Det vigtigste for din hud er…

 

010204101105

Vi har længe vidst, at skønhed og sundhed smelter sammen. Det nye er, at størstedelen af i alt 20.000 adspurgte personer i en ny Euromonitor-analyse svarer, at det absolut vigtigste for dem er at have en sund, stærk hud, som de føler sig komfortabel i. Gammeldags retorik om alt fra at være lagenstram til umulige 10-år-yngre-løfter bliver ikke nævnt.

Det ukonkrete anti-age er også forbigået i tavshed. For som en kløgtig professor sagde for nylig: “Hvad du opfatter som anti-age, er sandsynligvis ikke måden, jeg opfatter det på. Lad derfor hudpleje være konkret på eksempelvis pigmentpletter eller linjer.”

At sundhedsrealismen for alvor slår igennem på skønhedshylderne skyldes, at vi godt ved, at det er det lange seje træk, der skal til. Samtidig er vi blevet mere oplyste, bevidste og ikke mindst kritiske – uden at ende i den hellige grøft. De fleste vil gerne være rasende velholdte uanset, om alderen er 20 eller 90.

Fænomenet afspejler sig især på tre områder:

1.

Indefra og ud tendensen, hvor flere og flere producenter udvikler både hudpleje og kosttilskud til huden. Lige fra Moon Juice til dr. STURM, Murad, Perricone osv. På Go’ Morgen havde jeg et nyt dansk initiativ med, hvor en svensk forsker i kosttilskud til huden, en dansk farmaceut og en olieklog herre har slået sig sammen om en stram serie, der kommer på hyldene 1. januar. Se evt. mere her.

2.

Hudpleje-ingredienser, som vi også forbinder med sunde i kosten. To af dem, der med lovende dokumentation, har gyldne dage i øjeblikket er probiotika (i særdeleshed) og beroligende svampe. Med på Go’ Morgen var:

 • Jurliques øjencreme med squalane og beroligende svampe. Der er det gode at sige om øjencreme, at de fleste dermed husker at give sig selv en drænerende trykpunktsmassage – her får du et ret fint redskab med. Se på Instagram (under højdepunkter), hvordan du gør.
 • RENs ansigtsmaske med fugtmætning og rødmedæmpende svampe, mælkesyrebakterier og arnika. Den føles som et beroligende usynligt plaster på huden.
 • Probiotika fungerer som en slags fredsmæglere, og er derfor interessant i hudpleje også for dig, der er udfordret af akne. Virksomheden Cell Biotech har 300 biologer ansat til at nørde i netop mælkesyrebakterier, og det er der bl.a. kommet den her lotion ud af. Husk at akne er en hudsygdom, så tag altid fat i din læge, hvis du er generet.

3.

Ansigtsgymnastik. Amerikanerne er ikke længere alene om at praktisere såkaldt face fitness. Nu gør bl.a. spaen Amazing Space dem kunsten efter – men vær forberedt på hjemmearbejde. Først står den på masserende opvarmning med en blanding af nappe-klappe tag, så lavfrekvent strøm, hvorefter huden bliver æltet – overraskende behageligt – med økologiske gummibolde, der løsner især kæbespændinger. Boldene kan købes, hvis du mere er til hjemmearbejde – se hvordan på Instagram @beautyspace (under højdepunkter) både fra Go’ Morgen Danmark, men også hvordan de professionelle fra Amazing Space går til boldene.

ÅRETS OVERSETE PRODUKT: En kæmpestor til dig, der følger med i kåringen af årets bedste produkter.  Jeg er overvældet (og vanvittig glad) for den intense interesse, som kåringen af ÅRETS BEDSTE PRODUKTER har ført med sig. Folk sidder og gætter med og udfordrer hinanden. Det er ret vildt. Og det er vildt med måden, hvorpå producenter glæder sig på hinandens vegne. Hepper med. I dag klokken 17 afsløres prisen, der går til ÅRETS OVERSETE PRODUKT.

PS: Kig også med på IG @beautyspace, hvis du har tid og lyst.

10/12/2018
Årets duft
Måske kan du gætte ÅRETS DUFT på formerne?
12/12/2018
Årets oversete produkt
Du er et klik fra at se ÅRETS OVERSETE PRODUKT

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Marie-Louise, det er at være stærk, sund …og at man føler sig komfortabel i den. Det er de ord de adspurgte (20.000) sætter på. Ingen siger længere at det er vigtigst for dem at være lagenstram ;o)

  Stor hilsen Anette

  14/12/2018
 • Marie-Louise Jønsson

  Det kan godt være jeg er lidt tung i det men hvad er svaret på overskriften “det vigtigste for din hud er …” hvad er det vigtigste ? Den fangede jeg ikke lige helt

  13/12/2018
 • Mette Marie

  Hejsa Carina
  Kært barn har mange navne, og på ingredienslisten hedder den Tremella fuciformis. Kaldes også Silverear Mushroom og på dansk kender vi den som snebævresvamp 🙂

  Mette Marie – Jurlique

  12/12/2018
 • Carina obbekær

  Når man læser ingredienslisten på Jurliques øjencreme så står der ikke nævnt svampe som det står i teksten om denne øjencreme!

  12/12/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.