Helt ærligt, hvad er mewing?

Måske læste du med i sidste uge, da vi var omkring kæbelinjens flugt. Artiklens kommentarspor er entydigt: Der bliver efterlyst mere om såkaldt mewing.

Hvad taler vi om?

En metode, udviklet af to kontroversielle (vil nogen sige) britiske tandlæger, John og Mike Mew, og deraf navnet. De har forsket i metoden, der går ud på at opstramme og træne kæbemuskulaturen angiveligt i samme boldgade, som vi kan træne os til at få mere markerede overarme.

Hvordan?

Ved at sætte tænderne sammen (ikke skære tænder), holde munden lukket og ellers placere tungen op mod ganen frem for at have den liggende nede i undermunden. Hvis man googler mewing – og det gør man – så hører det også med til begrebet at trække vejret mere gennem næsen og prioritere grov kost, så tyggemusklerne aktiveres mere.

Hvad siger hudlægen? Flemming Andersen var med på skærmen og han sagde:

Der er gået religion i mewing som en ikke vanskelig styrketræning af musklerne i kæberegionen, og baseret på publicerede fotos er der tilsyneladende effekt af tunge- og tyggeøvelser. En af de helt nemme øvelser er sætte tungen op mod ganen og mærke, hvordan hals og hage får et stræk. Udfordringen er, at der ikke er evidens for, at proceduren virker, ligesom der ikke er evidens for at den ikke virker. Men vi kan se i forhold til vore forfædre, der spiste en helt anderledes grov kost, at vi har vigende hager og problemer med at få plads til vore visdomstænder. Og sjovt nok har musestudier vist, at mus, der får en mere grov kost, udvikler stærkere kæber.

Flemming Andersen tilføjede, at genetik spiller en rolle, men som han har sagt til mig: ”Der er intet i vejen for at prøve teknikkerne, spise grovere kost og tygge tyggegummi i en måneds tid og se, hvad der sker. Men som altid skal man ikke at overdrive.”

TIL EFTERTANKE: Jeg er altid splittet, når vi går hårdt på en bestemt del af ansigtet. Taler til den, som om den ikke er god nok. Omvendt så kan man også have lyst til at gøre noget på specifikke fronter – og fred med det. Sikkert er det bare, at når alder og det at være her er et privilegium, så giver det jo max mening at please, pleje og måske ligefrem pynte på sådan et privilegium, og det gør man i min optik bedst ved at have fokus på hudkvaliteten som helhed – og den kan, tror jeg, sagtens tage fokus på den god måde.

HOLD ØJE MED bl.a. de her tre ingredienser i den gode hudkvalitets tjeneste:

 • Salicylsyre – antiinflammatorisk, glødgivende peeling.
 • A-vitamin – kollagengøder.

I Perricones bud er de to ingredienser smart nok blandet.

 • SPF – som stadig er den bedste og billigste hudforsikring, man kan få. Jeg er om vinteren begejstret for Rudolphs krops-SPF til ansigtet, fordi radiatortørken kan kræve noget, der er en anelse federe, og den her er proppet med gode planteolier og kløgtige antioxidanter.

@beautyspace på INSTAGRAM

SERIØST BEDRE HUD? Få alle mulighederne her. Fra ord til smøre.

06/11/2021
Tør hud kan skyldes træthed, viser studie
Fugt-sandwichen, der virker
12/11/2021
Gravid & ammende? Her er mine anbefalinger
Sammen med minus-listen

Kommentarer

 • Christina kragh
  REPLY

  Åhe fru Poulsen du er søøø ❤ Tak

  12/11/2021
 • Sanne
  REPLY

  Jeg tilstår – jeg tror ikke på det.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  11/11/2021
 • Christina
  REPLY

  Måske har de “opfundet” metoden for at få deres koner til at tie stille et par gange om dagen:-)

  Så må jeg få meget stærke kæber med alt det tyggegummi jeg bruger.

  11/11/2021
 • Christina kragh
  REPLY

  jeg har rent genetisk ingen kæbe …. som min far siger det er Røv Ryg og skulder lige ud i et buller

  10/11/2021
 • Pernille S
  REPLY

  Umiddelbart føles “stik-tungen-mod-næsetip” metoden mere effektiv ift at aktivere muskler i kæbe og hals, end gane-metoden. Måske jeg ikke gør det korrekt! Måske en kombi af begge vil få fat i i flere muskelgrupper?
  Rudolph Care går man aldrig fejl af. Mist og Facial cream er skønne. Specielt fordi hendes cremer er gedigne fedt- og fugtspillere på denne årstid 🙂
  Kh Pernille S

  10/11/2021

Skriv en kommentar

Din mailadresse vil ikke blive publiceret. Udfyld venligst felterne med *