Er det slut med rynker? #2

Fik du ikke læst første del af “Er det slut med rynker?”, så er den her.

I modsætning til biologen og fremtidsforskeren, så mener hudlæge og professor Peter Bjerring ikke, at vi nødvendigvis er blevet mere accepterende overfor rynker. Han arbejder til daglig med hudsygdomme og også kosmetiske opgraderinger af huden, og er enig i, at rynker ikke længere er et issue. I hvert fald et betydeligt mindre et. Men at der ikke længere er brok over dem,  tilskriver han imidlertid, at vi nu har fået styr på dem. Med det han kalder ”forskellige dermatologiske metoder til at fjerne de overfladiske alderstegn dvs. ujævn hudstruktur, rynker og pigmentforstyrrelser, som er lokaliseret til epidermis og til den papillære dermis.” Oversat betyder det, at forbedringspotentialet ligger lige til højrebenet og er til at gå til så længe, det gælder overfladen af huden. Det er en anden historie længere nede (derfor er godt at være varsom, når hudplejeproducenter taler om at trænge dybt ned i huden). Bjerring siger (og nu skal du holde tungen lige i munden):

”De dybere forandringer i dermis (underhuden) med tab af elasticitet og udstrækning af kollagenfibrene gør, at de bliver lineære i stedet for et helt tilfældigt netværk. Derudover har vi ikke helt styr på tab – og i nogle tilfælde nedadglidning – af fedtdepoterne under huden. Og derfor har det været og er plastikkirurgernes område, fordi kirurgi er det eneste effektive. Vi ser godt nok tråd-løft med indsætning af talrige tråde udstyret med modhager, som skal løfte huden op på plads. Men ofte er den, altså huden, blevet for lang, og rynker så, når den bliver løftet.”

Han har en shortliste af råd:

 • Vælg dine forældre med omhu (genetikkens lotteriseddel)
 • Få regelmæssig IPL
 • Undgå betydende sol
 • Brug antioxidanter om dagen sammen med SPF
 • Brug A-vitamin om aftenen
 • Bruger du peelende syrer hjemme, så vælg den mildere variant af AHA, nemlig PHA (polyhydroxysyrer)
 • Overvej niacinamid (B3-vitamin), som mindsker den inflammation, der har det med at nedbryde kollagen

VIL DU LÆSE MERE? Så finder du Seriøst bedre hud i ord og på tube her.

@beautyspace på INSTAGRAM

06/02/2022
Er det slut med rynker? #1
Ja faktisk, men årsagen er overraskende
11/02/2022
Hvad neurologen siger, gavner huden
Jeg er med på 2 ud af 3 anbefalinger

Kommentarer

 • Christina kragh

  Hvordan ved man om man har brug for IPL behandling ? Eller alle har måske godt af det ?

  13/02/2022
 • Kirsten

  Jeg har fået fraxel /ipl 5 x og min hud blev virkelig flot, det var hos NAGE
  Men ja det er dyrt, normalt kan man nøjedes med tre behandlinger
  Mvh Kirsten

  11/02/2022
   • Kirsten Rasmussen

    Selv tak @Anette ,det er altid spændende og læse dine sider og din bog ligger på nat bordet ,jeg bliver lidt klogere hvergang jeg læser i den

    God weekend

    11/02/2022
 • Rikke Jørgensen

  Hej Anette, jeg har lige købt ansigtscremen, og glæder mig til at komme i gang. Jeg har et spørgsmål til cremen, anbefaler du, jeg kommer serum under, eller skal jeg blot bruge cremen? Jeg har kombineret hud.
  Mvh Rikke Jørgensen

  10/02/2022
 • Sanne

  Tråd-løft!? Med modhagere! Har jeg aldrig hørt om, lyder vildt.
  Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  10/02/2022
 • Janne Kastrup

  Hej – Jeg har jævntligt fået IPL mod rødme/Rosacea. Jeg har denne vinter af samme hudlæge også fået IPL på et par små områder m solpletter. Han giver mig forskellig styrke på disse to ting.
  Hvad vil det give mig at få IPL i hele ansigtet?
  Bedste hilsener
  Janne

  09/02/2022
 • Trine

  Tusind tak for dejlig læsning fra din hånd og gode råd fra både dig og hudlæger
  Det kunne være dejligt, hvis du indimellem kunne skrive i parentes efter de mange forkortelser hvad de betyder, – ipl, aha, bha, pha, mm. Jeg bliver så forvirret
  Men tak
  Mvh. Trine

  09/02/2022
 • Sarah

  Kan du anbefale et godt sted at få IPL i København?

  09/02/2022
 • Nicoline

  Hej Anette. Dejlig læsning:) Men også dyrt med ipl. Jeg sparer selv op til sådan en kombi-ipl, du plejer at få, men her i København er det noget dyrere. Når folk spørger til behandlinger i Kbh, henviser du nogle gange til N’age. De har rigtig mange forskellige ipl-behandlinger, så jeg er lidt i tvivl om, hvilke jeg skal vælge, der svarer til det du får? Altså hvis jeg både vil have fjernet pigmentpletter, små karsprængninger/diffus rødme OG generel hudforbedring, der kan glatte lidt ud på de bitte små linjer, små ar mv? Er det mon så Fraxel i kombination med IPL mod pigmentpletter? Det ser ud til at blive 5500 i alt. Hvad er det nu, du giver for din behandling?

  09/02/2022
 • Christina

  Kan du anbefale en god IPL behandler i København og omegn? Tak:-)

  09/02/2022
 • Pernille S

  Gode konkret shortliste råd fra Peter Bjerring. Synes jeg gør mange ting rigtigt, så tjek, tjek! IPL har jeg tilgode, men vælger at vente til efteråret. Kan forstå huden ikke må udsættes for sollys 1 måned efter behandling, og da vi går forårssolen imøde og jeg uundgåeligt skal lave havearbejde allerede fra nu, er det vel klogest at vente?!
  Interessant med de forskellige der er på vertikale rynker og det som må betegnes netrynker! Tak for fin volume 2 og god weekend! Kh Pernille S

  09/02/2022
 • Isabel

  Kan jeg bruge niacinamide serum fra jorgobe fra januars pakke under egf serum?

  Hvis ja Jeg bruger både egf essence og egf serum så hvor skal niacinamid ind?

  Rynker er faktisk ikke så meget en ting mere hos mig og guderne skal vide, at det har det været efter tidlig overgangsalder og kræftsygdom. Men ved at følge med her på siden og læse din bog i laser så er min hud så fin så jeg ikke ser rynkerne mere. Jeg kan kun sige TAK ❤️

  09/02/2022
 • Kristina Jensen

  Og hvad er det nu IPL er ?

  09/02/2022
 • Christina kragh

  Hvorfor IPL

  09/02/2022
  • Anette Bilsted

   Kære Anette
   Der er så mange gode spørgsmål herinde,
   Men hvor kan jeg finde dine svar?
   KH Anette

   10/02/2022
 • Anna

  Spændende! Hvad er begrundelsen for at vælge AHA og BHA fra?

  09/02/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.