3 ting, jeg tog med mig fra Lanserhof

Som du muligvis læste i går, har jeg tilbragt tre dage på det bekostelige medicinske spa Lanserhof på Sylt. Flere spurgte i øvrigt til gennemsnitsalderen, og den vil jeg skyde til omkring 70 år – under mit ophold.

Nåmen i løbet af de tre dage ender jeg faktisk med at have en smule travlt. Det er som at have en personlig træner døgnet rundt – ikke kun på fitnessdelen, men også på kost, blod, forbrænding og hud.

Det er mest af alt … overvældende, og jeg må tilstå, at jeg bliver en smule suget med ind i det, mens jeg hopper fra aftale til aftale og alt bare handler om mig-mig-mig.

Skørt, minder jeg mig selv om – det er jo ikke ligefrem, fordi man hjemme i hverdagen er i tvivl om, hvad der er sundt og ikke. Så jeg spørger cheflæge Jan Stritzke, hvad det absolut vigtigste er, hvis man gerne vil have det godt. Hvad batter mest? Hans svar lyder:

 1. Dyrk motion. Vi anbefaler 150 minutter om ugen – moderat til intens.
 2. Lav selv din mad. Drop al forarbejdet og præfabrikeret kost.
 3. Prioritér søvn. Det er individuelt, hvad vi har brug for – typisk finder man sit behov i uge nummer to på en ferie uden vækkeur. Tag den viden og implementér den i din hverdag, hvis du kan.

Jeg bliver ikke et andet menneske af at være på Lanserhof, eller ser et pludseligt lys, der ikke før har været der.  Jeg bemærker dog tre ting:

Hvad der ikke er, savner man (måske) mindre

Manglen på tilgængelighed af fristelser. Her er hverken vin, chokolade eller den ekstra portion, jeg altid har lyst til.

At alt det skumle simpelthen ikke er der, virker på mig. At sund mad tilberedt af én selv kan være virkelig velsmagende (minus risbuddingen fra i går), når man bruger tid på det, vidste jeg jo godt, ligesom portionerne heller ikke behøver at være XL.

Sæt huden under lup

Hudmæssigt består mit skema – sådant et får man – af en kompetent og heldigvis lang ansigtsmassage, en såkaldt høkasse detox, som er en slags lun vandseng med hø (lidt mærkeligt, men lunt og afslappende), så isnende kryo, som er herligt men jo uden at slå min normale vinterbadning, som jeg til enhver tid vil foretrække.

Den helt store optur for mig bliver turen i en kropsscanner, der fotograferer hver en kvadratmillimeter af huden for at tjekke for uhensigtsmæssige gevækster og modermærker. Den ligner de mandshøje scannere, der er i lufthavnen.

Hudlægen sætter ring om syv mærker, der skal tjekkes yderligere i et såkaldt dermatoskop – endda et i ansigtet.  Til slut bliver jeg manuelt finkæmmet (og netop dét kan jeg blive bedre til at gøre derhjemme) mellem tæerne og fingrene, under fødderne, imellem balderne og sågar inde i munden. De onde mærker, lyder det fra hudlægen, er karakteriseret ved at være asymmetriske, røde eller sorte.

Spis langsomt for pokker

Måltiderne på Lanserhof er små. Meget små. Forret-små. Men med beskeden om at spise virkelig langsomt og tygge hver bid 30 gange, går jeg alligevel en slags mæt fra bordet.

Jeg skal helt klart til at spise langsommere, til at tygge min mad. For selvom jeg ikke kommer til at tygge noget 30 gange i den virkelige verden, så håber jeg, at jeg vil stoppe med at sluge maden, når den smager ekstra godt. Det er også brugbart at blive mindet om at spise sidste måltid omkring kl. 18.

Summa summarum

Behøver man tage til Lanserhof for at lære de her ting? Nej.

Behøver man tage til Lanserhof for blive motiveret? Nej.

Er det komfortabelt og motiverende at være på Lanserhof? Ja for pokker. Men det er også en sær parallel virkelighed. Lidt logeagtigt måske.

Ville jeg selv spare 52.500 kr. op til en uge på Lanserhof? Nej.

Hvis jeg kunne tage af sted i morgen uden at blinke til økonomien? Ja. Det var i hvert fald sådan, jeg havde det, da jeg stod af færgen – de to kilo lettere.

”For det beløb kan jeg få verdens bedste uge på Island,” lød det fra min mand … og fluks kunne jeg dufte det særlige bryghus syd for Reykjavik – stedet, der også laver verdens bedste burgere.

PÅ INSTAGRAM under @beautyspace har jeg lagt stories op fra Lanserhof, hvis du vil se mere.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor julekalenderen kører i stories.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

13/12/2023
Hvad jeg lærte på et spa-ophold til 52.500 kr.
Nogle bliver sukkersure, andre to kilo lettere på Lanserhof
18/12/2023
Under 50 kroners gave til 995 kroners-favoritten
Gaverne jeg selv vil blive glad for  

Kommentarer

 • Sanne

  Den sidste sætning! 😀
  Og neglene som matcher drikken, som jeg ville have svært ved at kapere.

  19/12/2023
 • Elisabeth

  Smidjan er et helt forrygende sted. Ligesom det er pragtfuldt at bade i den gamle lagune og i det hele taget være i Reykjavik og på Island. Så jeg er enig med din mand!

  17/12/2023
 • Berit Normann Overgård

  Sikke en spændende oplevelse Anette. Da jeg var på Sylt i september kiggede jeg langt efter det sted. Du må simpelthen læse den vanvittige historie her https://nyheder.tv2.dk/udland/2023-09-11-lejemorder-anholdt-paa-luksushotel-lige-syd-for-den-dansk-tyske-graense
  Har tænkt på hvilket hotel, han arbejdede på 😂
  Mega smart med helkropsscanneren. Jeg får tjekket alle mine modermærker manuelt hos hudlægen hvert år. Det kunne du gøre for dig selv.
  Juleknus Berit

  16/12/2023
 • Anette

  Jeg bliver altid så irriteret på min kæreste, når han bare kaster maden ind, og imens sluger han alt for meget luft, og så sidder han der og småbøvser og senere kommer det ud som luft i maven med metangas….

  Jeg er selv stoppet med at hugge maden i mig men gå langsomt frem. Også selvom jeg er sulten. Det får lige lov til at marinere lidt i spytpartiklerne, som i virkeligheden er fordøjelselsenzymer, og forbereder maden på dens videre færd. Ergo får man også bedre fordøjelse af at tygge maden ordentligt (så tarmene ikke skal bruge energi på det) og det giver overordnet et stærkere system…. Og sådan kan man jo blive ved.

  Man har sikkert nemmere ved det på “Den lukkede” (aka Lanserhof), hvor man er i en boble. Det kender jeg ihvertfald selv.

  Men så tænker jeg… Det næstbedste er vel faktisk at besøge en vanecoach? For for at implementere de ting, så skal der jo frigives tid fra andre ting… Og det kræver vaner skal omlægges. Og vi mennesker er jo for dælen vanedyr … Det er SÅ svært, og det tager 21 dage at lave en ny vane siger de kloge.

  Så jeg kunne godt tænke mig at spørge om Lanserhof min har en læge, der har et magisk vane-pulver, så man får nemmere ved at ændre de ting. Beckham og Gwyneth ghar jo nok, mens alle vi andre dødelige kan gå i Dalle-Valle og kaste os over buffeten dér 😉
  #DobbeltPunIntended

  16/12/2023
 • Lise

  Udover den fine anmeldelse, kunne jeg virkelig godt tænke mig navnet på det bryghus 😉

  16/12/2023
 • Sidse Andersen

  Ha ha ha ELSKER den sidste sætning i dit skriv.

  Jeg er ikke stolt over mit søvnmønster ej heller den ikke eksisterende motion, men min ALTID hjemmelavede mad vil jeg klappe ekstra af.
  Jeg har det godt med stærk, sund og fin hud og mine 64 år, så tænker det nok skal gå alt sammen 🙂

  16/12/2023
 • Lise/walkinrunout

  Hvor er det skønt, at vi alle har så dejlig en ambassadør som dig❤️ der tester alt muligt af.
  Du beskriver det hele så fantastisk godt og sjovt og jeg er sikker på, at jeg vil have præcis samme opfattelse som dig.
  Så nu fortsætter jeg opsparingen til en rejse med familien til New York og sikkert massere af burgers.
  Tak Anette og glædelig jul ❤️

  16/12/2023

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.