Så vildt et indtryk gør C-vitamin på din hud

vitacny

Tre ting:

 1. Som opsamling på pletfri hud fra i går, og før nogen tænker gab-kedeligt, er det værd at vide, at alle brugte penge på pigmentbehandlinger (hvad enten det er produkter eller andet) er komplet uden effekt, hvis ikke huden samtidigt er beskyttet med både antioxidanter og UV-filter (og jo, SPF 15 rækker fint).
 2. C-vitamin i hudpleje er en kongelig antioxidant, også selvom det vigtigste er at få huden i et batteri af forskellige antioxidanter. C-vitamin har nemlig to ekstra gode egenskaber: Fungerer som en holdspiller, der kan få andre antioxidanter op af lænestolen og i arbejdstøjet, og så er C-vitamin afgørende for hudens evne til at producere dens vigtige byggesten; kollagen – hvis plump hud lyder som noget? Her gør selv C-vitamin i små doser godt.
 3. I høje doser kan C-vitamin lysne pigmentpletter – vi skal op over de 15pct., hvor især askorbinsyre har tung dokumentation i ryggen. Vær opmærksom på, at C-vitamin er ekstremt følsom i forhold til lys og luft, så hvis et produkt blevet brunt, er effekten forduftet.

SNUP TIPPET: Jeg er glad for alle de sera, du ser på billedet. Når det gælder olier, er Akademiklinikken aktuel med en ekstrem fin version, der både er let og kaster glød af sig med det samme – og hvor der er kræset ekstra for et stabilt indhold og en høj kvalitet (som du mærker og – host – også betaler for).

VIND: Du kan stadig nå det. Vinderne findes først på fredag.

glowoil

11/12/2016
VIND!
15/12/2016
5 ting Børsen-livet har lært mig

Kommentarer

 • Sophie

  Jeg bruger Tromborgs Anti-aging wrinkle cream, som jeg er meget glad for. Ville den være god sammen med fx Mario Badescu-serummet? På forhånd tak.

  Mange hilsener

  Sophie

  28/12/2016
 • @ Ulla C – Se lige mine generelle ord om C-vit og niacinamid.

  @ Kirsten – Det er ikke produkter, jeg sælger. Jeg har kun min beauty-bog-box én gang om måneden ;o)

  @ SusanneKJ – Lyder spændende!

  @ Maj – Vi er SÅ glade for, at du blander dig.

  @ Bente R – Nemlig.

  @ Tina KH – Ja, det lyder som en plan.

  @ Kirsten V – Faktisk de samme. Men igen et batteri af antioxidanter er bedst at sikre sig. Og derudover kan man så ha’ særligt øje på et par ekstra.

  @ Pernille Sparsø – Det ene udelukker ikke det andet. Men man kan desværre ikke sige, at fordi man får det indefra, så er det unødvendigt udefra. Lyder godt med citron/ingefær. OG TAK for dine gode ord på Insta.

  Stor hilsen Anette

  15/12/2016
 • @ Mette Sloth E – Mange tak fordi du deler din gode erfaring.

  @ Elisabeth – Tjjjaaaah. Nogle hudplejeprodukter er bare ikke et godt miks. Du kan jo prøve det, du skriver. Generelt, hvis man bliver irriteret af et produkt skal man helt stoppe (i hvert fald hvis der er tale om en allergisk reaktion, som jo ikke er tilfældet dog). Er det fordi der skal bygges tolerance op, så kan det være en ide at gå langsomt frem.

  Stor hilsen Anette

  15/12/2016
 • 1000 tak for alle gode ord og indspark her.

  Generelt: Det er helt korrekt at C-vitamin og niacinamid ikke er et godt match, når de smøres på samtidigt. Bl.a. fordi niacinamid får C-vitaminet til at skifte farve (blive mørkt, som er dødsfarven for det ellers så oplivende vitamin). Derfor: Vent 30 minutter med at smøre den ene ovenpå den anden ELLER brug dem henholdsvis morgen og aften.

  @ Birgitte B – Jeg ville ikke for noget undvære mit C-vitamin kosttilskud. C-vitamin inside-out hjælper på kollagensyntesen udover at der er antioxidantværdig.

  @ Louise F – Jeg synes jo, det er vigtigt for dig først og fremmest at få huden i noget A-vitamin og noget salicylsyre.Ellers vil jeg anbefale dig at lave research på hvert enkelt produkt og se om de fraråder brug i forhold til sensitivitet.

  @ Anette S – Bioeffect skal helst stå alene om aftenen (evt. med AHA under). Her i vinterhalvåret – med mindre du er ude i solrigt vejr – er det fint med antioxidanter i ens serum + foundation med SPF toppet med mineralfoundation. Døjer du med pigmentpletter så vil jeg også bruge en creme med SPF.

  Stor hilsen Anette

  15/12/2016
 • Pernille Sparsø

  Styrker mit immunforsvar hver dag med varm citron og ingefær the på fastende hjerte. Kan jeg håbe på det kan erstatte c-vitamincreme? Kh Pernille

  14/12/2016
 • Kirsten V

  Hvilke antioxidant produkter til kroppen vil du anbefale ?

  På forhånd mange tak Anette. 🙂

  14/12/2016
 • Tina KH

  Sikkert dejlige produkter, har ikke prøvet dem.
  Jeg spiser en masse c vitamin, og e vitamin og drikker meget vand – det er godt for huden og behandler den indefra.
  Men gode cremer er jo et plus til behandling udenpå.
  Rigtig god aften:-)

  14/12/2016
 • Ulla Christiansen

  Hej @Maj
  Ja jeg skrev og spurgte hvordan man skal forholde sig til brug af de omtalte to produkter fra The Ordinary efter opfordring her på siden. Jo rådede mig til den løsning som jeg skriver. Mvh Ulla

  14/12/2016
 • Bente Randrup

  Dette produkt lyder også meget spændene. C vitamin kan man da ikke blive overdoseret med.Det udskilles automatisk med urinen. kærlig hillsen Bente

  14/12/2016
 • Maj

  Prøver lige igen, sorry – du bruger dem ikke samtidigt, så skulle det være ok. ( jeg var lidt for hurtig )

  14/12/2016
 • Maj

  @ Ulla Christensen : undskyld jeg blander mig, men på The Ordinary’s egen side står der at niacinamid ikke er kompatibelt med deres c-vitamin. Prøv lige at tjekke det, der er sådan en how to som pop op.
  Vh Maj

  14/12/2016
 • Susannekj

  Jeg køber af og til The Body Shops C-vitamin serum og nogen gange køber jeg den fra Ole Henriksen, Truth Serum – Nogen gange har jeg selv blandet en serum – ascorbinsyreulver/ destilleret vand og glycerin i en mørk pippetteflaske. Husk kun at blande en lille mængde pr. gang. Og husk at der ikke skal for meget pulver i !

  14/12/2016
 • Kirsten

  Hej Anette
  De produkter du Anbefaler på det øverste billed, har du dem ik i en pakke hvor de kan købes af dig?

  Kh Kirsten

  14/12/2016
 • Ulla Christiansen

  Jeg har C vitamin fra the Ordinary. Virkelig lækker. Jeg bruger den inderst som slags serum om aftenen og efter anbefaling fra Victoria Health bruger jeg
  Niacinamide 10% + Zinc PCA 1% om morgenen.
  Er det rigtigt at bruge disse produkter som en slags serum under almindelig dagcreme?

  14/12/2016
 • Elisabeth

  Kære Anette.

  Jeg har købt The Ordinarys C-vitamin…. men desværre får jeg bumser/knopper når jeg bruger den…. er det noget med at lade huden få lidt ro nu og så ellers kun bruge den hver anden/tredie aften fremadrettet?

  Bedste hilsener-Elisabeth

  14/12/2016
 • Mette Sloth Eriksen

  Jeg bruger af og til den fra REN, den er virkelig god 🙂

  14/12/2016
 • Anette Schlünzen

  Jeg bruger dagcreme fra REN (fra en af dine beauty-pakker ). Der er ikke SPF i.
  Er det nok med foundation med SPF og mineralpudder – eller skal jeg også bruge solcreme. (med diverse sera bliver det til mange lag 🙂 )
  Duer det at bruge Coddage serum 1 under Bioeffect – eller skal Bioeffect helst stå alene?

  14/12/2016
 • Louise Frederiksen

  Hej Anette
  Hvilken én af ovenstående sera ville du anbefale til mig, som meget gerne vil ha masser af c vitamin og som samtidig har en lidt sensitiv hud med tendens til uren hud?

  På forhånd mange tak 🙂

  14/12/2016
 • Hvad med c-vitamin tilskud i form af piller? Hjælper det noget? Kh. Birgitte

  14/12/2016

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.