Niacinamid-studiet, din hud vil have

LYT til Helle Helle, som på Beautyspace slår fast: ”Det er ikke alle forundt at nå at få rynker.” Hun er, som du sikkert ved, bogaktuel med bestselleren Hafni fortæller. Hafni, der har været alt fra telefonsælger til pædagogmedhjælper og ”i fordums tid egenhændigt finansieret en kvart kosmetologuddannelse.” Bare læs den.

TJEK niacinamid-studiet her. Jeg tænker ofte på, at det er vildt nok, at der stadig er dem, der opfatter hudplejeprodukter som letkøbt flødefup. Jeg ved godt, at der er tale om en reaktion opbygget af årtiers overdrivelse og eventyrflosker. For vi blev lovet nye ansigter, nye dåbsattester, nye liv.

I dag er vi klogere, mere realistiske og ikke mindst i stand til at koble vores forventninger op på faktiske og uvildige undersøgelser og studier. På en måde, så ingen kan komme og for eksempel betvivle, om dit niacinmidprodukt fungerer. For gør de det, så kan du blafre med bl.a. dette 24 sider ret vidunderlige studie. B3-vitamin er nemlig den altmuligmand, der påvirker al hud positivt og som sjældent er irriterende, medmindre du kommer op i de helt høje og i øvrigt udokumenterede procenter. Den tungestvejende bevisførelse ligger nemlig på mellem to og fem procent. Det pågældende studie viser:

 • Beskyttende antioxidanteffekt
 • Et antiinflammatorisk bidrag
 • Barrierestyrkende
 • Positiv virkning og værn i forhold til pigmentpletter

Praktisk vil det give mening konsekvent at sikre sig B3 i enten serum eller creme. Eksemplet på billedet er fra det nye cool mærke Routinely, som med et niacinamid-serum slutter sig til et efterhånden mangfoldigt udbud.

Der er desuden hverken tale om en svært tilgængelig eller dyr ingrediens. Tværtimod. Men der er tre områder, hvor indhold af niacinamid ikke giver god mening: 1) renseprodukter 2) skrubbeprodukter 3) peelende syreprodukter, fordi niacinamid trives ved en højere pH-værdi, end den gældende for BHA og AHA.

REMINDEREN også til mig selv, er, at det ikke bare er ansigtet, der reagerer på veldokumenteret indhold. Kropshuden gør selvfølgelig også. Mange har efterlyst A-vitamin til kroppen, og det er lige præcis, hvad du skal få et par gode eksempler på sammen med ét, du roligt kan springe over. Det tager vi i morgen.

SERIØST BEDRE HUD i ord og på tube finder du her. Og til dig, der allerede har spurgt, om Ansigtscremen indeholder niacinamid, så ja. Tre procent for at være nøjagtig.

@beautyspace på Instagram

FOTO JESPER JOHANSEN

07/09/2023
Forstørrede porer er der 3 råd for. Mindst
Ingrediens-teamet, der fikser forstørrede porer
14/09/2023
3 råd, der mætter tørre rynker
To af dem er gratis

Kommentarer

 • Kathrine

  Hej Anette.

  Jeg er en kvinde i midt 30’erne der døjer med pigmentering og let og til tider moderat uren hud. Jeg har læst begge dine bøger og har nu nogle gode daglige rutiner med gode ingredienser både morgen og aften.

  Jeg går fast til en kosmetolog og får lavet enten peeling eller skinpen behandlinger, og hun anbefalede mig sidst M.E.L.A Recovery fra pHformula, som jeg købte. Nu bliver jeg dog lidt usikker, da den både indeholder syre og niacinamid.

  Så derfor, er det spild af penge med sådan et produkt eller får jeg bare mindre effekt af niacidamiden deri?

  Hilsen
  Kathrine

  13/09/2023
  • Ditte

   Hej Kathrine,
   Håber det er ok at jeg skriver til dig 😊
   Hvis ikke du allerede kender det, så prøv Hemphilia 🙏
   Mvh Ditte

   13/09/2023
 • Karen

  Kære Anette

  Kan man så først tage Pestle & Mortar Pure Hyaluronic Serum på og derefter Niacinamid serum?

  13/09/2023
 • Birgit Dorthea Winther Søndergaard

  Kære Anette
  Jeg er blevet glad for Mortar pure hyaluronic serum fra månedspakken. Nu er den ved at være tom. Kan du oplyse hvor jeg kan kæbe den?
  Bh Birgit

  12/09/2023
 • Maria

  Hej Anette,
  Hvor finder jeg et produkts PH værdi?
  Bl.a er jeg nysgerrig på La Roche Posays Effaclar serum og Dermalogicas AGE Bright Serum PH værdi og evt ingrediens forskelle, da de umiddelbart virker ret ens ☺️

  12/09/2023
 • Anette

  Jeg er lige stødt på et fransk mærke (Typology) som har lanceret et højst usædvanligt koncept – ihvertfald har jeg ikke set det før:
  4 serums, der passer til hver uge i ens cyklus på 28 dage.

  Hver uge skal man så bruge et serum, der passer til de hormonelle bevægelser, som jo selvfølgelig også påvirker huden.

  Det er første gang jeg støder på det, men jeg tror vi vil se langt flere mærker begynde på den slags. (De starter ud med en hydrerende serum i starten for at slutte af med en bumse-modvirkende kombi i den sidste fase, som så kan bruges længere, hvis ens cyklus er lang.

  Jeg synes det er virkelig fedt tænkt, for selvfølgelig påvirker hormoner jo også, hvordan vores hud har det.

  12/09/2023
  • anni

   Så mangler vi bare et til overgangalderen 😉

   12/09/2023
   • Anette

    Haha, ja!
    Men det er jo også ved at blive ‘in’ i hudpleje-land så vidt jeg ved 😁

    12/09/2023
 • LT

  Hej Anette.
  Ville du bruge Alpha Arbutin2% og Niacinamide 10 % fra The Ordinary på samme tid og hvordan ?

  12/09/2023
 • Signe

  Kære Anette

  Hvad gør man, hvis man gerne vil tilføje både C-vitamin og Niacinamid til sin daglige rutine. Kan man bruge C-vitamin den ene dag og Niacinamid den anden dag, eller skal man bare tage et valg. Bruger C-vitamin serum hver morgen, men vil også gerne tilføje Niacinamid, og synes det bliver lidt for meget at putte begge produkter ovenpå hinanden.

  Vh.
  Signe

  12/09/2023
  • Linda Nedergaard

   Kære Signe
   Lige et input fra mig for jeg har nemlig haft samme “udfordring”. På mit C-vitamin produkt står der, at der kan anvendes både morgen og aften, så nu bruger jeg mit Niacinamid serum om morgenen efter mist og før dagcreme. Og så bruger jeg C-vitamin serum om aftenen før Anettes Ansigtscreme, hvor jeg så får “fuld plade”, for der får jeg min A-vitamin og også niacinamid – og det fungerer for mig 🙂

   12/09/2023
 • Anette W

  Så 2 – 5 % Niacinamid er nok? Der er rigtig mange mærker som reklamerer med koncentrationer på op til 20 % , men der virker altså ikke bedre end de lave koncentrationer?

  12/09/2023
 • Susanne

  Synes ikke jeg kan finde Barriere Boost B3 serum i Danmark, er det korrekt ?

  12/09/2023

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.