Undgå den typiske brøler med A-vitamin

17092433_10211256073933346_2023868408_n17078121_10211256073893345_1146807614_n17092276_10211256074013348_1017573385_n

Du har sikkert altid fået anbefalet A-vitamin til om natten. Også af mig. Fordi det forenkler tingene. Og fordi der jo – som en læser skrev for nylig – kan være andre oplagte ingredienser, at satse på i dagtimerne. Du har nok også hørt, at det med om aftenen er en god ting, fordi A-vitamin gør huden mere lysfølsom. Igen fordi det er til at forstå. Men det er en noget forenklet udgave af sandheden, for det er ikke A-vitaminet i sig selv, der gør huden følsom overfor lys. Faktisk er det modsatte tilfældet, da huden bliver stærkere. Derimod bliver man lysfølsom af en uheldig A-vitamin-reaktion, hvis man har fået for meget (og det har man, når huden skaller, bliver rød og irritabel).

Jeg vil derfor altid anbefale at gå langsomt til værks. Enten med det produkt du måske allerede har eller ved at overveje et stepvis system som Environs. Hvad der dog gælder, er, at nogle varianter af A-vitamin (som retinol) er skrøbelige i forhold til netop lys. Men det er altså selve ingrediensen, ikke huden. Så derfor er det vigtigt at vælge sin A-vitamin fra producenter, der har specialiseret sig i det glattende indholdsstof, også i forhold til forsvarlig emballage.

Så. Du kan derfor sagtens bruge A-vitamin døgnet rundt, hvis du vil forenkle dine dag- og aftenrutiner. Bare altid forskanset af SPF og antioxidanter. Om dagen altså. Og jo, produktet på billedet hører til de blideste varianter af A-vitamin, du kan få huden i.

SLAGTNING AF DE VÆRSTE A-VITAMIN MYTER:

 • A-vitamin er mest for ældre damer, der vil have glattet huden. F-O-R-K-E-R-T. A-vitamin er for alle. Alle. Fra første hudorm viser sit fæle ansigt. A-vitamin er et velopdragelsesvitamin, som altid vil forsøge at tvinge huden mod mere balance uanset udfordring.
 • Bland ikke A-vitamin og frugtsyrer. F-O-R-K-E-R-T. AHA vil altid virke som en døråbner. Men selvfølgelig skal kombinationen styres.
 • A-vitamin eksfolierer huden. F-O-R-K-E-R-T. Mange forveksler det at skalle med eksfoliering. Smuk celle-afstødende eksfoliering er ikke noget, øjet kan se.
 • Jo stærkere jo bedre. F-O-R-K-E-R-T. Du får det bedste resultat ved langsomt at vænne huden til A-vitamin.

PS: Om ikke såååå længe, så poster jeg et teasende fotos på Instagram om marts måneds Book’n Beautyspace.

02/03/2017
Bliv nu ikke overrasket
Farven, du vil fortryde ikke at give en chance
05/03/2017
Damen, der med A-vitamin gør alle pænere
Hende her er storbruger af A-vitamin. Især når det gælder andre.

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Maria K – Hjertelig velkommen ombord. Uhh der er flere gode, men Pure Serum fra Akademikliniken vil du aldrig gå galt i byen af.

  Stor hilsen Anette

  05/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Kristina – Hybenkerneolie er fint, og indeholder en OK portion A-vit. Det afhænger lidt af om man foretrækker olie.

  @ Tanya – tak jeg vil studere dit link.

  @ Anne G – De forsigtige fraråder helt A-vit under graviditet. Jeg er ikke så nervøs for den smørbare slags.

  Stor hilsen Anette

  05/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Jeg bliver vanvittig glad for de ord her. Så 1000 tak. Alle bliver slugt og nydt. Lige konkrete svar:

  @ Susanne – Fortæl du hellere mig, om det fungerer for dig? Teoretisk lyder det godt.

  @ Lone H – For mig er de begge to seriøse spillere, når det gælder A-vit.

  @ Sofie – Det lyder så fint, hvad du skriver. Men overvej om du overhovedet skal bruge olie, hvis du døjer med urenheder. Halshuden og håndryggen vil jo have godt af den også ;o)

  Stor hilsen Anette

  05/03/2017
 • Bodil Pedersen

  Tak Anette for dine fine informationer til enhver tid. Jeg har længe været i tvivl om anvendelsen af AHA sammen med eller før retinoid og det fik du lige klaret i dag.

  04/03/2017
 • Maria K

  Hej Anette – er ny på din blog, men er allerede vild med den
  Har søgt rundt på den, men syntes ikke jeg kan finde dine anbefalinger til den bedste AHA serum til at komme under A- vitamin crem og meget snart under min første omgang EGF serum??? (Glæder mig såååå meget til at prøve EGF)

  Tak for en god blog – og god weekend!

  Maria

  04/03/2017
 • Uhhh, hvor er det altså svært at navigere rundt i hudpleje junglen, men du gør det heldigvis meget lettere, søde Anette:-)
  Tak for altid gode tips!

  03/03/2017
 • Anne G

  Hvordan er det med A-vitamin creme som fx. den fra Beauté Pacifique eller Environ og graviditet??

  03/03/2017
 • Tanya

  Jeg har netop i dag læst om retinol-olier som skulle være langt mildere(og derfor nemmere) at bruge: http://stylecaster.com/beauty/retinol-oils/

  Kender du noget til det, Anette?

  03/03/2017
 • Kristina

  Du har jo skrevet om forskellige typer a vitamin herinde før, men hvordan er det lige med hybenkerneolie? Hvor virksom er den i forhold til de gode A-vitamin cremer på markedet?
  Jeg har snart tømt min superbooster fra beaute pacifique og overvejer at købe en hybenkerneolie næste gang…

  03/03/2017
 • Sofie

  Oooog så kan jeg lige fortælle, at Beautyspace er oplagt læsestof hvis man er sygemeldt – jeg er gået i gang med at læse bloggen helt forfra, og er nu på side 102 ud af 250. Jo jo, det er dejlig opløftende læsning midt i en ellers hård tid. Tak for det <3

  03/03/2017
 • Sofie

  Kære Anette,
  Jeg har netop investeret i Versos serum 4 da Magasin havde 20% og BHA’en fra Danish skin Care – glæder mig til begge kommer med posten 🙂 og så fandt jeg sørme Rudolph cares facial Oil i Matas med 25% – den er godt nok lækker!
  Ville det være ideelt at bruge BHA + Verso aften og så fx BHA + Rudolph Facial Oil om morgenen tror du?
  Har prøvet at holde en pause med invigorating Night gel og synes det hjælper lidt på urenhederne på kinderne.. nu får jeg til gengæld urenheder andre steder, men det tror jeg er hormonerne der raser.

  03/03/2017
 • amaja

  tak for at jeg må følge dig

  03/03/2017
 • Lone H

  Kære Anette
  TAK fordi du skærer det ud i pap så intet kan misforståes. BP står øverst på min ønskeliste eller skal jeg hellere bruge Environ ? Glæder mig til at se dig live igen på onsdag☺.
  Knus Lone

  03/03/2017
 • Janne

  Tak Anette! Det er kun kommet med Bosteren, så må hellere holde en pause fra den og evt. prøve med en der er mildere.

  03/03/2017
 • CharlotteK

  Er fan af A-vitamin!

  03/03/2017
 • Mette K. Eriksen

  Jeg bruger BP’s A vitamin booster om aftenen især i vinterhalvåret og den holder min hud fin glat og fri for urenheder. Jeg har efterhånden brugt den i ret mange år. Nogle gange bliver jeg fristet og får lyst til at prøve noget andet, men efter lidt tid, begynder der at dukke små urenheder op og huden bliver mindre blød. Og jeg finder straks den gode gamle creme frem, som straks bringer tingene i orden. Det eneste jeg med succes har suppleret/byttet med er Bioeffect serum. Fedt, når noget bare virker!!! Rigtig god weekend.

  03/03/2017
 • Anette W

  Det kan ikke gentages ofte nok. Jeg er også en af dem, som skal gå laaaangsomt frem med A-vitamin. Ellers bliver jeg rødplettet og skallende.

  03/03/2017
 • @ Janne – Åh, jeg får lyst til at råbe stop-stop-stop her i kommentarfeltet. Du må aldrig blive rødspættende. Find ud af, hvad det er, der giver dig irritationen (og stop). Det kan også være noget andet, du har ændret i dit liv. Og er det en allergisk reaktion, så må lægen ind over.

  Stor hilsen Anette

  03/03/2017
 • Susanne

  Jeg bruger Advanced Retinoid 2% fra The Ordinary hver aften . Er det mon lige så godt som Environs ? (det har jeg nemlig tænkt over mange gange)

  Jeg bruger først Pudderdåsernes Aha Serum, dernæst Advanced Retinoid 2 % samt afslutter med Organic Cold-Presset Rose Hip Seed Oil også fra The Ordinary. Håber det er en god cocktail :-)?

  03/03/2017
 • Janne

  Jeg har i fire mdr brugt Boozter3 fra Beauty Pacific og jeg bliver mere og mere rød plettet. Jeg gik langsomt frem med hver anden dag i fjorten dage som de sagde. Hvad gør jeg så nu? Jeg bruger alt det andet du har anbefalet også i tre uger, efg, mist, peel, solcreme, serum, dagcreme. Men jeg kan ingen forskel se. Jeg ligner stadig en der har eksem i hele kryderen.

  03/03/2017
 • Jeg er lige gået i gang med en Beauty Pacifique A-vitamin creme til natten. Kun hver anden dag her i begyndelsen. Jeg håber, at kunne se en forskel om et halvt års tid. Det er meget spændende 🙂 kh. Birgitte

  03/03/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Karin S – Netop!

  KH Anette

  03/03/2017
 • Karin S

  Kære Anette 🙂
  Når man så kommer til at skalle, er det så fordi man er gået for hurtigt til værks?
  Knus Karin

  03/03/2017

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.