Drop traditionel natcreme

Kan du huske, da vi købte natcremer med (salgs)argumentationen om nattens behov for ekstra reparation? Huden er smartere end at lægge hus til den gamle sang. For den (huden) venter jo ikke, til vi ligger ned med at reparere sig selv i tilfælde af overlast. Ligesom der endnu ikke er overbevisende dokumentation for, at der er indholdsstoffer, som påvirker hudcellerne anderledes, bare fordi vi ligger ned, og det er nat. Hvad vi dog ved, er, at cellerne har et indbygget ur, der giver os en biologisk større beskyttelse i dagtimerne. Og dét er smart.

Som du måske har bemærket, er der gået status i at prioritere søvn, og det giver os et hav af søvndyssende sovecremer, pudepift og gadgets, der kan sprede duften af eksempelvis afslappende lavendel. Netop lavendel har papir på den afslappende virkning, selvom det nok kræver, at du kan lide duften og i øvrigt er til æteriske olier. Så det er et valg.

Jeg er ret glad for sove-salven fra Amazing Space, fordi den udover lavendel, indeholder gode fedtsyrer til hudbarrieren. Der skal kun bruges en anelse, og har du i forvejen hud til den fedtede side, så vil den være for fed. Hvis du endnu ikke har været forbi det nye seje danske initiativ The Beauty Sleeper, så er der søvnartikler at hente og vistnok flere på vej.

Frem for alverdens mærkelige argumenter om natcreme, så er sagen nærmere – i forhold til hudpleje – at vi jo ikke har plads til alt om dagen, hvor prioriteringen overvejende er fugt og beskyttelse fra antioxidanter og SPF.  Derfor giver alt fra A-vitamin til EGF og frugtsyrer god mening om natten.

Det samme gør levende mælkesyrebakterier, som endnu kun fås hos mærkerne Esse, Mother Dirt og Bak Skincare. Fordelen er probiotikaens høje aktivitetsniveau, når det gælder barrierelappende, fugtmættende og rødmedulmende egenskaber. Men det skal ikke være nemt. Groft sagt er udfordringen, at konserveringsmidler kan slå de små fredsmæglere ihjel. Så brug de levende udgaver om natten uden indblanding fra andre produkter, hvis du kaster dig dig ud i det.

OG SÅ TIL FØDDERNE: Vi nåede ikke landets nye måske bedste fodcreme. Jeg er vild med, at Ecooking kalder den for natcreme til fødderne, for lige præcis fodcreme er noget snask om dagen. Min begejstring går på indholdet: 15% karbamid gør,  at vi er sikre på, at den osteskorpe-lignende hud på hælene opløses. Her sammen med eksfolierende mælkesyre og god fugtmætning. Doseringen er der også tænkt på med ét pump svarende til en fod (dog nok ikke str. 45).

PÅ IG @beautyspace er der smugkig til august måneds Book’n Beautybox, som frigives i morgen kl. 8.00.

06/08/2019
Hvad CBD gør for din hud
Få hudlægens bud og de nødvendige procenter
08/08/2019
Træt af, at det gik så hurtigt?
Måske er dagens plaster noget

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  Til Christina og andre der har spurgt til Idas skjote, så kan hun ikke huske, hvor den er fra. Men hun lovede at tjekke, og så skal jeg nok skrive det i tråden her (men ak, jeg tager på 14 dages ferie…så det kræver tålmodighed).

  @ Miranda, big smile…The Ordinary har jo 85 produkter eller noget i den dur. Jeg synes du skal holde dig fra at blande med andre A-vit produkter (fra The Ordinary), og så er det altid en god ide at kombinere hyluronsyre og niacinamid med A-vit.

  Stor hilsen Anette

  15/08/2019
 • Christina

  Jeg vil også gerne vide hvor den fine skjorte er fra

  13/08/2019
 • Miranda

  Tak for svaret.. Jeg er allerede i gang med bogen “Super hud” Sikke en lærerig bog. Jeg fik desværre ikke svaret på om jeg ville kunne bruge nogle af The ordinary’s produkter under min A vitaminsyre creme? Håber du vil skrive tilbage da jeg er i vildrede!!

  10/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Elisabeth, jeg tror, jeg så dig på listen. At du fik en box?

  @ Pernille S, nu bliver jeg nysgerrig. Hvorfor LA MER? Hvad er der i hvilke La Mer produkter, som du gerne vil prøve?

  @ Pernille S, tak for opråb med emballage. De læser med, satser vi på. Og ellers tager vi det op. Igen.

  @ Miranda, Når du i forvejen bruger en A-vitamincreme, så vil jeg ikke blande den med andre A-vit cremer. Brug hvad du i forvejen er glad for.

  Her finder du SUPERHUD: https://beautyspace.dk/shop/

  @ ZS, 1000 tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Anne-Mette, hvis du kigger med længere nede i tråden, var Pudderdåsernes fodcreme med på Go’ Morgen sidste år. Jeg kan lide dem begge. Hvis du ikke er tilfreds med den, du har købt, så prøv Apotekets hælkur med max. carbamid i. Den skal nok få bugt med de hæle.

  @ Janet, På This Works egen hjemmeside. Det er dér, jeg har købt den.

  @ Ditte, jeg finder ud af det.

  @ Selma, karbamid er det samme som urea, og noget helt andet. Hvis du dykker ned i det, så vil du se forskellen tydeligt ved at søge viden om henholdsvis UREA og CERAMIDER.

  Stor hilsen Anette

  10/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og spørgsmål. Jeg er tilbage på bloggen fredag med svar. KH Anette

  08/08/2019
 • Selma

  Jeg spørger måske dumt, men jeg sjusker hele tiden rundt i carbamider (karbamider) og ceramider – hvad er hvad – hvor er forskellen?? 🙂

  08/08/2019
 • Ditte

  Er der nogen der ved hvor Ida’s fine ternede skjorte er fra ? Den er jeg da helt forelsket i

  08/08/2019
 • Janet

  Kan slet ikke finde den sleep diffuser til under 500,- nogen steder. Hvor finder jeg den???

  07/08/2019
 • Anne-Mette

  Hejsa. Ved du om Ecookings fodcreme er bedre end Pudderdåsernes fodcreme til at “fjerne” den hårde hud fx på hælene, hvor det jo nærmest kan føles som en sål. Ecooking har mere carbamid i, men pudderdåsernes har – ud fra beskrivelsen på deres hjemmeside – også andre gode ingredienser i, så hvad er mon bedst? Jeg synes ikke, at Pudderdåsernes er så drøj i det, så den er relativt hurtigt brugt op.

  07/08/2019
 • ZS

  Til dem, der kan lide lavendel, kan jeg anbefale 1 dråbe lavendelolie f eks på armen inden sengetid. Jeg er helt afhængig selvom jeg sover fint ellers, og så er det en budgetvenlig metode sammenlignet med alle de sprays man kan købe.

  07/08/2019
 • Miranda

  Tak for en fantastisk inspirerende blog. Jeg vil høre om det er bogen Super hud jeg skal købe, for at få en større viden omk. alle hudplejeingredienser? Eller om du kan linke til andet? Jeg har købt Super 3 booster men er i tvivl om hvornår den skal bruges, da jeg bruger Tretinoin creme (a vitamin syre creme) hver aften? Samt hvilke produkter fra The Ordinary jeg kan bruge inden a vitamin cremen?

  07/08/2019
 • Pernille S

  Nu vi/du taler om cremer der virker, har jeg et lille hjertesuk. Er netop ved at prøvekøre Beauté Pacifique’s bodylotion til tør hud. Gode indgredienser i form af squalane og Vitamin A. Er ret begejstret, men men men; emballagen er håbløs. Det kræver måneders hård træning i et fitnesscenter at presse cremen ud af plastflasken, som er hård som sten! Hvorfor har skønhedsindustrien ikke mere og bedre fokus på emballage som er bruger venligt? Hvis nogen kan råbe industrien op, så er det dig Anette. Vi har før talt om mangel på pumpefunktion så cremerne ikke ilter, så det er ikke en ny problematik!
  Kh Pernille S

  07/08/2019
 • Pernille S

  Helt rart at vide at jeg som troede jeg var helt u-trendy, nu viser sig st være trendy ved ikke at anvende specifik natcreme!
  Jeg holder mig til A-vitamin fra Environ. Den er suveræn! Med mindre, een eller anden har lyst til at forære mig le Mer produkter. Så er jeg svigefuld 😉
  Tak for endnu et godt blogindlæg!

  07/08/2019
 • Elisabeth

  Nu er jeg rasende nysgerrig af natur. Og glæder mig vanvittigt til i morgen tidligt…. men når jeg prøver at smugkigge på Instagram – som jeg ikke er på- er det mig kropumuligt at finde det smugkik….

  07/08/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Woking9to5instilettos, du skal skam fortsat være glad for Pudderdåsernes udgave. Den var med på Go’ Morgen, da den udkom:

  https://beautyspace.dk/dig-have-mere-kroppen/

  @ Jette B, ja det er en god smøre for mange.

  @ Camilla, det er en god idé med hver anden dag. Hvis du gør det samtidigt, skal EGF på først…vent 5 min…og så følg op med A-vit.

  @ Mette Sloth, ja, de er dygtige.

  Stor hilsen Anette

  07/08/2019
 • Den lyder skøn den fodcreme fra Ecooking, har netop købt deres bodylotion og hvor er den dejlig og velduftende 🙂

  07/08/2019
 • Camilla

  Kære Anette
  Kan A-vitamin bruges samtidig med EGF serum ? Eller er det bedre at bruge hver anden dag ?

  07/08/2019
 • Jette B

  Jeg er tilhænger af BP Super 3. Besøg hos SkinSense den 5. september skal vise om jeg skal bruge noget andet.

  07/08/2019
 • Working9to5inStilettos

  Skal klart prøve fodcremen…har ellers været ret glad for Pudderdåsernes udgave (men kan læse at der “kun” er 5% carbamid i…så denne må jo være det nye vidunder !

  07/08/2019