fbpx

Dagens sommergæst har en en særlig vane

Beautyspace hænger ud i sommerlandet og inviterer en kløgtig og cool samling badegæster på bloggen. I dag har Lise Grosmann ordet, fordi hun hører til de mest generøse, seje, modige, varme og klogeste mennesker, jeg kender. Hud og have er hendes specialistområder. Du finder hendes blog her. Værsgo’ til Lise:

Hvordan ved man, at man står på dit badeværelse?

For de fleste vil mængden af produkter nok være usædvanlig, en del af jobbet er jo at teste. Går vi ned i produktdetaljen, så vil man ikke finde scrubs men til gengæld en hel del volumenprodukter til håret.

Er der en særlig vane, som virker for dig?

Forfugt, som jeg kalder det. Min hud er altid blødgjort, før den egentlige hudpleje og dermed er barrieren en smule mere åben og modtagelig. Stiger man ud af badet og bruger sit serum med det samme, så kan man jo sige, at huden ER forfugtet af opholdet under bruseren. Med andre ord er barrieren lidt opblødt, så keratinet ikke er helt så afvisende. Det er jo det, det er der for – at forhindre, at vores hud lukker noget ind.

De morgener, hvor jeg ikke vasker hår og får bruservand i ansigtet, da mister jeg mig med Avène’s kildevand. Den frisker og køler dejligt og får lov at sidde, mens jeg børster tænder.
Og hvis jeg må være holistisk, så er frugt som morgenmad en vane, som jeg har holdt ved i så mange år, at jeg har glemt det. Og så er der havet og mig, vi skal helst ses dagligt.

Dét eller de produkter, du har genkøbt flest gange?

To absolutter er lavendelolie og omegaolier – hhv. Urtegaarden Øko og Eskimo 3, som er renset for tungmetaller. Lavendel er forstås kun til udvortes, en dråbe i en olie eller duppet på pudebetrækkets hjørner (pletter ikke).

Er der noget, du er doven med?

Mine hænder og deraf følgende også negle. De får resterne af den creme, jeg bruger i ansigtet morgen og aften. Det er ekstra flovt, fordi jeg ved bedre. Til gengæld passer jeg mine fødder fint, men man kan jo heller ikke hive ukrudt op med tæerne.

Det skøreste skønhedstip du har prøvet?

Jeg var træt af det, der i spejlet forekom mig nærmest at være et fuldskæg af dunhår, og jeg havde læst om dermaplaning, og så tænkte jeg: Jeg snupper da bare en ’skraber’ hos manden. Som tænkt – men ikke overvejet – så gjort. Jeg skrabede løs på kinderne, og der gik ikke mange øjeblikke, så var jeg rød. Som i pæonrød! Og det sved og brændte som bare pokker. Det blev til gengæld en perfekt anledning til at teste Bioderma’s Atoderm SOS Spray, og det her er ikke reklame, det er en anbefaling: Hav den altid i huset! Efter et kort øjeblik var der ‘ro på’, som du skriver Anette.

Og det mest værdifulde?

Det var at få bekræftet betydnigen af berøring. Hænder, hud, hjerne kan noget unikt, og vi fyldes af velværehormoner, når de kommunikerer. Det var en behandling hos Sahar Mohajer, som har særligt besjælede hænder. Det føles som om, der strømmer kærlighed ud af dem. En dygtig kosmetolog med nærvær kan udrette langt mere end bare at forskønne hud udefra.

Er der noget, du aldrig vil kaste dig over?

Botox, Ultherapy og mange andre behandlinger. Jeg er heller ikke glad for hjemmenålerulleri, selv om jeg har gjort det. Så hellere Dermapen i professionelle hænder. Jeg bryder mig i det hele taget ikke om behandlinger, som i min opfattelse ikke respekterer, at vores hud er en livsvigtig barriere udadtil og indadtil. Man kan komme rigtig langt alene med fugt og endnu længere med gode ingredienser som A-, B3-, C-vitamin og selvfølgelig det islandske vækstfaktorguld. Inden længe har vi mirakelpeptider. Der sker så meget. Men teknologien gør aldrig naturen overflødig, det er jo faktisk der, man henter både inspiration, viden og ingredienser.

Har du et råd eller et opråb til hudpleje-branchen?

Branchen….der er nogle stykker derude, der ikke har set, at de pludselig kan blive overhalet af brands med styr på både formler og miljøkrav. De undervurderer deres forbruger. Helt overordnet har jeg et ømt punkt med emballager og ikke bare det miljømæssige aspekt med plastik. Jeg er træt af at høre, at det er forbrugerne, der vil have fingrene ned i cremen. Vissevassevrøvl – se at få lavet de lufttætte, sterile emballager, som så mange har fundet ud af. I øvrigt er det unægtelig en dårlig strategi, når tiden har SÅ meget fokus på betydningen af hudens mikrobiom. De bliver jo aflivet, de gode bakterier, af konserveringen, som er tvingende nødvendig ved åbne krukker. Og de ved det, firmaerne.
.
.
1000 tak til Lise Grosmann.
01/07/2019
Når de andre disser A-vitamin
Så griner du hele vejen hen til spejlet
04/07/2019
Lost in spa
Hudlægen er skeptisk

Kommentarer

 • Lise

  Else: Tak kære, jeg ved, at Anette føler som mig, at dialogen med jer er en stor glæde og vigtig for os.
  Generelt er vi gode venner os beautyskrivere men selvfølgelig kommer også vi tættere på nogle af vore kolleger end andre.
  God sommer også til dig. KH Lise

  05/07/2019
 • Lise

  Pernille S: Ja, et pip her og et pip der, og ikke mindst Anette har jo mange platforme, som det kaldes i vores branche, at pippe fra.
  For eksempel har hun gjort sit til, at det er taget til efterretning, at man skal finde andre udtryk end anti-ageing (smil).
  God sommer også til dig kære

  05/07/2019
 • Pernille S

  Tror, at når både du og Anette er skønhedsbranchens vagthunde, så er der håb for lukkede cremeemballager i fremtiden. Fatter ikke branchen er så håbløst i utakt med kundernes ønsker.
  God sommer til jer begge

  04/07/2019
 • else

  Jeg elsker den gode givende stemning hos jer hudspecialister, hvor I kærligt informerer og hjælper med gode råd. Og det er en ekstra dimension, at I er gode venner og samarbejder – til glæde for os alle. Jeg er blevet meget klogere siden jeg begyndte at følge Annettes blog for et års tid siden, og bliver nu også introduceret til dygtige kolleger. 1000 tak, og rigtig god sommer til jer 🙂
  KH. Else

  04/07/2019
 • Lise

  Leafysmoothie: Du gør mig meget glad kære, og jeg bliver da helt rørt, når du skriver, at du vil læse med for evigt.
  Det kommer Anette til at leve op til længst, da hun er den yngste af os (smil).
  Nu har jeg jo ‘kendt’ dig i flere år som flittig kommentatorer, så jeg ved, at du også har hjertet på rette sted, og du har leveret en hel del lærerige tests ovre hos mig. Tak igen og god aften <3

  03/07/2019
 • Lise

  Tina/mormormedstiletter: Du har SÅ meget ret. Godt bliver det nok aldrig, for i mit liv er der for meget, der kræver en hånd (smil), men jeg kunne godt huske det noget bedre.
  Jeg må smile og snakke mere, når jeg møder mennesker og have lommer i tøjet.
  Dårlige pjattede undskyldninger – og som jeg skriver, så burde jeg som kosmetolog, der har givet et utal af manicurer, være bedre dresseret.

  03/07/2019
 • Leafysmoothie

  Jeg er så glad for jer begge to, og det tilfører en ekstra dejlig dimenion at I to også er glade for hinanden <3<3<3
  Læser for evigt med, begge steder, altid lærerigt, sjovt og med hjertet på det rette sted! Kh, Helene

  03/07/2019
 • Uha, det med hænderne skal du virkelig oppe dig på. Husk at vores hænder er det vi stikker frem til alle vi møder – vores visitkort, so to speak! 🙂

  03/07/2019
 • Lise

  Anne-Marie Andersen: Det var meget smukke ord og ja, søstersind kan man nok kalde det. Jeg ved, at vi føler stor varme, respekt og omsorg for hinanden. God sommer også til dig

  03/07/2019
 • Lise

  Tina: Hud som fælles fokus, det står fast, men så har vi jo hver vores nuancer…jeg tror ikke, at Anette har fingrene så meget i jord (og så sorte negle) som jeg har – høhø!
  Tak for roseord og også gode ønsker om en smuk juli til dig.

  03/07/2019
 • Anne-Marie Andersen

  I er nogle skønne kloge kvinder begge to. Ægte søstersind finder man hos jer og det er en fornøjelse at være læser❤️
  God sommer

  03/07/2019
 • Tina

  Dejligt indlæg 🙂
  I er to dygtige bloggere med hver jeres fokus, super godt 🙂
  En smuk juli ønskes!

  02/07/2019
 • Lise

  Anette Bilsted: Kan man ønske sig mere som blogmama og blogmutter <3 Jeg tror, jeg kan sige tak også på Anettes vegne. God sommer også til dig og kærlig hilsen

  02/07/2019
 • Lise

  Kirsten V: Jeg tror, at jeg kan sige tak fra både Anette og mig selv <3

  02/07/2019
 • Lise

  Anita Christensen: Jamen, det var jo en af de ting, der var dumt, for jeg vidste godt, at dunhårene ville vokse ud som stubbe, når de skæres over. Jeg har senere vokset, og det er klar en bedre idé og langt mere holdbar. Jeg har også skrevet om det på bloggen, men jeg synes ikke, jeg skal linke her hos Anette (;

  02/07/2019
 • Lise

  Helle Rick: Tusind tak kære Helle…

  02/07/2019
 • Lise

  Marie Louise: Tusind tak <3
  Jeg er lidt blank her, men ved præsentationen af den nye Dermapen havde jeg en snak med Mitte Skjold, Alfa Omega klinikken, som jeg selv overvejer at konsultere her efter sommeren. For lige nu med sol er det ikke en god idé af hensyn til risiko for pigmentering. Men ellers ring til importøren Medic Wiotech på tlf. 4611 6669 og spørg efter behandlere.

  02/07/2019
 • Anita christensen

  PS.. Måske vil du , tage disse trælse emner op .
  Skægstubbe påhagen , uha men det sker
  Hvad gør man ??

  02/07/2019
 • Anita christensen

  Hejsa Hvad gjorde du så med de små hår , på hagen , som bliver til stupper , på en smuk hage , spørger , fordi jeg tror , at det er et problem for mange kvinder + menopause osv .. Og. Vi snakker , jo ikke om det ikke perfekte , men giv et bud.. Min hudguru siger jeg skal vente , og komme ned til hende , og fået vokset .Men stupper Så gode råd

  02/07/2019
 • Helle Rick

  Kære Lise, Som ALTID en fornøjelse at følge dig.

  02/07/2019
 • Kirsten V

  Jeg nyder meget, at følge jer begge. I er MEGET dygtige, inspirerende, lærerige, altid hjælpsomme med råd og vejledning……tusind tak for jeres blog begge 2.❤❤

  02/07/2019
 • Anette Bilsted

  Tusinde tak for så mange brugbare og kloge ord fra jer beggeFølger jeres blog troligt, og er altid nysgerrig på emner. God sommer til jer begge. KH Anette

  02/07/2019
 • Marie Louise

  Kære Lise,

  God læsning , mange kloge ord… følger din og Anettes blok flittigt.
  Hvem vil du anbefaler du til en Dermapen behandling i København?

  02/07/2019
 • Lise

  Sidsel: Tusind tak kære!

  02/07/2019
 • Lise

  Stort tak til dig kære Anette for at give mig snakketid på din fantastiske blog. Og tal lige om nogen, der er generøs <3 Og klog. Og jeg fornemmer også en del mod.
  Men du stikker nok ikke knolden i jorden – jeg måtte smile over valg af det foto. Jo jo, én går dybt i tingene (smil).
  Jeg håber, du har en dejlig ferie – stormomsust kan jeg se på din Instagram. Glæder mig til vi ses igen efter ferien.
  PS: Jeg skal nok som lovet kigge ind og se, om der er kommentarer, som kan bruge et svar fra mig.

  02/07/2019
 • Sidsel

  Dejligste sommergæst, og som altid med gode, kloge ord og skøn stemning

  02/07/2019
 • Lise

  Bodil: Ja, der må være nogen selvransagelse derude med hensyn til antibiotika og konservering. Lad os håbe – men jeg er ret sikker på – at det fører til nysyn og forbedring over hele linjen.

  02/07/2019
 • Lise

  Kis: Det med huden kom jo først og på flere måder passer det til have. Det er afstressende at nusse rundt og man kan dyrke noget, der er godt for huden. Win win.
  Og ja, vi må have de krukker afskaffet, der er jo også ingredienser i mange cremer, som ikke tåler lys og ilt.
  Tak Kis for at kigge forbi og læse med <3

  02/07/2019
 • Lise

  Daniela Fraser: I så meget lige måde – fra os begge ved jeg helt bestemt. Og tak <3

  02/07/2019
 • Lise

  Marianne Gylding: Jeg er helt sikker på, at du kommer til at læse også om peptider her hos Anette. Jeg har lige haft dem på programmet, og de er jo allerede små mirakler i hudplejen, og det kan kun gå en vej, og det er til endnu større effekt. Mange peptider er jo skabt i laboratorier, og her er de altid nysgerrige efter nyt og bedre.

  02/07/2019
 • Bodil

  Hvor har du dog ret, Lise ang. vores microbiom, som så let bliver beskadiget, Lige såvel som vores microbiom i maven bliver det ved brug af antibiotika.

  02/07/2019
 • Kis

  Skøn kombination af passioner for hud og have – det er jeg med på. Og ja – vi er mange der hader åbne krukker og undres over at dyre produkter kan sælges i den emballage. Tak for jer 2 , Lise og Anette – altid værd at kikke forbi jeres sites. Sommer hilsner fra kis

  02/07/2019
 • Mirakelpeptider❤️Fortæl mere, meget mere

  02/07/2019
 • Stor fan af jer begge to <3

  02/07/2019