fbpx

Når de andre disser A-vitamin

Når andre siger, at A-vitamin-creme, serum eller lotion som eksemplet det på billedet er forbeholdt akne…eller dengang, jeg overhørte en salgsmedarbejder sige, at A-vitamin er for gamle damer med rynker, så er det bare med at smile stort. For du ved bedre. Endda sammen med både videnskaben og ret mange nørdede personer med interesse for det multitaskende vitamin. Inkl. dem, der har erfaring i at producere A-vitaminpleje og også de nye i klassen. Eksempelvis super seje Drunk Elephants stifter Tiffany Masterson, som siger:

Like many, I was confused and scared by the ingredient. I thought that retinol (vitamin A) exfoliated skin. It doesn’t. I thought you couldn’t use it during the day. You can. I thought you couldn’t mix it with AHAs. You can. I now know it’s a powerhouse of an antioxidant that teaches skin cells to act younger”.

Her er mere om, hvad A-vitamin kan.

I forhold til Avénes A-vitamin lotion på billedet, så vil du langt inde i produktteksten på den pågældende emballage/indlægsseddel finde ordet anti-age.

Tilgiv længere svartid på mellem fire til fem dage her i ferieperioden. Glæd dig til i morgen, hvor vi har en særlig spændende sommergæst på Beautyspace.

@beautyspace på INSTAGRAM

28/06/2019
Får du teenage-hud om sommeren?
Her er løsningen. Sammen med et plaster.
02/07/2019
Dagens sommergæst har en en særlig vane
Sammen med et vigtigt opråb

Kommentarer

 • Anne

  Hej Anette.

  1000 tak for en god blog og bog!
  Jeg er ved at læse din bog for anden gang og jeg vil gerne til at bruge enten BHA eller AHA.

  Jeg er 25 år, og er næsten sluppet af med min acne (som kom af rygning), og jeg har fået nogle ar på højre kind, som på engelsk går bedst under boxcarscars, jeg har derudover stadig hudorme i T-zonen.

  Jeg holder meget af at bruge så lidt og så natuligt så muligt på hud, og jeg har været på no poo bølgen i fire år både af miljø hensyn, men også udfra filosofien om, at man ikke skal putte noget på sin krop, som man ikke vil spise.

  Min rutine består af en mild eksfoliering morgen og aften med en bomulds klud og lunkent vand, (nogle gange havregryn eller rasul ler) derefter lidt mandelolie på mine kinder og en hjemmelavet hørfrøs gel eller en aloe vera gel, derefter solcreme SPF 30.

  Men nu vil jeg gerne se om en frugtsyre kan hjælpe mig med mine ar. Jeg har fundet ud frem til, at der er en BHA, som jeg skal have fat i.

  Men jeg er meget forvirret over ingredienserne i de forskellige syre.

  Jeg har kigget på The Ordinarys ‘salicylic acid 2%’ og Paulas Choice ‘2% BHA liquid’, ellers har jeg overvejet selv at købe BHA syre og selv blande i en creme, men det er kun som sidste udvej.

  Da det kun er BHA delen, jeg er interesseret i at få på min hud, er jeg meget forvirret over alle de andre ingredienser, der er i produkterne. Jeg er med på, at jeg ikke kommer udenom konserveringsmidler.
  Jeg har prøvet at slå de individuelle ingredienser op, men jeg synes, det er svært at lure, hvilken gavn ingredienserne ellers gør.

  The Ordinary er både silicone og alkohol fri, men ellers er ingrediens listen meget lang.

  Ved Paulas Choice er ingredients listen ikke særlig lang, men jeg har tidligere læst her på bloggen, at her skal man skal holde øje med silicone.

  Er det ikke muligt at få en BHA syre, som kun består af BHA og et konserveringmiddel?
  Eller kender du en eller et mærke, som bruger så få ingredienser som muligt?

  Igen, mange tak for en rigtig god bog og en skøn blog!

  Mange sommerhilser
  Anne

  02/07/2019
 • Maria

  Jeg er 38 år og har også lidt af acne indtil for et par måneder siden, hvor jeg opdagede salicylsyre, A vitamin rene og netop Kiehls SPF 50 solcreme. Jeg kan have den under foundation året rundt. Jeg har også fået IPL i vinters, men jeg må konstatere at at her 3 mdr senere, har jeg stadig ingen bumser og jeg synes at A-vitamincreme har gjort øjenrynkerne mindre. Jeg fik mere acne af EGF.

  01/07/2019
 • Line

  @Emilie
  Nu jeg på ingen måde beauty ekspert …
  men jeg har været på isotetinoin i et år… imens du på det skal du bare sørge for fugt fugt fugt og atter fugt… isotretinoin er a vitamin i pille form så faktisk er den gode bivirkning at det kan gøre hudtrukturen mere jævn… efter endt kur fik jeg af hudlægen en a vitamin syre den smøre jeg med nu.
  Så måske du også får det og så ville jeg gemme den fra bogen til og tage over efter den 🙂

  Iøvrigt fik jeg isotretinoin for cystisk acne jeg havde også mild rocacea… det en hård kur, men en mirakel kur når Intet andet virker, min hud er fin og stærk idag 🙂

  01/07/2019
 • Emilie

  Hej Anette.
  Jeg har netop købt denne creme med i Beautyboxen, men hvordan bruges den? Hvornår i rutinen? Hele ansigtet?
  Lige nu er jeg på isotretinoin kur grundet rosacea/seborre/acne, hos Johan Poulsen, hvilket virkelig har hjulpet på min hud, så jeg tænker at jeg skal være lidt tilbageholdende med A vitamin cremerne?
  Venligst Emilie.

  01/07/2019
 • Pernille

  @Marina
  Jeg har døjet med teenage lignende hud i 40 år og solcreme var altid en pest.
  Jeg fandt for nogle år siden den ubetinget bedste solcreme som ikke lukker af og resulterer i uren hud.
  Prøv KIEHL’S Ultra Light Daily UV Defense SPF50 eller alternativt KIEHL’S Ultra Light Daily UV Defense CC Cream.
  Den første er mere cremet i konsistensen (min favorit) hvor den anden her helt let og lotion agtig (fåes med og uden let farve).
  Håber at de kan gøre noget godt for dig også ;o) God sommer

  01/07/2019
 • JA; A-vitamin er det bedst klinisk dokumenterede ingrediens i hudpleje (siger min egen hudlæge også 😉
  Det både forebygger, styrker og behandler huden, i alle aldre.
  Jeg er bare ked af, at jeg ikke selv startede for mange, mange år siden

  01/07/2019
 • Kathrine

  Må man mon bruge denne, når man ammer?

  01/07/2019
 • Maria L

  Kære Anette. Må min datter på 11 år bruge A-vitamin på et ar? Hun fik en hudafskrabning på kæben, det er vel et par mdr. siden og efter den fik skorpe på, fik hun den fjernet. Nu ses der en rød streg. Huden er helet fint sammen og jeg fik Kelo-Cote på apoteket og fik ikke anbefalet at bruge A-vitamin. Det ser desværre ikke ud til at denne Kelo-Cote kan hjælpe så meget som lovet, da arret ikke er hævet. Min læge er desværre af den slags, der mener at en fed almindelig creme og en massering er nok, men jeg er overbevist om, at arret vil ses. Hvad mener du? Jeg bruger allerede Super 3 Booster fra BP til mig selv.

  01/07/2019
 • Griner højt og længe 🙂 Jeg synes særligt, at denne lotion fra Avéne finder sin berettigelse i disse solcremetider, for jeg har – lige som vedkommende fra sit sidste indlæg – lidt et problem med teenagehud efter al solcremepåsmøringen.

  01/07/2019