Sure miner og face filters

instagramboersen

Først den med de sure miner: Forleden holdt jeg foredrag for en gruppe danske revisorer. Om Superhud. Forinden var der en pengeklog kvinde på scenen, og hun kunne ikke dy sig for – endda et par gange – at joke med, at vi bagefter sku’ høre om cremer… høhø, som jo ikke var noget, hun vidste noget om (underforstået, at det niveau nok lige var en my under hendes).

I går fik jeg en mail fra en, som lagde ud med at fortælle, at hun jo normalt aldrig læste beautyblogs…Derefter fulgte en beskrivelse af de problemer, hun havde haft med sin hud og så nogle spørgsmål mht. at  navigere i forhold til produktvalg.

Du forstår sikkert, hvor jeg vil hen.

For det gør mig en anelse træt, når folk garderer sig på den måde. Når de har brug for at sige højt, at de normalt ikke bevæger sig i de laverestående cremelag. Og det er her, jeg godt kan blive Anette, 2. klasse og få lyst til at vifte med eksamenspapirer (som jo er fløjtende ligegyldige) og måske henkastet tilføje, at velværeindustrien på globalt plan forventes at have en markedsværdi på 265 mia. dollars i 2017, hvis tal skal tælle.

I stedet gør jeg noget andet. Tier (næsten) og glæder mig i stedet over, at netop Børsen prioriterer skønhedsstof højt hver uge og giver mig frihed til at skrive om præcis det, der lige nu er vigtigt. Det samme gælder TV2. Ingen af stederne har jeg nogensinde – som i nogensinde – mødt holdningen om, at skønhed skulle være en letbenet størrelse.

PS: I øvrigt. Nu vi er ved Børsen Weekend, så har vi i weekenden sat spot på, at hvad der på billeder (heldigvis) er skruet ned for i retouching og Photoshop, nu til gengæld er hældt på flaske. Hvis det var noget. ‘Face filters’ hedder begrebet, som vi vender stærkt tilbage til.

18/11/2016
Armanis makeupevent – hvis du vil være én af 20
22/11/2016
Fyldigere læber – og de efterlyste fif til rød læbestift

Kommentarer

 • @ Sacha W – God beautyhukommelse, tak kære du.

  @ Anne- Marie – tak til dig.

  @ Anette W – tak til dig.

  @ Pia H – Og faktisk kan jeg jo huske 2. kl. …

  @ Dorthe – Åhhh. Der er ord at lune sig ved her på en rainy day. Tak.

  @ Mette S. E – Og dejligt at folk som dig kigger med.

  Stor hilsen Anette

  23/11/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jette V – Åh Caudalie, og Jette, de bliver bedre og bedre.

  @ Marianne W – Er vild med måden, du præsenterer dig…med fagtitlen til allersidst.

  @ Tonnya – Der er varer på de hylder, du efterlyste. Beklager besværet.

  @ Vibeke G – Åhhh tak. De skulle have hyret dig som ord-indsparker. For ja, det er sådan en overlevering skal være.

  Stor hilsen Anette

  23/11/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Rie D – DEJLIGT med komplimenterne. Det glæder mig!

  @ Lena H – Ja, det med overfladisk er et ord og en opfattelse, der hænger ved.

  @ Lone RO – elsker ordet fruentimmer.

  @ Eva B – kan du mon hyres som pr-agent for en. Tak og tak.

  @ Karin VS – det er sjovt, det der med ‘hvad man siger, er man selv’. Jeg oplevede det for nylig i en grel version. Generelt skal vi nok øve os mere i det med egen banehalvdel.

  @ Gitte Visby – Det er så sjovt det med at ramme folk på fastfrosne opfattelser.

  @ Mette – 1000 tak.

  Stor hilsen Anette

  23/11/2016
 • @ Monia – Det kan du tro, at den gør. Tak.

  @ Julie – Åh, jeg får lyst til..helt upassende sikkert…at kramme dig. Og de andre her i kommentarfeltet.

  @ Nanna – Og præcis sådan har jeg haft det, siden jeg var 10. Cremeklubben.

  @ Marianne T – Tak for dine ord. Desværre kender jeg ikke noget til den mulige løsning, du her fortæller om. Men giv lyd fra dig, hvis bliver en erfaring rigere.

  @ Anette N – Åh, det gav et helt sug i maven, den kommentar.

  @ Gitte NO – ;o)

  @ Anette J – ;o)

  @ Amaja – Det gør jeg …blæser…og får luft her.

  @ Pia R Poulsen – åhhh altså, de ord. Tak.

  Stor hilsen Anette

  23/11/2016
 • @ Sanne – Tak du gode Sanne, og jeg lover at komme tilbage på face filters.

  @ Sasha T – ;o)

  @ Elisabeth – Det lyder som den bedste plan, med den gensidige respekt. Når det er sagt, så skal der selvfølgelig også være plads til humor og til kærligt drilleri.

  @ Birgitte B – Tak, og jo, du har helt ret. Det her er mere makeup end hudpleje. Jeg vender tilbage med flere detaljer.

  @ Pernille Sparsø – Åh altså jeg bliver glad. Men æren for din hud er din og den vedholdenhed du lægger i det.

  Stor hilsen Anette

  22/11/2016
 • Rie Dyrnes

  Jeg sluger din blog og alle dine kloge ord, og køber mig fattig i creme og serum og alt muligt. Det er der godt nok også mange der syntes er mærkeligt. Jeg står også for skud fordi jeg fortalte om øjenvippe serum, men jeg syntes det virker, og heldigvis for jeg da også komplimenter fordi min hud er blevet så fin :O) Men vi er alle forskellige, og som SSA tror mange også kun mit job består i at tørre R.. :O)

  22/11/2016
 • Åhhh og ahhh altså. Jeg har siddet længe i dag og lunet mig ved alle de her ord. Tænkt over, hvordan jeg igen kan få sagt, at Beautyspace er heldig at have verdens bedste læsere. Jeg har drukket lidt ekstra kaffe i dag til den gode læsning, og kommer tilbage i aften til hver og en af jer. 1000 tak.

  KH Anette

  22/11/2016
 • Lena H

  Jeg er også træt af at interesse i skønhed bliver set ned på. Man bliver beskyldt for at være overfladisk, og måske endda dum, hvis man vover at gå op i ens hud og udseende. Hvorfor det skulle være mere overfladisk end fx. sport kan jeg ikke forstå. Vi har alle sammen hud, hvorfor må man ikke tage sig godt af den?
  Min erfaring siger at for mennesker, der går meget op i hudpleje er det en daglig kamp at holde huden nogenlunde pæn og man bliver ekspert i at læse INCI-lister og finde frem til troværdige kilder og videnskabelige artikler.
  Jeg elsker beauty. Det betyder ikke at jeg ikke kan lide at diskutere store emner, læse tykke bøger og følge med i verdenssituationen. Tusind tak til dig, Anette, og andre dygtige, vidende beautyeksperter og journalister for at bekræfte det 🙂

  22/11/2016
 • Lone Ro

  Jeg elsker dine blog’s og sådan et fruentimmer skal da bare ties ihjel…..hurra for dig.

  21/11/2016
 • Eva B

  Frækt. Faktisk.
  Vi er jo i hver vores brancher, og din viden på dit område er ganske overvældende, og din formidlingsevne særdeles betydende for rigtig mange mennesker.
  Hudpleje og sundhed giver velvære og selvtillid i dagligdagen og er et tiltrængt sensorisk pusterum for de fleste kvinder, vil jeg tro, og det er jo ganske dumt ikke at anerkende dette omfattende felt på lige fod (eller over) hendes branche. Som du selv påpeger, så er beautybranchen en vældig og stor- omsættende økonomi.
  Derudover krævede selve journalistuddannelsen og din fortsatte ageren i faget en hel del kunnen og samfundsviden, tillige med stadig tilegnelse af ny viden, der ofte er på et imponerende kemisk niveau.
  Jeg er helt sikker på, dit arbejde er langt sjovere, facetteret og mere berigende end hendes, som næppe i tilgift har en blog med en kæmpe fanskare, ugentligt har din eget domæne i Børsen og er en populær gæst i TV 2 x ugentligt.
  Endvidere finder du tid til at deltage i samfundsdebatten og at afholde populære arrangementer med blandt andre kronprinsesse Marys frisør-& makeupartist.
  Hvis nogen har grund til at føre sig frem, er det dig, og det gør du netop ikke, hvilket siger meget fint om mennesket bag.
  Der er ikke noget mere kedeligt end arrogante mennesker, og det er ikke værd andet end at glemme sådan en overlegen, ufin roulade ganske kvikt.

  21/11/2016
 • Karin VS

  Kære Anette 🙂
  Åh hvor jeg forstår dig! Og hvor er jeg skuffet over at en anden kvinde ville nedgøre det du står for – da du skulle holde det foredrag. Det eneste jeg kan sige er at det var HENDES mindreværdsfølelse der kom til udtryk, ikke din og ikke andres.
  Men sådan er der jo så meget….
  Men sjovt er det jo at vi alle sammen, uanset om vi er revisorer eller ej, har brug for omsorg og pleje og knus.
  Knus fra Karin

  21/11/2016
 • Gitte Visby

  Altså Anette, jeg nærmest ‘ææælsker’ dig! 😉
  For det er præcis sådan det er!
  “Ja, jeg sagde, jeg arbejder i Matas.. Jo det er rigtigt, jeg tog HHX og ja, jeg var omkring UNI..” Og så kan man bare se på folk de tænker: spiiild! 😉

  21/11/2016
 • Kære Anette
  Jeg elsker og respekterer når folk kan deres stof, og det kan DU!!!
  Hvor er det fedt at du deler det på bloggen.
  Vi må håbe at hun flover sig, og istedet burde hun respektere andre specialer end sit eget.
  Det vil helt sikkert have klædt hendebedre.
  Lur mig om hun ikke er gået direkte hjem og tjekket din blog…ligesom alle os andre af dine kloge fans .
  Kh Mette

  21/11/2016
 • Sacha Withoft

  Det er uforskammet med sådan nogle kommentarer, og død hamrende tarveligt.
  Jeg håber du spørger hende hvor mange bøger hun har skrevet som har ligget nummer 1 på bestsellerlisten i Danmark, næste gang du ser hende!!!!!

  Knus fra Sacha

  21/11/2016
 • Hun må jo vitterligt være uvidende, for når man som novice i skønhedsprodukter følger din blog, er det altså med samme respekt, som en kemiprofessor.

  Kh.
  Anne-Marie

  21/11/2016
 • Anette Waaben

  Hvad skulle vi gøre uden dig og de andre kloge hudspecialister på bloggene? Det ville være umuligt at finde rundt i junglen af produkter og finde ud af hvordan de virker, og hvilken hus de passer til:
  Så tak fordi du har lyst til at berige os med din viden.
  Stort hudplejekram til dig

  21/11/2016
 • JV

  Jeg bruger udelukkende de produkter, du anbefaler og følger de råd, du giver.
  Forleden var jeg til damekomsammen, hvor een af de kvindelige gæster sagde til mig: se dog at få nogle rynker ……..
  – så kære Anette, du er bare guld ❤️

  21/11/2016
 • Pia Hvenegaard

  Hihihi Anette 2. Klasse, elsker det udtryk og ville gerne opleve det
  Heldigvis er der bare nogen der ved mere end andre om det område og heldigvis for st vi har dig og de andre kloge hoveder❤️

  21/11/2016
 • Dorthe

  Hit them, Anette – de bliver klogere en dag.
  Netop dét område du beskæftiger dig med, er jo noget, som vi alle kan relatere til og har behov for viden omkring. Kender vitterligt ingen, som overhovedet når dig til sokkeholderne med ligeså megen professionalisme og down-to-earth-tilgang serveret med et glimt i øjet.
  Misundelse er en grim ting her i Jante-Dk. 🙂
  Men hey, jeg er da så meget klar på insta-filters in real life, det har jeg længe drømt om.
  Ha’ en dejlig dag!

  21/11/2016
 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg læser dine artikler som absolut altid er 1. klasse – that’s all that matters! Skønhedsindustrien er jo kæmpestor, så er det da dejlig med nogen der vil vise vejen lidt 🙂

  21/11/2016
 • Vibeke guldager

  Kære Annette
  Jeg er fuld af forståelse for din reaktion – har desværre mødt den mange gange i mit liv.
  Sådan nogle mennesker vil man altid møde på sin vej og det er sindsygt provokerende når de stiller sig op på deres egen selvbestaltede guld skammel og siger ” det aner jeg ikke noget om og med slet mine mener det er under deres værdighed.
  Mit liv har lært mig at tænke ” Hvor er det synd for personen at han/hun er så usikker på sig selv og ikke føler sig tilfreds med det de kan”
  For utilfreds avler misundelse og godt selvværd skaber overskud til andre og det giver styrke at give komplimenter og ros .
  Jeg synes du gør det sindsygt god og meget professionelt og du er en stjerne i denne pragtfulde creme de al creme verden. Tillykke med dig

  PS.
  det havde været en kæmpe styrke til revisoren hvis hun istedet havde sagt ” nok om de krøllede tal nu vil jeg gerne byde velkommen til Annette som mesterer og inspirerer os alle til ,hvordan vi får den krøllede hud etc til at stråle af overskud ”

  Man skal stå ved hvem man er.
  Hav en fortryllende dag.
  Kh Vibeke Guldager

  21/11/2016
 • Tonnya

  Go Go Go Anette!
  Skønt svar

  21/11/2016
 • Marianne W

  Jamen, kan kun slutte mig til koret her – elsker lækre beautyprodukter, og er vild med din blog – netop fordi du graver ned i videnskaben bag. Synes absolut ikke det hører til i de “lavere” lag 🙂
  Kh Marianne, tidl. med acnehud i puberteten, kvinde, mor, og læge til dagligt 😉

  21/11/2016
 • Hvad Sanne siger :)!
  Og så vil jeg bare lige tilføje, at havde det ikke været for dig og dine præcise angivelser af, hvilke ingredienser der giver smæk for skillingerne, så havde jeg aldrig fundet på at kombinere Caudalies Polyphenol [C15] serum med Nilens Jord creme med bl.a. Niacinamid 🙂
  KH Jette 🙂

  21/11/2016
 • Pia Randlev Poulsen

  Jamen jamen…..”hun” aner ikke hvilken intelligent, velformuleret sprogekvilibrist og ikke mindst empatisk “hunløve” som “hun fik sat i luntetrav 🙂 Respekt herfra og go`dag!

  21/11/2016
 • amaja

  blæs på hende og andre der altid udtaler sig om noget de ikke har forstand på

  21/11/2016
 • Gitte NO

  😀 – vi var en gang nogle stykker på kontoret som i en pause talte om frisurer, da en kvindelig advokatfuldmægtig kom forbi og snerrede at ‘den slags beskæftigede hun sig ikke med’! Replikken til den svada lå lige til højrebenet (‘Nej, det ser man tydeligt!’), men jeg nærede mig naturligvis – man er vel godt opdraget og ejer en anelse pli (til forskel fra visse andre).
  God dag til dig Anette og fortsæt det fremragende arbejde 🙂

  21/11/2016
 • Anette J

  Jeg tror, at der er meget andet, revisorer ikke ved noget om. Hendes attitude kan kun kvæles med ens egen professionalisme.

  21/11/2016
 • Anette Ninon

  At nedgøre andre for at ophøje sig selv, viser jo bare hvem de i virkeligheden er. Vi har alle brug for hinanden for at “hjulet” drejer, lige fra dem der henter skraldet til lad os sige revisorer.
  Jeg husker på et tidspunkt jeg spurgte en kvinde ad om hun arbejdede samme sted som hendes svigerinde, svaret var “hvad regner du mig for” okay så vidste jeg hvordan hun så på min søde veninde.
  Tak for din fantastiske viden.

  21/11/2016
 • Marianne Tscherning

  Kæreste Anette!

  Man kan da ikke andet end at blive en anelse træt!! *suk* Jeg synes, det er så fedt, at læse lækkert beautystof et sted (din blog), skrevet af nogle (dig), som man ved, har styr på anbefalingerne og kilderne og de kvalificerede svar! Så det er altid her, jeg starter med at søge, når jeg har spørgsmål ;o)

  Og det er her jeg ledes hen til mit nyeste spørgsmål på stammen… Jeg følger også andre blogs og mit blik faldt hurtigt på et emne omkring lange øjenvipper, som jo har været oppe her tidligere. -Jeg havde tænkt mig, jeg skulle afprøve Pukkas amerikanske øko olie, men er ikke liiige nået dertil endnu. Men så var det, der blev skrevet om denne her: Sunpati Serum-balsam Face – som altså også skulle have virkelig god virkning med at forlænge øjenvipperne (ikke overnight dog, men alligevel). Jeg kan ikke se, denne har været nævnt herinde tidligere. Kender du den? (eller gør andre beautygirls herinde?) –Og hvad er dine erfaringer?

  Kram:-)

  21/11/2016
 • Nanna

  Jeg er helt enig Anette, det er endda som om jeg kan tage mig selv i, at underdrive hvor meget jeg går op i hudpleje.

  Jeg snakkede med mine forældre den anden dag, hvor vi snakkede om min søsters store forbrug mht. mærkevare og så sagde de: “Og ja, du har altid brugt oceaner af penge på cremer”, som om det var endnu værre 😀

  Jeg ELSKER hudpleje og jeg kan ikke få nok at at læse om det. Jeg synes det er så spændende, og det mest fantastiske er jo, at se resultater, blandt andet fordi man bruger nogle af de produkter du anbefaler. Jeg gider ikke forsvare, at jeg bruger mange penge på det, for det er min hobby som andre mænd bruger tusindvis af kroner på cykeludstyr, osv. Desuden er man mere villig til at ofre flere penge, når man døjer med forskellige hudproblemer. Sådan har jeg det i hvert fald – en stor del af ens selvtillid sidder i ens hud. 🙂 Tak for din blog, hvor jeg altid kan hente de bedste råd

  21/11/2016
 • Julie

  Jeg er også revisor, og har heller ikke førend for en måned eller to siden tænkt særlig meget over cremer mv. Ikke fordi jeg har betragtet det som noget laverestående, men fordi jeg aldrig er opvokset med en interesse for hudpleje, da min mor altid modsat mig har været velsignet med en flot hud. Jeg har derfor levet lidt med troen på at sådan var min hud nok bare. Efter at have læst din bog og din blog samt have investeret i adskillelige af de produkter du anbefaler har min hud aldrig været pænere! Derfor; tak for dig Anette. Du har i sandhed ændret ikke bare min trætte, solskadede hud men samtidig mit selvværd. Hilsen en tør revisor 🙂

  21/11/2016
 • Monia

  Kære Anette
  Jeg er i gang med en PhD – og elsker din beautyblog! Tjekker den faktisk religiøst, og anbefaler din bog jævnligt 🙂 Håber min kommentar kan opveje dine øvrige oplevelser lidt…

  21/11/2016
 • Pernille Sparsø

  Når jeg får komplimenter om min hud, fortæller jeg altid hvem æren skyldes. Dig Anette. Jeg har så meget at være dig taknemlig for. Du nøjes nemlig aldrig med blot at skrue låget af skønhedsindustriens låg, nej du dykker helt ned på bunden, og går videnskabeligt tilværks. Se den kunst og viden er der ikke mange der kan gøre dig efter! Du har – som du så ofte beskriver om de produkter du anbefaler, SELV papirerne i orden!
  Så blæs på alle ignoranterne – det gør alle vi der følger dig herinde!
  Ha’ en dejlig dag. Kh Pernille

  21/11/2016
 • Jeg er enig med Sanne. Der er flere gange, hvor jeg bliver temmelig imponeret over din viden Anette. Måske er det bare fordi det ikke interesserer nogle mennesker – eller de ikke forstår det, at de har brug for at nedgøre det lidt.
  Produkterne fra Børsen ser lækre ud, men er de ikke meget fyldt med silikone? Min hud reagerer ved for meget af den slags. Som om den ikke helt kan ånde.
  Kh. Birgitte

  21/11/2016
 • Elisabeth

  Kære Anette.

  Godt brølt, løvinde!

  Det er vel stadig den tætte kobling mellem (interesse for) skønhed og dumhed som martrer branchen og giver den et dårligt ry.

  Og der findes givetvis idioter blandt dine kollegaer, som der er idiotiske gymnasielærere (der hvor jeg slår mine folder) og -ikke at forglemme-idiotiske revisorer. Men det giver ikke carte blanche til at behandle et fagområde nedladende.

  Selv har jeg det stramt med folk der finder det himmelråbende latterligt at bruge mange penge på en smuk håndtaske-men udtryk for utrolig god smag at stille en ikonisk dansk design stol på en fremtrædende plads i stuen….

  At det ene er mere rigtigt end det andet overgår min forstand og er ganske lattervækkende- hvis ikke det var så nedladende!

  God mandag-lad os starte ugen med at respekterer hinandens ekspertiser om det så er skønhed, regneark eller det at være en utrolig god ekspedient i Netto!

  21/11/2016
 • Sasha T

  Kære Anette.

  Jeg er universitetsuddannet og elsker beautyblogs og specielt dine indlæg i Børsen.

  Kh

  21/11/2016
 • Når jeg læser din blog synes jeg nu at jeg bevæger mig i de HØJERE cremelag. Jeg er altid bange for at jeg ikke gør det rigtigt, tit nok, eller nok i det hele taget. Jeg kan ikke huske alle de gode råd, produktnavne, som jeg BØR skrive på ønskesedlen osv. Magen til prof blog, skal man da lede længe efter. Der er da en grund til at din blog er den ENESTE beautyblog jeg læser! Når du møder koste som dem, skal du bare trække på skuldrene indvendigt.

  Glæder mig til Face Filters.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  21/11/2016

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.