Om den bekostelige Lyma laser virker?

I sidste uge bragte vi en større gadget-sag i Børsen Pleasure, og lad os gå lige til stålet. Virker Lyma laseren? Her er ordene fra avisen sammen med en ekstra chance, som jeg vil give apparatet.

Laseren, der vil løse det meste

Tidens mest hypede hudpleje-gadget har også det tungeste prisskilt. Når såkaldt low level laser vil forbedre linjer, solpletter, ar og sågar tyngdekraften, så sker det med lysenergi uden at prikke hul i hudoverfladen, som lasermetoder normalt gør. Hudlæge Peter Bjerring maner til ro, fordi han endnu mener at have til gode at se synlige behandlingsresultater til kosmetisk brug.

Vurdering: Efter to måneders brug i venstre side af ansigtet er der sket … ingenting. Retfærdigvis skal det nævnes, at producenten anbefaler en tre måneders indsats, ligesom der er uvildig dokumentation for at laserens blå LED-lys kan forbedre akne.

DEN EKSTRA CHANCE får Lyma, fordi den anbefalede testperiode skal overholdes. Og jeg er nysgerrig, for når jeg søger efter virkelige personer, der har prøvet maskineriet uden at være betalt for det, så er resultaterne ganske enkelt ikke eksisterende. Peter Bjerring er kontant i sin tilbagemelding – han sammenligner teknikken, altså indmaden, med den her og tilføjer: “Det ville jo være dejligt med stor virkning og slet ingen bivirkninger. Men det er for godt til at være sandt, og desværre vil der altid være nogen, som hopper på reklamen. Prisen på den type laser, som du henviser til, er horribel, for den koster faktisk under 100 kr.”

Det er selvfølgelig ikke en fair sammenligning 1-ti-1. For det svarer til ingrediensen mod pigmentpletter, som du måske husker fra her, og som producenten Beiersdorf alene har patentet på. Noget, der betyder, at den findes i prisbillige produkter fra Nivea og bekostelige La Prairie.

Så. Jeg vil fortsætte en måned mere. Derudover er jeg i gang med en test i øjeblikket sammen med en dygtig kosmetiker, hvor vi på akneramt hud, tester Lyma dagligt. Jeg vil tilføje de to slutresultater under den her tekst, når de er udførte.

Varedeklaration: Jeg har på eget initiativ bedt Lyma om at få lov til at teste og afprøve, ligesom jeg har insisteret på, at de får den sendt retur.

STRAM MED STRØM var også med i artiklen. Måske husker du den fra Go’ Morgen Danmark eller tidligere fra her og her.

@beautyspace på INSTAGRAM

16/10/2022
Jeg giver Paula Begoun ret på 5 fronter, men er lodret uenig på 3
Mød hudpleje-eksperten og døm selv
23/10/2022
Skal din hud indgå i en turnusordning?
Se hvorfor hudlægen mener, at det er en god idé

Kommentarer

 • Hilde

  Selv har jeg nå tatt min første IPL behandling. Det har gått 4 dager, og det er UTROLIG fascinerende å se pigmentflekkene komme ut fra huden! Huden har jo nærmest blitt skitten der det var litt pigmentflekker, og det ser nesten ut som det kan skrapes av (not for real), så jeg er skikkelig spent på hvordan det ser ut etter 10 dager. Per nå kjennes egentlig huden mer fuktig ut også, men det er kanskje heller at jeg fortsatt er litt hoven..?

  21/10/2022
 • Conny

  Kan du anbefale en ansigtscreme med SPF til en fornuftig pris?

  19/10/2022
  • Mille

   Tillad mig at komme med et input – Rudolph Cares solcremer til ansigtet, er rigtig fine og gode som dagcreme og den bedste SPF jeg har prøvet. Ingen fedtethed, ingen hvid maske, god beskyttelse og tilmed ofte på tilbud på Apopro.dk.

   19/10/2022
  • Conny

   @mille – jeg har brugt Rudolph Care solcreme til ansigtet. Min hud bliver bare tør når jeg kun bruger den, om vinteren..

   19/10/2022
   • Mille

    Hvis du ellers kører den “almindelige rutine” (mist, serum, solcreme morgen, mist, serum og olie om aftenen) sker det så også? Jeg oplever, at hvis jeg i min aftenrutine kommer olie på til slut (jeg bruger også a-vitamin mellem serum og olie om aftenen) så er min hud aldrig tør og ellers handler det faktisk oftest om at få drukket nok væske, gerne 2+ liter om dagen. Men folk er selvfølgelig forskellige. Engang brugte jeg både syre, masker og alle mulige cremer, men nu hvor jeg får nok væske, bruger a-vitamin og en god olie er min hud simpelthen så flot og så pæn og velfugtet. Selvfølgelig betyder mist og serum også noget, men det oplever jeg at jeg i høj grad kan skifte rundt med hvorimod min hud virkelig reagerer uden a-vitamin, olie og nok vand.

    19/10/2022
    • Fru Jakobsen

     Hej Mille,
     Kan du anbefale en god olie?
     Min hud trænger nemlig gevaldigt og jeg har ikke haft heldet med mig.

     20/10/2022
     • Mille

      Alt er jo individuelt på den måde, at meget afhænger af hudtype, kost, medicin og what not, men jeg kan fortælle, at jeg har en ret almindelig hud uden udfordringer. Jeg bruger en enkelt, mikrodråbe olie fra Rudolph Care også – den hedder “Rudolph Care acai facial oil”. Den er total pricy, men med LUKSUSTILDIG får man 15% på den inde på deres egen hjemmeside og ellers fås den ofte på tilbud på Apopro, i Matas eller i Salling og Magasin. En enkelt, lille dråbe er nok og således har jeg olien i 6+ måneder. Det er den eneste olie, jeg har prøvet, som ikke tilstopper mine porrer – så det er ikke bare for at reklamere for kun det mærke. Det er bare god erfaring. 🙂

      20/10/2022
    • Conny

     @mille ja bruger alt det du gør undtagen olie – er ikke så glad for olie. Min hud bliver ikke “fugtdækket” nok ved mist, serum og solcreme. Det er også for at undgå creme under solcreme. Er lidt træt af alle de lag.

     21/10/2022
   • Malene Nielsen

    Environ spf15 er rigtig god, og nærende.. den udtørrer ikke min hud som andre kan gøre.. Environ body oil er også super god, bare 1 dråbe i sin dag eller aften Creme gør en kæmpe forskel..

    01/11/2022
 • Marianne

  Hej! Tak for interessante tests – men du mangler jo stadig at teste LED-lysmaske med det røde lys, som jo efterhånden har positive studier bag sig som kollagen-booster … 🙂

  19/10/2022
 • Pia Krejler

  Jeg farer til tasterne for at trække i den anden – helt subjektive – retning: Jeg har brugt min Lyma siden 24/12 (julegave ) og kunne ikke undvære den – ja, faktisk er hele familien glade for den. Rosacea, linjer og glød ser jeg tydeligt forbedret. Desuden har den også tydelig effekt på to små skader med celleforandringer. Jeg har været MEGET flittig med den. HVER dag og nok 30-45 minutter. Min veninde har den også og efter et necklift er hendes blå mærker forsvundet hurtigere og heling forbedret (hun har prøvet det før). Jeg elsker den…og eneste anke er at den giver løftede øjenbryn og associationer, når folk ser den på natbordet …;o))

  19/10/2022
  • Lene

   Jeg sad og tænkte, om den mon kan bruges til rosacea. Havde du “kun” rødt ansigt, ellers også “bumser” ?

   25/10/2022
 • Tanya

  Du er da en engel at du tester den slags for os! Det lyder netop for godt til at være sandt, men alligevel rammer sådan et produkt jo lige der hvor mange af os er mest åbne for nye ideer. Og de lægger selvfølgelig prisen sådan at det er dyrt, men trods alt billigere end årlige laserbehandlinger på klinik. Smart markedsføring, men jeg bliver sgu altid noget rystet over at nogle mennesker kan få sig selv til at lyve så gennemført (hvis altså den ekstra måned ikke giver nogen ekstra effekt – og det regner jeg ikke med at den gør).
  Tak, Anette, godt at få bekræftet at det er sundt at være skeptisk!

  19/10/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.