Under kniven

Hvad stiller man op (hvis man altså overhovedet har lyst til at stille noget op), når kæbelinjen skrider, folden mellem brynene bliver alvorsdyb og øjenlågene tynger? I Børsen Weekend har jeg fulgt nogle, der fik lyst til at gøre noget. Også selvom der var en risiko.

Mød Vivi Lollesgaard, som er 60 år og bor i Kastrup:

”Jeg følte folk talte lige ind i en blævrende kalkunhals.”

Hvilken type behandling og hvor: Halskirurgisk indgreb hos speciallæge Kristine Boldt Strålman, Amalieklinikken i København

Pris: 16.000 kr.

Hvad ville du opnå? Jeg ville af med det, jeg kalder den blævrende kalkunhals. Jeg følte, at det var den, folk talte lige ind i, når jeg stod over for nogen. Det generede mig ganske enkelt at have sådan en cirka to centimeter lang hudfold hængende under hagen.

Hvordan føltes det umiddelbart efter indgrebet? Smertemæssigt var det ikke noget, som to Panodil ikke kunne klare. Det var rødt og hævet i en uges tid, men det mest generende for mig var, at jeg skulle gå med en stram hagemaske. For det begyndte at klø inden under den.

Vurdering? Jeg følte mig først og fremmest velinformeret, ligesom det var sagligt, at kirurgen forinden spurgte, om jeg vitterlig var sikker i min sag – muligvis syntes hun, at det var for lille en ting. Det krævede i begyndelsen en smule planlægning, for jeg skulle gå med den nævnte bandage-maske, og jeg holdt derfor fri i fire dage – ikke fordi det var bydende nødvendigt, men det føltes bedst, og lidt rundtosset var jeg nok. Arret var bagefter rødt, men uden at genere, fordi det jo sidder under hagen. Jeg gik med et usynligt plaster i seks uger efter. I ugerne efter – og det var hårdt for mig – måtte jeg ikke dyrke sport. I dag, seks måneder senere, er det kun mig selv, der kan se arret. Det har været både pengene og besværet værd at få kalkunen slagtet.

Hvad kan gå galt efter min (altså Anettes) mening? Ved ethvert kirurgisk indgreb vil der være risiko for blødning, infektion og efterfølgende sårhelingsudfordringer. Der vil også efterfølgende være et ar, der selvfølgelig bliver pænere med tiden, men dog altid vil være der.

LÆS HELE ARTIKLEN I BØRSEN her, hvor vi også følger Carina, der var tynget af for meget øjenlågshud, Johanne, der fik glattet folden mellem brynene og mig selv, der gik til kæbelinjen (dog med ultralyd, ikke skalpel).

I løbet af uge 32 vil jeg herinde på Beautyspace komme med mine bedste bud på mulige alternativer til de metoder, vi følger i de fire tilfælde. For man kan jo godt ville noget, men muligvis ikke SÅ meget og til den sum penge.

FOTO Simon Fals

@beautyspace på INSTAGRAM

19/07/2022
Toilettasken pakket til varmen
3 ting, du roligt kan undgå – og det modsatte
05/08/2022
Jeg har pokkers meget brug for din hjælp
For bliver du trykket eller hjulpet?

Kommentarer

 • Kis

  Kære Anette – hvor fint du jævnligt er omkring emnet og belyser flere sider af det. Efter alvorlig sygdom for snart mange år siden kom området omkring min mund og hage til at ligne en sveske – en meget tør en .Det er ikke blevet kønnere med årene og havde jeg været klogere den gang havde jeg sat ind med flere ressourcer. Det mener jeg så, jeg er nu – men slet ikke risikovillig overhovedet. Jeg læser dine gode råd og gør hvad jeg kan med pleje og livsstil – vil gerne høre mere om niacinamide %. Hører også gerne om lysterapi kan hjælpe – jeg har en veninde der bruger en maske. Er det en god ide? Jeg mener også du, Anette får foretaget behandlinger på Mølholm? Er der risici forbundet med det? Jeg forventer ingen mirakler.
  Nyd livet – sommeren kan være lang endnu. Sommerhilsner fra Kis

  02/08/2022
 • Charlotte

  Jeg har selv fået fjernet hud på øjenlågene jeg er meget tilfreds med resultatet
  jeg fik det lavet igennem det offentlige for cirka ti år siden det holder stadig
  Hvis jeg kunne ville jeg også have slagtet kalkunen som vivi sagde da det generer mig men jeg er desværre ikke i stand til at gå rundt med Bandage masken på grund af smerter i nakke den vil tynge mig for meget.
  Jeg har prøvet ultherapy men jeg kunne ikke se nogen forandring på min hage eller kæbe linje eller i resten af ansigtet
  Det er Efterhånden en del år siden jeg fik ultherapy
  Meget spændende og interessant skriv fra dig Anette og alle de andre kvinder herinde ❤️
  jeg glæder mig til opfølgning efter din ferie fortsat god ferie
  kærlig hilsen Charlotte

  01/08/2022
 • Mille

  Kære Anette, jeg håber sådan, at du har haft en god sommer. Endnu et spørgsmål, som slet ikke hører til indlægget: kan jeg mon bruge en vaskeklud under bruseren som scrub på kroppen på samme måde som man gør i ansigtet? Jeg har før brugt alverdens penge på ansigtsscrubs, men jeg har aldrig haft så pæn, jævn hud i ansigtet som efter jeg lærte a-vitaminen, syrepeel og en simpel vaskeklud at kende (selvfølgelig kombineret med min almindelige rutine). Og vaskeklud koster jo gratis og skal bare vaskes – det er genialt. Men kroppen.. Jeg synes, det fedter så frygteligt med scrubs i badet og tørbørsten fra Karmameju har jeg svært ved at få brugt, fordi jeg faktisk synes det føles ubehageligt. Kan jeg mon bare bruge en våd, varm vaskeklud? Kh.

  31/07/2022
 • Trine Lamm

  Super spændende. Jeg har overvejet præcis der sammen, men er så bange for arrene. Så hvor sidder de? Er se synlige?

  29/07/2022
 • Anna

  Jeg er nysgerrig efter at høre om du kan se nogen forskel på kæbelinjen efter behandlingen med Ultraformer lll ?

  29/07/2022
 • Annette

  Jeg har fået lavet øjenlåg; det ene øjenlåg 2 gange da jeg ikke var helt tilfreds, hvilket har resulteret i at der er forskel på mine øjne når jeg smiler ( det ene øje hænger), og jeg græmmer mig nu hver gang jeg ser billeder af mig selv… Ikke flere operationer til mig!

  28/07/2022
 • Sarah

  Kære Anette, andet emne:
  Har du prøvet paulas choice Clinical Niacinamide 20% Treatment? Jeg elsker Niacinamid og bruger pudderdåsernes. Da jeg ved Niacinamid er et must i min hudpleje, leder jeg altid efter de bedste produkter. Kan du anbefale en god Niacinamid og er den ovenstående for skrap eller god? Eller er Niacinamid bare Niacinamid og så er det udelukkende prisen, emballagen og mærket der gør forskellen?

  28/07/2022
 • Maj

  Jeg vil meget gerne fortælle om mit facelift, som jeg fik lavet for 5 uger siden. Jeg har altid sagt til mig selv at skulle jeg komme dertil hvor at jeg ikke længere var tilfreds med mit udseende, så skulle det være noget mere “ permanent “ jeg ville ha lavet, og vigtigst af alt, var at det skulle være naturligt, og det er et facelift, som ca skruer tiden 10 år tilbage. Jeg fortæller rigtig gerne mere, om indgrebet, hvis nogen har lyst til at høre mere om det, det kan godt blive et langt skriv, og måske det fylder for meget her på tråden, !! Men fortæller gerne hvis det er.

  28/07/2022
  • Nielsen

   Fortæl endelig, det er vigtig viden.

   29/07/2022
 • Gitte+Salling

  Jeg har fået et øjenlågsløft for 7 år siden. Jeg var mega glad for det. Effekten skulke holde mellem 5 og 10 år. Det gjorde det osse, og jeg synes at det trænger igen. Jeg er i overvejelsesfasen om det skal laves igen.

  28/07/2022
 • Tanya

  Ja, sådan omtrent dagligt. Jeg kan finde på at gøre det mens jeg ligger på alle fire og laver ben-/baldeøvelser (så er der lige en hånd fri til det), haha! Jeg er heldigvis blevet bedre til at holde af de rynker der er. Og når jeg ser de helt stive filler-kinder og læber, er jeg så glad for at jeg ikke er gået den vej.
  Jeg så serien Plastikdronningen takker af i går, og der får hun at vide at filler kan give skader på bindevævet som ikke nødvendigvis går væk igen, ligesom det kan få et blåligt skær (det var meget tydeligt). Den slags burde vi høre mere om, synes jeg, netop fordi det altid bliver solgt som genopfyldning af ens manglende hyaluronsyre, som du tit pointerer. Og det er det jo ikke kun.

  28/07/2022
 • Nielsen

  Har fået ultralyd for dobbelthagen, det gjorde ondt også bagefter (til at leve med, men det kan mærkes), syntes desværre ikke jeg kan se den stor forskel 3 mdr senere.

  28/07/2022
   • Nielsen

    Vil jeg naturligvis gerne, syntes det er ret svært med det. Overvejer laser, men ved ikke rigtig om det er vejen frem, det virker så voldsomt.

    05/08/2022
 • Anni

  Fortæl endelig mere om ultralyd. Hjalp det på kæbelinje?
  Kh
  Anni

  28/07/2022
 • Mia

  Jeg har fået opereret mine øjenlåg det er jeg virkelig glad for

  28/07/2022
   • Mia

    På Mølholm privathospital i Vejle

    28/07/2022
 • Mette Sloth Eriksen

  Det er dejligt at vide mere om, for jeg er også kommet i den alder, hvor halsen er knap så pæn. Det her kunne jeg godt finde på, synes faktisk kalkunen på halsen er ret ucharmerende i forhold til f.eks. rynker ved øjeomgivelserne. Synes faktisk også prisen er relativt overkommelig.

  28/07/2022
 • Maj

  Jeg har for 5 uger siden fået lavet et stort facelift på hamlet, som er et rimeligt stort kirurgisk indgreb, og jeg er indtil nu meget tilfreds med resultater, der går dog op til et år før end, det endelige resultat ses.

  28/07/2022
 • Tanya

  Tak for deling, vældig interessant. Jeg synes det er svært at sige hvad man kunne komme til at ønske sig at gøre noget ved. Meget tunge øjenlåg ville jeg også være ked af. Men bekymringsrynken mellem øjenbrynene kan stort set trænes væk (eller i hvert fald reduceres kraftigt) med ansigtsyoga. En nem lille ting man kan forsøge at gøre, er at spænde området mellem brynene ud med sine fingre og så spænde sammen som om man ville lave rynken. Og så øve sig i ikke at spænde dér når solen skinner for meget eller man skal tænke over noget. Min er næsten usynlig
  Ultralyd kunne jeg sagtens finde på!

  28/07/2022
 • Jette B

  Tak for info om forskellige indgreb/behandlinger. Jeg har ikke selv gjort brug af det. Jeg ville få opereret øjenlåg, hvis det bliver nødvendigt.

  27/07/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.