3 afgørende ting for mig i december

Complete Me marts 2015-5

SKRU OP: December er den første vintermåned, og det er nu, jeg for alvor griber ud efter ansigtsolien. Det afgørende, når radiatorvarmen suger det der føles som al fugt fra huden, er at gøre to ting: 1) Skrue ned for varmen (og tage noget mere tøj på) og 2) tilsætte mere fedtstof i ens hudpleje for at holde på fugten. Det sidste kan enten være en isolerende oliedråbe under dagcremen. Den fungerer også ovenpå eller blandet sammen med creme i håndfladen, før den lander på huden. Kom altid olie på let fugtet hud. Ellers bliver det noget fedtværk.

Complete Me marts 2015-7

TID hos Daniela Fraser. Tilgiv mig, hvis jeg gentager mig selv, men udover at have virkelig gode hænder, så er Fraser hensynsløs ærlig på den konstruktive måde. Tror ikke, at der er noget, hun ikke ved hudmæssigt. Blandt hendes nyeste behandlinger hører én med levende mælkesyrebakterier, som især er for de sarte.

FALD NED: Jeg beslutter mig altid for (med mere eller mindre succes), at jeg VIL slappe af resten af året. Insisterer på at nyde december. Og for mig kommer afslapningen bedst ved at kunne forsvinde i en bog. Der er især tre fyrtårne, som jeg læner mig op af (noget der trygt kan kopieres): Tre belæste hoveder med bøger i blodet, og hvis anbefalinger hører til landets bedste. Det er selvfølgelig Børsens livsstilsredaktør (og min gode chef) Marie Kaufholz, Berlingskes Sarah Skarum og redaktionschef på ELLE, Malou Wedel Bruun.

05/12/2017
A-vitamin med hudlæge-styrke
Jeg har ikke set noget lignende ...
07/12/2017
Min ønskeseddel på bloggen
Måske bliver du lige så chokeret som Beautyspace-læser Susanne

Kommentarer

 • Kære Annette, tak for din positive gentagelse, det var dejligt at have besøg af dig 🙂
  Jeg læser selv en bunke bøger om året. Efterhånden er det dog mindre og mindre skønlitteratur.
  Den bedste bog, som jeg har læst i år er:
  “SAPIENS, en kort historie om menneskeheden”.
  Jeg synes at alle burde læse denne meget spændende bog, som har ændret mit verdenssyn :-O
  (især hvis du også læseren den efterfølgende bog : “Homo Deus, det guddommelige menneske”)

  12/12/2017
 • @ Pernille S – Jeg vil tjekke de to bøger ud. Tak fordi du deler. Strengt taget kommer det jo an på, HVAD der er i en fugtmist, men overordnet set er det originale EGF serum bare en enspænder.

  @ HeleneR – Den mist er fin, for som du selv skriver, så er det bare vand. Har du set en kosmetolog eller en hudlæge i forhold til udfordringen, du beskriver?

  @ Lisbeth M – Du gør intet galt, da det bare er mineralmættet vand.

  @ Vinni – Jeg ville sætte den i et skab, hvor der ikke kommer sollys. For sikkerheds skyld.

  @ Sarah – Jeg har faktisk Lykke-Per, men kun bind 2…bind 1 er væk, som det ønsker jeg mig til jul. Godt at blive mindet om det. Glæder mig meget til Gløgg.

  Stor hilsen Anette

  07/12/2017
 • Sarah

  Hvor er du sød. Jeg anbefaler Lykke-Per til dig og alle andre, der gider lytte. Og til alle andre. Den er fuldstændigt fantastisk.

  God december. Vi ses til gløgg.

  07/12/2017
 • Vinni

  Hej Anette.
  Et spørgsmål uden for kategori, men har ledt og ledt og kan ikke finde svar.

  Jeg ville blot høre, om du ved hvorvidt egf serum kl blive for gammelt? Jeg er pt igang med en behandling med nogle andre produkter, og min egf serum kommer derfor til at stå (åben) på hylden i et års tid i alt (hvis ikke mere).
  Kan jeg så stadig bruge den senere hen?

  06/12/2017
 • Lisbeth M.

  Olien kan jeg sætte tjek-tegn ved, men jeg bruger også kildevandsspray fra Avene før Bioeffect. Ellers rækker de få dråber slet ikke (for mig). Troede egentlig også, at kildevandssprayen neutraliserede pH værdien efter rens (med hanevand og renseskum)? Er det virkelig også no-go ift. Egf?

  06/12/2017
 • HeleneR

  Det er også nyt for mig at mist er no go sammen med EGF og jeg synes ellers jeg har sat mig grundigt ind i det! Bruger misten fra Avene – er det stadig no go, når det “bare” er en vandmist?
  Jeg er rigtig glad for olie især her til vinter, men nu har jeg lige fået af vide nede i min Matas at olie er absolut fy fy når man har rosacea, så nu er jeg helt forvirret for min hud er så tør, men stadig med store porer :o(

  06/12/2017
 • Pernille S

  Godt med fortsæt om at have ro på i december. En god bog er også for mig den optimale afslapning. Lige nu ligger “Folkets Skønhed” og “Undtagelsen” på mit natbord. Gaver fra de sødeste veninder 🙂
  Pai Hybenrose er fast ingrediens hos mig om vinteren. Svigter aldrig.
  Iøvrigt blev jeg klog i mere end een forstand af at læse din blog igår. Troede, ligesom en anden læser, at der skulle mist under EGF. Så blev jeg så klog!

  06/12/2017