Guide til den bedste A-vitamin

letstalk

Okay. Nogen her er begejstret for A-vitamin. Mildt sagt. 1000 tak for alle kommentarerne, den engagerede hjælp til hinanden og ikke mindst gårsdagens vanvittig høje klikrate på Beautyspace.

Det er blandt andet virkningen af A-vitamin, der er del af dna’et i bogen Superhud, som også indeholder min egen gyserhistorie af en solramt fortid sammen med opskriften og ikke mindst hudpleje-rækkefølgen på, hvordan man får sin hud tilbage. Hvis den har været på slingrekurs.

Som lovet kommer her en håndfuld af de producenter, der er dygtige, når det gælder A-vitamin:

 • Beauté Pacifique. Jeg kan gode li’, at de går efter flere indgange til huden ved på én gang at bruge forskellige varianter af de stabile A-vitamin estre.
 • Verso. Et specialiseret og prisvindende svensk A-vitamin brand, der forstår sig på retinol i en grad, så der ofte er meldt udsolgt – og som kommer i de pæneste (de pæneste!) sort/hvide emballager.
 • Environ. Er SÅ dygtige på et bredt step-up sortiment, hvor du langsomt kan tilvænne din hud – uanset udgangspunktet. Meget prof.
 • Dermalogica. Jeg er vild med indholdet i produktet Overnight Retinol, fordi A-vitamin her har selskab af peptider (som vi kan li’) og C-vitamin, der fungerer virkelig godt sammen med A-vitamin. Også Dermalogica opfordrer til et ’go slow’ system.
 • Paula’s Choice. Dygtig dame, der har helt styr på, hvad der virker – og det gælder også i måden, hun skruer hudpleje sammen på, inkl. A-vitamin. Min eneste (følelsemæssige) irritation er, at hun ofte i anmeldelser hakker groft ned på andre, for at fremhæve sine egne produkter.

VÆRD AT VIDE: Du vil opleve producenter, der med %-satser taler om, hvor meget retinol der er i produkterne. Og så er der dem, der ikke ønsker at oplyse procentsatser. Kig evt. på ingredienslisten og få et praj om, hvor højt eller lavt retinolen står – det samme gælder retinyl palmitat (A-vitamin ester). Mit bedste råd er at gå efter crememagere, der har specialiseret sig i A-vitamin, og det har de nævnte fem, selvom det ikke er en udtømmende liste. Emballagen er også vigtig – køb med pumpesystem eller i tube. Og endelig: Flere olier er også kilde til god A-vitamin, bl.a. hypenkerneolie.

MIN A-VITAMIN ARTIKEL fra Børsen er her, hvis du vil vide mere. Og så er der alt det med rækkefølge og endnu flere detaljer, som er samlet i bogen her, som…hvis jeg lige må hviske noget i begejstring og taknemmelighed: Netop igen er genoptrykt.

signeringafbog

 

15/08/2016
Alt hvad du har brug for at vide om A-vitamin
17/08/2016
Stadig landets lækreste dame

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Jette – Jeg er ikke helt sikker på, at jeg ved, hvad du mener. Tag fat i Environ herhjemme (Mette Bang Hansen), som altid er sød til at svare. Deres site er

  http://www.mbh-dermasupply.com/

  Stor hilsen Anette

  24/08/2016
 • Jette

  Hej Anette

  Environ Intensive retinol 1,2,3
  hvad er 1 på og hvad er 3 på 1,5 i retinol el. ?
  tak.

  23/08/2016
 • @ Lissi – Det er AHA og jo fint til både at forfine overfladen og også fugtmætte dybere nede i huden. Hvis din hud er forholdsvis stærk kan du kombinere med A-vit, eks. bare med Ole H’s hyberkerneolie (der overdoserer du ikke A-vitaminet).

  Stor hilsen Anette

  23/08/2016
 • Lissi

  Anette – jeg tænker på night resurfaser fra Ole Henriksen. Er det udelukkende AHA og ikke A-vitamin. Så har jeg nok troet fejl?
  Mvh
  Lissi

  22/08/2016
 • Ditte H

  Tjek! Tak for svar :-). Jeg gør, som du siger! Og så tak for den du er, dejligt at have dig “ved min side”, når jeg bliver top forvirret og i tvivl! Tak!

  18/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Charlotte K – Kokosolie har en virkelig fin fedtsyresammensætning og er god til at forsegle fugten, så jeg er all in.

  @ Vibeke JP – du kan jo sagtens kombinere med en god fugtserum, fx en fra Triology eller den fra Nilens Jord.

  @ Lotte – Jeg tænker, at cremen måske er god eftersom OH’s jo er en gel. Og hvis du siger, din hud er tør.

  @ Hanne S – Det kan du. Det gør jeg i hvert fald uden problemer.

  @ Maja V – Ja, AVST gel’en. Men Skinceuticals har også en 0,5 pct. retinol, som er ret tynd i konsistensen, men dobb. tjek inden du evt. køber.

  @ Marie R – 1000 tak.

  @ Anja J – YES, du kan bruge OH’s Invigorating under Booster 3, men hold øje med din hud, at du tåler den. Og hvem ved, måske kommer der overraskelser på Verso inden længe (har et forlag hvisket mig i øret).

  @ Sidsel – Der er ikke en THE ONE – den håndfuld jeg her nævner, gør det alle fabelagtig godt. Hvis din hud er vant til A-vit, så kan du sagtens insistere på at begynde højere oppe hos fx Environ. Det handler jo også om mængden, man smører på. Jeg kender en skønhedsredaktør fra Marie Claire som startede højt oppe men blot minimerede mængden, og gik langsomt frem. Du er nødt til at finde din huds balance selv.

  @ Katrine – Det kan du uden problemer.

  @ Ditte H – Jeg synes Serum Paradoxe er fin om dagen som olieserum. Den kan fint lag-på-lag kombineres med et produkt, der indeholder C-vitamin, og så vil jeg bruge natten til AHA eller A-vit.

  @ Lea – Jeg synes, Environs rulle er rigtig fin – eller du kan se hos ANITA FALSLUND – hun har også en meget prof. rulle (jeg tror også hun sender til hele landet).

  @ Louise – Undskyld, jeg kigger.

  Stor hilsen Anette

  18/08/2016
 • Louise

  Hej Anette 🙂
  Jeg skrev en kommentar i indlægget “Skurken, der vil ødelægge dine negle”, som jeg håber du også vil tage dig tid til at svare på, det ville være en kæmpe hjælp. På forhånd tak ☺️

  17/08/2016
 • 1000 tak for alle kommentarer. Der vil komme svar senest torsdag morgen. Dem, der mangler svar under den første post om A-vit skulle gerne ha’ fået det nu. Altså svar. Stor hilsen Anette

  17/08/2016
 • Lea Egholm

  Hey Anette
  Vi har tidligere skrevet sammen, idet jeg rådførte mig med dig om min acne. Du anbefalede mig at læse din bog, og det her jeg gjort med stor begejstring. Vi skrev også om Skin Roller/Derma Roller. Sådan en har jeg købt og brugt, men pga. problemer med firmaet, den er købt hos, er jeg lige nu uden rulle. Jeg har dog intention om at anskaffe mig en ny.
  Grunden til jeg henvender mig til dig igen er, at jeg har stor respekt for din viden og kompetance inden for hudpleje, og tænker at du må have en holdning til mit spørgsmål … Vil en kemiskpeeling være en god idé? Er der nogle tilfælde hvor det ikke er en god idé?

  17/08/2016
 • Ditte H

  A- og C vitamin??
  Kære Anette, du skrev forleden, at hvis man har pigmentforandringer, så er A vitamin godt, men nu er jeg gået over til hele Murads C vitaminserie, fordi C skulle være godt mod netop pigmentforandringer …. ?? Jeg er netop kommet helskindet ud af mit afhængigheds forhold til Serum Paradoxe, men kan nu igen mærke Paradoxe hive og flå i mig! What to do?? Og i fald jeg skal gå tilbage til Paradoxe (det er bare et lille ord fra dig Anette, og jeg er tilbage i Paradoxe-folden!), hvornår pokker skal jeg så anvende min super dyre Essential- C Daily Renewal Complex, spækket med C vitamin?? Til natten bruger jeg Pai olien under natcremen fra Murad, Essential-C Night Moisture ….
  Meget, meget forvirret?!??

  17/08/2016
 • Katrine

  Hej Anette
  Må man bruge A-vitamin (fx Verso), når man er gravid? Jeg er helt nygravid og ville så gerne fortsætte mine rutiner, men lige præcis A-vitamin er jeg lidt betænkelig ved. Hvad mener du?

  16/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Mette Sloth Eriksen – Hahahahaha. Dagens største grin. A-nette. Fantastisk. Jeg elsker mit nye navn. Tak.

  Stor hilsen Anette

  16/08/2016
 • Sidsel

  Jeg har været ret så begejstret for min Super3 booster!
  Som ja, blev købt efter at have være blevet A-vitamin-nysgerrig ved at læse med her 🙂
  Men nu vil jeg måske gerne snart have fingrene/huden i noget med en smule mere power – og jeg ved ikke helt hvor Super3 ligger ift Environs step-up-program – skal jeg starte fra bunden, fordi det jo er en helt anden produktserie, eller kan jeg hoppe ind på trin 2 eller 3?
  Og – jeg kan læse i ovenstående at du er glad for Dermalogica, fordi der er peptider og C-vitamin i deres Overnight Retinol – men er det korrekt forstået, at det er der også i Environs AVST?
  Synes det er SÅ svært at vide hvilket af de roste produkter, der er “the one” 😉
  Og så det med frugtsyre… Det vil jeg rigtig gerne inkorporere, men er virkelig også i tvivl om det rette produkt!
  Hvad bruger I, der bruger hhv. Super3 og AVST…altså, jer der bruger frugtsyre også? 🙂

  16/08/2016
 • Anja J

  Sikke et par gode artikler de sidste par dage (men det er det nu altid her hos dig).

  Hvordan er det nu lige med Invigorating Night Gel fra Ole H. og A-vitamin … kan jeg bruge begge dele på samme tid – om natten?

  Hvad med MUTI natcreme? Kan den også bruges. Jeg har overvejet Verso, men den er ret pebret, hvor MUTI er lidt nemmere at komme til med mit skønhedsbudget.

  KH Anja

  16/08/2016
 • Mette Sloth Eriksen

  Det er jo ikke uden grund du hedder A-nette 🙂 Nyder at høre om A-vitamin, og det ved du rigtig meget om, og det er jo virkelig effektivt når det rammer huden. God dag!

  16/08/2016
 • Marie Rasmussen

  Tak for dagens info. Jeg er selv kæmpe fan af A vitaminet og stor glæde og gavn af det … Så tak fordi du gjorde mig opmærksom på det.
  Fedt billede af dig i autograf situationen!!!

  16/08/2016
 • Maja V

  Super godt emne!
  Jeg har haft rigtig god hjælp af din bog til at få (bedre) styr på min problemhud, og håber du også har et forslag på A-vitamin fronten – Jeg er i den grad selvsmørende, og kan slet ikke med fede cremer. Jeg har prøvet Beaté Pacifiques Booster, men har været nødt til at lade min mand arve den (og nøj hvor den virker for ham), så jeg vil høre om én af de ovennævnte evt skulle være “fedt-fattig” eller evt i en meget tynd konsistens à la ferulic acid?

  16/08/2016
 • Hanne S

  Vildt godt emne! :-).

  Dagens spørgsmål:
  Må jeg bruge Super 3 Booster rundt om øjnene?

  16/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lissi – Jeg tror ikke, jeg er med på, hvad du mener? Ole H er særlig dygtig, når det gælder produktet med frugtsyrer. Derudover har han en god hybenkerneolie, som indeholder A-vitamin.

  Stor hilsen Anette

  16/08/2016
 • Lotte

  Hvad tænker du er bedst til tør sart hud, der skal starte op på A- vitamin fra Environ: gel eller creme 1? Tænker at kombinere med OH Invigorating Night gel:0)

  16/08/2016
 • Vibeke JP

  Hej Anette.
  Tak for en god guide til A-vitamin! Jeg har i en længere periode anvendt Beauté Pacifique Super3 Booster til natten. Men det virker, som om min hud mangler noget fugt.

  Kan du anbefale en god natcreme, som jeg kan anvende hver anden aften skiftevis med Super3 Booster? Til sensitiv og lidt tør hud – gerne til en overkommelig pris

  16/08/2016
 • CharlotteK

  Hej Anette,
  Jeg er utroligt glad for mine Environ produkter – de er lækre! Så jeg er super tilfreds med at se, at de er med på din liste.
  Jeg synes der pt. er utroligt mange artikler om kokosolie, der florerer alle mulige steder. Hvad er din holdning til kokosolie i hudforbedringsøjemed?

  16/08/2016
 • Lissi

  Hvorfor ikke Ole Henriksen her?
  Lissi

  16/08/2016
 • @ Anette J – GODT set kære Anette. Vel at mærke jo antioxidant-rigt brændstof.

  @ Vibe – Hvis du er helt specifik med hvad det præcist er, du ønsker at undgå, så skal jeg hjælpe dig. Måske skal du bare gå efter en øko hybenkerneolie, hvis det er økologien, der er vigtigst for dig.

  Stor hilsen Anette

  16/08/2016
 • Anette J

  Tillykke (det er den sorte kaffe, der er brændstoffet, kan jeg se)

  16/08/2016
 • Vibe

  hvad så i forhold til parabener, parfume osv. Er det et af de nævnte produkter der er “mildere” på den front? (men stadig effektivt, naturligvis)

  16/08/2016
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Vibe – MI er helt ulovligt i leave-in produkter, så no need to worry. Stor hilsen Anette

  16/08/2016
 • Vibe

  Skønt med sådan et godt overblik! Tak!!! 🙂

  Hvis man nu normalt befinder sig i en meget øko-agtig verden, og helst undgår de værste konserveringsmidler, som fx MI – hvilket af de ovenstående produkter vil du så anbefale?

  På forhånd tusind tak 🙂

  16/08/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.