Årets første dilemma er noget snavs

Marianne skriver: “Jeg tør næsten ikke fortælle, at jeg altid går i seng med makeup på, for først at tage den af næste morgen. Det er ikke så godt, vel?”

Kære Marianne,

Du er først og fremmest med helt fremme. For netop ærlighed hitter som mega-trend, og hvor de fleste ville have skrevet, at de af og til glemmer at tage makeuppen af, så skriver du den rå sandhed. Men til sagen: Ingen bliver hverken syge eller lider anden last af ikke at fjerne makeup om aftenen. Men. Hvis du går efter en flot, fyldig og fugtmættet hud, så vil jeg foreslå, at du bytter om på din morgen- og aftenrutine. Why? Fordi foundation, pudder og solbeskyttelsesfaktor blandet med dagens sved, snavs og støv er en ukærlig og tilstoppende cocktail for huden. Og hvis du vil gøre indtryk på den (altså huden) om natten med eksempelvis A-vitamincreme eller et vækstfaktor-serum som Bioeffect, så er det næsten synd, at de dyre dråber skal kæmpe sig gennem en lagkage af makeup.

Her får du også et par ord fra hudlægen:

Når renseri virker besværligt, er det sandsynligvis fordi, fordelene ikke er indlysende nok. For den anerkendte hudlæge dr. Leslie Baumann fra Miami, er det først og fremmest vigtigt at rense ansigt, fordi overskydende hudfedt og rester fra solcreme giver tilstoppede porer – og netop fyldte porer er en deroute til mat og trist hud.

Det er derfor især vigtigt at få renset om aftenen. Og så evt. skippe morgen-rengøringen”, siger hun og tilføjer, at flere nok ville prioritere ansigtsrens på niveau med tandbørstning, hvis den hæmmende virkning af overskydende fedt og snavs på hudens ’vejrtrækning’ var velkendt.

SÅ MARIANNE, send din hud til rens om aftenen, men lad ikke ansigtsrenseproduktet være så hårdtarbejdende, at hudens naturlige fedtbarriere fjernes. Hvis du som afdøde Farrah Fawcett har mange sene aftentimer med efterfølgende trang til bare at kaste sig i seng, så lad til nød mascara og eyeliner sidde. For som min lokale beauty-pusher og makeupartist i går sagde: vipperne ER jo døde, selvom de selvfølgelig lettere kan knække, hvis de er mascara-stive.

SNUP TIPPET: Hvis du har et skønhedsdilemma, så hit gerne med det her i kommentarfeltet. Så kigger jeg på det. Kan ikke love, at alle dilemmaer bliver behandlet, men jeg forsøger.

@Beautyspace på INSTAGRAM

02/01/2014
Jeg tror, det bliver godt
04/01/2014
Efterlysning

Kommentarer

  • Rose

    Bedre sent end aldrig med et indlæg, men dette var en meget god motivationsfaktor for mig.

    http://www.thehollywoodgossip.com/2013/08/woman-sleeps-in-makeup-for-a-month-skin-ages-10-years/

    13/01/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Eva – Mange tak!

    @ Milana – God taktik.

    @ Mette G – Dit dilemma er noteret og bliver måske taget op i et af de kommende dilemmaer. Hvilken lakfjerner bruger du?

    Stor hilsen Anette

    08/01/2014
  • MetteG.

    Knald god idé med dilemmaerne.
    Her er mit:
    Negle!
    Jeg elsker neglelak og bruger det gerne tit og ofte hvilket også betyder at jeg burger lakfjerner ofte. Mine ellers stærke negle bliver tørre og flækker/spalter og kan slet ikke blive lange igen. Jeg ved ikke om det skyldes brugen af neglelak og -fjerner men vil tro det. Jeg bruger enten negleolie fra CND eller neglecreme fra Dior (den med abrikos), men det gør ingen forskel overhovedet.

    Har du nogle tips til hvordan mine negle bliver fine igen og hvordan jeg vedligeholder dem?

    07/01/2014
  • Åhh det gør den helt store forskel at ta makup af. Da jeg var yngre var jeg ligesom din læser og gik i seng om aftenen – det kunne jeg ikke drømme om at gøre nu 😉 Jeg gør det, at jeg tager makeup af, så snart jeg kommer hjem fra arbejde. Hvis jeg venter til jeg er træt og skal i seng, er det virkelig svært at ta sig sammen til det. Og så får huden jo længere tid til ånde uden sminke.

    05/01/2014
  • Eva

    Altså må jeg komme med et tip til Marianne, for jeg gør det samme – simpelthen fordi jeg bliver for træt. Men, for mig fungerer det med
    1) At rense af tidligt på aftenen; nogle timer før jeg går i seng.
    2) At bruge renseservietter de dage, jeg bare ikke orker andet – det går superhurtigt – og ja, mascaraen fjerner jeg om morgenen, hvis ikke jeg holder mascarafri dag.
    Man kan også have en pakke renseservietter liggende v sengen og en god natcreme….
    Tillykke til dig, Anette

    04/01/2014
  • Anette Kristine Poulsen

    @ Cas – Det er noteret. Har du modtaget min gratis hudtrickguide eller læst denne her: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/medicin-sundhed-sygdom/slip-rynkehysteriet-flot-hud-uden-hokus-pokus

    @ Birgitte B – Herligt!

    @ Christina Wedel – HAHAHAHA – LOVE that tip. Jeg kan ét, der er næsten lige så frækt.

    @ C – Og netop din anbefaling her virker for rigtig mange. Så tak ‘C’.

    @ Baysen – Noteret under upcoming dilemma-emner.

    @ Sanne – Vi hører dig.

    @ Marie R – Og ren samvittighed kan ingen kimse af.

    @ Pernille – Du kan sagtens skifte og køre med eksempelvis 2 mdr. ad gangen.

    @ UllaMB – Smart.

    @ Lovisen, Susbrun, Mette – Noteret til kommende emner

    @ Ninia – Ha! Godt dilemma. Noteret.

    @ Maja – Noteret. Godt dilemma.

    @ Mindyourmakeup – Åh, ja, de er fine de svampe.

    @ Jette V – Godt.

    @ MarianneGylding – Sig ikke du ikke har fået råd og tips nu…

    @ Lene Jespersen – Det er vidt forskellige ting, de kan. Rullen baner bedre vej for produkter (helt kort) og strømapparatet er ‘face-fitness’, der holder ansigtsmuskler og bindevæv i topform.

    @ Christina – Har desværre ingen erfaring med dem.

    @ Mette Emilie – Har du den her: http://www.arnoldbusck.dk/boeger/medicin-sundhed-sygdom/slip-rynkehysteriet-flot-hud-uden-hokus-pokus

    @ Frøken A – Du skal omgående skifte hudlæge eller få en konsultation hos Daniela Fraser hos Complete Me, hvis du bor tæt på Kbh.

    @ Jess – Stor tak.

    Mange hilsner Anette

    04/01/2014
  • Jess

    Kære bedste-blogger 🙂
    Tillykke! Jeg håber, du har haft den fineste dag.

    Kh Jess

    03/01/2014
  • Vil gerne indrømme at nogen gange bliver ansigtet vasket meeeget hurtigt, men prøver altid at gøre det både morgen og aften. Har faktisk lige købt sådan en konjac svamp, som skulle være rigtig god at vaske ansigtet med.
    Det bedste ved svampen er, at den får mig til at bruge lidt længere tid på faktisk at vaske ansigtet og ikke bare kaste lidt vand i hovedet, som jeg nogen gange gjorde før 🙂
    og ps stort tillykke Anette 🙂

    03/01/2014
  • Frøken A

    Hej Anette

    Mit store skønheds dilemma drejer sig om uren hud.

    Min hud er meget kompleks. Da jeg var teenager havde jeg kun hudorme på næsen og hagen, men det har nu bredt sig til hele ansigtet.
    Som teenager havde jeg aldrig bumser. Det har jeg nu; nogen få i ansigtet og på ryggen (!), og resten på halsen.
    Derudover har jeg nogen røde og hudfarvede knopper på décolleté og ryg, som umiddelbart ikke indeholder noget betændelse.

    Som teenager fik jeg nogen få frugtsyre behandlinger i ansigtet og md formulations som hjemmebehandling.
    + jeg fik en ansigtsscrub, som har efterladt et rødt mærke (lidt ala en permanent hudafskrabning) på mit kindben, der ikke er gået væk efter flere år.

    Det hele tog hårdt på min hud. Min hud er blevet meget sart, og jeg har ikke kunnet blive solbrun i ansigtet siden.

    Jeg gik derfor bort fra de skrappe produkter, og har i stedet prøvet at finde nogen milde produkter, som egner sig til sart hud, men det er svært at finde f.eks. en creme til sart hud, som ikke også er beregnet til tør hud.

    Jeg har været til hudlæge, som blot anbefalede mig at vaske huden med milde produkter morgen og aften, skifte t-shirt og sengetøj ofte og drikke mere vand. Jeg havde håbet på nogen piller, men dem var hun ikke meget for at udskrive i første omgang.

    Jeg skifter bluser hver dag, har udskiftet alle rengøringsmidler (vaskepulver m.m.) til nogen mere miljøvenlige af slagsen, bruger ikke nogen form for make-up (højst mascara 1 gang om måneden – hvis jeg f.eks. skal til et arrangement af en art), spiser sundt, drikker højst alkohol et par gange om året, dyrker regelmæssig motion og drikker vand.
    Derudover tager jeg multivitamin, fiskeolie og for en måned siden begyndte jeg at spise Imedeen, som egentlig er beregnet til kvinder i 30´erne (Jeg er 23 år).
    Men jeg synes ikke rigtig det hjælper 🙁

    Mine forældre og søster har ikke de samme hudproblemer som mig, så jeg tror umiddelbart ikke at det er genetisk.
    Og i mit tilfælde skyldes det heller ikke stress.

    Hvad vil du foreslå at jeg kan gøre?

    03/01/2014
  • Mette Emilie

    Kære Anette
    Kæmpe tillykke med dagen.
    Mit skønhedsdilemmaer er to pigmentpletter på ca 0,5 cm i diameter – der sidder på hver sin kind. Jeg hader dem! Derfor har jeg lige bestilt IS clinicals produkt imod hyperpigmentering og forsøger med det i 90 dage. Kender du gode resultater med denne? Har meget seriøst overvejet cosmelan, så der bliver det næste, hvis resultater af is clinical udebliver. De sidste 5 år har ansigtet været i nul sol (det er desværre en gammel skade) og jeg bruger altid faktor.
    Næste dilemma er forstørret porrer. Hader dem og ved ikke hvad jeg stiller op? Renser ALTID hud. Men skal have kigget på kost og motion i 2014.
    K Mette

    03/01/2014
  • susbruun

    Tillykke tillykke..håber at du havde en fantastisk dag. God ide med dilemma..har en masse..men dagens er ikke et af mine. Jeg kan ikke gå i seng uden at børste tænder og rense hud..ligesom jeg ikke kan køre bil uden sele..gamle vaner..Men datterens hud er et godt dilemma jeg kan tilslutte mig.

    03/01/2014
  • Pia Randlev Poulsen

    Tillykke – Tillykke 🙂

    03/01/2014
  • Mette

    Kære Anette
    Tillykke med dagen:)
    Jeg vil som Lovisen også gerne vide, hvordan man bedst passer på sin datters fine teenage-hud – behandler den uden af over-behandle.
    Tak for verdens bedste – og meget troværdige beauty blog.
    Kh Mette

    03/01/2014
  • christina

    Beauty angel haha sorry tryk fejl

    03/01/2014
  • christina

    Hej anette
    Eauty angel lys …..kender du det og virker det som de lover ?
    Tillykke med dagen forresten ♥
    Ps har lige købt din bog i dag 😉
    Knus

    03/01/2014
  • Lene Jespersen

    Kære Anette – Stort tillykke med fødselsdagen idag.
    Jeg har set dig præsentere Derma Roller og Strømrullen – hvad er det bedste for ens hud? Hvilken effekt har de? Min hud er fin og tynd med fine linier 🙂

    03/01/2014
  • Hjertelig tilykke med fødselsdagen :-). Tak for oplæget, nu må jeg vist hellere komme igang- god ide med at gøre det når ungerne aligevel skal puttes. :-).

    03/01/2014
  • Jette V

    Jeg er lie saa hellig som Sanne 🙂
    Jeg springer ALDRIG rens over – isaer ikke om aftenen, uanset hvor traet jeg er….

    03/01/2014
  • Vil gerne indrømme at nogen gange bliver ansigtet vasket meeeget hurtigt, men prøver altid at gøre det både morgen og aften. Har faktisk lige købt sådan en konjac svamp, som skulle være rigtig god at vaske ansigtet med. http://mindyourmakeup.dk/new-konjac-sponge/
    Det bedste ved svampen er, at den får mig til at bruge lidt længere tid på faktisk at vaske ansigtet og ikke bare kaste lidt vand i hovedet, som jeg nogen gange gjorde før 🙂
    og ps stort tillykke Anette 🙂

    03/01/2014
  • Maja

    Mit dilemma er primært økonomisk: det er for dyrt at bruge alle de produkter, jeg gerne vil, så ofte jeg gerne vil. Så hvad skal jeg vælge til og fra?

    Har en både sart og uren hud – hudorme, bumser, kløe og tørre pletter. Vil gerne bruge øko-produkter og er gladest for dem fra REN (pga. virkning, duft osv.). Har fået råd om at bruge både rens, tonic, creme og et par serummer – med en blanding af produkter der tilgodeser både urenheder og irritation.

    Pt. renser jeg morgen med rens og tonic + bruger ansigtscreme. Ovenpå tager jeg en let mineralpudder og så lidt på øjnene. Om aftenen renser jeg øjenmakeup af, og nogle gange gentager jeg morgenens renseritual – men tænker samtidig, at så slipper produkterne tidligere op …

    Jeg har prøvet at købe billigere produkter med de samme egenskaber, men jeg synes ikke, de kan det samme. Og så er de sjældent økologiske eller på anden måde natur- og hudvenlige.

    What to do?

    03/01/2014
  • ninia johannesen

    glæder mig til at høre om hvordan man kan få et tykt hår når man er født med tyndt og fint(størrelse)
    vhnj

    03/01/2014
  • Lovisen

    Hej Anette, og stort tillykke med fødselsdagen.
    Jeg renser af når jeg alligevel er på badeværelset for at hjælpe ungern med tandbørstningen, så er det nemlig gjort.
    Jeg ville ikke betegne dette som et dillema, men hvis du på et tidspunkt vil tage emnet op vil det være fedt. Min ældste datter er pre-teen, med sikkert snart fedtet hud til følge. Hvordan passer man bedast den fine unge hud, så man minimerer urenheder, og samtidig ikke bruger skrappe midler. Ideer til en god shampoo til håret som også er begyndt at fedte modtages også gerne.
    Mange hisner Lovisen

    03/01/2014
  • UllaMB

    Tillykke med fødselsdagen! Bruger også afrensning tidligere på aften end lige før sengetid for at få det gjort og nyde det i stedet for at springe over. På udeaftener må det så blive en hurtig omgang.

    03/01/2014
  • Pernille

    Sjovt, at du lige nævner A-vitamincreme og et vækstfaktor-serum.
    For mit dilemma er: Er det bedst at holde sig til ét produkt eller kan man med fordel skifte mellem 2 forskellige produkter?
    Helt konkret. Jeg anvender EGF serum hver nat, men er fristet af Clinical Super3 Booster fra Beauté Pacifique, som også anvendes om natten.
    Er det hensigtsmæssigt at skifte mellem de 2 produkter? Og hvis ja – hvilke intervaller ville du så anbefale?

    Tak for dine altid fantastiske – og aldrig fordømmende – guldkorn.

    03/01/2014
  • Marie Rasmussen

    Kære Anette, stort tillykke med fødselsdagen!

    Jeg tror jeg har pralet af det før, men gør det gerne igen. Jeg tager ALTID make-up af. Uanset om jeg har været ude og danse hele natten, eller om jeg er på festival … make-up skal af!
    (Det betyder så ikke, at jeg har en smuk og fejlfri hud. Slet slet ikke, men samvittigehenden – den er i top)

    03/01/2014
  • Nemli. Sådan er det!

    03/01/2014
  • Lige netop der har jeg altid været hellig (og her siger jeg bestemt ikke at jeg altid er hellig!), hvilket jeg faktisk tror er grunden til at jeg har en pæn hud i dag. Mascara vil jeg nu også mene skal af, og hvorfor ikke fjerne det hele, når nu man er i gang? For den kan drysse og småpartikler som overnatter under øjenlåget er absolut ikke sundt. Rigtig go’ weekend, smukke. 🙂

    03/01/2014
  • Mine dilemmaer er (for ja, jeg har flere):
    Kampen mod urenheder, store porrer på en gang, som i skrivende stund er et irriterende problem. Udover en stor dunkende bums på kinden er mit ansigt plettet af tørre og ru hud.
    Det værste er bare, at jeg jo godt kender synderen. Jeg er ikke meget for at indrømme det, men jeg er sgu lidt sukkerafhængig :-/ Dog er det noget, jeg forsøger at arbejde på, fx ved at drikke masser af te (med et lille skvis honning) og spise en masse klementiner. Men det kunne virkelig godt være bedre, så jeg skulle gerne overvinde min kræsenhed og gøre mere i forskellige grøntsager.

    03/01/2014
  • C

    Knaldgodt initiativ med disse dilemmaer,som vi jo alle kan lære af. Mon ikke jeg også nok kommer op med et? 😉 Hvis jeg må komme med et råd til Marianne og andre, som af forskellige årsager ikke får renset huden til nat, så kunne en løsning være, at man renser huden lidt tidligere på aftenen. Altså mens man stadig er nogenlunde frisk, for rensning og nattøj på huden behøver jo ikke ske lige 5 min. før sengetid. Selv gør jeg det gerne “et sted mellem aftensmad og nedgearing”, netop for at undgå den dér med, at jeg ikke orker. 🙂

    03/01/2014
  • Først og fremmest TILLYKKE SMÆKRE ANETTE!
    Og så en indrømmelse af de helt store. Sjovt du har sandhedsuge i denen uge. Det har jeg også.
    Så here we go;
    Når jeg holder mine makeupkurser kan jeg godt finde på at indrøme at jeg går BEVIDST i seng med en dagfrisk ØJENmakeup på for så at lægge en ny OVENPÅ dagen efter. Dette gør jeg optil at jeg f.eks skal have en ekstra mørk smokey eyes på næste dag.For så har min eyeprimer rigtig lagt bund og den bliver intens og holdbar. Siger det bare. Men jeg renser så min hud…næsten altid 🙂
    Møs og undskyld jeg er uartig

    03/01/2014
  • Tænk engang – Jeg kan ikke komme i tanke om noget dilemma pt.

    Jeg er virkelig glad for alle de gode indlæg du skriver Anette. Og har jo efterhånden både fået indarbejdet ansigtsolie, natcreme, sagt farvel til olie i håret og hyppige hårvaske, begyndt at bruge serum, primer til øjenlåg OG fundet ud af, at det med kosten nok er noget,jeg skal kigge på i 2014.

    03/01/2014
  • Cas

    Mit skønhedsdilemma er rødmousset hud!
    Der er karsprængninger som er synderen!! Vil gerne have dem fjernet men pt er der ikke råd til det. Synes ikke pudder eller foundation eller concealer dækker det ordenligt så derfor er det et dilemma!

    Er meget ked af det. Smør ellers med gode olier, bruger solcream og peeler ikke med hårde korn.

    03/01/2014

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.