Chanel kalder ny hudpleje for nummer 1

“Hvis bare jeg skal købe ét produkt fra Chanels nye serie, hvad skal det så være?” spurgte Beautyspace-læser Christina. Det skal jeg fortælle dig.

Men først:

Chanel lægger ikke skjul på, at de satser massivt på deres nye serie. Hvor de normalt er fedtede med deres numre – vi kender mest til No. 5 og No. 19 – er der her tale om No. 1. At der er tale om No. 1, aner jeg ikke, da jeg deltager i et pressemøde i Paris tilbage i november. Her har pressen kun fået at vide, at hvid kameliablomst er skiftet ud med  rød, og at det vil gælde noget ’holistisk’ – et ord, der altid gør mig en anelse forhåndstræt. Muligvis kun overgået af  ”aromaterapeutisk.”

Det er derfor med lige dele forventning og skepsis, at jeg står klar på Avenue Gabriel i Paris for at finde ud af, at serien er ret så meget mere dramatisk end holistisk. Det viser sig nemlig, at Chanel har rustet sig til krig mod de såkaldte zombieceller, som er celler, der vil ælde os før tid. De har taget skade eller er gået i stå, men i stedet for regulært at dø, så ”spytter de bare en masse skadelige molekyler ud,” som biolog Nicklas Brendborg formulerer det i en af årets mest læste fagbøger herhjemme ”Gopler ældes baglæns” (læs den, hvis du ikke allerede har gjort det). Det videnskabeligt korrekte navn er selvfølgelig ikke zombieceller, men senescente celler, og ifølge Brendborg er ”zombieceller er noget af det største inden for antiaging lige nu.”

Kort fortalt bruger Chanel den røde kameliablomst som skyts (INCI navnet er Camellia Japonica), og den viser sig at være en solid beskytter i forhold ovennævnte. Heldigvis er det ikke kun Chanel, der er begejstret – Paula Begoun er også, ligesom et interessant studie publiceret i tidsskriftet International Journal of Molecular Sciences viser, at den røde kamelia er bemærkelsesværdig i forhold til at styrke og beskytte de specifikke celler (fibroblasterne), der har til at opgave at slå ring om vores kollagen – altså maskinrummet for frisk og fyldig hud. Og der er mere: Udover at agere værn mod forurening indeholder blomsten såkaldt ”gallic syre,” der bidrager til to så vidt forskellige ting som sårheling og udjævning af pigmentskjolder. Den såkaldte gallic syre kommer vi i øvrigt til at tale meget mere om i 2022.

No. 1 er visuelt imponerende, hvis den slags betyder noget for dig. Jeg fik uventet gåsehud (det sker virkelig ikke tit), ligesom min sidemand under pressemødet gispede højlydt … serien samler duft (det er nærmere en vandet duftmist), hudpleje og to makeupprodukter: foundation, læbe- og kindfarve under ét. Med begrundelse om at høre hjemme på velværehylden. Parfume i hudpleje deler som bekendt vandene, men Gabrielle Chanel insisterede på at hudpleje skulle være sanselig, altså dufte – og sådan er det stadig. Ingen af produkterne indeholder SPF, men den snak tager vi i næste uge. For der er plusser og minusser. Endelig er det sympatisk, at Chanel for alvor går ind i at forlænge levetiden på produkterne (fra enkelte genopfyldningsmuligheder til at bruge hele kameliablomsten og eksempelvis lade frøskallerne udgøre låg fremfor plast).

Holistisk? Okay da. Effektiv og behagelig i forhold til beskyttelse og fugtmætning? Absolut! Kan No. 1 vinde krigen mod zombiecellerne hudmæssigt? Vi får se.

HVIS DU KUN SKAL INVESTERE I ÉT PRODUKT: Så lad det være den smarte serum-mist – dels er det en ualmindelig behagelig brise, dels tæller indholdet fugtbindere, antioxidanter og den beskyttende kameliaolie. Og makeupmæssigt, så vil den rasende fine foundation gøre de fleste glade (medmindre du har meget tør hud): Cremet, semidækkende og på måden der kaster glød-komplimenter af sig.

LÆS MERE i dagens avis Børsen Weekend.

ANDRE GØR DET OGSÅ: Camillia Japonica (som er indholdsnavnet) bliver også brugt hos Tatcha, Aesop, Dermalogica, Paula’s Choice og Oleo Botanicals.

VAREDEKLARATION: Pressetur, Børsen og Beautyspace inviteret. 

@beautyspace på INSTAGRAM 

04/01/2022
Dagens plaster
Og en erstatningsboks
11/01/2022
Din hud glemmer nytårsforsætter, så …
Få i stedet fem overkommelige fif fra hudlægen

Kommentarer

 • Christina kragh

  Okay den mist chanel No 1 wauu lækker lækker lækker og foundation uhe den er så fin jeg er fan

  11/01/2022
 • Kirsten

  Håber se Chanel no 1 i din beautyboks

  08/01/2022
 • Pernille S

  Kære Anette. Har 3 spørgsmål vedrørende denne måneds Beautybox: 1) Peeling gelen fra Jorgobé skal påføres gerne aften 2-3 gange ugnt og skal ikke skylles af. Kan cremer bruges ovenpå efterfølgende, eller skal gelen virke alene? 2) BioEffect Body Serum. Kan den anvendes til ansigtet? Hvori består iøvrigt forskellen på en body- og en ansigtsserum? 3) hydrogel masken fra BioEffect – kan den bruges flere gange? Synes at kunne huske at have læst her på bloggen, at tilsvarende masker har så meget gel i sig, at de har til flere ganges brug!
  Kh Pernille S

  08/01/2022
 • Pernille S

  Nok siges det at det ikke er udseendet det kommer an på men indholdet. Jeg håber indholdet i Chanel no.1 kan leve op til forventningerne, men det vil tiden vise kan jeg fornemme på dig Anette! Nu har jeg et lidt anstrengt forhold til farven rød, så skulle produktet finde vej til mit badeværelse, er det bag en skabslåge. Mig der ellers elsker at have flotte flakoner stående. Denne fra Chanel får jeg ulig andre ikke hjertebanken af!. Mindes en rød kameliablomst jeg engang fik i gave. Skyndte mig (undskyld blomst) at tage livet af den. Al for kunstig og stiv i udseendet iflg min smag. Og tænk så indeholder den alle disse fantastiske egenskaber! Som jeg siger – det kommer ikke an på udseendet. 😉
  Rigtig god weekend! Kh Pernille S

  07/01/2022
 • Lene Jespersen

  Kære Anette
  Hvis jeg gerne vil bruge en god ansigtsolie her i vinteren, hvilken er så god?
  Syntes der er mange forskellige, i forskellige prisklasser
  Kh Lene

  07/01/2022
   • Lene Jespersen

    Mange tak Anette, jeg ser lige hvilke olier Tine Lykkegaard har, min hud er lidt rød her om vinteren, ellers vist helt almindelig, som gerne vil fugtbindes 🙂

    07/01/2022
 • Christina kragh

  Åhe glemte at spørge hvilke produkter fra dermalogica der indeholder den Camilla japonica ?

  07/01/2022
 • Christina kragh

  Jeg er så spændt på at få prøvet den mist og foundation du anbefaler chanel har heldigvis hurtig levering og satser på levering mandag
  PS. Til dem der læser med chanel vedlægger prøver på 2 valgfri produkter i den nye No 1 serie

  07/01/2022
  • Marianne

   Hvor køber du Chanel i DK?

   07/01/2022
   • Kirsten Rasmussen

    Det vil jeg også gerne vide ,jeg kan ikke finde den mist du omtaler @Anette kan du evt lægge et link op ? TAK og god weekend

    07/01/2022
 • Marianne

  Tak, Anette, for introduktionen. De er godt nok pæne, de krukker! Hvis nu man lige har investeret i en god mist, hvad er så din nummer 2 anbefaling? og hvor køber man produkterne i DK?

  07/01/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.