Sådan tjekker du et produkt

”Har du en holdning til Filorgas Time-filler 5xP?  Der er en sælger hos Magasin, som er vild med det, og sælger det som et vidunderprodukt. Jeg er ikke helt sikker på, at den holder, når nogen er SÅ entusiastiske omkring en bestemt serie eller et bestemt produkt.”

Sådan skrev Beautyspace-læser Marianne i en mail forleden.

I forhold til at vurdere et produkt er det oplagt at vende det om for at se på indholdslisten (som på billedet, der dog er et andet Filorga produkt). Det kræver enten et meget skarpt syn eller et forstørrelsesglas, så brug i stedet et opslagsværk som for eksempel INCIDecoder, der har gjort et pædagogisk forarbejde.

Når jeg løber indholdslisten igennem, bider jeg mærke i flere positive ting. Som at

 • der er niacinamid i. Du ved muligvis allerede, at det er en beskyttende multitasker, der både virker som et godt værn mod pigmentpletter og samtidig øger hudens fedtsyrenivau en smule. Det sidste giver en minimal (minimal!) udglattende effekt.
 • der er en solid cocktail af forskellige antioxidanter i, og det giver altid giver god mening. De ustabile iltmolekyler, der har det med at lave ravage i huden (og som antioxidanterne skal beskytte os mod) er netop forskellige, og derfor er det smart med et batteri af flere antioxidanter frem for en enkelt.
 • der er både peptider (små arbejdsomme og cellekommunikerende proteindele, hvis arbejdsopgave typisk er af udglattende karakter) og farveudjævnende C-vitamin, ligesom der er flere fugtmættere i.

Så umiddelbart et stor hurra.

Der vil også være et men for nogle, for der er parfume i, og det kan man have en holdning til. Det har INCIDecoder for eksempel – de klassificerer ligefrem parfume som “icky”, og den, altså parfumen, står højt oppe på indholdslisten. Her må du selv træde i karakter, for det kan være, at du netop sætter stor pris på duft. At det for dig er en del af velværen.

Derudover bemærker jeg, at niacinamid (som er B3-vitamin) står ret langt nede på indholdslisten, nærmest nederst, så jeg er ved at tjekke, om der er de to procent i, som er afgørende for at opnå den lovede virkning. Og det er et punkt, som ikke kan læses ud af en indholdsfortegnelse.

Endelig kommer den individuelle vurdering af konsistens og skin feel. Her har Marianne måske prøvet den i Magasin – og har gjort sig en erfaring? Jeg vil tilføje min vurdering i løbet af dagen, da jeg har bestilt Time-filler 5xP.

@beautyspace på Instagram, hvor der er stories på vej om sjov, ja SJOV, solfaktorbeskyttelse. Se med her.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her.

FOTO ANNE KRING

08/08/2022
Dét du gør for udseendet, er det for din egen eller andres skyld?
Plus et plaster ovenpå udsolgt boks
16/08/2022
Efter test-resultatet: I’ll have what she’s having
Husk bare 3 ting

Kommentarer

 • Mette

  Venter spændt på din vurdering af produktet 🙂

  22/08/2022
 • Vivi
  15/08/2022
 • Nanna

  Hej Anette
  Jeg skal snart til Miami (om en uge!) hvad MÅ jeg bare kigge på/have med hjem af produkter? 🙂
  Jeg er pt glad for a-vitamin og hylaronsyre m.m. Glad for alt hudpleje til ansigtet generelt:) og kostttilskud

  13/08/2022
 • Anette

  Jeg var engang hele ESTETIQUE-butikken igennem for at finde én creme uden silkone i.

  Det lyder crazy, men det var simpelthen nærmest umuligt. Jeg tror jeg fandt en håndfuld ud af en kæmpe stor mængde!

  Silikone/dimethicone synes at dele vandene. På min hud giver det små bumser efter kun 2 dage, fordi min hud clogger fuldstændig til. Desværre bruger mange – også dyre mærker – det i cremen for at give en bedre påsmøring.

  …og så kan man gå ned i Matas og finde en billig creme, hvor det ikke er i, og hvor det hele egentlig bare spiller, også i virkningen.
  Jeg undres!
  Min hud er dødsart, kombineret og med tendens til urenheder/cystiske bumser hvis der er for meget knald i. Mange fancy cremer bliver alt for voldsomme, og jeg tager aldrig en sælgers ord for gode varer før jeg selv har tjekket æsken.

  Når jeg påpeger den indeholder silikone (dimethicone), kigger de oftest bare helt mærkeligt på mig. Men ville de måske smøre sig med noget, der lukker deres hud inde måske?

  12/08/2022
 • Marianne Bruun

  Hej Annette

  Tusind tak for din grundige besvarelse på mit spørgsmål. Det er virkelig rart, at der er et sted, hvor man kan få et objektivt svar.
  Jeg har faktisk brugt produktet FILORCA Time -filer 5xp i 4 måneder og har været glad for det fordi den er hurtig absorberende og giver mig fugt hele dagen. Jeg må være ærlig at sige, at jeg også har brugt Petsle & Mortar vitamin C serum 2 phase under, som er fuldstændig vidunderlig. FILORCAs Time-filer serum intet til sammenligning. Nu er jeg 53 år og det er muligt, at jeg bør bruge Supreme serien fra FOLIRGA men det vurderede sælgeren ( som var outstanding i øvrigt) ikke var nødvendigt. Jeg har også prøvet deres natcreme fordi jeg fik den med gratis men der er, det eneste der duer Eco Effekt serum og så ANSIGTSCREMEN fra Beuatyspace :O) tak for den !

  Bedste hilsner
  Marianne

  12/08/2022
 • Isabel

  Jeg bruger Bioeffects power creme pt, som jo indeholder niacinamid – men jeg ved ikke om der er nok i. Ved du Anette?
  Det ville være fantastisk, hvis der stod på ingredienslisten, hvor mange procent, der var af en given ingrediens

  12/08/2022
 • Camilla A.

  Jeg gad godt, at man kunne scanne en stregkode på INCIdecoder – ligesom eks. Tænks Kemiluppen. Noget, som gør det meget nemmere for mig som forbruger, når jeg står med produktet i hånden.

  12/08/2022
 • Pia Hedemand

  Jeg er stor fan af C E FERULIC® Fra skinceuticals, som jeg bruger hver dag. Jeg har nu set at Drunk Elephant har et lignende produkt: C-FIRMA FRESH DAY SERUM, som ser ud til at have samme indhold i samme blandingsforhold. Er det så nøjagtigt lige så godt? (Det koster det halve)

  12/08/2022
 • ZS

  Super dejligt med en forklaring og et værktøj, så vi selv kan begynde at afkode indholdet.
  Jeg har et spørgsmål – hvis nu jeg gerne vil gøre max for min hud både med EGF, CBD, probiotika, A-vitamin, C-vitamin og alle de andre gode ting man kan gøre for sin hud, hvordan bruger jeg alt det? Det er næppe en god ide at kaste alt i hovedet på en gang, jfr den tidligere snak om overbehandling. Men, hvad gør man så? Skal det være efter “varieret kost”-princippet, hvor man anvender dem på skift fra dag til dag, også afhængigt af, hvad man lige tror huden har brug for den dag. Eller findes der en eller form for årshjul, så man ender med at bruge de forskellige ting på skift i perioder?

  12/08/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.