Gwyneth Paltrow respekterer ikke hierarkiet

Der opstod et gyseragtigt øjeblik under min arbejdstur til LA i oktober. Det var, da vi besøgte skønhedsafdelingerne i Macy’s og Bloomingdale’s. Der var stille, alt for stille. De tidligere så summende universer lignede noget fra en historiebog – bl.a. med montre, ingen turde røre ved og et personale, der tydeligvis kedede sig.

Der var kun én ting, man fik lyst til, og det var at finde en udgang. Pt. er Macy’s i gang med at lukke 28 stormagasiner, for hverken de (eller deres leverandører) opdagede den nye verdensdagsorden i tide.

Trist, fordi den fysiske butik kan noget, ingen skærm nogensinde vil kunne give dig og mig. Nemlig øjenkontakt og menneskelig kemi. Skærmservicen kan noget andet, som har gjort den fysiske verden til en åben slagmark, hvor man pinedød er nødt til at være en hær af eksperter. Hvilket også betyder aflønning og uddannelse derefter. For eksemplet her er vejen til kirkegården.

Man må finde sin vej. Som eksempelvis Skinceuticals gør i de her dage, hvor de åbner SkinLab – et univers, hvor du udover produktkøb får adgang til hudlæger og dermatologiske specialister.

Lad os se på hende fra duellen i sidste uge: Multimennesket Gwyneth Paltrow, som er et eksempel på at vende de klassiske hierarkier ryggen.

Man kan mene meget om GP, men hun har formået at brede sit ’digital born’ mærke Goop ud på flere niveauer. Og hvad er det så, hun kan? Ét er, at hun har lavet et univers frem for bare en salgsbiks. I princippet lagde hun ud med at give værdi i et tipsbåret, redaktionelt univers. Overbygningen blev, at man kan købe sig til mere, og i dag har hun Goopificeret folk med alt fra bøger til retreats og egne produkter.

Næste skridt er, at hun her i januar går på Netflix. Ikke som skuespiller, men i en serie døbt ”The Goop Lab” (vi ved ikke meget om den endnu). På den måde indgår hun et utraditionelt partnerskab, der giver mange andre baghjul. For det er dér, vi andre er. På Netflix. Vi gider ikke, at se på reklamer, så hvad laver hun? Indhold. På en ny måde, og hvor der selvfølgelig også er tale om en vis brandingværdi (mere idiot skal man heller ikke være).

Men glem alt om held, at hun har et navn osv. For hun personliggør Goop, har holdninger og er ikke bange for hverken de amerikanske kosmetikmyndigheder eller en vis Weinstein. Samtidig taler hun på en måde, så vi forstår, hvad hun siger. Også selvom hun til tider er mærkelig og urealistisk.

GOOP GÅR I SEPHORA: I klippet her fortæller hun om vejen, hun har valgt. Læg mærke til, at der ikke på noget tidspunkt går corporate kedeligmandssnak i den. Jeg kan stadig komme til pressemøder (der omhandler nye produkter/koncepter/mærker), hvor direktøren viser plancher af alverdens vækst og markedsandele fordelt på grafer, der snakker i procenter – hvor jeg må kigge på sidemanden for at se, om jeg er gået ind af den forkerte dør til et investormøde eller en snak med banken.

Man må finde sin egen vej. Hvad enten man er Macy’s eller et hudplejemærke. Det absolut eneste man med sikkerhed kan læne sig op af, er forfatteren Georg Lois, som siger ”Just beat the shit out of me”.

PS: Under højdepunkter på min Instagram @beautyspace finder du LA, hvis du vil se, hvad GP går meget op i lige nu.

10/01/2020
Én ting, du skal ændre for din hud i 2020
Få den hud, du vil have ved at gøre én ting anderledes
13/01/2020
De 3 nødvendige trin til at undgå fejlkøb
Sådan gennemskuer du din creme

Kommentarer

 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg har lige set 2 afsnit af The Goop Lab, og det er faktisk ret interessante emner der belyses. Alternativ angst behandling med euforiserende svampe og de anti-inflammatoriske effekter af at springe i iskoldt vand 3 grader varmt. Medarbejderne hos Goop tester selv emnerne og det er faktisk rigtig spændende at se. Thumbs up herfra.

  26/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Carina R, jeg har vedhæftet link til en artikel, der meget godt opsummerer, hvordan hun både gør ting rigtige og mindre rigtige. Med andre ord er menneskelig. Der er intet i Goops hudplejeserie, der ikke har dokumentationen i orden i forhold til, hvad du påberåber sig. Jeg er helt enig i, at hun har været ekstrem på andre fronter. OG at hun kan miste jordforbindelsen til tider.

  Stor hilsen Anette

  14/01/2020
 • Carina R

  Hun respekterer heller ikke evidens…så man må tage alt fra hende med et gran salt og en stor portion skepsis.

  14/01/2020
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Christina, tak for dine ord. Enten kan du bruge EGF først, vente 3-4 min og så følge op med A-vit. Alternativt hver anden aften, altså skiftevis, som også er en mulighed.

  @ Pernille S, kan jeg hyre dig som PR-chef? Hvad behøver man overhovedet ellers… med folk som dig i læseflokken herinde. Og ja Pernille R kan noget.

  @ Mette Sloth, hahaha mht. Netflix. I er sjove. TAK for dine gode indspark. En fornøjelse at læse kommentarfeltet.

  @ Lotte Munk, jeg er sikker på, at du er i trygge hænder. Bare få stillet ALLE dine spørgsmål og se andres før og efter billeder. Selv spørger jeg altid afslutningsvis ‘hvad er det værste, der kan ske’.

  KH Anette

  13/01/2020
 • Lotte Munk

  Hej Anette
  Jeg har bestemt at jeg vil bruge penge på IPL imod rødme og karsprængninger.
  Du har tidligere skrevet at man skal være kritisk med, hvor man får det lavet. Jeg har bestilt en tid til gratis konsultation på Aleris Hamlet i Aalborg. Kender du noget til Aleris og om jeg er i trygge hænder? Eller er der andre steder du vil anbefale i Aalborg eller Nordjylland?
  Mvh. Lotte

  13/01/2020
 • Christina B.

  Kære Anette.
  Tak for nogle fantastisk lækre bokse og en virkelig god bog. Jeg har stor glæde af de ting jeg køber hos dig ☺️
  Jeg er dog stødt på lidt af et luksusproblem, da jeg nu har så mange lækre produkter at jeg ikke ved hvordan jeg kombinerer dem. For eksempel bruger jeg Beaute Pacifique A-vitamin creme om aftenen, og efter din anbefaling har jeg investeret i EFG serum fra Bioeffect. Men kan jeg bruge begge dele hver aften eller bliver det for voldsomt? Og så har jeg fået en peeling maske fra Ecooking i en af dine bokse. Skal jeg også lade den ligge mens jeg bruger de andre produkter.
  Jeg regner med at modtage januar boksen en af dagene, måske det er ting i det det også vil være gode og/eller dårlige at kombinere?
  Tak for dig, din gode blog og fantastiske vejledning.
  Mvh
  Christina

  13/01/2020
 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg er kæmpefan af Paltrow, hun er så nytænkende på mange måder og har skabt et kæmpebrand med Goop, var vild med Juice Beauty, som vist desværre ikke fås i DK mere. Hun overrasker, f.eks. som med Netflix, det vil jeg holde øje med. Rihanna kan også noget med FentyBeauty som hun målretter alle piger og hudfarver, forleden så jeg en mand vise hvor god den nye mascara er på IG. Jeg har prøvet FentyBeautys Profiltr foundation, og jeg har aldrig haft så god en foundation.
  Synes der er blevet mere plads til diversiteten i samfundet. Jeg elsker at komme i de fysiske butikker, men måske har man en dårlig hårdag og dasker lidt rundt derhjemme og så er netbutikkerne jo lige ved hånden. Men håber butikkerne bliver, tingene har det jo med at “smitte” fra USA på sigt.
  Ja for pokker Anette – du må også have en Netflix, der er nu noget ved at se tingene “live”.
  Kh. Mette 😉

  13/01/2020
 • Pernille S

  Anette – gå Netflix vejen. Lav et virtuelt Beautyspace, med hudærlige brands, læg- og fagfolk, og du vil selv bestemme farten. Ikke være underlagt tidspres (andet end den du selv dikterer), og vi forbrugere, kan blive fri for reklameafbrydelser som på TV. Du har Pernille, din videoekspert, som får dig til at fremstå skarp og lækker. Det seriøse indhold har du selv helt styr på. Jeg vil være fan! Kh Pernille S 🙂

  13/01/2020
 • Christina

  Kære Anette.
  Tak for nogle fantastisk lækre bokse og en virkelig god bog. Jeg har stor glæde af de ting jeg køber hos dig ☺️
  Jeg er dog stødt på lidt af et luksusproblem, da jeg nu har så mange lækre produkter at jeg ikke ved hvordan jeg kombinerer dem. For eksempel bruger jeg Beaute Pacifique A-vitamin creme om aftenen, og efter din anbefaling har jeg investeret i EFG serum fra Bioeffect. Men kan jeg bruge begge dele hver aften eller bliver det for voldsomt? Og så har jeg fået en peeling maske fra Ecooking i en af dine bokse. Skal jeg også lade den ligge mens jeg bruger de andre produkter.
  Jeg regner med at modtage januar boksen en af dagene, måske det er ting i det det også vil være gode at kombinere?
  Tak for dig, din gode blog og fantastiske vejledning.
  Mvh
  Christina

  13/01/2020

Bliv en

Beautyspace-insider

 

Få evidensbaseret lige-ud-af-landevejen skønhedssnak. Hvad virker, hvad gør ikke.

Det koster intet at abonnere på BEAUTSPACE, hvor du hver uge får tre til fire aktuelle artikler, adgang til mine bøger og foredrag med rabat og nåja, du er den første, der får besked, når månedens BEAUTYSPACE BOKS udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.