Masken, der bliver kaldt for ansigtsløftende

Vildt nok havde kirurg dr. Des Fernandes en urealistisk (men jo herlig) ambition om at lave et ansigtsløft på krukke. De fleste, inkl. ham selv, ved at det selvfølgelig ikke kan lade sig gøre.

Men.

Det tætteste, du derhjemme kan komme på følelsen og synet af en professionel behandlet hud, er at ty til frugtsyrer, og dr. Fernandes, som er manden bag Environ, har ret smart blandet forskellige af slagsen, så der både bliver arbejdet på hudoverfladen og en smule længere nede. Gevinsten er en mere poleret overflade (her og nu) og en farveudjævning (over tid). Begge dele baner vej for mere glød.

Bagsiden ved frugtsyrer er, at huden kan blive en anelse mere lysfølsom (så på med masser af SPF eller vent til september), ligesom alle ikke nødvendigvis tåler dem. Environ anbefaler, at du først prøver masken i 10-20 minutter, hvorefter du lejlighedsvis kan sove med den i et tyndt lag.

Det bemærkelsesværdige ved frugtsyrer er til gengæld, at de fungerer som døråbnere for det, du bagefter kommer på huden – så top dem om natten med A-vitamin eller/og vækstfaktorproteinet EGF (Bioeffect laver stadig efter min mening den bedste EGF). På den måde får kollagenproduktionen noget seriøst at arbejde med.

BUDGET-LØSNINGEN: Du kan prøvekøre kombinationen af peelende syrer ved at vælge et antiinflammatorisk salicylsyreserum (2%) fra The Ordinary og lægge en EGF-sheet maske ovenpå.  Er man to sammen, så kan sheetmasken vendes og bruges på ens søster, nabo eller ven. Salicylsyre er antiinflammatorisk, fedtopløselig (kan som en rengøringskost dykke ned i en pore) og især oplagt både til dig med sart hud og fedtet hud/tendens til udbrud.

Er slugging en god idé?

Ja og nej. Man kan jo gispe lidt over ideen med at dække ansigtet lejlighedsvis i Vaseline. Men det er blevet populært på den måde at skabe en regnfrakkeagtig mini-dampspærreeffekt for at holde længere og bedre på hudens fugt. Næste morgen kan man så vågne med et halvfedtet pudebetræk og en (oplever jeg) blødere hud. Metoden er især oplagt til tør hud.

Fremfor Vaseline (hvor du kun får regnfrakkeeffekten) vil jeg klart vælge et plantefedtstof som sheasmør, der udover at have den dækkende hindeeffekt også indeholder beskyttende antioxidanter. Naturligolie gør det forbilledligt med deres økologisk koldpressede shea.

Hvis du har prøvet at slugge (som kort sagt betyder, at man glinser som en snegl, mens det står på), så skriv endelig i kommentarfeltet. Slugging er ikke for dig, der er til den fedtede side, og generelt er det ikke særlig mange, der tåler at asfaltere huden i for meget olie for tit – det kan ende i det medicinske begreb acne cosmetica, som er en bumseagtig tilstand forårsaget af at smøre for tykt,for meget eller for fedtet på.

HVAD IS & AGURK gør for øjnene tager vi i morgen. Det er nemlig slet ikke så tosset. I hvert fald bad en af værterne mig om ikke at stoppe, da jeg i går gav hende en speed treat.

SKAL VI TALE MORGENRUTINE? Hvis ja, så foregår det i dette sekund på Instagram i et kort filmklip under @beautyspace.

16/06/2022
Prøvet for mange fejlkøb? Her sker det ikke
Daglige anbefalinger, jeg endnu ikke har hørt nogen fortryde
21/06/2022
Fugtmæt omkring øjnene – på den fuldfede quickfix måde
Kolde kugler fik min indbakke til at gløde i går

Kommentarer

 • Ida

  Jeg har prøvet det. Jeg brugte Idomin salve i den parfumefri version, og det føltes rædselsfuldt og nærmest klaustrofobisk, men min hud føltes silkeblød bagefter. Min hud er rimelig balanceret, men jeg har tendens til, især hormonelle, bumser. Jeg fik ikke bumser af at slugge, den ene gang jeg gjorde det.

  23/06/2022
 • Malene Lærke Thorsen

  En gang om ugen giver jeg ansigtet et tykt lag – altså så jeg glinser – med Weledas Skinfood. Jeg vågner om med den blødeste hud og med klistret hovedpudebetræk, men det er det værd.

  22/06/2022
 • Lise

  Ved ikke om det er slugging jeg de sidste ca 2 år har gjort omkring mine øjeomgivelser men hver aften bruger jeg ca en “ært” avivirs magis balm om hvert øje (ikke for tæt på øjet) og kan sikkert ikke anbefales til kontaktlinser) men våger hver morgen med de fineste glatte ojeomgivelser samt at der lige kommes et strøj på 11-tallet og dette er ikke længer rødt i bunden og synes mindre

  22/06/2022
 • Bettina Hammer

  Jeg slugger flere gange om ugen. Jeg peel først og så bruger jeg Murad grønne serie med retinol både serum og natcreme og så topper jeg med 2 favoritprodukter til sluggingen. Nemlig beaute pacifique fugtmaske eller Murads intense recovery cream. Jeg vågner op med den flotteste hud.
  Og så bruger jeg også gua sha flere gange om ugen. Den kan også anbefales.

  22/06/2022
 • Andreas

  Jeg er fan af slugging, og du har fuldstændig ret i, at ren vaseline hurtigt kan blive noget griseri – så jeg påfører som regel blot et let lag, der faktisk rækker for mit vedkommende.

  Derudover fungerer MDermas MD51 Repair Cream også superfint, og den indeholder en knap-så-tung blanding af petrolatum, lanolin, bivoks og planteolier. En supergod løsning (og alternativ til ren vaseline) hvis man har været en anelse for ivrig med de “skrappe” ingredienser 🙂

  21/06/2022
 • Isabel

  Skal egf på ovenpå masken uden at masken er taget af?

  21/06/2022
 • Charlotte

  Ps. Mange tak for linket til parfumen Anette

  21/06/2022
 • Anne HK

  Hej Anette
  For flere år tilbage havde jeg en bøtte med sheasmør, som jeg engang imellem smurte i hele hovedet. Den lugtede meget “naturligt” (sådan lidt af fis) og var ikke supernemt at smøre ud, da shea er ret fast, næsten som en voks. Men det betød, at jeg samtidig med indsmøringen fik givet mig selv en ordentlig omgang ansigtsmassage, som i sig selv giver glød. Og min hud var dejlig blød og fugtmættet (eller måske snarere fedtmættet) i nogle dage efter.

  21/06/2022
 • Anette Bilsted

  Kære Anette.
  Jeg har denne maske, som er fantastisk,
  men et andet godt bud på en mere budget venlig udgave er Peel masken fra Ecooking,
  den er meget tæt på.
  Dog tror jeg ikke, man skal bruge den om
  natten.

  21/06/2022
 • Pernille Højgaard

  ELSKER DEN MASKE! ❤️

  21/06/2022
 • Kirsten

  Jeg har Revival masken fra Environ og derfor glad for du tog den med i udsendelsen -Og vil helt sikkert prøve den en nat med din” Ansigtscremen ” ovenpå …

  Jeg syntes Environ fortjener omtale ,da det er gode og ikke så dyre produkter som f eks ZO Skin (lækre cremer) og Skin Ceuticals også lækre produkter –

  Tak for gode råd på Go’Morgen DK med Ida .

  Bh Kirsten

  21/06/2022
 • Liv Davids

  Jeg har tør hud (atopisk hud og let rosacea) og bruge vaseline en gang imellem, som slugging. Jeg fordeler en lille smule vaseline i håndfladerne og presser derefter håndfladerne mod hals og ansigt, på den måde er det kun et tyndt lag.
  Lige inden jeg går i seng, dupper jeg ansigtet med en blød kleenex og undgår fedtet pudebetræk 🙂
  Min hud trives ned dette, og vaseline fungerer klart bedre for mig end f.eks sheabutter. Det er som om fedtsyrerne irriterer min rosacea, men det gør vaselinen ikke 🙂

  21/06/2022
 • Christina kragh

  Kan dern peel maske fra Elviron noget det nye peel system fra is clinical ikke kan <3

  21/06/2022
 • Nina

  Kære Anette
  Jeg har kun prøvet slugging et par gange, og jeg synes, det har fungeret fint. Jeg har måske været lidt nærig med mine produkter i processen, for jeg er ikke vågnet med et tilklistret pudebetræk (endnu). Mit spørgsmål er: Nu hvor det hedder slugging, bør man så række ud efter et produkt med sneglesekret/snegleslim? (eller er det en reference til det klistrede look man bærer i processen?)
  Mvh Nina

  21/06/2022

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.