fbpx

De 3 nødvendige trin til at undgå fejlkøb

Når du går i Brugsen, har du med garanti en idé om, hvad du skal have. Hvad, du har brug for. Hvad du vil have ekstra meget af. Ligesom der måske er noget, du ønsker at undgå. På samme måde er det med hudpleje, men mange synes, det er svært at gennemskue et produkt. Her er tre holdepunkter:

 1. Vær din holdning bevidst

På spørgsmålet om, hvad den bedste hudpleje skal kunne, er svaret helt sikkert ikke det samme for dig som for din nabo, kollega eller bedste veninde. For det handler om præference og ikke mindst holdning. Det kan være, at du går all in på lokalt, bæredygtigt eller vegansk indhold. Måske er økologi eller biodynamik vigtigst for dig. Måske er det prisen eller certificeringer inden for miljø, du vægter højest.

 1. Kig på produktets indholdsoversigt (INCI)

Indholdsoversigten kan umiddelbart virke, som om den er skrevet på et fremmedsprog og ikke skabt for almindelige mennesker, der bare gerne vil have en god creme. Men du kan relativt hurtigt sætte dig ind i de ting, du enten gerne vil have mere af eller være foruden. Eksempelvis vil jeg gerne minimere fedtstof fra jordolieindustrien, og her ved jeg, at jeg skal holde øje med betegnelserne her:

 • Paraffin
 • Petrolatum
 • Mineral oil
 • Petroleum jelly
 • Paraffinum liquidum
 • Cera microcristallina
 • Paraffinum

Der er god hjælp at hente i opslagsværker som Paula’s Choices Ingredient Dictionary (online) og hudlæge Leslie Baumanns fagbog Cosmeceuticals og Cosmetic Ingredients. Der er også flere og flere producenter, som begynder at forklare INCI-navnene på deres websites.

 1. Vær kritisk nysgerrig

Spørg dybere ind eller efterlys ligefrem dokumentation, når noget lyder for godt til at være sandt eller strider mod din sunde fornuft. Det gælder også salgssituationer, hvor du måske får besked om, at noget ikke går.

HVAD VIRKER FOR DIG? Måske har du andre erfaringer eller fif i forhold til ovenstående – og hvis ja, så byd endelig ind.

PS: Budget-guiden til dyr hud finder du HER. Beautyboxen til resten af vinteren finder du HER.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi Jens Peter Engedal

13/01/2020
Gwyneth Paltrow respekterer ikke hierarkiet
Tager Goop r*ven på skønhedsindustrien?
16/01/2020
Steppet før Botox. Vil du se striben af alternativer?
Hvis du overvejer et lammende skud

Kommentarer

 • Kis

  Kære Anette og andre der har erfaring med dette produkt.
  Nu kommer tiden hvor vi alle skal til at tænke på mere solbeskyttelse – især os der er meget lyse.
  Jeg tænker på at investere i denne – en primer bareMinerals Prep Step Mineral Shield SPF 50.
  Den skal smøres på i et meget tyndt lag for ikke at fnuldre når man smører Foundation på – er man så tilstrækkelig dækket med solbeskyttelse? Jeg vil blive meget glad for at høre din vurdering Anette og andres erfaringer med produktet.
  Så ser vi frem til snart at møde solen – i det mørke januar. Bedste hilsner fra Kis

  20/01/2020
 • Lene Kusk

  Hej Anette
  Jeg købte Beautyboxen i januar, og jeg er meget glad for produkterne. Jeg er bare lige lidt usikker på de 2 produkter fra Paula’s Choice – skal de ikke bruges før serum ? Hvis jo: kan de bruges begge to ? Hvis ja : hvilken en skal bruges først ?
  Vh
  Lene Kusk

  17/01/2020
 • Ditte H

  Tusind tak Anette 🙂 Jeg introducerede en toner fra Murad, som jeg før har brugt, den er smidt ud. Desuden er jeg begyndt at bruge niacinamid morgen og aften. Tidligere brugte jeg det kun om morgenen …. såå måske det er niacinamiden, jeg overgør …. tak for lige at få mug til at reflektere

  17/01/2020
 • Ditte H

  Anette, kan ens hud få for meget niacinamid? Jeg bruger Pudderdåsernes 10% morgen og aften sammen med min serum. C-vitamin serum om morgenen og retinol serum om aftenen … eller kan huden pludselig blive træt af retinol? Jeg har brugt min yndlings retinol serum fra Murad i flere måneder, hvis ikke der er tale om år! Men pludselig har jeg fået udslæt på halsen, og mine hudprodukter fra Dermalogica og Murad svier og brænder, produkter jeg altid vender tilbage til og, som jeg har brugt i laaasng tid, med et enkelt sidespring til K-Beauty …. hjælp!

  15/01/2020
 • Christina Kragh

  Jeg syntes desværre ofte ekspedienten i butikkerne ikke ved ret meget ….selv de helt unge som burde være mere opdateret snakker stadig antiage og at hyllaron er guds gave….. ofte står jeg og bider mig selv i tungen for ikke at bryde ind når jeg overhøre hvad der bliver sagt til kunderne og jeg høre aldrig der bliver anbefalet A-vitamin når kunden står og ber om noget mod rynker….det er altid det samme svar jeg høre ” Ja men så skal vi ha fat i noget antiage ” waaaa

  14/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @Ivalu, man skal altid gribe i egen kind og tjekke, hvor meget peeling, der er godt. For det kan tippe hurtigt. Så jeg vil vende spørgsmålet om: Føles din hud sart/irriteret over at peele hver anden dag? Serum/creme med a-vit afhænger af mængden og altid godt at toppe især her om vinteren. Toppe med fugt/fedt.

  Stor hilsen Anette

  14/01/2020
 • Ivalu

  Hej Anette! Prøver at skrive her efter dit eget ønske;Til info er min 39 årige hud til den tørre side med begyndende linier
  Anbefaler du
  -kun peeling to gange om ugen. Som der er nu bruger jeg Ecooking peelmaske hver 1-2. uge. Herudover Aha fra Pestle and mortar hver 2.dag (nogle gange undgår jeg kinderne)
  -er der forskel i virkning på om man vælger en A vitamin serum eller a vitamin creme? Umiddelbart ville jeg forvente at serum trænger dybere ned? Og jeg kan godt li at toppe med natcremen fra Ecooking for lidt ekstra fedt er ikke så glad for BP retinolcreme pga parfumen

  På forhånd tak

  13/01/2020