fbpx

Hudlægens advarsel

InstaOkt18

Vil du med indenfor hos professor og dermatolog dr. Murad i LA, så se med på Instagram: @beautyspace under stories. Jeg arbejder på en opsamling med svar til de af jer, som stillede spørgsmål.

Manden, der stadig giver forelæsninger på UCLA, går umanerligt meget op i, hvad der påvirker de kortisol-receptorer, som vi (også) har i huden. Han taler, skriver bøger og publicerer studier i og om det, han kalder kulturelt stress. Alt fra Tinder til iPhone, Uber og… ak også Netflix får et hak i kasketten for at skubbe os derud, hvor vi bliver isolerede, asociale, mister identitet, og bliver det, han kalder kulturelt stressede. “Det er en silent killer”, siger han. Også for huden. Howard Murad har i et studie lavet et bud på en løsning, som jeg snarest deler.

Han er også optaget af vores fugtniveau. Generelt som i huden specifikt. “Spis dit vand”, er hans mantra (altså kost der indeholder meget vand). Systemet skal arbejde mere med sidstnævnte, som derfor hydrerer længere i følge hudlægen. Selvfølgelig sammen med det at drikke almindeligt vand. Udfordringen er, at for hver gang du eller jeg har fødselsdag, så bliver vi mindre tørstige.

Vi vender stærkt tilbage ham, og som sagt: Du kan opleve ham i korte live sekvenser på @beautyspace.

HVAD DER LIGE NU FYLDER I USA:

 • Skincare is healthcare, som Murad siger. Og han er ikke alene om at koble især kosttilskud, yoga og bevægelse på hudpleje, altså i ét og samme brand. Såkaldt epigenetics er her et andet kodeord.
 • Info-gratification er et nyt ord, som alle skønhedsmærker kommer til at forholde sig til. Vi gider ikke længere at Google alting. Når vi ser et spændende produkt, så skal al information (som indholdsfortegnelse) være let tilgængelig. Ordet er skabt af analysebureauet Trendwatching, og Sephora bl.a. er på opgaven.
 • Social media brands som Summer Fridays laver jeg en blog-post på om få dage, for tal  om at gå i seng med fjenden.
 • Cannabis (CBD), fermentering og probiotika er det, alle kan stave til, når det gælder hudplejeprodukter. Og vegansk (bare se på mærket MILK).
 • Nye venner som eksempelvis Birchbox der begynder at samarbejde med apoteket, og Clarisonic som sælger sine børster sammen med Kiehl’s hudpleje.
 • Lokal overhaler økologi i popularitet.
 • Søvnpleje er ikke nyt, men det får egne rækker af hyldemeter nu.

NB: November måneds Book’n Beautybox udkommer på tirsdag den 6. november kl. 8.00 til alle på nyhedsbrevslisten. Jeg måske en teater på stories (@beautyspace), men kun måske.

30/10/2018
SKAL VI SES-datoer plus opmuntrende studie
Studie giver Botox baghjul
02/11/2018
Frisk efter en lang tur? Her er 5 uundværligheder
Det er ikke glamourøst at rejse, men der er noget, der gør en reel...

Kommentarer

 • Helene

  @Anette, tak! Jeg ser frem til at læse de kloge ord! Det er dog bare mærkeligt! Jeg har gået at tænkt over, om det kan skyldes en ‘udrensningsperiode’, hvor det hele bliver lidt træls, inden det bliver rigtig godt? Det ved jeg, at nogle i behandling på isotretinoin oplever.

  Og ja, en anden lægelig vurdering.. Der er over to måneders ventetid til hudlæger i Århus, jeg har jo ingen henvisning, så det har lidt længere udsigter. 😉

  Tak for en altid inspirerende blog!

  06/11/2018
 • Christina kragh

  Tak ja jeg forstod heller ikke damen fra Ren da hun forklarede at min olie Fra Rudolph var fugt og ikke fedt da jeg vil mene al olie er fedt derfor min forvirring kh c
  PS. Hybenkerneolien fra Ole kan vel så også sagtens bruges

  06/11/2018
 • @ Christina Kragh, du er jo en pro, der bruger masser af tid på research, test og ikke mindst interesse. Du ved alt om, hvordan du vender et produkt om om tjekker indholdeslisten på et produkt. Selvfølgelig er Rudolphs olie fedt og ikke fugt. Du ser INCI her:

  https://www.rudolphcare.dk/da/products/acai-anti-ageing-facial-oil

  (Euterpe Oleracea Fruit Oil* (acaiolie),
  Tocopherol (vitamin E),
  Glycine Soja Oil,
  Parfum (naturlig)

  Så kan jeg ikke vide, om din hud af den ene eller anden grunden ikke er glad for olien. Af andre gode ansigtsolier (lette olier) kan jeg anbefale SOS olien fra pHformula og Murads Infusion Oil…men se om du kan få en prøve inden du kaster dig over evt. køb.

  KH Anette

  06/11/2018
 • Christina kragh

  Hej Anette Tak for svar jeg er dog stadig forvirret
  Altså hvorfor er min Rudolph care olie fugt og ikke fedt??? Og hvor får jeg så min fedt fra i min hudpleje fremover? Kan du evt komme med forslag af fedt produkter som kan bruges sammen med mine is clical serumer kh Christina

  05/11/2018
 • Christina kragh

  Til @HElENE
  Jeg har haft samme problem i mine unge år…. Jeg blev af en hudlæge anbefalet at vaske mig om munden med NIcoral skæl shampo fra apoteket den fås i 1 % uden recept og 2 % på recept el sådan var det ihvertfald den gang og ja du læste rigtigt skæl shampo selvom du ikke har skæl….. Jeg blev også anbefale at vaske håret i det ind i mellem og det hjalp meget hurtigt……. Som jeg husker det forklarede hudlægerne at eksemet omkring munden ofte skylles en svam der stammer fra hovedbunden og derfor virker NIcoral….. Vask dig blidt om munden lad det sidde 1 min og så vaskes af…. Håber de kna hjælpe dig kh Christina

  05/11/2018
 • Trine

  Hej Anette
  Jeg har på din anbefaling fokus på A-vitamin (om aftenen), hyaluronsyre og SPF (nu mest om sommeren..). Jeg har købt hyalonsyre fra The Ordinary, og er kommet i tvivl om øjenområdet – må/skal der også hyalonsyre dér? Og kæmpe tak for en skøn blog med alle de bedste hudplejeråd 🙂

  02/11/2018
 • Christina kragh

  Hej fru Poulsen jeg har brug for din hjælp til at forstå min hud scanning som jeg fik foretaget i dag ved Ren skincare…. Det var en ovenud positiv tilbagemelding jeg fik så det betaler sig altså at følge dine råd haha ihvertfald var min hud så flot i følge den unge dame der scannede min hud taget i betragtning at jeg altså er nået over de 47 år så hvad e jeg ingen rynker af betydning ud over Smile huller og smile rynker ved øjnene men okay jeg smiler også meget hahaha….. Fugt niveau var i top ingen pigmentfejl ud over mine skønhedspletter MEN!!! Jeg manglede rigtig meget fedt i min hud ( jeg er ellers ret overvægtig nok derfor de manglende rynker hahaha) Nå men hmm… Fedt? Jeg bruger ellers ivrigt rodolph care face oil men det forklarede hun mig at det var fugt så nu er jeg forvirret…. Hun fik mig faktisk til at købe den skønneste olie fra Nuxe som både kunne bruges på krop ansigt og i håret og den dufter fantastisk (hvordan har jeg dog misser den) for den skulle kunne give mig det fedt jeg mangler og hun forklarede at den skulle på før mine serum og det forvirre mig?…. Jeg er i dag vendt tilbage til min elskede is clical produkter og skal starte op på dem igen…. Følgende produkter pro heal + sheld om dagen og poly vitamin + sheld om aftenen og hydra cool morgen og aften…. Så hvor kommer mine olier ind??? Dels Rudolph care face oil og nu min nye Nuxe oil…. Oven i ved du jo jeg er igang med kur forløb med rapid reveal peel wouuu håber du kan finde rundt i alle mine spørgsmål for jeg er selv helt rund forvirret med det at min hud mangler fedt når nu den ikke mangler fugt stort fynske kram og et møz

  01/11/2018
 • 1000 tak for alle kommentarer og ord. Jeg svarer torsdag sidst på dagen, senest fredag morgen. Stor hilsen Anette

  31/10/2018
 • Leafysmoothie

  Spændende indlæg, tak for at tage os med til LA på IG og herinde-følger med.
  Er især glad for at kost og hudpleje kobles sammen mere. Og information gratification kan klart dække den varme følelse jeg får når et mærke deler sine ingredienser direkte på sin hjemmeside. Også gerne procenter og pH. Ja får man lillefingeren vil man straks ha mere 😉
  Tip mod blåt lys og andre negative skærmeffekter bliver spændende at høre.
  Og tak også for grine-flip i kommentarfeltet over Nettys kommentar. Tæller det som ansigtsyoga?

  31/10/2018
 • Helene

  Kære Anette – og jer andre, hvis I har indspark.

  Jeg er en af de (unge) kvinder, der engang hvert 3-4 år rammes af perioral dermatit. En rødt udslæt omkring munden. Tre gange har jeg haft det i mine 24 levede år.

  Behandlingen er først en salve, men som jeg ikke oplever virker. Så behandlingen, der virker – eller rettere sagt har virket de første to gange – er tetracyclin. Bredspektret antibiotikum i pilleform.

  Uheldigvis sker der nu det, at efter en uge eller to på pillerne, så opstår der små knopper i hele ansigtet, hvoraf nogle af dem udvikler sig til bumser.

  For nogle måneder siden, da mit perioral dermatit viste sig, skete det samme, og af forskrækkelse over udslettet i hele ansigtet, stoppede jeg på pillerne efter to uger. Efter de to uger var perioral dermatit allerede forsvundet, og efterhånden forsvandt alle knopperne/bumserne også. MEN, fordi jeg ikke ‘kørte pillekuren igennem’ (2-3 mdr.) så opblusser perioral dermatit igen allerede nu igen et par måneder senere.

  Er der nogen, der kan genkende det/oplever det samme? Eller andre der får perioral dermatit, og som har succes med en god behandling?

  Lægen mener, at det kan have været solen, der for et par måneder siden påvirkede til, at jeg fik knopper/bumser i hele ansigtet.

  Det er SÅ frustrerede at gå fra velplejet, god hud; så perioral dermatit; og sidst udslet i hele ansigtet!

  Min rutine:
  Morten: lunkent vand og vaskeklud, Rønsbøl mist, Purely Professionel day SPF15.

  Aften: pHformula EXFO, Bioderma sensible micellaire, Perfect Skin Power Treat fra Danish Skincare, Rønsbøl mist, Purely Professionels moisture mask eller Bioderma Sensibio Rich.

  Derudover: The Ordinarys ABA/BHA 10 min mask 1-2 x ugen.

  Håber nogen har gode erfaringer med at blive behandlet mod perioral dermatit – eller at du, Anette, har et godt tip.

  31/10/2018
 • Har en 4 bøger af den gode Dr. Murad, bl.a. Spis dit vand – han skriver spændende og ved virkelig noget om sagen. Også om f.eks. appelsinhud og strækmærker (The Cellulite Solution), og hvordan man kan forbedre udseendet markant via kost og træning – den kan anbefales.
  Nettys kommentar altså, den grinte jeg også meget af – med det befolkningstal vi har på kloden, er der nogen det ikke er helt nyt for 🙂 🙂

  31/10/2018
 • Anni

  Ok, så fik jeg en forklaring på de tre bogstaver, du præsenterede på instastoryen 😉 Cannabis-yoghurt?
  Jeg synes godt om det med at spise sit vand, for jeg føler, at det jeg drikker suser lige igennem, så at sige. Måske skulle man blende og slow-juice i større grad?
  Det bliver skrevet på ønskesedlen 😉

  31/10/2018
 • Kristina

  SPÆNDENDE! Hvis man gerne vil læse noget af Murad, hvad vil du så anbefale?

  31/10/2018
 • Netty

  Havde ikke lige fået skærmbrillerne på så læste nederste linje som ‘Samleje er ikke nyt…’

  31/10/2018