Slut med dyre produkter?

HudplejeForAlle09HudplejeForAlle12HudplejeForAlle14HudplejeForAlle18HudplejeForAlle22HudplejeForAlle24HudplejeForAlle27

Mandagens indslag handlede om såkaldt demokratisk hudpleje. Dét med at solid hudpleje, der virker, er nemmere at få fat på. Uden at der vel at mærke går ild i Dankortet. Lidt som dengang Ikea demokratiserede design.

Betød det, at vi forkastede alt det, der var dyrere i forhold til, hvad Ikea havde på hylderne? Nej, selvfølgelig ikke. Vi er jo verdensmestre i at købe både genbrug og samtidig spare op til en dyr middag.

Det vil være helt gak at generalisere alt,  der er dyrt. For hvad er dyrt? Og sammenlignet med hvad? Lige så tåbeligt ville det være at generalisere alt, der er prisbilligt.

Men.

Det ændrer ikke på, at det ægte vinder over det perfekte. Ingen kan længere gemme sig (spørg bare Google og FB). Og alle bejler næsten savlende til millenials-generationen, som tænder mindre på materiel velstand. og mere på  klima, sammenhold, oplevelser og hjerteblod (også fra dem, der vil sælge dem noget). For luksusmærker betyder det, at det er pinedød nødvendigt med en tydelig relevans. Det går ikke at svare, som byens dyreste frisør engang gjorde under et interview, hvor jeg spurgte, hvorfor han var byens dyreste. “Fordi jeg ikke gider stå og klippe hele dagen”, svarede han.

Demokratisk hudpleje kan deles op i tre grupper:

 • Aktivisterne bag eksempelvis The Abnormal Beauty Company, der ejer The Ordinary. Jeg er nok ikke alene om at være urolig for stifteren Brandon Truaxe i øjeblikket. Manden raser tåkrummende mod alt og alle på de sociale medier. Houseofstars.dk har produkterne i Danmark.
 • Dem der altid har gjort det som eksempelvis Weleda.
 • Også de store vil være med. Et godt eksempel er Biotherms nye bæredygtige badeserie, der kommer til maj.

HVAD MED DIG? Jeg vil SÅ gerne blive klogere på, hvor du prioriterer det prisbillige, og hvor du spenderer, hvis og når der er mulighed for det.

PS: Der er i øvrigt mange måder at bruge Weledas Skin Food på. Jeg er vild med effekten på håndryggen, som hurtigt (på mig) kan blive rosinagtig. Her efterlader den fede salve et fint satinmat skær.

03/04/2018
Gæt hvem vi taler for lidt om
Derfor fik kvinden bag det fineste power-serum ikke taletid på Go’ Morgen Danmark i...
05/04/2018
Sådan mister man 7000 følgere overnight
Om et skønheds-drama og en mand, der måske alligevel var for god til at...

Kommentarer

 • Ditte H

  Hm … jeg var sikker på, at jeg mange steder sparede en del penge på at være økonomisk bevidst og bruge de billige, men gode produkter … efter en optælling kan jeg fortælle, at jeg nærmest er ligeglad med kvaliteten på deo’er og vatpinde. Bum.

  05/04/2018
 • Anette Kristine Poulsen

  Åh det her er konge-læsning. Jeg svælger i jeres vaner og alle de gode argumenter her. 1000 1000 tak. Det går lige fra at spare på det, der er mest gemt væk (men fylder mest): kroppen til at købe stort ind, når der er tilbud. Til huske udråbstegn når det gælder SPF og håndryggen….

  @ Louise, nej selvfølgelig ikke. Men der var en download frist på 7 dage. Det skal selvfølgelig ikke komme dig til skade. Send mig en mail på open-mind@mail.dk, så får du den tilsendt.

  Til dig @Glennie vil jeg sige, at jeg giver dig ret. Jeg skal til Island om et par måneder, og vil prøve at tage pris-spørgsmålet op med dem. Det er jo altid svært…for det er helt umuligt at se hvor meget (eller hvor lidt) udvikling, der ligger bag. I tilfældet her fandt jeg ud af for ca. 3 år siden, at det ER ret meget.

  @ Mette S – Det er Veets nye trimmer.

  @ Majbritt – Dét kan du. SPF er SPF uanset hvor det optræder.

  Stor hilsen Anette

  05/04/2018
 • Birgit A

  Jeg bruger de skønne og ret billige cremer fra Natura Siberica. Mikser dem med dyrere produkter. Og går ikke på kompromis med at bruge fx Imedeen kosttilskud hver dag – dem købte jeg nu også til et halvt år for ca 200 pr. måned.

  05/04/2018
 • Louise

  Hej Anette
  Jeg købte “Farvel pore guide” sidste uge – kan det passe, man skal købe den en gang mere, for at læse den igen??

  Mvh Louise

  04/04/2018
 • Jette B

  Jeg sparer på body lotion til kroppen, køber HTH i Normal, dog bruger jeg BP Super 3 på arme og bryst.
  Køber gerne på tilbud i Matas på apoteket eller på nettet.
  Lige nu kæmper jeg med at få solcreme til at fungere.

  04/04/2018
 • Loulou

  Min strategi er vist at prioritere ‘affordable’ hele veje rundt. Rens fra Bioderma eller Purely Professional, serums er A-vitamin fra Avène (aften) og antioxidant fra Green People (dag), Vitazing dagcreme og Roche Posay natcreme, Purely professional shampoo (alle jer med fjollet og pjevset hovedbund VÆLG nummer 4 – den vil ændre jeres liv for evigt!) og Kiehl’s argan olie eller créme de corps til kroppen (den holder for evigt og du har silkebløde ben, I promise). Kiehl’s eller Dr. Hauschka håndcreme i tasken altid (jeg er 44 – mine hænder er piv-gamle – HUSK solfaktor på håndryggen, unge damer!!)

  04/04/2018
 • Rie Dyrnes

  Køber det der er godt for min hud, ofte på din anbefaling. Køber gerne når der er tilbud, og det er der efterhånden tit et eller andet sted.(eller nu din box med super3) Har købt både gode og dårlige produkter fra The Ordinary.

  04/04/2018
 • Christina ulrikka jensen

  Hudpleje går jeg som regl ikke på kompromis med, elsker is clinical og Bioeffect, men nogle måneder er budgettet ikke så stort, så vælger jeg raunsborg eller The ordinary, ansigtet mist er jeg faktisk glad for Rønsbøl, men ja vil da elske at have M2 serum mist som fast inventar:-) bodylotion er Rønsbøl en af mine favoritter fordi jeg synes den virker på min krop ellers er jeg også fan af Urtekrams produkter, som jeg synes er super gode, ja og WELEDAs body crem sæber er vidunderlige:-)

  04/04/2018
 • Matilde

  Der er egentlig ikke nogle steder hvor jeg sparer for at spare, for jeg vil have produkter, der virker for min hud og føles rare – dermed ikke sagt at det behøver være dyrt.
  Fx har jeg fundet ud af at håndcremen fra organic circle, der fås i rema til 25kr for 100ml, er mindst lige så god som alle de dyre jeg har prøvet, så den er fast inventar i tasken, på skrivebordet og badeværelset.

  Derudover bruger jeg meget sjældent produkter til kroppen og køber nogle af mine yndlingsprodukter fra koreanske mærker på ebay til halv pris eller mindre.

  De produkter i den dyre ende, som jeg ikke kan undvære, fx BP Super3 Booster og serum fra Rudolph Care køber jeg kun når der er tilbud i fx matas og Magasin og køber så et lille lager.

  04/04/2018
 • Else Nørgaard

  Kære Anette,
  Du får også lige input herfra på dit spørgsmål:
  “hvor du prioriterer det prisbillige, og hvor du spenderer, hvis og når der er mulighed for det.”
  Jeg blander meget – har altid forskellige produkter stående. Dyre eksklusive, som jeg køber hos Matas, Magasin og hudplejeterapeuter, som jeg mixer med lækre prisbillige økoprodukter, som jeg typisk køber i helsebutikker og Magasin, som efterhånden har et stor udvalg her. Jeg bruger ikke mange penge på kropspleje, men er her rigtig glad for økoprodukter.

  04/04/2018
 • Marie-Louise Posgaard Larsen

  Jeg bruger nok mest penge på ansigtsrens, ansigtscremer og serums som er af mærkerne Oskia, Skyn iceland, Codage og Este lauder, og så er Pudderdåsernes musthave T-zone peeling er nok den billigste ansigtscreme jeg ejer… Til gengæld er min ansigts-hurtig-rens blot Nivea micellarwater, deo er fra de billige Dove eller andet tilsvarende.
  Kropsvask er det billigste / bedste tilbud jeg kan finde rundt omkring som i Normal eller dagligvare butik, max 20-25 kr for 1 liter.
  Kropspleje bruger jeg faktisk helst ikke penge på. Jeg har været goodiebox medlem i en del år og fik skrabet en del kropscreme sammen så lageret skulle tømmes fuldstændigt. Nu kører jeg på de sidste prøver af diverse produkter.
  Mine hårprodukter svinger i prisleje. Bruger altid penge på en god shampoo/balsam der passer på mit god, såsom Redken.
  Men ellers er hårprodukterne Batiste, Redken, GHD, Maria Nila osv.

  Jeg synes i hvert fald hurtigt at skuffen med hudpleje blev fyldt op med lækkerier. Det er bare med at få det brugt igen.

  04/04/2018
 • Pia Hvenegaard

  Ansigtsprodukter og parfumer sparer jeg ikke på❤️
  Synes mange af de billige bare ikke har virket godt på mig.
  Så jeg gpr efter det der virker.
  Til gengæld synes jeg at der er mange fine prisvenlige produkter til kropspleje hvor jeg gerne bruger fra Weleda
  Mascara har jeg også fundet en god og billig løsning på vis tip fra dig Anette

  04/04/2018
 • Jeg køber og bruger det jeg ved virker – Jeg har endnu ikke fundet en prisvenlig serum, som f.eks den fra The Ordinary, der virker, for jeg har erfaret på min hud, at man får det man betaler for. Jeg kan godt gå på kompromis prismæssigt med en dagcreme eller en rense, for der fondes mange budgetvenlig fantaster, som f.eks Embryolisse, men aldrig serum og masker. Der giver jeg gerne hele armen. Som sagt : prisen er lige meget – Så længe jeg ved det virker for mig og min hud 🙂

  04/04/2018
 • Bodil Pedersen

  Jeg er med tiden blevet god til at spare på det meste og der er fantastiske billige produkter derude. Kan dog ikke finde ud af at spare på min parfume og jo jeg er møg kræse. Køber dufte som kun sælges i Paris til høje priser, vil hellere gå uden parfume end en som forsvinder meget hurtigt i løbet af dagen!!! Og nej de findes aldrig i lufthavnen eller på tilbud på e-bay!!!!!

  04/04/2018
 • Hanne I

  Min ansigtshud er sensitiv med tendens til rosacea, så der går jeg ikke på kompromis. Men Apotekets lilla Bodylotion og Deo fungerer fint for mig – til små penge.

  04/04/2018
 • Susie

  Jeg spare på alle slags renseprodukter, de bliver alligevel hurtigt fjernet:-) Og jeg er altid på jagt efter kup som fx dine pakker- det er sådan jeg får råd til luksus! Og så gør jeg en indsats for at finde produkter med de gode indgredienser- uden at gå op i hvad DR hedder- fx fandt jeg en øjencreme med hyaluronsyre i Aldi- og den er rigtig god!

  04/04/2018
 • Tine M

  Jeg synes la poche rosay gør det rigtig godt og billigt på rens, ansigtscreme og bodylotion.

  04/04/2018
 • Nina

  Det er som regel en god blanding uanset om det er hudpleje make up eller noget helt tredje… Hjemme hos mig er der en god blanding af The Ordinary, Lancôme, Ole Henriksen og Estée Lauder!

  Jeg er nok mest sparsommelig, når det kommer til showergel (minus Waledas fantastiske en med lavendel, men den er jo heller ikke dyr dyr), bodylotion og håndcreme.

  Modsat kan jeg godt bruge lidt flere penge på spf/solcreme til ansigtet…

  04/04/2018
 • Marie T

  Jeg sparer generelt mest på kroppen (bruger duftfri kokos olie) og på ansigtsrens (faktas eget økologiske svane mærkede 3 i 1 ansigtsrens)…
  Til gengæld bruger jeg gerne lidt flere penge på mist, serum og cremer (eks bruger jeg BP super 3 booster i ansigt, hals og bryst hver aften).

  De for mig lidt dyrere produkter (Ole H, Rønsbøl og BP) køber jeg aldrig til fuld pris, men tjekker i stedet trendsales, Normal og nettet for gode tilbud.
  Jeg sparer som hovedregel 40-50% af normal prisen

  04/04/2018
 • Jane jj

  Jeg sparer på renseprodukter, men er til gengæld ødsel med natcreme. Bruger micella water fra nivea og bagefter produkter fra environ.

  04/04/2018
 • Ann-Katrine

  Jeg køber altid kun på tilbud – fx køber jeg altid E.L.’s Night Repair i lufthavnen i en duo-pack med hele 2 x 100 ml til omkring 1.950,00 kr. Den portion holde snildt 1½ års tid… Mht. bodylotion, så bliver det for det meste også Matas Striberne 🙂

  04/04/2018
 • Kristina

  Jeg sparer nok mest på kropspleje… Er ret dårlig til at bruge bodylotion/olie. Måske fordi det ikke er nødvendigt 🙂 Men har da overvejet at investere i en kropsolie med A-vitamin – har set én fra Deciem til en rimelig pris… Ellers er jeg ret glad for Matas’ Argan Shower Oil.

  Jeg har lige et spørgsmål til EGF vs. A-vitamin… 🙂 Det er måske for kompliceret at svare på her, men hvad kan EGF ikke, som A-vitamin kan? Vil EGF også gøre huden tykkere på samme måde som A-vitamin?
  Jeg spørger fordi min hud er blevet tynd/arret af at have haft akne i mange år og jeg bruger derfor A-vitamin nu, men har EGF stående på hylden fra bl.a. dine beautybokse, som jeg gerne vil bruge, hvis det kan hjælpe min hud i den rigtige retning. Er nemlig rigtig glad for den umiddelbare effekt EGF har på min hud 🙂

  Kh Kristina

  04/04/2018
 • Jeg er go til at købe ting på tilbud, og kigger efter stærkt nedsatte gaveæsker efter jul. Og så ønsker jeg mig ting, gode gaver som ikke fylder op. Matas’ egne stribeprodukter er rigtig gode til hverdag. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  04/04/2018
 • Majbritt

  Jeg bruger gerne apotekets produkter, som ikke er så dyre.

  Må lige spørge til spf? Kan jeg undvære dagcreme hvis jeg køber en solcreme med spf til ansigt!? Jeg synes det virker voldsomt med 2 cremer ovenpå hinanden? Og kan du anbefale en god spf til ansigtet….? Tak 🙂

  04/04/2018
 • Jeg spenderer der hvor jeg tror på, at der kan ændres noget. Ansigtsbehandlinger, serum, genopbygning og fugt får en stor del af mine penge. Shampoo og hårprodukter generelt, når der er et godt tilbud eller når det lige kommer over mig.
  Kropscreme bruger jeg aldrig penge på… for jeg har faktisk slet ikke brug for det… (endnu).

  04/04/2018
 • Katrine Pedersen

  Hmm…jeg sparer faktisk ikke på hudpleje nogen steder. Følger ret slavisk dine råd og anbefalinger, som ikke nødvendigvis altid er dyre dog. Jeg er 42 år og har aldrig haft så flot en hud som idag. Vidste ikke rigtigt hvor jeg skulle begynde indtil jeg stødte på din blog for efterhånden en del år siden. Så tak til dig!
  Jeg sparer dermed på mit tøj og sko budget ved praktisk talt altid at planlægge og handle på udsalg. Det fungerer godt for mig.

  Kærlig hilsen Katrine

  04/04/2018
 • Mette S

  Hvad er det for en dingenot, du står med på billede 5?
  Ligner en el-tandbørste uden hår, men det jo nok ikke 😀

  04/04/2018
 • Line

  Jeg sparer på pleje til kroppen. Jeg bruger rask væk gerne op til 500 kr. på en ansigtscreme, men er oftest for nærig til at bruge penge på kropsleje. Lige nu er jeg ret begejstret for Apotekets body lotion, som koster 75 kr. for 500 ml. Den er let i konsistensen, fedter ikke, men efterlader min hud blød og tilfreds.
  Jeg elsker at blive forkælet med dyr kropspleje, f.eks. i gave, men jeg kan simpelthen ikke få mig selv til at bruge penge på det. Fjollet egentlig, når man bruger så mange penge på sin ansigtspleje 🙂

  04/04/2018
 • Nanna

  Jeg vælger at spare på fugtmist. Fordi fugtmisten fra Rønsbøl gør det ekstrem godt og er nok den billigste jeg har set hvis den skal indeholde andet end vand.
  Der hvor jeg har prøvet at spare penge er nok på AHA/BHA serum. Jeg har prøvet utallige syre serum og toner. Men jeg må ærligt sige at ingen af dem slår Akademiklinikken pure active serum.
  Jeg har altid været plaget af uren hud på hagen. Men pure serum er den eneste der kan holde det nede. Sammen med den prisvenlige lermaske fra Ecooking. Men så er der også Estee lauders Night repair som er i den dyre ende. Men fordelen er at der skal bruges så lidt fordi den er så koncentreret eller den føles hvert fald sådan. Og genial at blande i foundation når man skal i byen for at give lidt ekstra glød.
  Jeg prøver så vidt muligt at købe mine produkter når magasin eller Matas har 3 for 2. Så er det faktisk til at overkomme. Og køber ofte til et års forbrug af de forskellige produkter.
  Og så har magasin lige haft Ole Henriksen glow together Gaveæske på tilbud til 150kr. Som normalt koster 500kr som også er ekstrem billigt. Og når magasin har sådan et tilbud som indeholder en fullsize C vitamin serum til en værdi af 500kr plus en masse andre lækre produkter. Så bliver man nødt til at købe fire gaveæsker.

  04/04/2018
 • Jeg bruger efterhånden ret mange penge på produkter til ansigtet. Og så kan vi jo altid diskutere, hvad dyre og budget produkter er. For det som jeg tænker dyrt, er ikke nødvendigvis dyrt for min nabo.
  Der hvor jeg ikke bruger så mange penge er på creme til kroppen. Jeg køber nogle gange produkter fra Matas Striber. De er vist i budget enden. Ellers shopper jeg bodycreme på udsalg hos The Body Shop.
  Kh. Birgitte

  04/04/2018
 • Glennie

  Hej Anette. Jeg ville gerne prioritere Bioeffect som det primære hudpleje. Men desværre mere ideal end realitet i hverdagen, for selvom noget rækker tre-fire måneder, er det stadigvæk en virkelig stor post at hive 935 kr ud af familiens samlede budget :-/. Så hvis der findes alternativer til reel husforbedring af en sart, lys og ofte dehydreret hud, så er jeg lutter øre. Prøver generelt at have så få produkter som overhovedet muligt for ikke at bruge store summer på hudpleje, selvom jeg uendelig gerne ville.
  God dag til dig og alle andre, venter spændt på dine indlæg

  04/04/2018