Glatpandet med akupunktur – for real?

I jagten på en glat, men Botox-fri, pande tester vi kosmetisk akupunktur hos akupunktør og underviser Nikolaj Nørgaard. Han hører til landets absolut ypperste – se med live, når Pernille Rahbeks test-pande bliver dækket af nåle her (se under højdepunktet døbt aku).

I går var så anden omgang, og jeg havde bedt Pernille ringe og rapportere efterfølgende.

Det skulle jeg ikke have gjort.

”Er du sikker på, at der ikke er noget spirituelt i det her?” sagde hun som det første. Lettere omtåget, kunne jeg høre. Hun forklarede, hvordan hun på de fem kvarter under nålene forsvandt væk, ud og ned i dybe lag – vistnok helt tilbage til 1647, hvor hun mener at have levet tidligere.

For mig er den slags snak for underlig.

”Jamen, så du ikke, at Nørgaard også har krystaller liggende?” indvendte hun.

Jojo, men hvad skete der konkret? Med panden. Vil jeg vide.

”Den her gang blev der arbejdet med hele mit ansigt, og jeg kan tydeligt se, at det er mindre væskefyldt – som om der er sket en renselsesproces. Altså, jeg har fået en ny indefrafølelse – du skulle se mit blik. Sammen med en tydeligere glathed i panden.”

Jeg ringer af, hvis man da ellers kan sige det mere. For jeg tror ikke, at Pernille tænker klart. Er også i tvivl, om hun lige nu overhovedet ser klart. Jeg er med på begejstringen, som man vel at mærke jo også betaler 800 kr. for pr. gang.

I mellemtiden tikker der en mail ind fra min kloge og hjertegode kollega Lise Grossman. Hun glæder sig dybt over, skriver hun, at vi sætter holistisk akupunktur på agendaen. For det har jo eksisteret altid og kan spores 2000 år tilbage, hvor læger i Kina blev ansat til at udføre akupunktur på kejserinden med ét formål: Forbedre udstråling og bevare et ungdommeligt udseende.

Godt så. Lad os få flere fakta på bordet. Så hvad ved vi er, at:

 • Nørgaard arbejder i krydsfeltet mellem vestens evidensbaserede tilgang og østens helhedssyn: Konkret er det vestens muskelpåvirkning igennem triggerpunkter – det sted hvor nervefølsomheden er størst. Det er også det sted, der kan udvikle sig til myose. Og samtidig den gamle, udelukkende erfaringsbaserede, kinesiske lære om energi og flow i kroppen.
 • Akupunktur er et efterhånden bredt anerkendt område, der bliver brugt på alt fra fødegangen til smertebehandling generelt. Både Sygeforsikringen ”danmark” og andre sundhedsforsikringer dækker det – men jo ikke i forhold til ønsket om en glattere pande.
 • Angiveligt stimulerer ansigtsakupunkturnålene energiflowet i kroppen i forhold til blokeringer, mens nålene stensikkert forårsager et mindre traume, der kan skubbe positivt til mængden af kollagen, som vil virke udglattende.
 • Der sker også en direkte muskelpåvirkning i forhold til afspænding eller modsat aktivering. Lad os tage 11-tallet mellem brynene som eksempel: Her afspænder Nikolaj Nørgaard den stærke corrugator-muskel og får den til at slappe af. Mange års sammentrækning kan glattes ud, men ikke helt. Det vil være samme effekt, som hvis du folder en sammenkrøllet papirkugle ud.
 • Læs gerne mere her.

EN MULIG PLAN VIL SE SÅDAN HER UD: Anbefalingen lyder på 5 behandlinger inden for 3-5 uger, hvis du vil se resultater i panden. Første behandling koster 950 kr., derefter 800 kr. Efter de 5 første og tætliggende behandlinger oparbejdes der en hukommelse i musklerne, som gør, at de efterfølgende kan reagere hurtigere – her er det nok at komme igen hver anden måned.

HJEMMEBEHANDLING, SÅKALDT AKUPRESSUR UDEN NÅLE: Når du udspænder en ansigtsmuskel, skal det altid være i modsat retning af musklens trækretning. Hold udspændingen i 30 sekunder, så fibrene får tid til at give sig. Gør det dagligt. I forhold til pande- og bekymringslinjer – som er Pernilles fokus – vil hun under instruks fra Nikolaj Nørregaard vise hjemmebehandlingen på mandag på Instagram, hvor vi følger behandling nummer tre. Så kan man jo altid begynde der – med eller uden nåle inde i billedet.

HVEM BLIVER AFVIST? Det gør Botox-fyldte pander, fordi de ikke er til at arbejde med. Der er ikke nogen respons, som Nikolaj Nørgaard siger.

Redigeret af journalist Anneline Højrup

19/10/2020
Hår – mere af det, tak
Substral til hårbunden + udglattende nyt om Pernilles pande
22/10/2020
Glød: Hvad virkede, og hvad gjorde absolut ikke
Pernille begyndte at selv-dosere

Kommentarer

 • Anette+Kristine+Poulsen

  @ Sanne L, kender ingen desværre, men jeg kan se, at andre gør herinde.

  @ Pernille S, nejnejnejnej, hun har ikke fået Botox længe. Muligvis ikke i et år. El. længere. Vi er jo på udkig efter alternativer ;o)

  @ Karen, desværre. Kender ingen.

  @ Susie H, åh, jeg må blive dig svar skyldig. Det har jeg intet bud på.

  @ Kristina Jensen, de har egen dk hjemmeside, hvor du kan få alt.

  @ Christina B, 1000 tak for din hjælp – JA OGSÅ DIG @Tina.

  KH Anette

  28/10/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ord og spørgsmål. Jeg er tilbage på bloggen med respons søndag den 25. oktober. 1000 tak for din tålmodighed.

  Stor hilsen Anette

  22/10/2020
 • Christina Becher

  Højbjerg Beauty Center i Århus som er ejet af Dorthe Reiche Thomsen er også uddannet kosmetisk akupunktør og kan trylle samme resultater frem @højbjergbeautycenter

  21/10/2020
 • Tina

  @Kristina

  Du kan købe PC på

  https://udenparfume.dk

  Jeg er ikke bekendt med at man kan købe PC i fysiske butikker I Dk

  Venligst Tina

  21/10/2020
 • Kristina Jensen

  Halløj … hvor for jeg fat i Poula’s choice? Er helt forelske .. efter jeg har prøvet den i sidste box ? Kh Kristina

  21/10/2020
 • Susie+Hornbæk

  Hej 🙂
  Lige et spørgsmål om noget helt andet…jeg er vildt glad for Suntouched på kinderne…men synes at det holder lidt bedre med lidt pudderrouge over når jeg bruger mundbind . Hvilken rouge kunne matche ynglingsfarven?
  Go’ dag 🙂

  21/10/2020
 • Karen

  Hejsa Tak for godt indlæg!!! Os som bor i Jylland vil være dybt taknemmelig hvis der kunne anbefales, som gør det samme gerne ved Kolding området
  Kh

  21/10/2020
 • Pernille+S

  Kære Anette, du slutter dit glimrende indlæg af med at fortælle, at Nikolaj Nørgaard afviser de som har fået BOTOX i panden, fordi de ikke er til at arbejde med. Der er ikke nogen respons…
  Bliver lidt forvirret – har Pernille Rahbek ikke NETOP fået BOTOX i panden?
  Akupunktur versus akupressur er fantastisk. Har smertelindret og sat fødsler igang med sidstnævnte metode. Gentofte Sygehus startede for årtier siden med akupressur til fødende kvinder. Yderst virksomt! Kh Pernille S

  21/10/2020
 • Sanne L

  Får straks lyst til at spørge, hvem der kan trylle i Aarhus? Måske en der har været på Nikolajs kursus. Mon han vil ud med den slags? 🙂

  21/10/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.