Jeg har prøvet en Pico-laser

Hvad hulan stiller man op, når halshuden synker, men man er skræmt af knive og ingen smøre hjælper? Sådan rigtigt.

Muligvis har flere det på den måde. Og i det ærinde har jeg testet en metode. Ikke kun på mig selv, men også på en kollega, som var irriteret på sin hals. I modsætning til mig – måske fordi jeg ikke ser så meget til den, da den er ret kort. Cirka en fjerdedel af Caroline De Magrets, som du ser på billedet.

Ret nervøs kører jeg en decemberdag til Mølholm i Vejle. Til deres hudklinik, hvor en såkaldt Picoway Resolve laserbehandling venter. Alene ordet laser er for mig ikke så rart.

Jeg har nemlig for år tilbage prøvet at få en laserbehandling i ansigtet, og selvom resultatet endte fint med glattere og mere forfinet hud, så kommer det aldrig til at ske igen – lød løftet til mig selv. For min families reaktion over middagsbordet glemmer jeg aldrig, da den gjorde langt større indtryk på mig end den nye hud. ”Får vi en millionerstatning, hvis du aldrig bliver dig selv igen? ” ville min søn vide. Rimeligt nok, eftersom jeg indtog min aftensmad iført solbriller og med et ansigt så oppustet som en ballon.

Jeg blev ristet på forfængelighedens bål, og afskyen i deres øjne husker jeg stadig.

At jeg overhovedet er på vej til endnu en laserbehandling her seks-syv år efter skyldes, at der efter sigende er tale om en ikke-laseragtig laser. Tilmed en, som jeg har fået min kollega til at afprøve ugen forinden, fordi hun synes, hendes hals har for mange guirlande-riller. I første omgang overvejede hun fillers, men metoden er ikke egnet til halsen. Det er da heller ikke særlig svært at spotte folk, der giver den gas i ansigtet med diverse behandlinger som eksempelvis fillers for derefter at stå tilbage med en vissen hals.

Normalt er min kollega flittig til at smøre både creme og serum hele vejen ned til brystet. Men altså uden at det har gjort tilfredsstillende indtryk på guirlanderne.

Og her kommer ovennævnte maskineri ind i billedet: Som er en picosekund laser, der laver pulsstød på en billiontedel sekund. Huden opvarmes ikke – modsat min tidligere oplevelse – så frem for at fjerne noget af overhuden (som det sker med normal laser) sigter behandlingen til en net sum af 4500 kr. mod den dybereliggende læderhud uden at kompromittere overfladen. Her vil dybereliggende pigmentpletter blive knust – dem, ingen peelende syre eller A-vitamin kan nå. Lyder løftet. Og ikke med det samme, men successivt over en til seks måneder.

Og så bliver det pludselig ekstra interessant, for pletterne har både min kollega og jeg. Og hvad nu, hvis også mit 11-tal mellem brynene kan mildnes? Og igen: Det er egentlig ikke fordi, at det 11-tal generer mig voldsomt, men det er godt som testområde.

I MORGEN: Kom med på briksen, når jeg lægger mig op. Og vi taler plusser og minusser, for alt er bestemt ikke lutter skønhedslagkage. Hvis du ikke allerede er der, så hop med på Beautyspace-holdet her. Så du får mail, så snart der er nyt på bloggen.

VÆRD AT VIDE: Der er altid en risiko med laserbehandlinger. Jo større chance der er for en forbedring, jo større er risikoen også. Groft sagt. Jeg vil altid slå det største slag for smørbar hudpleje. Altid. Men for nogle af os, kan det føles rigtigt at tage et ekstra og et andet skridt. Afhængig af ens hudhistorik. Men laser er langt fra for alle af den simple årsag, at mange slet ikke har behov.

@beautyspace på Instagram

FOTO Chanel

20/01/2020
Hudlæge advarer: Halshuden er bagud på point
Fire ting, du kan gøre
23/01/2020
Jeg blev ristet som en lammesteg
Huden endte sådan her

Kommentarer

 • Dorthe Andersen

  Hej Anette. Det er Priscila Freitas som behandler mig

  22/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Dorthe Andersen, hvem lavede behandlingen? Du er modig, at du springer til igen ;o)

  @ Amaja, undskyld forsinkelse, kommer på i morgen.

  @ Jette B, det bliver torsdag.

  @ Iben, risikoen for alt fra at brændt af (meget meget lille, men alligevel). Jeg kender en, der fik laser på hagen (fra et meget meget anerkendt sted i Danmark), og den hage blev forevigt misfarvet, så derfor skal man altid tænke sig om. Jeg skriver mere om det i morgen.

  @ Pernille, stor tak fordi du deler din erfaring.

  @ Sasha, nej det er slet ikke det samme. Jeg skriver slutningen på historien i morgen.

  @ Britt, det forstår sørme godt. Hvad lovede behandlingen specifikt?

  @ Janne, den har jeg desværre ikke erfaring med, men har spottet, at der er nogle, som er glade.

  @ Helene R, keep me posted, tak.

  Stor hilsen Anette

  22/01/2020
 • HeleneR

  Anette du har helt ret, det er ikke første gang med laser, i denne omgang er det 2. Gang. Har fået 3 i alt, men efter første gang brød rocassaen ud igen og jeg røg på pillekur. Kan forstå på Johan (er så taknemlig for du pegede mig i den retning) at indstillingen er ret høj, har nogen karsprægninger der er svære at komme af med siger han, men han er fortrøstningsfuld for at det nok skal lykkes 🙂

  22/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Tina, god strategi med at holde sig til smøre. Laser ER en overvindelse i forhold til økonomi og risici. Altid. Slutningen på historien er på vej.

  @ Helene R, hvor er det godt, at du er kommet i hænderne på Johan. Han er god. Jeg får også lejlighedsvis IPL i forhold til sarte kinder, men jeg synes ikke, at det gør så ondt som du taler om. Jeg tror, at jeg vil spørge Johan om indstillingen. Hvor længe holder dit resultat, for det er ikke første gang så vidt jeg husker.

  Jeg vender tilbage med flere svarkommentarer senere i dag.

  Stor hilsen Anette

  22/01/2020
 • Janne

  Så spændende, hvad med ultraformer kan det ikke noget af det samme. Er ked af min hals…så venter spændt

  21/01/2020
 • Britt

  Er spændt på om det virker…prøvede en hundedyr laseragtig behandling kaldet noveau visage (8000 kr.) hos Bestages i Århus, uden noget som helst resultat. Er kritisk herefter.

  21/01/2020
 • Sanne

  Hej Anette
  Hvad er bedst mod hudkvalitet forbedring. Store porer og pigment. Ipl eller pico? Og hvor mange dage skal mangler hjemme fra job før man er til pænt brug igen ? Overvejer pt hvad det er bedst for mig,

  21/01/2020
 • Sasha

  Kære Anette.
  Det lyder spændende med Pico. Er det det samme dom Fraxel behandling ? Sådan som jeg har forstået det, så er der heller ikke her brud på det øverste hudlag.
  Bh
  Sasha

  21/01/2020
 • Pernille

  Til hals såvel som ansigt kan jeg kun give de varmeste anbefalinger til Future Skincares(Aalborg) behandling med infrarødt lys. Det er vildt, at man kan få så fantastiske resultater uden nogen form for smerte eller efterfølgende rødme/hævelse.

  21/01/2020
 • Iben

  Spændende!
  Når du skriver at risikoen også er større..hvilken risiko er det så præcist du mener?
  Mvh. Iben

  21/01/2020
 • Jette B

  Spændende læsning, jeg glæder mig til at høre mere.

  21/01/2020
 • amaja

  jeg vil se frem til at høre om det.

  21/01/2020
 • Dorthe Andersen

  Griner, har lige været på Mølholm vedr CO2 laser behandling. Så kender følelsen af ballon hoved osv.
  Skal have en behandling igen

  21/01/2020
 • HeleneR

  Jeg sidder i dag med røde, let hævede kinder efter en omgang (IPL) laser i går hos hudlæge Johan Poulsen,, det gør nas mens det står på og det er ikke særlig kønt resten af ugen, men det er sidste step i min rosacea behandling og så lever jeg med ubehaget og de ophovne kinder. Det er alligevel småting i forhold til de mange årige gener med rossacean.

  21/01/2020
 • Tina

  Lyder spændende og vil gerne læse mere om jeres Vejle laser ristning !
  Håber det gik godt.
  Indtil nu holder jeg mig til at smøre, men måske jeres oplevelse kan ændre herpå 🙂

  21/01/2020

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.