Med EGF-proteinet på kroppen og svampe i ansigtet

Muligvis husker du læser-kommentaren fra Sarah, der fortalte, at det nærmest gik for godt med hendes hud. Noget, hun bl.a. tilskrev vækstfaktorproteinet EGF. Og jeg er lidt i samme boldgade nu, når det gælder kropshuden – min, ikke hendes. For det er især huden på forsiden af lårene og den øverste brysthud der hos mig har krævet en ekstra indsats. Og jeg ved fra kommentarfeltet, at jeg ikke er alene. Årsagen kender jeg – og den har dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissau tidligere sat ord på:

”Når der er tale om en solskadet hud, der har tabt elasticiteten, så er min anbefaling at behandle den på nogenlunde samme måde, som du vil gå til en lignende situation i ansigtet. Med den forskel, at huden på benene kan tåle mere fedtstof. Samtidig er den sløv i forhold til heling, så slå tålmodigheden til i minimum én til tre måneder”.

NY RUTINE: Jeg har forsøgsvis justeret min rutine. Kører peelende kropsserum sammen med A-vitamin hver anden aften og EGF hver morgen. For Bioeffects opgraderede kropsserum er skruet godt sammen med især det kollagenboostende vækstfaktorprotein og fugtmættende hyaluronsyre. Jeg ved ikke med dig, men jeg er ekstra glad, når en konsistens føles magnetisk, nærmest smack-agtig, på huden, og det gør den her. Opgraderingen skal forstås på to måder – det er dels en mere koncentreret udgave af EGF (det skal siges, at det er Bioeffects eget løfte, men de er ret åbne omkring deres læringskurve i forhold til vækstfaktorproteinerne, og hey er det ikke det, kloge mennesker tør være?). Og dels en noget større mængde, tæt på dobbeltstørrelse af den første udgave. Den er drøj (og det bliver du glad for, når du hører prisen) – en arm, ikke jo i Schwarzenegger-size, kræver én dråbe. Jeg har nu testet løs i 4 uger, og huden de to omtalte kritiske steder er mærkbart mere tilfreds, mindre tør og det kreppede look er væk som i VÆK (her er jeg dog overbevist om, at det netop er kombinationen af A-vit, mild syre og EGF).

Nå, men EGF til kroppen kan du se mere på her, hvor jeg har spurgt Bioeffect, om de vil åbne ballet for os Beautyspacere i dag, for lanceringen sker først i næste uge. Hvis du altså mangler og ikke har brugt alle dine penge på sommerferie.

OG SÅ TIL SVAMPENE: Jeg har altid haft en svaghed for dr. Andrew Weil (læs hans vidunderligt kloge bøger) og hans sundhedssyn. Origins var fremme i skønhedsbussen, da de indledte et samarbejde med ham for snart mange år siden. Han er bl.a. svampeklog udi det ekstreme og Mega-Mushroom ligger mit hjerte nært – desuden et af de første produkter, jeg havde med på Go’ Morgen Danmark. Nu har Weil & Co. skabt en fugtmættende mist tilsat de beroligende svampe, flere slags – sammen med hyaluronsyre – alger og beroligende mælkesyrebakterieekstrakt. Alt er godt. Eneste ulempe er størrelsen, for ak 100 ml er ikke meget i en mist. Den er heller ikke til dig, der ønsker at undgå æteriske olier. Til gengæld er spraydimsen behagelig støvregnsfin – prisen er 175 kr.

@beautyspace på INSTAGRAM

Videnskabelige artikler for dig, der vil læse mere om EGF, finder du bl.a. her og her.

Varedeklaration: Mit testeksemplar (fordi produktet ikke har været tilgængeligt for køb) er et presseeksemplar. Origins-misten er et genkøb hos Matas.

Foto Jens Peter Engedal

27/07/2021
Mine tømte C-vit flasker
Brugt rigtigt i rutinen, giver C-vitamin 3 fordele
29/07/2021
Livet er så fucking kort. Gør nu, hvad der gør dig glad
Badeværelses-snageren hos Sara Bro

Kommentarer

 • Anna

  Et spørgmål mere
  Hvis EGF er sart og der skal gå fem min for næste produkt, hvad så med inden? Hvis jeg nu fx bruger micellar og mist?

  04/08/2021
 • Sigga

  Kære Anette

  Kan du anbefale en cream til kroppen som indeholder a-vit/retinol til god pris?
  Bh Sigga

  04/08/2021
 • @leafysmoothie

  Fantastisk, må prøve den nye EGF og måske noget for dig: Next level: Svampe i kaffen! Kh, Helene

  02/08/2021
 • Anna

  Hej Anette!
  Når EFG har effekt, er det så varigt, eller skal det vedligeholdes dagligt fx?

  02/08/2021
   • Anna

    @Anette

    Tak Jeg tror det jeg mener er, er det en daglig effekt, der forsvinder om natten, eller vil den nye collagen, der opbygges, være mere vedvarende ved daglig alm hudpleje vedligehold som fugt, SPF, a vitamin osv

    04/08/2021
 • Anne

  Hej Anette,
  Vil du anbefale karmameju Hero til ansigtet under creme?
  Har desværre i perioder udbrud af bumser på hagen og lidt på kinderne, som jeg meget gerne vil af med. Er i 30’erne og meget ked af, at min hud svinger sådan.
  Mvh. Anne

  01/08/2021
 • Christina kragh

  Har du brugt efg på hele kroppen hver morgen og kan jeg bruge Hero fra karmameju før efg? Og så body crem til slut
  Og har efg en tid den skal være på inden andet produkt som med den til ansigtet

  31/07/2021
 • Anette Kristine Poulsem

  @ Anni, måske husker du, at vi netop har været inde på det med vandfast/ikke vandfast i forhold til SPF. Der findes ingen international standard som tidligere nævnt og jeg skelner derfor ikke.

  På spørgsmålet om alger er en stærkere antioxidant end C-vitamin, så kan du tjekke dem mod hinanden på den anerkendte skala, der findes for antioxidanter. Men det er ikke min pointe her … det er, hvad C-vit kan. Alger kan noget andet.

  31/07/2021
  • Anni

   Tak Anette.
   Jeg må absolut have sovet i timen, eller også er min hjerne blevet til grød her i overgangsalderen. Jeg kan ikke huske snakken om vandfast/ikke-vandfast solcreme. Men helt fint, hvis det er lige meget, for jeg kunne kun skaffe den vandfaste 😉

   Angående alger vs. C-vitamin så kender jeg ikke den omtalte skala. Jeg blev bare duperet af teksten om Skyns produkt: “ … mikroalger på Island og er en af de mest virkningsfulde antioxidanter, der findes. Algen, der er 6000 gange så kraftig som C vitamin, hjælper til at give glød og udstråling til en træt og grå hud. Hudens overflade bliver mere ensartet og kollagenproduktionen bliver boostet, for at mindske fine linjer og rynker. “

   Så det virker, som om de kan det samme, bortset fra at C-vist kan lysne huden? (Jeg har ingen solpletter.).

   Hilsen fra grødhjernen, som burde vide bedre efter at have fulgt dig i over fem år

   02/08/2021
 • Anni

  Hej Anette

  Jeg prøver igen:

  I indlægget forleden om solcreme linkede du til biotherms bodylotion. Jeg spurgte: Foretrækker du den ikke-vandfaste og hvorfor?

  I indlægget om c-vitamin spurgte jeg: Er Islanske Skyns serum med alger meget stærkere antioxidant end c-vitamin som de påstår?

  Mvh
  Anni

  29/07/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  1000 tak for alle gode spørgsmål og kommentarer.

  @ Mette Lundberg. Jeg hopper lidt ind og ud af ferieland, så der kan være lidt længere svartid, men det er herinde, der svares. Vil du ikke give mig datoer og de spørgsmål, du har stillet, hvor du ikke har fået svar ? Jeg vil meget gerne have dem helt konkret, ikke mindst hvor mange gange, du har oplevet det, du nævner. Ikke at jeg jo lover nogen som helst svartid, men jeg bestræber mig på at svare.

  Til alle spørgsmål om hvilken peeling og hvilken A-vitamin, så er @Micha spot on i gengivelsen af, hvad jeg har nævnt tidligere. Stor tak for repeteringen (fornemt!).

  @ Mia, som nævnt i blogteksten, så ja. Men det er hvad Bioeffect lover, jeg har ikke har det på et laboratorie og tjekket.

  @ Vivi, i forhold til andre produkter med EGF, så vil jeg altid tjekke oprindelsen. Altså hvordan er vækstfaktorproteinerne fremdyrket/produceret. Er det med bakteriehjælpe eller anden måde? Mig bekendt er Bioeffect de eneste, der har et plantebaseret produkt, men de vil nok ikke være alene om det for evigt.

  @ Bettina, nej jeg vil netop ikke undgå æteriske olier. For mig er de opløftende, men for alle der ønsker parfumefri produkter, så er man nødt til at vige uden om æteriske olier. Jeg vil skrive et indlæg om det snarest.

  Råb højt, hvis jeg har misset noget.

  KH Anette

  29/07/2021
 • Micha

  Stort set alle spørger til produkter til kroppen. Disse er anbefalet i tidligere post:

  Morgen: På letfugtet hud – som lige efter et bad – på med et A-vitaminprodukt. Bl.a. har The Chemistry Brand en A-vitaminolie, ligesom Paula’s Choice også har A-vitamin til kroppen. Lad huden absorbere og følg efter med et solbeskyttelsprodukt (vigtigt med årstiden taget i betragtning).

  Aften: Igen fordelt på letfugtet hud: Et frugtsyre-kropsserum, hvor der enten er Rens bud, eller du kan vælge parfumefrit fra The Ordinary (ansigtstoneren, bare i håndfladerne og fordelt på benene). Efterfulgt af en fed creme og så i seng.

  28/07/2021
 • Bettina

  Hvorfor vil du indgå æteriske olier?

  28/07/2021
 • Anette Bilsted

  Ja, den er super god. Men man kommer også rigtig rigtig langt med en Gausha, når man bruger den flittigt hver dag. Hvilken A-vitamin bruger du til kroppen? KH Anette. PS Hvor kan man læse dine svar

  28/07/2021
 • Mia

  Er der mere efg i denne end den anden serum til kroppen som bioeffect har lavet. Eller hvad er endelig forskellen?

  28/07/2021
 • Heidi jensen

  Kunne godt bruge et tip til de kreppede ben og arme ?
  Hvad er din erfaring med opstramning og fedt frysning i ansigtet og på kroppen ?
  Der er så mange der udbyder – men svært at vide hvad man skal vælge !?
  Hvilken A vitamin bruger du til kroppen mon ?
  Hilsen
  Heidi

  28/07/2021
  • Mette Lundberg

   Hvilken a vitamin ??? Og kan ikke forstå hvorfor der næsten aldrig er svar på spg. Er det fordi du sender svar direkte til vedkommende der spørg?? Hvor eller hvordan får man svar. Måske der er andre som mig

   28/07/2021
   • Simone

    Til Mette.
    Jeg synes da altid at Anette er god til at svare? Og hvis der er en misser plejer man bare at kunne spørge igen i et nyere indlæg.
    Selvfølgelig kan det være frustrerende hvis man bare gerne vil have et svar lige nu og her, men det er trods alt en helt gratis service med masser af information fra hundredevis af indlæg vi får herfra. Samtidig er vi jo rigtig mange herinde og det betyder rigtig mange spørgsmål om rigtig mange rutiner/produkter osv. – det er lidt meget at forlange fra en person, så der tænker jeg at det er helt fint, at det nogle gange tager lidt tid.
    Nu er det jo også sommer og der skal holdes fri og slappes af, så helt forståeligt hvis det prioriteres frem for skærmtid 😉

    29/07/2021
 • Vivi

  Hej Anette
  Jeg er – belært af at følge dig – meget glad for både A-vitamin og EGF fra Bioeffect.
  Jeg har fundet en meget billig EGF serum uden tydelig deklaration.
  Den er så billig, at jeg bruger den på de kreppede arme. Endnu ikke den store forskel (3uger)
  Kender du billigere mærker med EGF og ved du, om det overhovedet er noget, der minder om det gode fra Bioeffect.
  Vh Vivi

  28/07/2021
 • Anni

  Hej Anette
  Spændende med en serum, der trænger hurtigt ind.
  Jeg er også nysgerrig på dine andre produkter.
  Jeg gætter, den peelende serum er fra Ren, men A-vitamin til kroppen vil jeg gerne høre, hvad du bruger der. Selv er jeg glad for D-Force fra BP (med A-vitamin), som huden bliver flot af, men som dog er lang tid om at trænge ind.
  Kh
  Anni

  28/07/2021
 • Pernille S

  Hvis pengepungen var til det, ville EGF være en daglig rutine. Nu venter jeg så på du kommer med et alternativ til de kreppede ben 😉
  Kh Pernille S

  28/07/2021
 • YB

  Hej igen
  Beklager den manglende tegnsætning…ved ikke lige, hvad der skete!

  28/07/2021
 • YB

  Hej Anette
  Lyder jo fantastisk…men prisen på BÅDE A-vitamin og EGF
  Kan EGF-serum til kroppen eventuelt også bruges i ansigtet

  28/07/2021
 • Christina kragh

  Hvilken 2 andre produkter har du brugt sammen med efg

  28/07/2021
 • Anna

  Hej Anette!
  Når EFG har effekt, er det så varigt, eller skal det vedligeholdes dagligt fx?

  28/07/2021
  • Anna

   Råbe højt 🙂

   30/07/2021
 • Bente

  Hvilken peel og A vitamin bruger du ?
  Bente

  28/07/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.