fbpx

Du får ikke mindre sart hud i 2018

Altuzurra

Respekt og medfølelse for dem, der lever med allergi (som eksempelvis min mand gør). Det skal aldrig forklejnes. Men jo heller ikke det modsatte. I årevis har toxiologerne og Jeanne Duus fra Videncenter for allergi bekræftet, at antallet af parfumeallergikere i Danmark ligger på fire % – samme sag nogenlunde for allergi overfor konserveringsmidler. Procentsatser, der ikke har rykket sig de sidste 20 år, hvis man ser bort fra panik-brugen af MI.

Nu har Asta-Allergi Danmark lavet en udmærket kampagne. Men, for der er et men. For bortset fra, at modellen har fuldstændig Barbiedøde øjne og er kørt hårdt over af Photoshop, så fik jeg kaffen galt i halsen, da jeg så de stigende tal. Her er hvad toxiolog Ewa Daniél svarede, da jeg spurgte hende, hvordan det hænger sammen:

”Ca. 4 % af den danske befolkning har parfumeallergi. Tallet kan dog være højere, da der kun testes for 14 parfumer ved en lappetest. For konserveringsmidler er tallet 6 % i Danmark.  Jeg var derfor også overrasket over at se tallene fra Astma-Allergi´s Danmarks kampagne, og finder det misvisende, når de beskriver så store stigninger uden at tydeliggøre, at studierne ikke er baseret på den almindelige raske befolkning, men derimod eksempatienter.”

FÅ TOXIOLOGENS BEDSTE RÅD TIL AT UNDGÅ HUDALLERGI:

 1. Undgå parfume i deodoranten, da parfumeallergi typisk opstår under armene, hvor huden er mere tynd og sensitiv. Parfume fjerner ikke sved, men overskygger kun den dårlige lugt.
 2. Få aldrig en sort henna tatovering. Henna er fra naturen rød og ganske harmløs ift. allergi, men de sorte er tilsat PPD, som vi kender fra hårfarve, og PPD er stærkt allergifremkaldende og kan i værste tilfælde kræve hospitalsindlæggelse. PPD kan også krydsreagerer med gummikemikalier og lokalbedøvelse, så giv altid læge og tandlæge besked, hvis aktuelt.
 3. Undgå Methylisothiazolinone (MI) i rinse off produkter, da man har set en epidemi af folk, der har fået allergi overfor dette konserveringsmiddel. MI er ikke længere tilladt i leave on produkter, men findes stadigvæk i rinse of produkter. Konserveringsmidler står nederst i deklarationerne, så begynd der, når du tjekker din shampoo eller sæbe.
 4. Når du barberer dig, er det en god ide at vente lidt, før du bruger deodorant, da huden bliver mere følsom.
 5. Vær opmærksom på, at naturlige produkter ikke altid er mere sikre, når det gælder allergi. Udvalget er i voldsom vækst, og det er dejligt, men ikke nødvendigvis bedre i forhold til allergi.

FOTO MAC

10/01/2018
Hvilke produkter jeg vender tilbage til?
Dem, der er med til at bringe huden i så rasende god form, så...
12/01/2018
Sandheden om selvbruner og pigmentpletter
Vi har ringet til en hudlæge-ven

Kommentarer

 • Leafysmoothie

  Tine, jeg fik også lidt svien i øjnene af pudderdåsernes og har spurt dem om det (det får jeg nemlig ellers kun med kemiske filtre). De mente det måske var c-vitaminen der er i, så for mig har det været nok at applicere den lidt mere forsigtig rundt øjnene og så forsvandt det besvær. Fordi det er jo ellers et fantastisk produkt.
  Annette har også anbefalet en øjencreme i en grøn tube fra origins som har faktor og den svier ikke på mig, heller ikke om jeg kommer den meget tæt på øjet. Mærkelig dog med pudderet.

  12/01/2018
 • susan hansen

  Super godt Anette
  Og du har ret i tingene bliver blæst op.

  Det næste er er allergy testified ikke er godkendt nogen steder hverken EU /FDA/ DK de bør derfor ikke have lov til at lave det certificat de har lavet

  12/01/2018
 • Jette Mørkholt

  Elsker når du finder “facts” til os

  11/01/2018
 • Tine L

  Hej Anette,
  Jeg har det seneste halvandet år kæmpet med meget generende allergi ved øjnene, men jeg kan simpelthen ikke finde årsagen. Dog reagerer jeg særligt kraftigt på både Jane Iredales mineralpudder og Pudderdåsernes solcreme med mineralske filtre – mærkeligt, da begge jo skulle være allergivenlige løsninger. Men det får mig til at tænke på, om mineralerne mon kan være synderen? Begge produkter indeholder titaniumdioxid og zinkoxid – kender du til allergi i den forbindelse?
  Jeg ville blive lykkelig for at finde årsagen – jeg er ved at blive vanvittig og savner min øjenmake-up noget så frygteligt 🙂
  Mvh. Tine

  11/01/2018
 • Kurveblomster? 🙂

  11/01/2018
 • Karin S

  Hej Anette 🙂
  Ang deo, så er jeg begyndt at bruge Do2. Kender du den? Det er krystaller der tilsættes almindeligt postevand og der er intet skadeligt i den blanding.
  Jeg opdagede nemlig jeg fik bylder i armhulen af alm deodorant. Puha, men det er heldigvis væk nu.
  Kh Karin

  11/01/2018