fbpx

Fra science fiction til facts

 

C3004_Xmas_28Days_CMYK_01_FLAT

For mig er der god grund til at knibe sig i armen over, at vi bevæger os væk fra de højere luftlag til at beskæftige os mere med facts, når det gælder hudpleje. Også på et af de områder, der piner mange. Nemlig synet af forstørrede porer. Engang troede vi, at det med at få mindre porer svarede til at ønske sig længere ben. Sådan er det ikke. Ny forskning viser, at der kan være hele tre grunde til, at en pore syner større. Inkl. en overraskende som er tykkelsen af hår.

Vil du arbejde seriøst med porer, så kræver det antiinflammatorisk, peelende salicylsyre (BHA) som en af de vigtigste holdspillere. For mange er det nemmest at bruge BHA som en toner. Blandt de gode hører den fra Danish Skincare, som også tilsætter niacinamid. Og apropos BHA, så kan den antiinflammatoriske effekt især være gavnlig, hvis du har sart hud. Her kan peelende AHA (med streg under kan) nemlig virke pro-inflammatorisk og altså gøre mere skade end gavn.

EN ANBEFALING MERE: Vil du gerne gå uendelig pædagogisk, hudkærligt (og ligefrem biodynamisk) frem, så har jeg lige set kur-forløbet  fra Jurlique til 395 kr. Her bliver du taget i hånden og får fint doseret BHA på bedste kickstarter-vis.

VIL DU HAVE HELE OPSKRIFTEN? Dén der forklarer, hvorfor huden huller til. Hvordan du helt kan undgå det. Hvad der skal til for at vende tilbage til en normal tilstand. Med gode hudklægeord, rækkefølger og produktforslag, så kan du downloade en stram guide her. Men lad mig advare om, at det koster en kop kaffe.

FBann1

@beautyspace på INSTAGRAM

PS: Der kommer et par konkurrencer HER PÅ FACEBOOK, hvis du har heldet med dig.

05/04/2018
Sådan mister man 7000 følgere overnight
Om et skønheds-drama og en mand, der måske alligevel var for god til at...
08/04/2018
Den tossede grund til, at bogen ikke er med
Om hvor stor en idiot, man muligvis har lov til at være

Kommentarer

 • RL

  Tusind tak for svar Anette! Meget brugbart.

  Jeg havde ikke tænkt over det med natcremen, da jeg indtil nu kun har brugt serum + natcreme (begge dele har været nødvendigt for tilstrækkeligt fugt + lidt olie nogen gange om vinteren).

  Når jeg får min BHA og A-vit creme vil jeg være obs på om det bliver for meget med natcreme også – kunne godt tænkes.

  10/04/2018
 • Nete Risvig

  Hej kan du anbefale en dermaruller?

  07/04/2018
 • RL

  Hej Anette

  Tak for en god blog! Jeg har læst din bog, men har alligevel et spørgsmål.

  Jeg har hud til den tørre side og får stadig urenheder (28 år) hist og her og særligt omkring hagen – de efterlader desværre røde/mørke mærker i meeget lang tid. Mine pore måtte gerne blive mindre. Jeg har også lidt pigtmentpletter.

  Jeg tænkte at indkorporere BHA og A-vitamin i min hudpleje.

  Spørgsmål:
  Vil følgende være en korrekt rækkefølge?

  Morgen:
  Rens med vaskeklud
  Fugtmist fra Rønsbøl
  BHA fra Danish skincare
  Serum fra Rudolph Care
  Dagcreme fra Purely Professionals med spf

  Nat:
  Rens fra Purely
  Fugtmist
  BHA
  Serum
  Natcreme fra Purely
  A-vitamin fra Environ (deres stepsystem)

  Tillægsspørgsmål:
  1. Kan man spraye med sin fugtmist mellem hvert lag man smører på, så huden altid er letfugtet inden indsmørring eller er det overkill?

  2. Kan det være en idé også at bruge AHA frugtsyre eller er det for voldsomt med hele tre ting på én gang (AHA, BHA, A-vit)?

  Sorry det blev lidt langt!

  07/04/2018
 • Lykke Tørnæs

  Æv at jeg ikke kunne få fat i dealen a vitamin og fugt

  07/04/2018
 • HeleneR

  Med min sarte og rosaccea plagede hud har jeg været meget bange for at kaste mig ud i BHA eller AHA, især fordi min (mærkelige) hud reagere med ekstra rødme og knopper når jeg bare har forsøgt mig med Niacinamid i form af Rønsbøls spray eller serumet fra the Ordinary. Klikkede dog for et par uger siden BHA´en hjem fra Danish skincare uden helt og vide om jeg turde bruge den! Da jeg har en creme fra hudlægen jeg bruger om aftenen, har jeg brugt den om morgenen og min hud har ikke reageret negativt, tværtimod synes jeg bestemt jeg kan se en positiv forbedring på min hud på den korte tid – porerne synes mindre og huden mindre “nopret”, så jeg er fan, men derfor skal guiden bestemt hentes og læses grundigt alligevel :o)

  07/04/2018
 • Mai

  Kære Anette

  Tak for at være et hjørne af internettet, hvor skønhedspleje bliver udfoldet ærligt og yderst troværdigt!

  Jeg vil høre, om du vil lave et indlæg om hudpleje for start 20’erne eller blot komme med et bud på en god rutine her i kommentarfeltet, der lægger et fundament for en smuk aldring af huden?
  Eller er din anbefaling om vaskeklud, serum mættet med beskyttende antioxidanter og fugtforstærkende hyaluronsyre samt SPF om morgenen og rens + A-vitamincreme om aftenen selv i start 20’erne the way to go?

  Mange hilsener
  Mai

  06/04/2018
 • Mette S

  @anne-marie tusind tak for svar.

  06/04/2018
 • Mette S. Pudderdåsernes T-Zone peeling har haft en enorm stor effekt på min porrer, som er renset i dybden nu. A-vitamin har jeg også haft stor effekt af, til at få porrerne til at trække sig godt sammen.

  06/04/2018
 • Louise Eriksen

  Kære Anette
  Vil du ikke skrive nøjagtigt hvad den hedder den BHA du snakker om? Eller vedlægge et link? Vil så gerne prøve den til min utrolig sarte hud med store porer.
  Tak for en fantasisk blog.

  06/04/2018
 • Karina Eriksen

  Fedt indlæg!

  Er simpelthen nødt til at nævne de kære Pudderdåser – for de har en gang for alle reddet min urene hud med deres T-zone peeling (som bliver på huden og IKKE vaskes af) som indeholder 2% BHA og 1% niacinamid. Et fantastisk produkt, som ifølge mig fortjener en kæmpe stor hånd!

  Bonusinfo: produktet kan sagtens bruges på hele kroppen – også en akneplaget ryg 🙂

  06/04/2018
 • Lise

  Hej Anette
  Er dette det samme som den fra Lancome? Kan du ellers skrive lidt om forskellen?

  06/04/2018
 • Anne K.

  Åh, de porer der. Jeg har købt guiden, da jeg er ret opgivende mine store porer. Alt af hudpleje er prøvet, og jeg har altid brugt rigelige mængder solcreme og søgt skygge (også som barn). BHA, hvilket har taget de værste tilstopninger, har været fast inventar i min hudpleje i årevis, niacinamid i et halvt års tid og A-vitamin har jeg brugt af flere omgange. Lige nu har jeg brugt retinol i et par år. Ja, selv AHA og kosmetolog er prøvet.
  Nu er den sidste mulighed vel at gå til en professionel?

  06/04/2018
 • Mette S

  Kan T-Zone peeling med BHA fra Pudderdåserne bruges? (Købte den til husets teenager, som ikke bruger den ….).
  Med A-vit ovenpå?

  06/04/2018
 • Marianne Jensen

  Glæder mig til at møde dig i Ålborg i aften!! 🙂

  06/04/2018

Hop med på Beautyspace-holdet
- kvit & frit

 
Find ud af, hvad der dokumenteret virker på din hud,
undgå fejlkøb og få adgang til de opdateringer, beauty-boxe,
hvad-virker-guides og den skønhedssnak, der positivt gør en forskel.
 
JA TAK - STIL MIG STRAKS VIDERE

Velkommen til Beautyspace - tilmeldingen lykkedes!