Fugt-fidusen alle taler om

Såkaldt skin flooding er et næsten banalt trick af et fænomen til at holde på fugt. Princippet vil næppe være nyt for dig – bare ikke bliv forvirret af, at begrebet kan lyde som oversvømmelse. Det skal nemlig ikke forstås sådan. I stedet handler det om at lave en fugtsandwich, hvor fidusen er at have styr på at lagre sin hudpleje i den rigtige rækkefølge for at holde bedre på fugten. Opskriften er simpel: Det mest vandede først, derefter det cremede og til sidst det olierede afhængig af ens hud, da ikke alle er glade for meget fedtstof. ”Flooding” lægger dog også op til muligheden for at lagre to forskellige sera. På ren og fugtig hud kommer man først et fugtmættende serum med hyaluronsyre eller glycerin – så et ekstra lag fugt med for eksempel C- eller B3-vitamin og til sidst den creme og/eller olie, der låser fugten inde. ”Flooder” du om dagen, så er solfaktor sidste step, og gør du det om natten, så lad altid A-vitamin være en del af din sandwich.

NÅEDE DU IKKE årets første boks – men ville gerne – så er der et tocifret plaster gældende i dag. Du også de ord, der er sat på serummet, barrierecremen og kropsolien:

Olien til kroppen: At kropshuden fortjener, hvad ansigtet konsekvent får, har været nerven hos Bodyologist fra start – og nu er deres olie her endelig. For hurra for en så gennemført letvægtsolie (tak til jojoba- og squalaneolie) med barrierebeskyttelse fra omega-3, 6 og 9 og ikke mindst smidiggørende E-vitamin. Og så er det et kæmpeplus, når en kropsolie, som her, giver en silkemat overflade. Husk at olie altid skal på letfugtet hud.

Serummet til ansigtet: Rimelig blæret vil jeg kalde fugtserummet fra Apeer, for det vil mere end bare at fugtmætte. Der er hyaluronsyre i lav, mellem og meget lav molekylevægt, ligesom der er ekstra fugtforsikring fra glycerin og sodium PCA. Det samlede indtryk bliver toppet af udglattende (i det små) peptider og en yndlingsantioxidant: ferulasyre, som får to plus to til at give fem på beskyttelseskontoen.

Barrierecremen: Hudbarrieren er med rette blevet et fænomen på skønhed-smelter-sammen-med -sundhed-hylden. Woods Copenhagens nye Ultra Rich rammer spot on med hårdtarbejdende fugtmætning, barrierestyrkende fedtsyrer og en generøs portion niacinamid, glødgivende C-vitamin og smidiggørende E-vitamin. Og nåja, så er den eminent under makeup og en rimelig garant for at undgå radiatortør hud (brug fugtserum under).

Boks-indholdet har ry for at blive faste gengangere på Beautyspacelæsernes badeværelseshylder. Og faktisk har den oprindelige tanke (siden første boks i 2014) ikke ændret sig et komma: Nemlig at lade et anbefalelsesværdigt Beautyspace-bedømt hudplejekit følge med bogen – i størrelser med reel mulighed for at teste. Og aldrig, som mange er søde at forespørge, på abonnementsbasis. For ingen har brug for en ny boks hver måned.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO LEA JESSEN

VAREDEKLARATION: Anbefalede produkter er altid købt af Beautyspace med mindre andet er angivet. De nævnte procentsatser i mailen er ikke et affiliate/reklamelink, men fungerer udelukkende mellem kunde og producent. Det er dog Beautyspace, der har sørget for aftalen og muligheden.

29/12/2023
Årets 6 mest læste
De 7 mest læste om kollagen-hacks, overset D-vit, ny vild viden om fillers og...
04/01/2024
Østrogengel tiltænkt intimområdet smurt i ansigtet – really?
Er det mon ligeså tosset som tandpasta på bumser og hæmoridecreme under øjnene?

Kommentarer

 • Ida B

  Hej Anette
  Jeg er godt i gang med boksen. Det er nogle meget lækre ting, du har samlet. Serum kunne godt godt flytte ind hos mig!

  Jeg skriver bare, fordi jeg vil være sikker på, at der skal være små kort/en grynet fornemmelse i læbesalven?

  Mvh Ida

  12/01/2024
 • Anette

  Anette må jeg komme med et lille retstavnings-input til dit skriv?

  Jeg kender udtrykket “lagre” som bruges ift “layering” på engelsk (et pænt svært ord at omsætte til dansk!)

  Jeg kiggede lidt på sproget.dk… og jeg tænker… Tror du, at det er ordet “lavere” du søger? Altså, i en “nivellere”-kontekst?

  https://sproget.dk/lookup?SearchableText=Lavere

  Hvor man udtaler lavEre med en klassisk E-lyd og ikke “ar”-type af lyd?
  (Det er super svært at forklare når man ikke er fonetik er!)

  Jeg synes selv det er svært at finde det rigtige ord, og lagre kan man også sagtens argumentere for, da det jo også kan betyde “gemme” og det gør man jo dybest set også med denne teknik.

  Hvad er den korrekte måde mon? Jeg er nemlig selv i tvivl, og ville gerne finde ud af den bedste måde at formulere det på 🙂

  05/01/2024
 • Henriette

  Hej Anette

  Tak for inspirerende artikler og velskrevne råd. Jeg søger herinde på “kulde” for at finde den bedste beskyttelse til huden, når jeg skal ud i piskende snestorm med hund og sneskovl.

  Kan cremen fra Woods Copenhagen bruges, og/eller har du andre gode bud?

  Kærlig hilsen Henriette

  03/01/2024
 • Lisa

  Hej Anette.
  Jeg købte fugtserummet fra Ren Lykke på din anbefaling og jeg er som udgangspunkt nogenlunde tilfreds med det.
  Der er bare det, at det ikke fungere fuldstændigt optimalt sammen med hvad jeg ellers bruger – hvilket er lig med fnuller. Så det bliver nok desværre ikke et genkøb.
  Jeg har før været utrolig glad for Lings Dual Moisture Emulsion som ikke fnuller med noget som helst og tænker jeg vil investere i den igen. Men kan jeg bruge den under a vitamin til natten – jeg kan godt lide lidt under da min hud er ret tør nemlig?

  03/01/2024
 • Marlene

  Hej Anette, hvad hvis ens c-vitamin er mere “vandet” i konsistens end fugt-serum? Jeg bruger Woods c-vitamin og den er meget mere vandet i konsistens end min fugt fra pestle & morder.

  Og er det forresten en skrøne, at man ikke må bruge c-vitamin og niacinamid sammen? Altså fx om morgen.

  03/01/2024
 • Kristina

  Hej Anette,
  Jeg var så heldig at få bestilt boksen og glæder mig til det nye fugtserum men hvordan skal det bruges? Jeg har bruger i forvejen Pestle Mortars c-vitamin serum og niacinamid serum om dagen. Er der en optimal rækkefølge?
  Godt nytår.

  03/01/2024
 • Anni

  Tillykke med jubilæet! Gad vide, hvornår det var, jeg første gang hoppede med på den boks? I hvert fald i 2016. Hvor har jeg lært mange produkter at kende, jeg nok aldrig ville have fundet selv.
  Tak for lækre tilbud i dag – Woods skal prøves under makeuppen.

  Kh
  Anni

  03/01/2024
 • Eva B

  Kode til Amazing Space?

  02/01/2024
 • Elisabeth

  ….Og jeg fik heller ikke mail fra dig d. 29 december – og det er ellers min fødselsdag. Suk hjerte, brist ej.

  02/01/2024
 • Elisabeth

  Hov….
  Har kigget og kigget efter mails fra dig, Anette.
  Netop fordi jeg manglede dagcreme, og glædede mig som en gal til årets første pakke fra dig – og så modtager jeg pludseligt ikke mails fra Beautyspace længere?
  Og nu ser jeg at månedens boks er udsolgt – oh nooooooo.

  02/01/2024
   • Elisabeth

    Fatter ingenting. Har lige prøvet at oprette mig igen – og fik at vide jeg allerede var oprettet. Mystisk.
    Og vildt ærgerligt for den boks ser da fantastisk ud.
    Men tak for dine søde ord Anette.

    03/01/2024
 • Pernille S

  30% hos Woods + fri fragt. Flot plaster, når nu månedens pakke blev udsolgt på rekordtid. Tak for det!
  Jeg var SÅ heldig at vinde Calming Serum fra Apeer i julekalender. Den fungerer perfekt på min hud. Glæder mig til at kunne forsegle den med Woods barriere creme. Toppet med et par dråber olie fra Ren Lykke, tænker jeg at være godt hudindpakket til januar kulden. Tillykke med jubilæet Anette, og Godt Nytår💞

  02/01/2024

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.