Find dig ikke i falsk markedsføring

Greenies

Jeg tænker på Helle Helle. Tænker på, hvordan hun med verdens fineste pen nedtoner det overdramatiske, så det siver anderledes, dybere og bedre ind. En kunst der er umulig bare at prøve at gøre efter. Især lige nu, hvor jeg har lyst til at råbe. Ærgerlig og møgirriteret over de skønhedsmærker, som slår sig op på et falskt grundlag.

For hør engang. Når en ingrediensliste begynder sådan her: Vand, petrolatum, glycerin, mineral oil, cetearyl alkohol, dimithicone,…………SÅ, og nu prøver jeg med nedtoning… så går det ikke, at slå sig op på naturens indhold og gøre brug af floskelfede ord som alt fra plantepower til skønhedshemmeligheder fra naturen og det bedste fra naturen og sørme også særligt udvalgt fra naturens udsøgte kilder.

Her ville det være mere rimeligt og ikke mindst rigtigt at kalde produktet for en (sikkert udmærket og effektiv) silikonecreme med jordolie (= mineralsk olie også kaldt petrokemiske olier, som er oprensede, men ikke desto mindre et spildprodukt fra olieindustrien) tilsat  planteolier.

 • For det andet er at pynte sig med lånte fjer
 • Det er at snylte på alle dem, der gør sig umage med naturens planteingredienser
 • Det er ganske enkelt snyd og markedsføring på grænsen af manglende anstændighed

Og jo, jeg ved godt, at mineralske olier er de billigste overhovedet. Men det forhindrer ikke mærker som eksempelvis Badeanstalten og Urtekram i at lave priskærlige bud på den ægte vare.

HVAD GØR JEG? Hvis du læser med på Beautyspace eller i bogen her (med et kapitel om emnet), så ved du, at jeg hverken er fan af mineralske olier eller silikonestoffer. Dog erkender jeg deres funktion og accepterer dem lejlighedsvis og stærkt doseret – som eksempelvis silikone i nogle solbeskyttelsesprodukter og noget makeup. Jeg er også kæmpefan af Embryolisse under min makeup, når jeg skal noget særligt (den fungerer som verdens bedste primer) – velvidende cremens indhold af mineralsk olie. Men ingen af delene trækker naturkortet i en salgssituation.

HVAD SIGER HUDLÆGEN? Det ser du her.

FOTO ANNE HØJLUND NIKOLAJSEN FRA BOGEN SUPERHUD

30/03/2016
Der er brug for din hjælp. Og det er nu
01/04/2016
Maries afrikanske eventyr

Kommentarer

 • @ Sisi – Nej, jeg har ikke prøvet det, men for at et vippeserum skal fungere, så skal der være derivater af prostaglandin i. Så tjek evt. det.

  @ Rikke Nabo – Alt var revet væk kl. 20, men jeg har fået arrangeret en rabatkode mandag, som lægges på bloggen.

  Stor hilsen Anette

  01/04/2016
 • Rikke Nabo

  Ihh altså, der er ikke flere månedspakker tilbage. Jeg havde for travlt i går. Æv æv. Kunne jeg være så heldig, at du fingrene i nogle flere – så vil jeg meget gerne købe en?

  01/04/2016
 • Sisi

  Lige præcis! Og en af grundene til at jeg er glad for beauty-blogs generelt, og Beautyspace især – jeg har lært så meget om ingredienser, og køber nu aldrig noget uden at læse alt det med småt! 🙂

  Måske lidt apropos….så har jeg et spørgsmål om et specifikt produkt, ved ikke om du kender noget til det Anette, men kan du sige noget om Brow Boost fra Billion Dollar Brows? Jeg tænker ift M2, som jeg drømmer om, men som jo er i en lidt anden prisklasse…
  På den anden side er der jo ingen grund til at smide et par hundrede kroner efter den fra B.D.B., hvis virkningen er ikke-eksisterende…

  31/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Pernille Sparsø – Ja, bare du ikke igen siger, at jeg ligner en søvndrukken dame. Arj, det var sjovt.

  @ Birgitte B – Ja, og det til virkelig fine priser.

  @ Jette V – Tak fordi du læser med. Og for dine ord.

  @ Sanne – Tak.

  Stor hilsen Anette

  31/03/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sofie – Både Balance Me, Tromborg og Rudolph Care har fine solbeskyttelsesprodukter. Du vil ikke opleve tilstopning.

  @ Lone – Tak.

  @ Rie – Vinderne er netop trukket på NEWS. Jeg mener bare, at man ikke skal fylde mest på af silikone og mineralske olie og så markedsføre sig som natur. Længere er den ikke. Og derfor skal man altid selv tjekke en inci-liste, præcis som du siger.

  @ Stine Bjerre – Tak for dine pæne ord. Oppe i toppen af bloggen ser du en ekstra menu-linje for dig der vil se/læser mere. Det kan være artikler fra Børsen, TV2 indslag eller det kan være nyheder under NEWS, men man skal selv klikke ind, det har du ret i.

  @ Dorthe – Tak fordi du læser med.

  Stor hilsen Anette

  31/03/2016
 • Pernille Sparsø

  Yes! Hvor er det fedt at man ikke kan binde dig noget på ærmet, eller skulle jeg sig huden?! Godt brølt Anette!

  31/03/2016
 • Jeg elsker underspillede Urtekram. De har dælme nogle gode produkter. Kh. Birgitte

  31/03/2016
 • Hvad Lone siger :)! Jeg elsker også at en spade er en spade her hos dig <3

  31/03/2016
 • Godt brølt, løvinde. Plat og svindel er der nok af. Rigtig go’ dag til dig smukke. 🙂

  31/03/2016
 • Dorthe

  Spot on, Anette! Endnu engang priser jeg mig lykkelig for, at du altid sørger for jeg er godt oplyst.
  Beauty-verdenen var et fattigt sted for os alle, hvis ikke vi havde dig. Den slags “fusk” vil mange jo hoppe i med begge ben.

  31/03/2016
 • Stine bjerre

  Kære Anette
  Jeg følger mange blogs og din er absolut i min top 2!! Jeg åbner hvert eneste nyhedsbrev og hvis der indimellem er nogle enkelte ting jeg glipper ser jeg dem via bloglovin. Men så idag så jeg et feed der hedder news og der var jeg inde og kigge. Ærlig talt kan jeg ikke finde rundt på din blog. Hvorfor er der flere sider hvoraf nogen af dem ikke bliver vist via nyhedsbrevet (som link) eller bloglovin.

  31/03/2016
 • Rie Dyrnes

  Tror ikke helt jeg forstår din blog idag. Måske er jeg gået glip af en vigtig information et sted :O) Er det et opråb om at der findes nogle der markedsføre deres creme uden hold i virkeligheden? Dem vil man ikke være udsat for når man læser med hos dig, for du har jo lært at man skal kigge på indholds listen, selvom det nogen gange kan være svært at tyde….

  ps. Har du glemt konkurencen på News, syntes ikke jeg har set vinderen blive trukket :O)

  31/03/2016
 • Lone Andersen

  Det er så liiiige præcis derfor at jeg er med som passager på din skønne, ligefremme og ærlige blog…..
  Du kalder dæleme en spade for en spade!!!
  Og tak for det

  31/03/2016
 • Sofie

  Hej Anette,
  Jer er på jagt efter en dagcreme til sommerhalvåret med solbeskyttelse – men den må endelig ikke tilstoppe porerne, for jeg døjer til tider lidt med urenheder. Kan du anbefale sådan en god (og ikke for dyr) creme?
  Mange hilsner fra Sofie

  31/03/2016