Steppet før Botox. Vil du se striben af alternativer?

Jeg møder mange, der siger: jamen-hvad-med-en-lillebitte-smule?

Og Botoxindustrien har lange ører, for udtryk som baby-Botox, Botox-light og skin-Botox er blevet populære. Altså det er få en mindre mængde.

Nu er det ikke fordi, jeg udelukkende er til økoolie og lune vaskeklude i ansigtet. Langt fra endda. Som tidligere solmisbruger forstår jeg skam godt trangen til at skrue op for ens hudplejeindsats – for mig er glatpandet Botox bare ikke blandt de farbare veje. Og sjovt nok troede jeg, at der var styr på samtlige argumenter fra min side. Som eksempelvis at:

 • Det koster på troværdighedskontoen at pille ved mimikken. For den bliver anderledes. Andre skal bruge ekstra tid på at fange dig.
 • Det er helheden, som tæller. Når du kigger på mig, eller jeg ser dig, er det hele ansigtet, vi tager ind. Botox og fillers gør dig punktfikseret. Hvis du i stedet kaster alt fokus på hudkvaliteten, vil helheden løbe med opmærksomheden. Ikke mindst din egen.
 • Selv den bedste kanylefører kan ikke garantere, hvad der sker med muskel A, når du lammer muskel B. Muskler vil altid kompensere for hinanden, og det kan i værste fald ende uheldigt og i bedste fald forskelligt fra gang til gang.

Men nej. Min dygtige kameraholder Pernille Rahbæk, som er on/off Botox-fan smed endnu et argument på bordet i det 46 sekunders korte klip, du får her.

Det er vildt nok med det 3. øje, som altså er det, der sidder (noget usynligt må vi jo indrømme) mellem de to synlige. Som Weekendavisen højt og flot skriver:

”Blandt andet siges om Buddha, at han fik et tredje øje, da han nåede til den fuldstændige oplysning under et træ for 2500 år siden, og at det tredje øje gjorde ham i stand til at se tilbage i fortiden og ind i fremtiden.”

SÅ. For mig vil en enkel, men flittig, kombination af A-vitamin, de rette syrer (dem, der passer til din hud), vigtig barrierepleje (eksempelvis med ceramider) og lavfrekvent strøm med stor sandsynlighed gøre dig gladere for din hud end et B-skud, som jo ikke gør noget for selve hudkvaliteten.

SÅ HVAD KAN DU FORVENTE AF HUDPLEJE: Spørgsmålet, der presser sig på for mange, er, hvor meget du så kan forvente af netop den hudpleje. Det vil jeg gerne give et bud på. Forudsat selvfølgelig, at tingene bliver brugt og gjort på samme måde som med tandbørstning og motion. Hudpleje virker, når du gør det på samme måde som, at ingen jo løber en tur i dag og forventer en effekt, der holder til efter påske. I filmen vil vi specifikt zoome vi ind på forstørrede porer og plettede pigmentplager sammen med bl.a. strøm som mit bedste bud på Botox-alternative værktøjer. Lad os sige, at huden måske i stedet var tør og med fine linjer, så ville A-vitamin og niacinamid stadig være en del af pakken. Med hensyn til valg af syre, så opstår udfordringen, hvis du er tør-sart. Her kan fravalg af især AHA være den bedste løsning, hvorimod mange har glæde af en smule anti-inflammatorisk BHA. Og vigtigst: Supplér altid med fugtmætning, SPF og god barriebeskyttelse á la ceramideboosteren på filmen.

Det hele foregår på IGTV på @beautyspace, hvor jeg knushåber, at vi ses. Og forresten: Vil du have en mere detaljeret vejledning i at bruge strøm, så har de lavet en god film hos Nuface, som jo også gælder til apparatet fra Amazing Space.

13/01/2020
De 3 nødvendige trin til at undgå fejlkøb
Sådan gennemskuer du din creme
17/01/2020
Stella, åh Stella
Naugthy Alchemist er i byen

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte, jeg vil helt klar anbefale Murads oliefri version.

  Stor hilsen Anette

  21/01/2020
 • Charlotte

  Ikke skummende men skinnende

  20/01/2020
 • Charlotte

  Hej Anette, har du en anbefaling af en solcreme til mænd, der ikke fedter og ser skummende ud. Min mand arbejder hovedsageligt udendørs året rundt og får pigment pletter i ansigtet og på sin skallede isse. Vh. Charlotte

  20/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette N, de fleste bruger bare en alm aloe vera gel fra helskekosten.

  @ Iben, tak fordi du skriver. Det er desværre udelukkende på IG, at det fungerer for mig. Skal nok have det andet i tankerne.

  @ Lene Jespersen, TAK som altid fordi du læser med.

  @ ZS, tak for dine ord, og GODT at du er opmærksom i forhold til peeling og sart hud. Jeg vil mene, at strøm er fint. Men prøv endelig først. Enten i Magasin eller hos Amazing space.

  @ Jane B, jeg har svaret på dit spm. i selve blogindlægget. Giver det mening? Ellers råb højt.

  Stor hilsen Anette

  17/01/2020
 • Jane Brejning

  De produkter du beskriver lyder som en kombination som ville passe godt til min også sol-ødelagte hud med grove pore og pigmentpletter, men jeg synes ikke jeg kan finde “ asap Super A+ Serum” nogen steder her hjemme!.

  17/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle kommentarer og spørgsmål. Jeg er tilbage senere i dag fredag. Stor hilsen Anette

  17/01/2020
 • Lise-Lotte

  Jeg forstod ikke hvad man skulle bruge den hvide serum til ?

  16/01/2020
 • ZS

  Hej!
  Hvor er det godt hele tiden at blive mindet om rutinerne og de vigtige ingredienser Lavfrekvent strøm – duer det til hud med rosacea? Jeg kan f eks ikke bruge peeling.

  16/01/2020
 • Lene Jespersen

  Kære A ❤️ Jeg er vild med dine indlæg og specielt idag.. Tak for skøn læsning
  L

  16/01/2020
 • Iben

  Hej Anette.
  Det lyder vel nok spændende med den film.
  Desværre er jeg en af dem hvor IG bare ikke fungerer.
  Kan du lægge filmen på YouTube også?
  Mvh. Iben

  16/01/2020
 • Mette nordahl

  Hej Beautyspace – og tak for virkelig gode Beauty tips. Jeg overvejer at købe Amazing space microcurrent skin stimulator – men jeg er i tvivl om hvilket oliefrit og prisvenligt produkt jeg kan anvende det med? Jeg synes umiddelbart deres produkter er for dyre – ihvertfald når jeg også skal købe apparatet

  16/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Marianne, det kommer der en forklaring i aftenens lille film, som vises på Instagram @beautyspace. Har du mulighed for at se med?

  @ Karoline L, jeg tror alle fra tid til anden overvejer forskellige ting, og det vigtigste er, at vi gør det, der virker og føles godt for os selv. Jeg kan godt forstå, at du savner A-vitamin. Er du på nogen kur fra lægen i forhold til POD?

  Stor hilsen Anette

  16/01/2020
 • Karoline L

  Åh. Jeg har jo on and off overvejet fillers, bare en tand, i overlæben. Så det her indlæg rammer lige i hjertet. For huden kan være noget så fin – men hvad hjælper det når man føler der mangler noget?

  Det sagt, så har jeg holdt mig væk. Dels pga økonomien, dels fordi jeg frygter resultatet netop ser forkert ud.

  Når det kommer til hud giver jeg ret. Pæn hud ændrer så meget – og man kan ofte gennemskue på folk om de har det godt.

  Jeg savner a-vitamin. Og aha. Men min hud er stadig en smule aggressiv. Så jeg har forsøgt at finde fugtgivende cremer i stedet. Og det virker nu ok!

  //K

  16/01/2020
 • Marianne

  Hej Anette
  Du nævner aldrig brug af dermaroller mere. Er der en årsag til det?
  Tak for at gøre mig klogere på hudpleje

  16/01/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.