fbpx

Tag magten over din hud

Mizon2

Du kender måske den omvendte situation. Dén, hvor det er huden, der har taget styringen – med at vise sig let påvirkelig med alt fra udbrud til pigmentpletter og rødme.

For mig er det tæt på en glædesrus at se, hvor kæmpestor en forskel det gør for folk, når de selv lander i kontrolrummet. Når værdien af en målrettet indsats kan mærkes og ses. For når dén magt er hentet hjem, gør det pludselig ikke så meget, hvis der eksempelvis dukker en enkelt bums op. Ingen panik. For man ved, man har værktøjskassen i orden.

Så. Mød Anne på 20 år, som nu sidder på kontrollen i forhold til egen hud. Hun fortalte mig i sidste uge, at hun aldrig har været gladere efter i årevis at have døjet med akne og udbrud. Men ikke mere takket være en stenhård rutine:

Morgen: Jeg renser min hud med denne her og bruger også en vaskeklud. Derefter dupper jeg en peelende tonic med salicylsyre på huden og følger efter med et ikke-fedtende fugtserum. Jeg er ikke god nok til at få SPF på til sidst, men jeg øver mig.

Aften: Renser hud igen og smører med Epiduo 0,1%, som jeg har fået hos lægen.

At holde fast i præcis den rutine – hver dag (hvor jeg førhen sjatbehandlede min hud) har gjort, at jeg på seks uger fik pæn hud.

MERE AF BEAUTYSPACE får du ved at være med her.

@beautyspace på INSTAGRAM

 

14/06/2017
Husk, at den findes. Og gør alle godt
Jamen har du set noget så flot?
16/06/2017
Som disruptor er The Ordinary nu i Danmark
Serien, du bedst ser som en tilskudsordning

Kommentarer

 • Stine

  Og selvfølgelig SPF om dagen, den fra Rudolph Care:)

  17/06/2017
 • Stine

  @Anette
  For at komme min røde hud til livs er jeg stoppet med at bruge billige renseservietter og bruger istedet La Roche-Posay Micellar Water Gel. Og så påfører jeg Azelaic Acid 10% og Niaciamide 10%, begge fra The Ordinary (Genialt koncept!). Og så bruger jeg lidt forskellige fugtighedscremer, lige nu A vitamin creme fra Beaute Pacifique.

  16/06/2017
 • Marie A

  Mange tak for dit svar, Anette. Jeg har bedt hudlægen om at ringe mig op ved afbud, så jeg håber. Jo, jeg har godt set, du tidligere har anbefalet bla denne creme med salicylsyre: Murads Blemish & Wrinkle Reducer. Jeg troede bare, at epiduoen gjorde arbejdet med at trænge ned i porerne? Tænker du, jeg skal bruge f.ex. ovenstående creme om dagen i stedet for super 3 boosteren? Om natten bruger jeg epiduoen. Ih, det er skisme svært det her:-)

  16/06/2017
 • Luna

  Kære Anette
  Jeg er altså nødt til at give dig ros for at give mig tippet om konsekvent brug af vaskeklud. Jeg kan virkelig se forskel på min hud! Og det er jo det billigste trick?! Tak 🙂 (Dog døjer jeg stadig med uren hud på hagen. Hormoner har jeg jo læst, men det er både med og uden diverse hormonprævention. Men det er blevet bedre!)

  16/06/2017
 • Lone H

  @Nanna det kan også være du skal skifte pudebetræk på hovedpuden noget oftere det har hjulpet mig. Jeg døjer med udbrud på venstre side og det er netop den side jeg ynder at sove på☺

  16/06/2017
 • Kia

  Ih, hvor er det en fin historie. Jeg døjede selv med uren hud, da jeg var yngre. Bare jeg havde vidst dengang, hvad jeg vidste i dag. Så havde jeg fx ikke udsat min super sensitive hud for fx tee tree oil…. Vi må alle sprede det gode budskab, så ingen behøver døje med uren hud!

  16/06/2017
 • Emma

  Hvilken dag creme og nat creme skal man bruge til det? 🙂

  16/06/2017
 • Marie

  Hej Anette. Tak for gode relevante emner. Jeg vil høre, om du ved hvad forskellen er på mizons toner med salicylsure og den fra Danish skin care?

  Hilsen Marie

  15/06/2017
 • NannaF

  @Nanna – kan det være at du holder telefonen op mod højre øre/kind? Jeg er som sådan ikke plaget af acne, men fik ofte små udbrud på højre kind, en klog person spurgte mig til telefonen og ganske rigtigt blev udbrudene reduceret betydeligt efter jeg gik over til headset 🙂

  15/06/2017
 • Stine

  Din opskrift på rødme ramt hud virker bare rigtig godt. Kæmpe tak herfra!
  Kæmper stadig med pigmetpletter men det skal nok lykkes en dag. Jeg har i hvertfald fået troen på cremer igen:)

  15/06/2017
 • Marie A

  Dejligt indlæg!! Jeg har læst Anettes forskellige indlæg om akne (samt kapitlet i Superhud), da jeg desværre døjer med hormonel akne på hagen, der har lagt sig som hundredevis (sådan føles det;-)) små knoppede indkapslinger, der bryder ud i tide og utide. Enkelte af dem i næsten byldeagtige klaser:-(. Jeg har været hos flere hudlæger, hvor jeg har fået valget ml epiduo eller en A-vitaminkur. Har indtil nu valgt Epiduoen pga A-vitaminkurens bivirkninger. Men nu er min hud gået fuldstændig amok og jeg har fået en ny tid hos en dygtig hudlæge i august! Indtil da er jeg for 3 uger siden opstartet på fiskeolien, MK-olie, Bio-Zink Selen tilskud, Epiduo til nat og Beaute Pacifiques Super 3 Booster til dag. Jeg HÅBER det kan give noget ro i aknen og ellers er jeg nu ved at være parat til A-vitaminkuren, for jeg holder ikke ud at ligne en teenager mere, når jeg er i slut 30’erne! Jeg håber dog stadig jeg kan tage ejerskab over min hud inden besøget hos hudlægen…pt er aknen dog ikke på retur, men jeg satser på det er pga oliernes udrensende virkning:-)

  15/06/2017
 • Randi

  Jeg har døjet meget med akne og har samtidig sart hud, så min hud reagerer ikke ret godt på salicylsyre. De sidste par måneder har jeg dog været igang med rens og creme fra Lactocare (probiotica), og jeg kan næsten ikke huske, at min hud har været så pæn. Krydser bare fingre for at det holder ved:)

  15/06/2017
 • Tak for denne! Jeg har sendt tippet til en veninde – som de sidste mange år, har været på adskillelige pille-kurer mv. mod acne. Hun er vist ret glad for Origins og Ole H’s produkter – men der går ikke længe før huden blusser op igen, efter en periode uden udbrud.

  //K.

  15/06/2017
 • Nanna

  Jeg prøver virkelig, at tage ejerskab, men det er som om jeg altid døjer lidt med det.

  Især i min højre side. Virkelig skørt, men der er altid lidt ekstra akne tilstand. Især her i sommermånederne, hvor min hud bliver ekstra fedtet.

  Heldigvis har du givet mange god råd som jeg følger, men min ene side er der af en eller anden grund altid større udbrud i højre side på min kæbe. Dog tror jeg en af forklaringerne er, at jeg skal have fugt i stedet for fedt. Der har din beautyspace favoritliste været guld værd!!

  15/06/2017