Din hud glemmer nytårsforsætter, så …

Nytårsforsætter minder mig kun om én ting: Løfter, der aldrig holder.

Men derfor kan man jo godt have brug for at viske tavlen ren. Starte på en slags frisk. Bare i det små. Nedfældet sammen med hudlæge Johan Milling Holk Poulsen får du her the basics. Det vi ved, virker. Det, der virkelig også er til at overkomme:

1. RENS MINDRE

Alt for mange hudproblemer opstår, fordi vi hidsigt stripper huden for egne fedtstoffer for derefter at smøre nogle fremmede på. Rens mildt og bare om aftenen. Brug en vaskeklud om morgenen.

2. DE HUDKÆRLIGE MORGEN- & AFTEN VITAMINER

C-vitamin gør smørbart godt i morgenrutinen (er både antioxidant, indgår i kollagen-syntesen og virker en anelse farveudjævnende). A-vitamin hører mest praktisk til om aftenen og virker som små sit ups for huden (giver mere kollagen), og er derudover en balancemager, der gør tør hud mindre tør. Fedtet hud mindre fedtet.

3. DIN HUD ER ET VANEDYR

Det er den stenhårde rutine, der virker. Hudpleje er, i modsætning til hvad mange tror, midlertidig – bare tænk på fugtmætning og SPF-beskyttelse. På samme måde, som når du løber en tur i dag, så varer effekten sjældent til efter påske. Men en daglig rutine vil give synlige forbedringer. En bedre form om du vil.

Nåja, så er der det med, at vi bruger, hvad der står forrest på hylden. Alt bagvedstående glemmer vi formålet med. Det eneste, der hænger ved, er, at det er for dyrt at smide væk.

4. SPIS FOR DIN HUD

Husk omega 3 fedtsyrer, som vi beviseligt ved gør huden mere smidig – fra fisk får du den direkte kilde til de afgørende syrer EPA og DHA. Og så er der den velkendte, men ikke desto mindre, snusfornuft-vigtige traver med mere grønt. Jo mørkere dine grønsager er i farven, jo flere antioxidanter indeholder de.

”Hvis du vidste, hvor mange (også mænd), der kommer i klinikken med blussende røde ansigter. Typisk rosacea, skeleksem, akne eller en blanding – noget, der måske har stået på i årevis,” siger Milling, som sender folk hjem med to beskeder: ”Spis færre hamburgere, flere grønsager og mindsk stress”. To-tre måneder med præcis den ændring (som jo ret beset ikke er verdens nemmeste) gør ifølge hudlægen en kæmpeforskel. Han er overbevist om, at de røde ansigter hænger sammen med stress. ”Vi stresser huden både med for mange produkter og livet generelt.”

5. SKINMINIMALISM

Du har sikkert set det. Alt fra overeksfoliering til lag-på-lag fedtforvirring. Så hvorfor ikke bare keep it simple:

 • Morgen: vaskeklud, fugtmætning og beskyttelse. Som i praksis er et fugtserum – mægtig gerne med C-vitamin – og en forseglende creme, der indeholder antioxidanter og SPF.
 • Aften: rens, A-vit og måske ekstra fugt/fedt afhængig af hudtype og temperatur. I praksis et mildt renseprodukt, Ansigtscremen med A-vitamin (du kan naturligvis have et alternativt favoritprodukt) – og evt. en olie, så du tilfører mere fedt, når det er koldt eller hvis din hud er generelt tør.

Det er det basale. Derfra kan du altid steppe op, hvis og når du har tid, behov og lyst. Og jo, du kan selvfølgelig have særlige behov eller en særpræget hud.

HVORNÅR BEGYNDER MAN bedst på såkaldt antiage? Den snak tager vi i dette sekund på Instagram stories under @beautyspace.

SERIØST BEDRE HUD finder du her. I ord og på tube.

VINDERE AF DECEMBERS SIDSTE ADVENTSKONKURRENCE: Ulla-Mai Komi, Maiken Grønwall og Camilla (står uden efternavn, men er nr. 11 fra bunden). Send endelig jeres adresser til mig på open-mind@mail.dk, så kommer posten med jeres ønsker.

FOTO Anne Kring

07/01/2022
Chanel kalder ny hudpleje for nummer 1
Så jeg har prøvet. Her er, hvad du skal vide
12/01/2022
Regel nummer 1
Hvis du vågner stram i betrækket

Kommentarer

  • Anne Mette Poulsen

   Kære Annette
   Før jul var der en af dine følgere som anbefalede en kosmetolog/hudplejeklinik i Risskov v.Århus. Jeg har prøvet at gennemse kommentarsporene her på siden uden held. Kan du hjælpe mig?
   Mvh
   Anne Mette

   20/01/2022
 • Betina Bødker

  
  Kære Anette
  Jeg følger dig på sidelinjen lige som mange andre. Læser alt hvad der kommer fra din pen af gode råd..

  Nu et spørgsmål til dig..
  kan du anbefale et sted i København hvor de foretager IPL behandlinger ? Du skrev på et tidspunkt, at man skulle være forsigtig med hvilket sted eller klinik man valgte. Jeg har undersøgt på nettet og læst anbefalinger .. og er nået frem til Kalos i Kronprinsessesgade ? Eller ville der være et sted du foretrækker / anbefaler ?
  Else Marie bor jo lidt langt væk fra København.

  Tak for dig og alt din viden du beriger os andre med.. så vi ikke kun går efter den fine krukke fra Christian Dior

  Mange hilsner
  Betina

  12/01/2022
 • karen

  og en forseglende creme, der indeholder antioxidanter og SPF.
  Hvilken creme kunne det feks være?
  ♥️

  11/01/2022
  • Lisa

   Ved selvsagt ikke, om dette vil fungere for din hud (og dig), men selv bruger jeg Karmameju serum, olie og bb cream med spf i ansigtet – samme til hals og bryst, bare ikke bb (som er med let farve), istedet deres dagcreme, nu hvor jeg er pakket ind op til ansigtet og ellers solcreme

   11/01/2022
 • Charlotte

  Tillykke til de heldige vindere
  Anette skal jeg skifte min flydende Bornholms fiskeolie ud med de Fiskepiller du anbefaler nu
  Tænker siden du har skiftet mærke må de være bedre de fiskepiller du spiser nu
  Da jeg aldrig spiser fisk som i aldrig må jeg have det bedste produkt på markedet.
  God dag og velkommen tilbage på Bloggen du har været savnet
  Forresten kender du det mærke der hedder The inkey list tænker på det lysende serum med C vitamin og egf?

  11/01/2022
 • Helle

  ift hudrutiner morgen og aften har jeg lige et spørgsmål. Bruger / anbefaler man ikke skintonic længere.
  Synes altid man har fået at vide at efter rens skulle der bruges en skintonic for at lukke porerne igen??

  11/01/2022
 • LauraG

  Skal en teenager med bumser/acne også kun bruge vaskeklud om morgenen?
  Obs. Har brugt mild creme fra lægen som hjalp en del. Holder det nogenlunde ved lige nu med alm. hudplejecremer og bha.

  11/01/2022
 • Marianne

  Kunne godt godt tænke mig at høre din mening om AIIA care.
  Jeg har tænkt mig at bruge day creme serum som de siger man kan bruge alene.
  Til aften bruger jeg din ansigtscreme
  Kan godt lide konceptet men kunne godt bruge en eksperts vurdering.

  11/01/2022
 • Birgitte Hougaard

  Hejsa
  Det er så korrekt skrevet og sagt af Johan. ( Har også været heldig at arbejde med Johan)
  Har selv arbejdet ved en hudlæge og hvad jeg ikke så af folk, der simpelhen renset deres hud for meget, særligt dem med acne.
  Da de først fik det at vide og blev vejledt. Blev deres hud meget pænere. Nogle skulle også i beh. Men her fik de at vide hvilken creme de skulle supplerer med.

  11/01/2022
 • Birgitte

  Johan er alletiders, og det er din A-vitamincreme også. Også til en mild rosacea. Som Johan i øvrigt behandlede engang, og som ikke er vendt voldsomt tilbage siden. Pestle & Mortar hyaluron serum + La Roche Posay C10 gør det godt i min morgentutine i denne vinter:-)

  11/01/2022
 • Mette Christiansen

  Hvor er den Omega 3 fra på billedet? Hvad anbefaler du?

  11/01/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.