fbpx

Maries afrikanske eventyr

image

Det her er ikke en aprilsnar. Eller en masse klumper hash. Det er blot verdens grimmeste sæbe. Men jeg sværger ved alt jeg har kært: Den sæbe er Gud. Jeg overdriver ikke når jeg siger, at jeg ikke mindes at min hud har været så flot før. Jojo, måske da jeg var baby eller noget. Men den her sæbe er det absolut bedste jeg nogensinde har købt. No.gen.sinde!! Like…ever!!

Det er egentlig ikke sådan, at jeg har problemhud overhovedet – men alligevel har flere mennesker komplimenteret min hud, efter jeg er begyndt at vaske mig med den sæbe. Selv min kæreste har sagt noget. Og han lægger ellers aldrig mærke til en skid. Og han vidste faktisk ikke engang, at jeg var begyndt at bruge den sæbe. Han kiggede bare en dag på mig og sagde, at mit ansigt så så flot og jævnt ud. Hehe. Ved ikke om det bare har været helt skævt og ujævnt før, men jeg tror han mente min hud. Og jeg tror han mente det som et kompliment. Ihvertfald kan jeg selv se, og i særdeleshed mærke, en kæmpe forskel. Åååh, jamen jeg er SÅ glad for den sæbe. Så glad, at jeg har fortalt alle mine veninder om den. OG min mor. Og de er nu også hooked. Og jeg har sådan glædet mig til at få lov, at fortælle jer om den også.

Vent..har jeg i al min iver overhovedet fået sagt hvad den hedder? Nåhm, den slags sæbe kaldes for sort, afrikansk sæbe. Og det er helt enkelt fordi den bliver lavet i Afrika. Og den er sort. Egentlig er den brun. Men hey…sort/brun – potato/potato åbenbart. Nå, men sort sæbe er et produkt, der traditionelt kommer fra det centrale og/eller vestlige Afrika. Den bliver håndlavet af lokale kvinder og består udelukkende af økologiske ingredienser. Ingen konserveringsmidler, farver eller duftstoffer. Den er spækket med gode ting og A & E-vitaminer og er kendt for sin evne til at rense huden i dybden, forebygge acne og lindre ting som eksem og psoriasis mm. Derudover er den simpelthen genial til at fjerne makeup. Og huden…jamen, den bliver blød som smør efterfølgende. Fuldstændig glat. Mine porer; usynlige. Som havde jeg exfolieret, du. Det er det absolut vildeste!!

Selve sæbekonsistensen er blød i det. Så det jeg gør er, at knække et stykke af sæben og så gør jeg det vådt under hanen og gnider hænderne mod hinanden, så der bliver dannet en masse skum. Og skummet smører jeg så i ansigtet (eller på kroppen). Og skyller af med vand. Nemmere kunne det ikke være. Det er også virkelig godt som barberskum, skulle jeg hilse at sige. Bagefter føles huden som sagt fuldstændig blød og glat. Og ren! Jeg tager så altid et lag creme eller olie (hybenkerne eller kokos) på huden bagefter. Fordi det føles lækkert – men også fordi huden bliver så glat og stram, at det bare føles rigtigt at gøre. Og så har jeg slet ikke fortalt hvilken fornøjelse det er, at tage makeup på, når man har vasket sig med sort sæbe. Huden føles som et helt rent, glat….silkekanvas eller noget (hvis dét overhovedet eksisterer – men du ved hvad jeg mener, ikk’?). Om ikke andet, for at opsummere: Smid alt andet ud, for den her sæbe er jampacked med magiske egenskaber!

PS. Jeg har købt min fairtrade sæbe på eBay. Den kostede omkring 60 kr (og den vil holde længe!). Her kan du se hvilke ingredienser der er i:
image
Marie

31/03/2016
Find dig ikke i falsk markedsføring
04/04/2016
Til dig, der måske kom for sent

Kommentarer

 • Lene Højgaard-Olsen

  Hej alle, jeg har købt afrikansk sæbe på Amazon, og har fået rigtig meget. Derfor vil jeg gerne sælge noget af det videre, hvis nogle er interesserede? Skriv til min mail: lenehoj@gmail.com

  18/04/2016
 • Hvis I stadig leder, så hop ind på etsy.com og vælt jer i african black soap

  Kh Rikke

  15/04/2016
 • Marie

  Hej Lisbeth.

  Jeg købte fra ham her. Og ja, portoen er absurd. http://www.ebay.com/itm/Fair-Trade-African-Black-Soap-With-50-grade-A-Shea-Butter-/151499859833

  Du kan læse om/beregne told her: http://www.toldpriser.dk

  14/04/2016
 • Lisbeth Brünings

  Hej Marie
  Hvilken sælger på ebay brugte du, og hvad gav du i Porto? Er der told på fra USA? Syntes det er dyrt i porto.

  14/04/2016
 • Cecilie

  Hej Marie.
  Jeg vil bare bare lige høre hvor ofte du bruger den? Er det både morgen og aften? Og vil du anbefale at man supplerer med et andet renseprodukt også?
  Og så undrede jeg mig – fordi du sagde at selve konsistensen af sæben var blød – min sæbe er nemlig temmelig hård .. Om den så måske var for gammel eller sådan noget? (:

  06/04/2016
 • Marie

  Udsolgt igen? Uuuh, nu håber jeg bare I allesammen bliver glade for jeres sæber.

  03/04/2016
 • Sisi

  Så er de vist udsolgt igen! Det går stærkt når du anbefaler Marie 🙂
  Jeg må prøve på Ebay

  03/04/2016
 • Lissi Nielsen

  Jeg har også bestilt på Naturelle og enig – meget svær hjemmeside, at få til at fungere, men det lykkedes til sidst. Så nu afventer jeg sæben, som er undervejs, skriver de – spændt 😉

  03/04/2016
 • Marie

  Marianne: Så lidt 😉

  Maj: Aha..vidste ikke det også blev brugt i Marokko. Så lærte jeg lidt nyt.

  Camilla: Sådan!!

  Linette: På min sæbe står der, at den holder til 2017. Efter brug putter jeg den ned i en lufttæt beholder (eller man kan putte den ned i en pose). Bare noget så den ikke udtørrer. Jeg ved slet ikke om det er muligt at den udtørrer. Det er bare hvad jeg har læst at folk gør.

  03/04/2016
 • Linette

  Jeg har bestilt. Det må prøves. 😉

  Men kom til at tænke på om der er en holdbarhed for sæben?

  03/04/2016
 • Camilla

  De er nu back in stock 🙂

  03/04/2016
 • Maj

  Det er denne type sæbe der oftes skummes op og bruges i hammam. Den er uundgåelig i Marokko. Jeg er som sådan ikke lige så stor fan som du når det gælder ansigtet, men jeg synes den holder 100 når man skummer den op og bruger den på kroppen i selskab med en god vaskeklud eller – som du selv nævner – som barberskum

  02/04/2016
 • Tak for svar, jeg er som sædvanlig helt forpustet af dit tempo. ( positivt ment)

  02/04/2016
 • Marie

  Rie: Crazy!! Tænk at det er MIN skyld (for det er det jo..jo, det er, jo det er, jo, det er!! Sikken magt jeg pludselig har :)) at der allerede er udsolgt. Men ellers så prøv at søg på eBay. Der er MASSER der sælger sort sæbe. Husk at køb det originale (findes jo desværre fuppere) og fra en sælger med gode anmeldelser.

  02/04/2016
 • Rie Dyrnes

  God ide Ann Jeps, du må gerne skrive til mig på facebook hvis du vil sende noget sæbe afsted til mig :O) Åbenbart allerede udsolgt de linkede sider. Kh Rie Dyrnes

  02/04/2016
 • Rie Dyrnes

  Jeg kan ikke få linket til at virke??
  Kh Rie :O)

  02/04/2016
 • Marie

  Anna + Betina: Lige min tanke. Potkasse er perfekt til de sæber.

  Marianne: Jeg har svaret på bla. New York-spørgsmål i min brevkasse. Ja, sådan en har jeg. Du er velkommen til at læse mit svar dér og har du flere/andre spørgsmål ang. NYC, så spørger du bare… https://brevkassebloggen.wordpress.com/2015/09/12/fru-z-spoerger/

  Helene: Og god weekend til dig 😉

  02/04/2016
 • HeLene

  Ja, black soap har næsten magiske egenskaber!? Spændende at høre om din erfaring, Marie, og sjovt indlæg!

  God weekend, skønne beauty people!

  02/04/2016
 • Charlotte Madsen

  Hey…hvor kan man se vinderne af påskeæggene..;)

  02/04/2016
 • Kære Marie.
  Ved du elsker NYC, og jeg skal der over med mine døtre på 13 og 21 år i slutningen af april.
  Kan du ikke bare være en sveske og ryste nogle fif ud af ærmet. Nok primært på Manhatten. Please please.

  02/04/2016
 • Betina Berg Holm Andersen

  Hæ.. Potkasse..den var go´ (måske den kan bruges til afrikanske sæber)

  02/04/2016
 • Hov, undskyld: starstruck. S’et på mit tastatur virker kun hver anden gang. Forleden skrev jeg til en, at jeg ville lægge noget i hendes potkasse…

  01/04/2016
 • Det er da mig, som er startruck, Marie!! For hulan, altså.

  01/04/2016
 • Marie

  Jette: Krydser for at din datter får glæde af den. Som jeg også skrev i indlægget, så synes jeg det er en god idé, at smøre med creme eller olie efterfølgende.

  Ann: Gør det!! Du har ihvertfald en kunde i mig 😉

  01/04/2016
 • Ann Jeps

  Det kommer fra Ghana – hvor jeg bor 😉
  Kan købes i klumper på markedet for et par kroner.
  Måske skulle jeg starte en lille eksport forretning
  xxx

  01/04/2016
 • Jette Berg

  Så er jeg også hoppet med på sæben. Min datter er super allergisk så jeg håber hun også kan få glæde af den
  PS! Håber også at environ tilbuddet kan forlænges. Jeg nåede det heller ikke

  01/04/2016
 • Marie

  JV: Det er denne. Jeg elsker den stadig som var det min baby. Nærmest. God tur! http://www.sephora.com/perfect-hair-day-dry-shampoo-P399330?skuId=1722180&icid2=brand%20content_living_proof_lp_whatsnew_carousel_brand:living%20proof_p399330_image

  Katrine: Så skal man måske ikke købe den. For huden bliver stram. Ikke tør…synes jeg. Men stram i det og det kan måske godt irritere en i forvejen tør hud.

  Anna Skyggebjerg: OMG, er det dén Anna Skyggebjerg? Har den virkelige Anna Skyggebjerg lige skrevet en kommentar til mig? Har Anna Skyggebjerg lige takket mig? Har jeg tippet den rigtige Anna Skyggebjerg? Aaaaargh. Jeg er helt starstruck. Selv tak, Anna Skyggebjerg!!

  01/04/2016
 • Tak for tippet, Marie. Nu har jeg købt sæbe til hvert eneste familiemedlem!

  01/04/2016
 • Katrine Reher

  Men hvad nu hvis man har pis tør hud, og ens erfaringer med sæber er at altid på én bliver pis-hysterisk af det.

  01/04/2016
 • amaja

  øv så lige bemærkning om månedens pakke og så er den væk øvøvøv

  01/04/2016
 • JV

  Hej Marie, du har også et amerikansk eventyr – nævnte engang noget om en helt fantastisk tørshampoo, du har købt i Sephora i USA – hvad hedder den? Jeg er på vej…..

  Mange hilsner – JV

  01/04/2016
 • Marie

  Birgitte: Hehe…nåhm..altså, i det her tilfælde, hørte jeg en amerikaner snakke om hvor glad hun var for sort, afrikansk sæbe. Og jeg tænkte: Hvad fiiiiilan er sort, afrikansk sæbe? Og som beautyjunkie måtte jeg jo så undersøge sagen. Og så klikkede jeg en sæbe hjem og prøvede den og…tadaaah!

  01/04/2016
 • Hvor f* finder du de produkter henne Marie? Du har altid anbefalinger på produkter jeg aldrig har hørt om, hahaha… 🙂 kh. Birgitte

  01/04/2016
 • Marie

  Aaai, jeg skriver jo netop, at det IKKE er en aprilsnar. Det er det virkelig ikke. Det er verdens bedste sæbe.

  Som sagt køber jeg min på ebay:

  http://www.ebay.com/itm/Fair-Trade-African-Black-Soap-With-50-grade-A-Shea-Butter-/151499859833

  – men jeg har fundet ud af, at man også kan købe det her i DK:

  http://naturelle.dk/index.php/sorte-afrikanske-saeber-til-ansigtspleje.html

  01/04/2016
 • Helle D.

  Mon ikke det er Maries aprilsnar?

  01/04/2016
 • Sanne Dahl

  Undskyld det hører ikke til i denne tråd men mon du åbner for Environ tilbuddet igen 🙂 Nåede det desværre ikke 😉

  01/04/2016
 • Jeg har stadig lidt svært ved at tro på det!? 😉

  01/04/2016
 • Linds

  Kunne vi få et link?
  For det lyder da for godt, og må simpelthen prøves.
  Især hvis det skulle hjælpe på pso. Jeg er der hvor jeg efterhånden prøver alt mindst een gang, så længe det ikke ligefrem river huden af eller efterlader mig i total økonomisk ruin.

  01/04/2016