Lost in spa

Spa-nørder og arkitekter må have haft århundredes fest, da de byggede det netop nyåbnede Alsik hotel og spa i Sønderborg. Og ikke bare for sig selv. For da jeg fra is-loungens fontæne skovler finthugget is op i hænderne for at kaste det det på kroppen, føles det på samme måde som at løbe igennem et have-springvand på en hed sommerdag.

Men inden jeg overhovedet er i gang, når jeg at blive væk fra min ledsager i omklædningsrummets labyrint af flere hundrede omklædningsskabe. Alsik spa er umulig at overskue. Det skal vise sig at være som at træde ind i en fremtidsfilm med både scifi-lignenede spamuligheder og kropsbehandlinger, hvor bølgerne skvulper på den anden side af vinduerne og flad ud-loungerne har alt fra lysterapi til fodbad og åndedrætsfremmende salt i luften.

Men mens jeg står stille og venter på at blive fundet, kommer jeg i tanke om en indkøbsdirektør – endda af skønhedsprodukter – som mente, at vi i fremtiden ville vil slå os på lårene af grin over dengang, vi brugte hele og halve dage på at ligge i blød i spa.

Det er ni, måske endda flere, år siden, og jeg håber saftsusemig ikke, at han kommer forbi Sønderborg i de her dage. For hverken en hel eller en halv dag vil sandsynligvis give det fulde overblik:  Fire etagers spa fordelt på 4500 kvadratmeter med 60 forskellige velværeoplevelser er de hårde tal på omfanget af de bløde muligheder.

Indkøbsdirektøren fik altså ikke ret. Vi vil stadig ligge i blød. Lidt tankevækkende dog påpeger hudlæge Peter Bjerring, at det ikke gør nogen forskel for vores system det med bare lejlighedsvis at trække velvære-stikket for så derefter at suse ud i et for travlt liv igen. Hvis det altså er det, man gør. ”Stress er på niveau med rygning for huden”, lyder det.

DIN MENING: Hvad giver det dig? Hvad enten du prioriterer spa og behandlinger/massage ude i byen eller måske sætter tid af til hjemmespa?

RAAW BY TRICE har premiere i de her dage på en behandling til ansigtet og en til kroppen. Det foregår netop på Alsik, hvor jeg prøvede dem i forbindelse med en artikel til Børsen. Meget afslappende, meget behagelige. Det, der gjorde størst indtryk på mit system, var dog Trices evne til at tage mig ved næsen med hendes umanerlig fine sans for blande æteriske olier. Jeg fik nogle af oliedråberne med hjem i en vaskeklud, og i 14 dage efter var de nok til at genkalde zenfølelsen fra briksen. Det må jeg huske at fortælle Peter Bjerring.

@beautyspace på INSTAGRAM

02/07/2019
Dagens sommergæst har en en særlig vane
Sammen med et vigtigt opråb
05/07/2019
Min absolut sundeste vane
Vanen, der hverken kan købes eller hastes igennem

Kommentarer

 • Charlotte

  Tak for skønne anbefalinger til rosacea venlig solcreme 🙂

  Jeg har slugt den tråd, der er vedrørende rosacea men er stadig forvirret i forhold til hvad jeg skal forsøge mig med denne gang. Jeg har ikke fundet de gyldne produkter, men har derimod købt mig fattig i cremer der ikke gør en forskel, men for os med rosacea er det ofte et succeskriterie at cremen bare ikke gør tilstanden værre…

  Jeg har brug for dine produktråd til rosacea, når huden er virkelig tør (Johans mirakel pillekur) og der er en del rødme.

  Glæder mig til dine råd 🙂

  07/07/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Daniela, tak for kloge ord. Jeg er på dit hold.

  @ Nina, herligt at læse dine ord. Tak fordi du deler din erfaring (forstår lidt for godt det med mobilen).

  @ Charlotte, jeg ved, at mange med rosacea er glad for SPF 50, men at konsistensen ofte er afgørende i forhold til at alt føles godt. Jeg har rigtig gode tilbagemeldinger i forhold til iS Clinicals Extreme Protect SPF 30 og også Skinceuticals Mineral Radiance UV Defense SPF 50.

  @ Anna, det ER også meget stort og kan virke uoverskueligt. Men der er forskellige etager og en masse små lækre lommer af stilhed.

  @ Iben, 1000 tak for din erfaring. Jeg har lavet en liste herinde over anbefalinger med spa. Jeg skal nok lægge den ud igen som reminder.

  Stor hislen Anette

  05/07/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Amaja, du må få Sønderborg på listen.

  @ Marianne Gylding, ja det må du. Lad mig vide, hvad du synes – og nej, dråber kan kan ikke købes.

  @ Pernille S, åååhhh det gør jeg også nu.

  KH Anette

  05/07/2019
 • Iben

  YES..spa er en fantastisk opfindelse.
  Den har jo også været kendt, brugt og elsket i flere hundrede år..så mon ikke det fortsætter lidt endnu? Det håber jeg.
  Min bedste oplevelse er Vabali Spa og Wellness i Berlin..det er også stort men ikke forvirrende (synes jeg). Efter at have været der i 4 timer, føltes det som om jeg havde holdt ferie i en uge. Er ikke så opdateret om hvad der findes herhjemme..så jeg ville være rigtig glad for flere forslag og anbefalinger..synes det i Sønderborg lyder spændende.
  Mvh. Iben

  05/07/2019
 • Anna

  Det kan godt være at jeg har læst blogindlægget lidt for hurtigt, men for mig lyder det alt for stort og uoverskueligt. Til gengæld er jeg noget nær misundelig på dit venskab med Peter Bjerring. Måske jeg skulle overveje en spørgekonsultation, men jeg mener at en konsultation koster 2.500 kr. og problemet er at det ikke er gjort med en gang, så jeg vil nøjes med at være lidt misundelig;)

  05/07/2019
 • Charlotte

  Hej Anette

  Spa er en fantastisk opfindelse 🙂

  Jeg har brug for solcreme råd, da jeg snart skal to uger til Tyrkiet. Min hud er i år ekstra følsom over for solen pga isotren kur pga rosacea. Så jeg skal passe godt på den og hygge meget i skyggen men solcreme skal der til..
  Jeg har kik på Evy i faktor 50 og 30 i børneudgaven (så kan jeg dele med mine børn). Hvad tænker du om den solcreme til mig og hvilen faktor skal jeg tage? Er 30 nok eller er det all in med 50 hele turen? Eller anbefaler du en anden creme?

  Tak 🙂

  05/07/2019
 • Nina

  Jeg forsøger altid at finde tid til ro og afstresning i hverdagen. Det er ikke altid det lykkedes, men jeg investerede i en LED maske sidste måned og jeg bruger den næsten hver dag. Så det giver en 10-20 minutters ro. Med mindre jeg ikke kan holde fingrene fra mobilen… Noget jeg helt sikkert skal arbejde med! Derudover elsker jeg en tur på spa, det er lidt ekstra oveni, lidt ekstra forkælelse, lidt ekstra tid til ro, men det er også en god reminder for, hvor vigtigt det er at passe på sig selv. Det kan man godt glemme lidt, hvis ens hverdag bliver for travl.

  04/07/2019
 • Jeg elsker at ligge i blød, og gør det gerne flere gange i ugen i mit badekar med meget varierende produkter, eller endnu bedre i Copenhagen-float, som netop har åbnet et helt nyt Floatation-center.
  Når jeg tager på ferie, er det oftest med spa-omgivelser (ellers opsøger jeg) og får massage dagligt i en uge i træk (det er IKKE for meget af det gode).
  Jeg er derfor kun delvis enig i det med at trække stikket ud lejlighedsvis. Det kan da kun være godt med de ‘pauser’ i en travl hverdag. Det er da bedre end at løbe ‘non-stop’, og giver overskud til at tænke lidt mere slow-living ind i hverdagen 🙂

  04/07/2019
 • Pernille S

  Jeg drømmer om et spaophold i Torekov i Skåne. Kalt vatten og tangbad… efterfulgt af havbad og massage. Uhm!

  04/07/2019
 • Måske den næste tur med tøserne mine skal gå til Sønderborg.
  Og, kunne du ikke få dråberne med hjem i flaske?

  04/07/2019
 • amaja

  jeg må indrømme jeg har svært ved at forstå at der findes sådan noget skønt i sønderborg ,det er godt at vide

  04/07/2019

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.