Ét byt i rækkefølgen gav bedre hud. Samme dag

Som du muligvis selv har mærket, så er det største benspænd for hudens glød og glans, hvis den ikke magter at holde sig fugtmæt.

Og hvorfor er det så piv-svært om vinteren?

Fordi kunstig indendørs varme virker som en fugtstøvsuger (selve opvarmningsprocessen er skurken). Huden bliver usmidig som en gammel sko, og det kan føles, som om nogen har pakket en ind i madpapir. Den der pergamentagtige fornemmelse.

Så what to do?

Det er ret enkelt: Skru ned for varmen (tag i stedet en ekstra trøje på), men til gengæld lidt op for fedtstoffet i din hudpleje og endelig: Hav styr på rækkefølgen af fugt og fedt.

Jeg havde i går Beautyspace-læser Vivi Lollesgaard med på skærmen som case (det er hende, vi var detaljeret omkring i sidste uge, og hendes hage vi følger på Instagram … og i øvrigt, og uden for sammenhængen, så havde værten svært ved at tro på, at hun, altså Vivi, er 59 år).

Lollesgaard har længe kørt en rutine med først olie, så fugtserum, så et ekstra serum og endelig creme – og alligevel været stram i huden om natten, når hun vågnede. Hun var med for at fortælle om sin erfaring med at ændre på rutinen, hvor hun nu på 4. uge har byttet rundt på fugt og fedt. Generelt gælder nemlig:

 • Altid først på med en fugtundertrøje, som enten en fugtmist, essence eller serum – eller alle tre efter behov og ambitionsniveau. Bare tjek (og det er vigtigt), at der er fugttiltrækkende indhold i som eksempelvis hyaluron eller glycerin. Jeg havde denne her med fra Naturligolie.
 • Så fugtforsegling med enten creme, olie eller begge dele afhængig af ens hud. De fleste vil have nok i en creme, der også indeholder fedtstof, altså gode planteolier. Hvis du gerne vil tilsætte mere fedt, men er usikker eller decideret olieforskrækket, så gå efter lette olier som squalane eller jojobaolie – jeg havde denne her med i går. I forhold til dagcreme har (nat)cremen fra Nilens Jord et umanerligt fint miks af fugt og fedt, hvis du er mærket af vejret og en anelse til den tørre side. Det med at tilsætte ekstra fedtstof om vinteren kan man enten gøre ved at vælge en federe creme eller ved at tilsætte en oliedråbe i ens normale dags- eller natdosis creme.

Svaret på, hvordan det har påvirket Vivi at bytte om på fugt og fedt, lød sådan her: ”Jeg kan i den grad mærke det, for jeg vågner ikke længere op om natten og er stram i betrækket. Om dagen er huden mere mæt-agtig, jeg skal ikke længere løbe hjem for at få renset af og hældt olie i ansigtet.”

JAMEN HVAD NU HVIS jeg så bruger niacinamid før fugtserum, så C-vitamin serum og derefter creme, spurgte Beautyspace-læser Christina på Instagram i går. Svaret er, at Christina jo bare er en pro, der giver fugtmætningen godt selskab af niacinamid og C-vitamin.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor der kommer et par overraskelser op.

MERE SERIØST BEDRE HUD finder du her i ord og på tube.

05/12/2021
2. advent: Få dit ønske opfyldt på Beautyspace
Og vil du se mit?
08/12/2021
De bedste gaver på Beautyspace
Fra 0 kroner

Kommentarer

 • Mette

  Jeg et hende den tørre for hvem netop den rækkefølge gør en kæmpe forskel. Bruger om dagen Hero, Dermalogica C-serum og så en creme evt. med dråbe olie efter. Creme der sikrer min barriere er Ecookings natcreme +50 (selvom jeg er yngre og det er dag:-) men for nylig er jeg blevet svært glad for Iduns Mineral Rich Day Cream. Den er samtidig pæn og fylder ik så meget i skabet (Nilens Jords nye emballage ka slet ikke stå på min hylde selvom den er god)

  11/12/2021
 • Charlotte

  Hej Anette
  Jeg nåede desværre ikke at se dig i går i godmorgen Danmark derfor gik jeg ind på din Instagram for at se hvordan det gik da vivi fik slagter kalkunen
  For nogle dage siden kunne jeg se at vivi havde fået en såkaldt hængekøje på efter indgrebet nu kan jeg kun se hun står og fortæller kalkunen skal slagtes hvor er resten af indlægget blevet af er det bare mig der ikke kan hitte rundt i det?
  God dag
  Kh Charlotte

  08/12/2021
 • Tina Hansen

  Hej Anette
  Jeg bruger fugtmist fra Elisabeth Arden, Biolumin-C- Serum fra dermalogica, Advanced Night Repair, Doctor Babor lifting Cellular cream( fået i gave) og til sidst din lækre A vitamin ansigtscreme!
  Alligevel føles min 58 årlige hud stram og tør!
  Hvad tænker du?
  Tak kh Tina

  07/12/2021
 • Mette G.

  Jeg bliver ind imellem i tvivl om rækkefølgen. Jeg kan godt lide at skifte mellem produkter – både fordi jeg elsker at prøve noget nyt, men også fordi jeg synes min huds behov ofte skifter. Men når jeg skifter mellem forskellige typer af sera, så opstår forvirringen, for hvad er nu hvad:-)
  Lige nu så renser jeg og bruger derefter følgende:
  – Paula’s Choice 2 % BHA liquid exfoliant
  – Paula’s Choice 10 % Niacinamide booster
  – Shiseido Ultimune power infusing concentrate
  – Algenist Power Advanced wrinkle fighter moisturizer

  Om aftenen er det mere simpelt:
  – Algenist Power Recharging Night Pressed Serum
  -Ansigtscremen (altså din)

  Men mangler jeg en mist eller en fugt et eller andet sted? Jeg har et indtryk af min hud har det meget godt med denne rutine, men jeg får enkelte udbrud og selvom min hud ikke er stram og tør, så er der heller ikke meget at give af. Jeg har dårlig erfaring med olie – det er som om det lægger sig uden på huden og fedter gennem hele dagen – men jeg har tidligere altid brugt en mist som det første efter rens. Jeg er dog lidt i tvivl om, hvor den skal ind i processen henne, hvis jeg skal genindføre det.
  Kan du hjælpe?

  07/12/2021
 • Tina

  Hej Anette
  Lige sidespring men måske nogen ønsker at vide 😉

  Jeg fik i søndags advent gave en af de der hypet Beauty-køleskab. Jeg er lige pludselig i tvivl om hvad jeg må opbevare inde i? Bl.a. din A-vitamin
  Jeg synes at internettet flyder med forskellige svar og råd. Også tænkte jeg at det allerbedste sted at spørge ville være Anette på Beautyspace 🙂

  Kh Tina

  07/12/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  Et par dråber hybenrose olie efter dagcremen er altså virkelig godt lige for tiden. Jeg prøver produkter fra serien Wishful, det er jeg godt tilfreds med, hyaluronserum, dagcreme med honning toppet med deres olie. Det er bare perfekt og virker overraskende godt for mig

  07/12/2021
 • Tina KH

  Spændende med at bytte om
  Den blå dåse Nivea er god til at mætte huden og næsen og inde i næsen kommer jeg også lidt før natten, så tørrer intet ud!
  Jule hygge hulsner

  07/12/2021
 • Lotte Munk

  Jeg synes, det værste med udtørring af min hud er næsen. Da den også tørrer meget ud indeni og dermed også udenpå. Den bliver knaldrød. Har prøvet næsespray med olie o.lign. Nogen der har et godt råd?

  07/12/2021
  • Tina KH

   Hej Lotte,
   Prøv den blå dåse Nivea til næse, også inde i næsen før natten
   Mange planter i huset og soveværelse give også mindre tørhed.
   Jule hilsner

   07/12/2021
 • Tine W

  Kan du hjælpe med rækkefølgen .. jeg bruger Karmamejus Hero, Rudolphcares mist ..?

  07/12/2021
 • Berit

  Jeg bruger The Ordinary Hyaluronic Acid , den er mere fed end serum fra Naturolie. Derefter bruger jeg Naturolie ansigtsglød eller Tina lykkegaards ansigtsglød og til slut The Ordinary squalene Ole over, det fungere vildt godt hele dagen op min fugtfattige og tørre hud ….:-)

  07/12/2021
 • Anne-Sofie

  Hej Annette
  Hvad hvis jeg bruger lings Dual moisture emulsion? Den er jo med olie, men havde forstået dem som en essence der skal først på – altså før en evt serum.
  Kh Anne-Sofie

  07/12/2021
 • Cathrine

  Jeg er stadig top forvirret over rækkefølgen… Er det A) fugtserum, creme, olie? Eller B) fugtserum, olie, creme?

  07/12/2021
 • Isabel

  Kan man se genudsender med dig fra go morgen Danmark?

  07/12/2021
 • Karin Freil

  Bruger serum og olie (flere olier fra naturlig olie) i min hudplejerutine, for at undgå tør hus og modvirke karsprængninger i vinterkulden varmer jeg efterfølgende lidt sheasmør op i hænderne og bruger på kinder/hage og hænder. Er det den rigtige rækkefølge?

  07/12/2021

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.