Hvad neurologen siger, gavner huden

Jeg ved ikke, om du husker, at hjernen (altså min) stod kortvarigt af i 2017. Og det er grunden til, at jeg altid er ekstra opmærksom på den, og i samme forbindelse havde en dialog med to neurologer denne uge.

Jeg ville bl.a. vide, hvad de – med deres vildt detaljerede kendskab – gør for at holde hovedet i form. Den ene svarede sådan her:

 • Motion hver dag (tjek)
 • Hyppig vinterbadning (tjek)
 • Vejrtrækningsøvelser

Det interessante er, at motion har en dokumenteret positiv betydning for huden. Det samme har mindre stress, som er der, vejrtrækningsøvelserne gør gavn.  Det vil være at overfortolke effekten af kuldebad at koble det sammen med bedre hud, men det gør for mange noget markant for velværen, og som neurologen svarede: ”Jeg vil ikke undvære kaskaden af oplivende glædeshormoner til min hjerne.”

Den anden neurolog havde en anderledes liste, hvor kun motionen går igen:

 • Hjernen kan ikke lide rutiner. Den vil glædes, overraskes og forundres. Se film, du normalt ikke ville se. Lyt til musik, du normalt ikke vil lytte til. Gå på en kunstudstilling, du normalt ikke ville drømme om at besøge.
 • Dyrk motion
 • Lav balanceøvelser … stå på ét ben, når du børster tænder (gerne med modsat hånd end normalt).
 • Dans
 • Sov tilstrækkeligt

Det sidste punkt har huden selvfølgelig også gavn af.

DEN VIDENSKABELIGE SIDE AF SAGEN får du her.  Der er nemlig en ret vild og veldokumenteret forbindelse mellem huden og hjernen. God læselyst.

APROPOS KULDEBADNING, så skrev Beautyspace-læser Stina (@stina.brandt), hvad hun får ud af at sænke kroppen i iskoldt vand: ”Jeg kan tydeligt mærke, at min hjerne har godt af at blive nulstillet for en kort periode. Hvor alle praktiske gøremål er tvunget ud af billedet. Det giver mig en følelse af at blive stærkere. Muligvis også sundere, for jeg fryser ikke længere så let.

Hvis du har indspark, så skriv endelig. Jeg ved fra en meget uvidenskabelig undersøgelse på IG, at 25% af Beautyspacerne kuldebader.

@beautyspace på INSTAGRAM, hvor et rynkeplaster bliver testet med delt begejstring.

SERIØST BEDRE BUD i ord og på tube finder du her.

09/02/2022
Er det slut med rynker? #2
Få hudlægens shortliste
14/02/2022
For pokker, nu gør Rudolph Care det også
Udvidede skønhedsrutiner på agendaen

Kommentarer

 • Sanne

  Det her punkt synes jeg er ret skønt:
  Hjernen kan ikke lide rutiner. Den vil glædes, overraskes og forundres. Se film, du normalt ikke ville se. Lyt til musik, du normalt ikke vil lytte til. Gå på en kunstudstilling, du normalt ikke ville drømme om at besøge.
  Sæt i gang! 😀
  Rigtig go’ dag, smukke.

  16/02/2022
 • Pernille S

  Måske dette kunne have interesse for vinterbadere, eller de som overvejer 🙂

  https://sciencenews.dk/da/brunt-fedt-kan-vaere-noeglen-til-et-sundere-liv

  14/02/2022
 • Anne Mette K

  Jeg har hele weekenden øvet mig i at børste tænder mens jeg stod på et ben…..det er jo mega svært, for mig i hvertfald Jeg bruger dog i forvejen begge hænder, det er nok meget heldigt….

  14/02/2022
 • Nanna

  Jeg kan virkelig også godt lide, at bade. Jeg har læst en masse ‘benefits’ ved at bade, men jeg har aldrig set dokumentation for noget. Det er jeg dog ligeglad med, for jeg kan lide det alligevel. Stort weekend knus

  13/02/2022
 • Edit

  Yinpower yoga !! Eller bare anden yoga !! Se på dem,der underviser yoga ..yoga er anti- age,der virker !! !

  11/02/2022
 • Kirsten V

  Jeg vil høre dig om The ordinary AHA 30% + BHS 2 % exfoliating tonning solution, om den er PHA? Jeg har ikke kunne finde ud af det desværre.
  Nedenstående sætning fra dig igår, fik mig til at tjekke.
  Bruger du peelende syrer hjemme, så vælg den mildere variant af AHA, nemlig PHA (polyhydroxysyrer)
  På forhånd tusind tak.❤

  11/02/2022
 • Mette Sloth Eriksen

  Fik prøvet Cryofreeze sidste weekend, en slags vinterbadning a la tør is style 🙂 Havde det godt bagefter og slap for fornemmelsen af vådt tøj bagefter. Det kan noget 🙂 Skal afsted 4 gange mere, og det er jo kun 3 minutter, så glæder mig til at om der sker noget med huden.

  11/02/2022
 • Salli

  Åhh jeg ved at særligt det med at se noget mere kunst vil du glæde dig til 😛
  God weekend!

  11/02/2022

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.