge på? Kh Pernille S

  14/10/2020
 • Britt

  Det der med masker er dybt relevant. Det er jo ikke kun os hud-forfængelige der lider under maskerne, men mange andre oplevet kløe og kosmetiske gener. Derfor rart med et alternativ. Jeg tror vi kun har set lidt af hvad der vil blive udviklet af masker på længere sigt. Måske endda nogen vi bliver smukkere af at have på (spa i toget!)
  Du ser i øvrigt ret skøn ud med de grønne øjenmasker – måske en ny trend?

  14/10/2020
 • Tanja+Elisabeth+Donbæk

  Hej Anette,

  Spændene tur I var på. Jeg har selv brugt Pestle&motars serum i mange år. Den er virkelig lækker. Har du erfaring med den nye de har lavet, den med c vitamin-combo sag?

  Jeg har mild rosacea og det går generelt super godt og min hud er i balance. Takket være din blog og derigennem en benhård konsekvent rutine. Jeg oplever dog enkelte urenheder på kinderne lige nu. Ved ikke om det skyldes efterårsferie med masser af gåture i sol og blæst. Men jeg vil gerne spørge til om der ikke er tryllecreme uden silicone ? Var på apoteket og fik købt en avene sag med hjem. Spurgte om den var fri for silicone og til det sagde apotekerdamen ja til. Efter at have sjasket min håndryg ind i creme nede i bilen, læste jeg alligevel inci listen og der er dimethicone i. Lidt øv når jeg nu spurgte. Er silicone bedst at undgå ift. rosacea ? Det er i min foundation, men vil jo gerne begrænse det. Så udover Karmamejus bb creme, som jeg har overvejet, hvad er der så ?

  Tak for alt det du skriver og deler 🙂

  Bedste hilsner
  /Tanja Elisabet

  14/10/2020
 • Charlotte

  Hej Anette,

  Glæder mig til at læse dine indlæg hver dag. Det er faktisk ikke ret mange, man kan sige det om!

  Jeg tænker på, om du har nogen erfaring med produkter til fjernelse af de der små irriterende “skin tags” (har de egentlig et dansk navn?), som desværre popper mere og mere op hist og pist med alderen. Jeg er 56.

  Der er jo både frys og smør på midler. Jeg synes ikke jeg har de bedste erfaringer med hverken den ene eller den anden type når det var til børnenes fodvorter. Der måtte vi altid hen til hudlægen, der havde en bedre fryser.

  14/10/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.