Beautyspace-læser dødtræt af knastørre ben

At blive badeklar kræver som bekendt bare, at man tager tøjet af. At få gode badeben, der ikke drysser tørt, kan kræve lidt ekstra. Beatuyspace-læser Ea skriver i en mail sådan her om huden på sine ben:

Kære Anette, 

Umiddelbart ligner mine lægge og skinneben nærmest udtørret lerjord. Også lige efter at være blevet indsmurt i alskens dejlige sager. Det er som om, cremer, olier mv. slet ikke trænger ind, men bare sejler rundt på huden. Jeg har tørbørstet, skrubbet … alt. KH Ea

Det er en udfordring med huden på benene, at den er født til den tørre side. Omvendt er den pakket ind det meste af året og dermed forskånet i forhold til ansigt, hals og hænder. Men tilbage til Ea – her kommer dermatologisk sygeplejerske Else Marie Lissaus dom og behandlingsforslag:

”Der er tale om en solskadet hud. En, der tydeligvis har tabt elasticiteten, og min anbefaling vil være at behandle den på nogenlunde samme måde, som du vil behandle en tilsvarende situation i ansigtet. Med den forskel, at huden på benene kan tåle mere fedtstof. Samtidig er den sløv i forhold til heling, så slå tålmodigheden til i minimum tre måneder.”

Et konkret behandlingsforslag:

 • Morgen: På letfugtet hud – som lige efter et bad – på med et A-vitaminprodukt. Bl.a. har The Chemistry Brand en A-vitaminolie, ligesom Paula’s Choice også har A-vitamin til kroppen. Lad huden absorbere og følg efter med et solbeskyttelsprodukt (vigtigt med årstiden taget i betragtning).
 • Aften: Igen fordelt på letfugtet hud: Et frugtsyre-kropsserum, hvor der enten er Rens bud, eller du kan vælge parfumefrit fra The Ordinary (ansigtstoneren, bare i håndfladerne og fordelt på benene). Efterfulgt af en fed creme og så i seng.

Derudover anbefaler Else Marie Lissau jævnlig brug af Dermaroller til kroppen. Noget, jeg ikke har erfaring med, men muligvis husker du den Politiken-journalist, som testede nåleruller til kroppen med succes.  Også kosmetolog Anita Falslund har et bud her, ligesom hun kan guide til brugen af Dermaroller, eller du kan booke en behandling for at lære teknikken. Del endelig i kommentarfeltet, hvis du allerede har erfaringer. Gode som mindre gode i forhold til kropshuden.

Det med letfugtet hud er ikke mere besværligt, end at man kan bruge en opvredet vaskeklud.

Jeg håber, at Ea og andre, der måtte have lyst, vil vende tilbage efter at have afprøvet opskriften i tre måneder.

VIL DU SE Eas ben? Så bliver de lagt på Instagram under @beautyspace nu (stories).

VIL DU MED TIL EN IPL-BEHANDLING? Så ligger min behandling fra i fredags her på Instagram under @beautyspace højdepunkter.

09/04/2021
Strøm strammer op, men tjek lige årsagen
Plus live-session med favoritbehandlingen IPL
14/04/2021
Orker du ikke rens?
Så lidt kan du slippe afsted med

Kommentarer

 • Anna

  Jeg har længe ledt efter en AHA lotion til kroppen, der ikke er helt så citrusduftende som RENs – og jeg har fundet en fra Melissa, som er vildt god og endda øko og med squalene, jojoba, oliven og borago olie. Tjek den ud, virkelig. Kan varmt anbefale den. Ovenpå bruger jeg nu deres kropsolie, som er med højt indhold af naturlig a-vitamin, selvom det ikke er ren retinol. Det holder mine ben i form i de fem dage, der går mellem hårvaks og bad (kører klatvask i hverdagene – bedre for min tørre hud).

  https://mellisa.dk/shop/pleje-aha/aha-herbal-lotion/

  06/05/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anna, Herligt. Tak.

   08/05/2021
 • Maj

  https://goodskin.dk/shop/brands/mderma/mderma-md22-carbamide-lotion-7-5-400-ml#tabs

  Jeg syns ovennævnte nye creme er et godt bud til tørre og/eller skællende ben.
  Der er ikke for lidt og heller ikke for meget og unødvendig carbamid i cremen. Den er på 7,5% og det skulle være nok til både at blødgøre og fjerne døde hudceller/peele. Har ikke prøvet den endnu men når den jeg har er brugt op – så bliver den købt.
  Jeg selv sværger til Matas den stribede 5% el 10% i de perioder min hud trænger til ekstra fugt og pleje. Ellers bare alm. bodylotion evt tilsat en god kropsolie. P.t. er det Ecooking’s jeg bruger. Den er bare skøn og effektiv.
  – Og så er tør/vådbørstning et must.

  PS! Desuden bruger jeg carbamid-cremer som både hånd/fod creme. Det virker bare. Har brugt formuer på dyre cremer som alligevel ikke virker så godt som carbamid. Så det er jeg stoppet med.

  Kh Maj

  22/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Maj, hurra og 1000 tak fordi du deler din gode erfaring. Tak!

   23/04/2021
 • Gitte

  Mit tip er mandelolie i badet. Smør dig ind i olie når du er ved at være færdig med badet. Brus dig over og duptør med et håndklæde. Virker meget bedre end diverse cremer fir mig.

  17/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gitte, det er altid en god strategi med let fugtet hud og så fugt&fedtmætning straks efter. Herligt at mandelolien fungerer så godt for dig.

   18/04/2021
 • Signe

  Anette jeg vil også spørge ligesom Tanya om du kan anbefale et sted i Kbh området til IPL behandling?

  God dag til dig

  13/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Signe, de er dygtige hos N’Age, og så har jeg set mange som er virkelig virkelig glad for Klinik Skou (sygeplejerske Charlotte Skou) i Østergade, Kbh. K

   14/04/2021
   • Kirsten Rasmussen

    De er SÅ dygtige hos N’Age -Jeg er startet dd med IPL og Fraxel og kan kun anbefale dem
    mvh Kirsten

    14/04/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Kirsten Rasmussen, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring!

     18/04/2021
 • kiss

  Karmameju tørbørste og Karmameju bodyscrub kan varmt anbefales.Tørbørste er ikke kun til tørre ben, også blomkålslår 😉

  13/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kiss, HA. Det lyder godt det hele.

   13/04/2021
 • Ea

  Tak, Anette!
  Det er desværre mit knastørre bentøj, der er tale om – og solskade passer nok meget godt – gik intensivt i solarium som ung og har nok tidligere været for sløset med solcremen på benene generelt 🙁
  Jeg har prøvet alskens cremer, olier, scrubs, tørbørstning mv. og undlader aldrig pleje efter bad – og har aldrig gjort det. Men nu må jeg i gang med rådet om peeling, pleje og tålmodighed 🙂
  Den linolsyre der – hvor skaffer man mon den? Og hvilke kollagen-tilskud bruger I, der synes, det virker? Jeg har spist dem fra beauté pacifique, Imedeen, Smuuk, Oslo skinlab (og muligvis nogle flere) og aldrig rigtug syntes, noget af det har haft synderlig effekt….Spiser også altid omega 3.
  Kh. Ea

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Ea, lige nu handler det om et længerevarende forløb. At du afprøver rutinen i 3 måneder. Mht. kollagentilskud, så er det (som ordet antyder) et tilskud, ikke noget tjubang-vidundermiddel. Ikke at jeg tror, du forventer det sidste. Der er skrevet meget om kollagen herinde, hvis du tjekker søgefeltet ud.

   13/04/2021
 • Gry Astrid Larsen

  *Site note…

  Har lige læst lidt om Linoleic acid/linolsyre, som åbenbart kan bruges af alle hudtyper/tilstande.

  Linolsyren en multifunktionel “skingoodie”, der medvirker til barrierereparation og hermed ceramide-opbygning, acne-reduction samt lysning af huden.

  Jeg husker ikke, at denne har været påtalt førhen?
  Den lyder ret relevant 🙂

  12/04/2021
 • Anne Kryger

  Jeg har også knastørre ben, og mit trick er tørbørstning inden badet, og efter bad på lidt fugtig hud bruger jeg Faaborg Pharmas carbamid enten 2/5/10 %, 10% hvis det er meget slemt, det giver let eksfoliering og huden bliver mega blød. 10% må ikke bruges for længe af gangen, da huden kan blive lysfølsom, men prøv dig frem.

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anne, herligt at du deler din erfaring. Stor tak.

   13/04/2021
 • Michelle

  Jeg kan varmt, varmt, varmt anbefale AHA urtelotionen fra Melissa. Den har virkelig gjort underværker for mine ben. Både ifht tørhed, men jeg kan desuden have tendens til det lidet flatterende ‘chicken skin’ og det klarer lotionen også som en mis. Og så er prisen mere end rimelig. Desuden giver Melissa en virkelig god service på deres Instagram

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Michelle, tak fordi du deler din gode erfaring.

   13/04/2021
 • Tanya

  Anette, ved du om der er et sted i Københavnsområdet der udfører IPL så man tør stole på det?

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Tanya, ja det er der: Klinik Skou, sygeplejerske Charlotte Skou.

   14/04/2021
 • rikke

  Hej
  Jeg blander aldis biocura til tør hud og matas 10% carbamid creme. Det fungerer rigtig godt og er også prisbilligt, da man jo bruger en del til kroppen.

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Rikke, carbamid er virkelig godt bud, som burde have haft et par ord med sig i selve indlægget. Så tak.

   13/04/2021
 • Birgitte

  Kan man bruge A- vitamincreme og frugtsyre på benene når man har åreknuder?

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Birgitte, det kommer an på, hvor i et evt. forløb du er. Hvis du eksempelvis er ved at få dem fjernet, så skal al pleje koordineres med behandleren.

   13/04/2021
 • Randi

  Hej
  Jeg vil gerne anbefale matas carbamid 10% til tørre ben – det virker.

  Med venlig hilsen Randi

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Randi, GODT vi fik carbamid på banen. Tak. Det er meget effektivt.

   13/04/2021
 • Stinne

  Jeg spiser kollagenpulver- det har betydet at jeg er gået fra tør hud til den blødeste, fedtede (nogle vil kalde det glødende) hud over hele kroppen… jeg behøver ikke bruge lotion og olie mere

  12/04/2021
  • Kirsten Rasmussen

   Hvilket kollagen pulver tager du Stinne ?
   Mvh Kirsten

   12/04/2021
  • Mia

   Det samme her, kollagen tilskud er det eneste der hjælper. Jeg har prøvet et hav af cremer men ingenting har virket så godt som indvendig hudpleje 🙂

   12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Stinne, del gerne hvad og hvor meget.

   13/04/2021
   • Kirsten Rasmussen

    JA TAK

    14/04/2021
 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg har et godt tip som jeg håber i kan bruge også. Var for nogle år siden på Kreta, og lagde mærke til hvor flotte benene blev af alt saltbaderiet i havet hver dag gavnede. Helt glatte lægge. Så da jeg kom hjem miksede jeg en scrub med mandelolie og himalayasalt (eller alm. groft salt), tilsat lidt duftolie fra f.eks. appelsin. I vintermånederne får læggene lige en forsigtig tur hver aften, og bagefter smører jeg f.eks. benene med lidt Ole Henriksen Nurturing Lavende Bodyoil (som også dufter dejligt af lavendel)
  Det gør benene dejligt bløde året rundt, og tippet med The Ordinarys glykolsyre tror jeg skal afprøves, det lyder fornuftigt 🙂
  Det gamle trick med kaffegrums og mandelolie som scrub fungerer også, men sviner bare meget, men det er også fantastisk.
  God dag derude – kh. Mette

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Mette, sådan tager man feriefornøjelsen med hjem. 1000 tak for god inspiration. Og ja, det med kaffen sviner, selvom det er godt.

   13/04/2021
   • Mette Sloth Eriksen

    <3

    13/04/2021
 • Kirsten

  Jeg bruger en børste fra Karmameju til kroppen. Tør børstning, et bad og så bruger jeg en skøn Balm fra @Rudolfcare
  Ingen tørre ben eller albuer,
  Der findes en lille og en stor bøtte med 850 ml
  Den er dyr, og dejlig og holder tilgængæld i flere måneder.. Kan kun anbefales

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kirsten, mange tak fordi du deler din gode erfaring.

   13/04/2021
 • Sanne

  Jeg har også knastørre underben, og kunne godt tænke mig en anbefaling på en god bodylotion, da der er mange dårlige at vælge imellem. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Sanne, Exomega fra A-Derma.

   13/04/2021
 • ulla-mai

  Jeg er storforbruger af Lings fugt spray på mine lægge. Efterfulgt af liiiidt mandelolie, og slutter af med en eller anden butter body jeg har på.
  Jeg føler sig jeg har de lækreste og bløde lægge

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Ulla-Mai, den er nemlig blandt verdens bedste. Og nu udgår den desværre.

   13/04/2021
 • Anette W

  Det er også vigtigt at bruge en mild bodyshampoo, der ikke udtørrer. Jeg har tidligere lidt af ‘badekløe’ men når jeg bruger Sanex med hvedekimolie er der ingen problemer. Og så smører jeg hele kroppen incl ben i bodylotion med kokosolie fra Yves Rocher

  12/04/2021
 • Gitte

  Hej Anette.
  Kan ikke se du gar lagt story på IG ‍♀️

  Kh. Gitte

  12/04/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gitte, fandt du den?

   13/04/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Gry Astrid Larsen, herligt at få din erfaring med her. Tak for det. Og JA JA JA, havde jo helt glemt det med de ingroede hår.

  Stor hilsen Anette

  12/04/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Det er et rigtig godt hack med AHA (og BHA) til tør hud på ben, og endda indgroet hår.
  Jeg bruger selv den fra The Ordinary 7% glykolsyre & Paulas Choice BHA 2% 🙂

  12/04/2021