Koreanske kvinders regel nummer 1

SF_FaceMistF

Koreanske kvinder dyrker hudpleje som en anden nationalsport, og har tydeligvis succes med det. Og selvom deres mange lag for de fleste – inkl. mig selv – er urealistiske, så er der ét step, én rutine, som er så altoverskyggende, så afgørende og endda nem, at alle har gavn af den.

Nemlig vigtigheden af dét, koreanerne kalder liquid hydration – og vejen til plump hud, som amerikanerne siger. Den flydende ekstra-fugt kommer i mange udgaver lige fra tonere til essence og facemists. Ofte bruger producenterne begreberne forskelligt, så hold i stedet stramt øje med indholdet.

Selv piftede jeg af begejstring ved synet af Beauté Pacifiques nye ansigtsmist, som indeholder fugtmætning fra glycerin og sodium PCA OG hofstoffet niacinamid (alle tre helt i toppen af indholdsoversigten). Derudover er der forskellige antioxidanter.

SNUP HUDLÆGENS DOM: Ifølge dr. Leslie Baumann, så sørger netop en mist med fugtmættende indhold for at lave et mini-reservoir, som huden kan trække fugt fra længere. Det er også måden at få en creme eller olie til hurtigere at blive bedre optaget. Og endelig er det smart i forhold til at supplere fugt i løbet af dagen.

PS: Der er i øvrigt en ting, vi normalt er meget begejstrede for, men som kun indgår nærmest i en bisætning hos K-beauty-ekspert Christine Chang.  Kan du se, hvad det er? 

11/09/2017
En anbefaling, et anmelderhold og en hylde-chance
Et hit af en foundation og noget, nogen har ventet på
14/09/2017
Jo mere, jo værre
Har du nogensinde oplevet, at noget fnulrer? Hudpleje som makeup

Kommentarer

 • Camillaw

  Jo, det vil jeg prøve. 🙂
  Det jeg spørger om er, hvad for nogen tonere giver fugt og pleje, ikke rens? Jeg fulgte dit link til Christine Chang og læste om seven-skin method. Der bruges der toner. Når jeg har været ude for at finde en toner er alle rensende.
  Næste spm er: er det fordi toner i USA og toner i DK ikke er det samme? Skal jeg kikke efter mist eller essens istedet for? Det sidste spm går på om du har forslag til nogen gode af slagsen (toner/mist/essens el). (Jeg har prøvet mist fra BP og Rudolph, som begge fik min hud til at svie og blive rød.)
  Håber det var nemmere at forstå.

  20/09/2017
 • Louise S. Jensen

  Hej Anette.

  Jeg har fundet ingredienserne i Origins GinZing face mist.

  Der er gevaldigt mange, og jeg har svært ved at overskue om produktet er værd at smide penge efter,

  Ingredients List

  Active Ingredients: Coffee Beans, Panax Ginseng, Pomegrante

  Water. Butylene Glycol. Alcohol denat. Polysorbate-20. Lemon Peel Oil*. Grapefruit Peel Oil*. Spearmint Leaf Oil*. Orange Peel Oil*. Limonene, Linalool, Citral. Bambusa Vulgaris (bamboo) extract. Salvia Sclarea (Clary) extract. Saccharomyces Lysate extract. Caffeine. Glycerin. Panax Ginseng root extract. Pantethine. Pisum Sativum (pea) extract. Witch Hazel extract. Sorbitol. Laminaria Saccharina extract. Caprylyl Glycol. Creatine. Acetyl Carnitine Hcl. Magnesium Ascorbyl Phosphate. Punica Granatum (pomegranate) fruit juice. Yeast extract. Tourmaline. Adenosine Phosphate. Folic Acid. Glucosamine Hcl. Sodium Hyaluronate. Citric Acid. Sodium Benzoate. Hexylene Glycol. Tocopheryl Acetate. Sodium Citrate. Disodium Edta. Phenoxyethanol

  *Essential Oil

  Formulated WITHOUT: Parabens, Sulfates, Phthalates

  20/09/2017
 • Christina Hansen

  God nyhed med de koner 🙂

  God mandag ❤

  18/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Lotte – Ja absolut.

  @ Helle B – Skriv mig gerne en mail, hvis du stadig ikke har.

  @ Eva – Hvis man har trappet op, anbefaler Environ den som natmaske i et tyndt lag. Men det er for skrapt sammen med den A-vit, du nævner.

  @ CamillaW – Kan du konkretisere dine spørgsmål lidt? Umiddelbart nej til dit spm. nummer 3, da det primært er en rensemetode.

  Stor hilsen Anette

  17/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  Generelt så lige et stort tak for alle de herlige kommentarer på denne måneds BOOK’N BEAUTYBOX. I gør mig glad!

  @ Christina Hansen – ÅHHH hvor godt. SILLY KONER…altså det er jo helt konge. Er helt på linje med dig. Det er så underligt med den forkærlighed. Jeg bemærker, at flere og flere begynder at bruge mindre. Dimithcone rykker længere og længere ned af INCI-listerne.

  @ Helene H. Junker – Tak for pæne ord og ja, det kan du bestemt.

  @ Pernille S – Sikke læsning. Seriøst og humørfyldt. 1000 tak for det hele.

  @ NJ – Prøv at gribe fat i Mette hos Environ, hun kan forklare.

  Stor hilsen Anette

  17/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Anne – Dét produkt kan du være helt tryg ved. De har styr på deres ting.

  @ Marie – Haha, tror ingen forbliver unge og rynkefri. Jeg håber det ikke. Mist (med indhold af fugtmagneter) giver de fordele nævnt i teksten, ikke mere.

  Stor hilsen Anette

  17/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Elisabeth H – Tak fordi du deler din erfaring.

  @ Louise S. Jensen – Hvad siger indholdsoversigten?

  @ Birgitte B – Den er jeg også fan er. Herligt den er fri for silikone også.

  Stor hilsen Anette

  17/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Louise – Helt som du der skriver, og så kan du supplere med mist i løbet af dagen.

  @ Eva B – Jeg ville vælge SPF, hvis der var én ting. Blandet med noget godt.

  @ Mia – God idé.

  @ Christina – Lyder godt. Tak fordi du deler din erfaring.

  Stor hilsen Anette

  17/09/2017
 • Camillaw

  Hvilke toner/essens (Hvis de da egentlig er det samme) er svarende til de tonere som bliver brugt som fugt i for eksempel seven-skin method? For tonere her i DK er vel ofte noget med rens og alkohol. Kan man bruge Micellar Water som fugttoner? Og findes der nogen gode som ikke ligger i den dyreste ende?

  16/09/2017
 • Eva

  Bare vedr. dit spørgsmål! Nu fik jeg lige genlæst Christine Change blogpost, og jeg så ikke første gang jeg læste, at hendes rutine står nederst.
  Det undrer mig hun ikke bruger mist, men det er nok ikke det du hentyder til, for hun nævner slet ikke ordet mist.
  Om toner gør mist overflødig ved jeg ikke, men jeg vil ikke undvære fornemmelse og effekt af hverken mists eller tonere. Anette, det er for svært, det spørgsmål….
  WOW. Kan se, jeg har overgjort det lidt m Environ….jeg beholdt et tyndt lag natten over, kombineret med en reel a-vitamincreme på recept. Min hud var så pæn næste morgen, glødende og ligesom lidt opstrammet, men ok, det var måske for hård kost? Er sikker på, at jeg har læst at Per bruger hans som natmaske, kan det ikke være rigtigt?

  15/09/2017
 • NJ

  Tak Lotte.
  Hold da op en kort holdbarhed

  15/09/2017
 • Helle bryan

  har ikke modtaget environ boksen er den mon på vej

  15/09/2017
 • Lotte

  Kan man bruge de her mists løbende igennem dagen?

  NJ: på indlægsseddel står der er holdbarheden er 8-10-12 uger efter åbning. Sådan mindes jeg det i hvert fald lige. Noget i den retning. Men det står der med småt

  14/09/2017
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for ALLE ord, kommentar og spørgsmål. Jeg vender tilbage til hver enkelt i weekenden.

  TAK.

  KH Anette

  14/09/2017
 • NJ

  Ja, det har jeg set. Der står 07-2019.
  Men jeg har svært ved at forstille mig, at produktet kan holde så længe EFTER åbning? 🙂

  14/09/2017
 • Pernille Sparsø

  MÅ simpelthen bare fortælle om min begejstring for den fabelagtige Environ Masque, som var med i månedens beautybox. Jeg har aldrig, og jeg gentager ALDRIG prøvet noget så effektfuldt som dette produkt!
  Min hud blev straks blød som en babynumse, opstrammet; dvs de små rynker nærmest udglattet, og huden fik glød. Kan ikke få hænderne ned af begejstring!
  Men, men, men… tror det er ekstremt vigtigt at følge instruktionen nøje, for det er stærke sager. Jeg er nået til step 2 i Environs Skin Essenti A serie, og jeg kunne efter få minutter godt mærke hvor meget ingredienserne i masken tog fat! Derfor lod jeg også kun masken sidde på i 10 minutter, mod de max 20 minutter der anbefales!
  Før brug, rensede jeg ansigtet godt, og brugte en mist for at øge fugtigheden. Efterfølgende mist og toner gange mange, så hudens fugtdepoter blev fyldt til randen. Sluttede af med serum og AVST2 samt hybenkerneolie OG den fine sovemaske med lavendel fra Dermalogica. Kunne godt lide det jeg så i spejlet her til morgen

  14/09/2017
 • Hej skønne Anette.
  Jeg skal lige høre, har lige købt VICHY 89 BOOSTER som du anbefalede som fugt undertrøje, og må sige den er super. Kan jeg så bruge denne nye mist fra BEAUTE`PACIFIQUES som afsluttende på min hudpleje morgen og aften????
  Bare sige 1000 tak fordi du har denne blog og følger ALLE dine anvisninger gennem denne jungle af produkter, og muligheder. TAK FOR DIG :O)
  kæmpe knus
  Helene

  14/09/2017
 • Christina Hansen

  Til NJ:

  Holdbarheden på Environ er printet ind i bunden på æskerne, som produkterne kommer i.
  Det er det nederste tal.

  14/09/2017
 • Christina Hansen

  Er det mon det med håndklædet, du tænker på? Og i vores tilfælde vaskekluden?

  Hvis ja, så er der faktisk et link under den korte sætning, hvor damen i en video forklarer, hvorfor hendes mor for mange år siden har lært hende, ikke at tørre sit ansigt efter rens, men bare nøjes med at klappe fugten ind.
  Hun er ikke glad for friktionen.

  Det er okay sjovt at følge med i, hvad de kendte koreanere bruger. Jeg bliver bare evigt og altid skuffet over deres kærlighed til silikone..
  Selv om natten har de ingen skrupler ved at lukke huden til med det. Det undrer mig gevaldigt!

  Tit og ofte bliver jeg helt vild efter et bestemt produkt. Lige indtil jeg får googlet ingredienserne og når til den ‘silly kone’, der tit er på besøg..

  Det er i øvrigt dig, der har lært mig at holde øje og i det mindste kun at anvende silikone om dagen. Hvis man absolut synes. Ind i mellem er jeg villig til at se igennem fingre med den ingrediens, men det er sjældent.

  14/09/2017
 • NJ

  Hej Anette

  Tak for en LÆKKER boks.
  Jeg undre mig lidt over at jeg slet ikke kan finde ud af hvor længe Environ produkterne kan holde sig efter åbning?

  14/09/2017
 • Sunflower

  Der er ikke noget, der kan lysne sådan en grå og stormfuld onsdag bedre end den fineste Beautyboks fra dig, Anette. Min kom idag og var virkelig ventetiden værd. Lækreste produkter pakket ind på smukkeste vis. Så blev onsdagen lige lidt bedre.

  Må lige bruge de mists jeg allerede har taget hul på, men denne fra BP står vist på listen til næste gang.

  13/09/2017
 • Pernille S.

  Du spørger hvad det er som nærmest indgår i en bisætning! Jeg har læst og læst, men kan ikke greje hvad det er! Vaskekluden? Aftersuncreme under solcremen? Kan se der bruges mist, serum og creme. Nej, jeg giver op! Kom med svaret, please Anette 🙂

  13/09/2017
 • Anette Lindegaard

  Lykken er at komme hjem fra arbejde, indrette sig i sofaen med plaid, te og den nye beautyboks…… sikke nogle dejlige sager.
  Tak Anette KP, du gør det godt!

  13/09/2017
 • Marie

  Nu spørger jeg måske dumt…men hvis nu, at man ikke lider af tør hud, er sådan en mist så stadig et must? Fugter en mist bare huden? Gør den huden pæn? Kan man virkelig se en forskel? Det jeg EGENTLIG spørger om er: Forbliver jeg (meget!!!) ung og rynkefri, hvis jeg køber en mist?

  13/09/2017
 • Anne

  Hej Anette

  Jeg har set du ved flere lejligheder har talt om The Ordinary, og jeg har derfor fået en flaske hjem med 2% Salisylsyre. Har du nogle tanker omkring det produkt i forhold til Danish Skincare eller Paulas Choice?
  Jeg ved sammensætningen af BHA er vigtig, men jeg kan ikke helt gennemskue, hvordan de udspiller hinanden? 🙂

  13/09/2017
 • Birgitte Pedersen

  Tak for tippet Elisabeth 🙂
  Er vild med Shiseido, så den skal prøves. Er det en mist, bare så man kan finde ud af rækkefølgen

  13/09/2017
 • Elisabeth Arden har en rigtig fin og god mist. Plus størrelsen gør at du må have den med op i flyveren i håndbagagen. Kh Birgitte

  13/09/2017
 • Louise S. Jensen

  Jeg har fået Origins GinZing facemist i gave, men jeg er usikker på om det er nogle gode ting i den?

  kender du til produktet? 🙂

  13/09/2017
 • Elisabeth Hamerik Schwarz

  Blot et tip herfra. Jeg elsker personligt Benefiance WrinkleResist24 Balancing Softener Enriched (! – der er to) fra Shiseido. Jeg fik den engang som en prøve med en mascara og har siden sværget til den. Jeg bruger den under min dag- og natcreme (ofte i stedet for serum), og den giver den blødeste, mest fugtmættede hud dagen igennem – selv om vinteren, hvor min hud kan have tendens til ellers at være knastør. Den er småpricy som Shiseido jo er – til gengæld holder den et helt år, selv om man bruger en god sjat både morgen og aften.

  13/09/2017
 • Christina

  Jeg har lige købt den nye fra filorgra af de der før serum ting elsker den lyserøde farve og duften 😉

  13/09/2017
 • Min hudpleje er helt basic og simpel lige nu – skrev et blogindlæg om det, for det fungerer virkelig for min sensitive hud. Så prøver at lade være med at bruge alt for mange produkter.

  13/09/2017
 • Eva B

  Denne her undrede ihvertfald mig: “…B) I don’t have the patience for it—as well as layer serums…” det lyder som om hun ikke regner serum for så vigtigt? Og vi mener jo, at det er the shit. Okay, der er selvf de andre vigtige elementer….men hvis jeg måtte vælge et produkt til Robinson, ville jeg vælge et serum ( i en meeeget stor flaske 🙂 ej ok, faktor er nok mere relevant – jeg har aldrig hørt om et serum m faktor….
  Ja, BP har vist lavet et succesprodukt der på samme niveau som deres serum serum paradoxe. Næste indkøb her. Plus Sensais nye foundation

  13/09/2017
 • Sunflower

  Louise, tillader mig at svare: mist, serum og så creme. Lige i den rækkefølge, du selv har skrevet. Så kan du altid supplere med mist ovenpå i løbet af dagen, hvis huden får brug for et fugtboost:-)

  13/09/2017
 • Louise

  Anette hjælp mig lige -hvis jeg bruger mist, serum og dagcreme hvordan er det så med rækkefølgen?

  13/09/2017