Hudlæger: Din næste solfaktor bliver en tablet

Jeg troede, det var gas,  da jeg i al hemmelighed fik at vide, at der i Danmark er en tablet på vej som erstatning for traditionel solbeskyttelse.

Men den er god nok. Og baggrunden er vores forbistrede solvaner, som jeg desværre selv har en aktie i. Godt nok en efterhånden gammel aktie, men ikke desto mindre en, der stadig gør mig sårbar i forhold til statistikken. Forklaringen er, at regningen for solmisbrug har det med at kommer årtier senere.

150.000 personer går herhjemme rundt med hudkræft, og hvert år kommer der hele  38.500 nye tilfælde. Tal, der får Danmark til at ligge helt elendigt i international sammenhæng.

Det vil nogle kloge hoveder nu gøre noget ved: Hudlæge Flemming Andersen fra Privathospital Mølholm  står sammen med professor ved Aalborg Universitet, Peter Bjerring og professor Merete Hædersdal ved Københavns Universitet i spidsen for et heftigt nyt projekt:  Med 33 millioner kroner i ryggen vil de tiltrække nogle af landets kvikkeste hoveder, når det gælder om at udvikle måder, der kan behandle og forebygge hudkræft.

Herunder assistance til Videncenter for Hudkræft til at få afprøvet en allerede udviklet tablet, som man indtager og bruger i stedet for solcreme.

Wow.

Det kan godt være, at det for dig og mig ikke er specielt kompliceret at smøre solcreme på, men vi kender sikkert mange, for hvem solbeskyttelse er en udfordring? Af den ene eller den anden grund.

@beautyspace på INSTAGRAM

14/08/2020
Bekymret for allergi og hormonforstyrrende stoffer?
Toksikologen og TÆNK har hver sin tilgang
18/08/2020
De 4 ting, der slår dit kollagen ihjel
Hvorfor du ikke vil undvære kollagen-hudpleje

Kommentarer

 • Sanne

  Lyder genialt, isæt til børn – og brolæggere. 😉

  20/08/2020
 • Michelle Jacobsen

  Hej Anette
  Kan du skrive sidetal fra bogen til mig? Jeg kan simpelthen ikke finde afsnittet om peeling af rød og sart hud?
  Mvh Michelle

  19/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark. Er meget værdsat. Kan se, at I også er meget begejstrede. Det ER spændende og der er mere info på vej om det. Altså jeg følger det nøje. Og svar på spørgsmål:

  @ Michelle, undskyld big time. Jeg er kommet i tanke om, at når du har bogen, så er der da peeling i kapitlet om rød og sart hud? Din kæreste vil også få klæde af daglig A-vit om aftenen – det er op til hudtypen/tilstanden om han skal have ekstra creme ovenpå. Giv ham kapitlet med ‘Pletfri’.

  @ Eva B, hahahha, åh TAK for dagens grin. Skeen har jeg fået til ELLE STYLE AWARDS for flere år siden. Og jeg elsker den.

  @ Maiken, Er det hypet? Er der ikke bare tale om et virkelig stort reklamebudget?

  @ Majbritt, har du Seriøst bedre hud-bogen (der er et kapitel om emnet). Den kan også lånes på biblioteket.

  @ Dorthe E, det er bare for billedets skyld. Det er mælkesyrebakterier, så ja, også for hudens skyld.

  Stor hilsen Anette

  19/08/2020
 • Daniela Fraser

  Det lyder jo realistisk, når man tænker på fx lycopene (fra fx tomater) giver en naturlig UV-beskyttelse indefra.
  Det er meget spændende, at se, hvad det bliver til 🙂

  18/08/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak alle kommentarer. Jeg er snart tilbage med respons. KH Anette

  18/08/2020
 • Dorthe Eriksen

  Wow, det må du nok sige. Meget interesant at læse om.glæder mig til mere nyt om det.
  Hvis det bliver godt med tbl. Vil jeg gerne være bruger af tablet. Jeg kan bare ikke lide solcreme på mit ansigt.
  Uhm en lækker skål med indhold. Hvad er det for noget pulver, altså tilskud af noget. Måske til huden.?
  God varm aften

  17/08/2020
 • Anne Mette K

  Ha ha, jeg må være ret (arbejds)skadet, jeg var helt nede ved “….udviklet tablet, som man indtager…” før det gik op for mig at det ikke var en IT gadget tablet, iPad osv, men derimod noget ‘spiseligt’ du skrev om Til trods for at jeg har brugt en stor del af mit liv i en medicinal virksomhed, men jo altså i IT.
  Bortset fra min forvirring, en virkelig god ide! Tror det vil være en god løsning for rigtig mange. Det eneste, der bekymrer mig en lille smule er om vores kroppe, organer kan blive ved med at ‘omsætte’ alle de forskellige (kost)tilskud, som vi gerne vil tage af alle mulige gode grunde. Men det er jo en helt anden snak, som jo nok gør sig bedst hos egen læge.

  17/08/2020
 • Nicoline

  Hurra! Det glæder jeg mig til! For selvom jeg er god til at smøre solcreme på, er jeg træt af alle de bumser, det giver mig i ansigtet. Og det er selvom jeg denne sommer har prøvet med både Karmamejus bb-cream faktor 30, shiseidos waso, Ren’s fra nyeste boks og Amazing space. Alle giver mig bumser. Jeg kører løs med rens og salicylsyre, men det er ikke nok til at holde solcreme-bumserne væk.
  På det sidste har jeg derfor skruet ned for solcreme, hvilket hjælper, men så har jeg til gengæld fået flere pigmentpletter:/

  17/08/2020
 • Majbritt

  Jeg overvejer produkterne MDerma til min milde rosacearamte hud- de anbefaler SPF før serum og creme? Hvad er din holdning til det…? Jeg er forvirret. På forhånd tak

  17/08/2020
 • Mariannegylding

  Wow, smart.
  Mine drenge på 51, 23 og 15 er total anti creme, så kunne vi der sparre en del brændte skuldre, næser ect. Jeg er fan 🙂

  17/08/2020
 • Karin V.S

  Hvis det kunne gøres uden bivirkninger er jeg med på det!

  17/08/2020
 • Majken

  Hej Anette

  Den lille pulverpose giver mig lyst til at spørge, hvad din holdning til OslaLab kollagenpulver er?
  Det er jo meget hypet lige for tiden.

  Pft

  17/08/2020
 • Matilde

  Det lyder virkelig interessant! Jeg håber den bliver til virkelighed og helt kan erstatte solcreme til en fornuftig pris. Jeg har selv fundet EVY’s solcremeskum, som jeg er glad for, men det er nærmest umuligt at få mine børn smurt ordentligt ind og min mand får heller aldrig nok på. Samtidig bliver vi alle skoldede bare vi overvejer at gå ud uden beskyttelse, og jeg får soleksem hvis solen er særligt skrap – solcreme eller ej, så det er ret hæmmende i sommerhalvåret. En pille der løste det problem ville fjerne en hel masse stress fra mit liv!

  17/08/2020
 • Eva B

  Initialer på skeen….??! Jeg ser for mig, at alle medarbejdere på Børsen har hver deres bestik og service med eget navn på

  17/08/2020
 • rijaH

  Interessant.. jeg bruger solcreme men det har desværre ikke en effekt der er god nok. Så håber da dette evt kan blive en løsning.. det er meget invaliderende om sommeren at ikke kunne foretage sig noget når solen er ude.. Jeg håber og krydser for dette kunne blive svaret

  17/08/2020
 • Jette B

  Den bedste nyhed længe på solcreme fronten. Jeg bruger solcreme, men jeg synes det er bøvlet. Så jeg vil hilse en anden løsning velkommen.

  17/08/2020
 • Frederikke

  Super interessant! Ikke mindst for børn og mænd, som ofte ikke er til gentagne indsmøringer i fedtet stads (som min kære far kalder alt creme uanset beskaffenhed).

  17/08/2020
 • Mia

  Spændende. Jeg har et hav af solcremer men må indrømme at jeg hader at have dem på 😉

  17/08/2020
 • Louise LW

  Krydser fingre for det lykkes – jeg bakser med min 6 årige HVER morgen og har et arsenal af forskellige solcremer til ham, men lige lidt hjælper det. Tænk sig hvis der bliver lavet en lækker vingummi pille, der smager af jordbær 🙂

  17/08/2020
 • Pernille S

  Det var skisme dagens gode nyhed! God dag Anette 🙂 kh Pernille S

  17/08/2020
 • Michelle

  Kære Anette
  Jeg bliver simpelthen nødt til at skrive til dig igen! (Undskyld)
  Jeg har nu gennemgået din bog og fundet en helt ny rutine til mig selv, det samme skal jeg igang med til min kæreste, da han skal prøve at gøre noget ved sine pigmentpletter.
  Ud fra den hudplejepyramide du har lavet, synes jeg det ligner at han skal bruge A vitamin hver aften, det skal selvfølgelig bygges op, men stemmer det? Skal han slet ikke afslutte med en creme eller andet? Og hvad så med de dage der ikke bruges A vitamin, hvis han ikke skal bruge det hver aften?
  KH og god weekend
  Ps glæder mig til dit opslag og peeling af sart/tør hud

  16/08/2020