fbpx

Løsning til skeptiske typer, der er træt af store porer

_S0A5327_S0A5328

Min plan var egentlig at pakke en herregod toilettaske i dagens anledning. En der er holdt enkel med tandbørste, solcreme, deodorant, cremet skumrens (denne her er så fin til barbering), verdens bedste duft (i hvert fald én af dem) og så nogle hurtige dråber hudforbedrende serum til natten.

Faktisk er der intet – måske lige på nær duften – som jeg ikke også kan bruge i den taske.

Men.

Så kom der en mail fra Beautyspace-læsende Kia, som ændrer dagens ord. Vi lader derfor toilettasken stå til fordel for en hudpleje-skeptisk mand. Én, der samtidig er typen, der gerne vil gøre noget ved forstørrede porer. Kia skriver:

Hej Anette, min mand har store porer, primært på næsen og kinderne tæt ved næsen. Jeg har læst op i din bog og på bloggen om, hvordan man mindsker dem, og prøvet at formidle det videre til ham. Han er begyndt at lytte en smule, men er stadig meget skeptisk og tror ikke rigtigt på det. Samtidig siger emnet ham ikke så meget. Så selvom han gerne vil give det et forsøg, så er han endnu mere skeptisk i forhold til at bruge mange penge på det, da han mest af alt tror, at vi køber os ind på alt, hvad vi bliver lovet.

Mit spørgsmål går på, hvad han får mest ud af, hvis han ikke skal investere i alt det dyre på en gang? Hilsen Kia

…………………………………………………………………………………………

Kære Kia, det er jo som udgangspunkt svært at presse hjælp ned over nogen, der ikke ønsker den. Men jeg kan alligevel ikke dy mig her – for ingen behøver at lytte til salgstaler, når det gælder ingredienser. Det rækker at læne sig op af den uvildige videnskabelige litteratur, der dokumenterer, at især tre indholdsstoffer (niacinamid, A-vitamin og salicylsyre) virker i forhold til forstørrede porer.

En A-vitamincreme behøver ikke at være dyr-dyr (er oplagt til natten – og der findes flere muligheder, eksempelvis fra AlphaH), ligesom en salicylsyre-behandling efterfulgt af et niacinamid-serum (eksempelvis til dagtimerne under en oliefri solcreme) også kan købes uden, der går ild i Dankortet. Hvad der til gengæld er dyrt, men også effektivt, er at speede behandlingen op med IPL-skud. Det koster ca. 2500 kr., og anbefales ikke i sommermånederne. De bedste hilsner Anette

VIL DU HAVE HELE PORE-PLANEN: For dig, der vil have hele historien med hvorfor, hvordan og ikke mindst hands on-guiden til at slippe af med synet af store porer inkl. rækkefølge og flere produktforslag…så er denne her sag fagligt afstemt med hudlæge og professor Peter Bjerring.

PS: I morgen handler det om hudlægens overraskende hjælp til dig med rosacea.

01/06/2018
Der er nyheder. Og så er der nyheder
For vi lytter, når Bioeffect, Armani og en, der hedder Mads, har været i...
06/06/2018
Fiskefoder mod rosacea (+ en anbefaling til alle)
På hudlægens ordre

Kommentarer

 • @SaraJ, normalt flyder vores egne fedtstoffer jo nemmere om sommeren. Men du må gribe i egen kind og se, om du har behov for det.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2018
 • @ Louise T, afhængighed ??!! Haha, hvor er det sjovt. Føler han sig også afhængig af tandbørstning…'”Vi” skulle overveje at prioritere BHA og A-vit.

  @ Amaja, der ER skam mange mænd herinde allerede. Heldigvis.

  @ Ingvill, A-vitamin generelt vil altid bringe al hud tættere på balance. Det fungerer som et slags velopdragelsesvitamin. Og så må man prøve sig frem i forhold til om der er brug for noget mere ovenpå. En ekstra forsegling i form af en creme.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2018
 • @ Tanja, tak for dit spørgsmål. Du kan se klippet på TV2 Play (det eneste sted – jeg tror man kan prøve en måned uden at betale). Jeg er VILD med Color Smart i Waso linjen. Det er den, jeg prøver på værten i det fraklip, der er lagt på FB. Under den vil jeg sikre mig en ekstra beskyttelse, et helt tyndt lag (især nu med al den sol). Du får ikke ‘for meget’ SPF ved at kombinere 2 x SPF 30, for du tager jo (forhåbentlig ikke) en mandelstor portion af Colour Smart…så bliver det i hvert fald noget fedtværk. Spørgsmålet er om de to passer sammen på DIN hud. Jeg er glad for de helt tyndtflydende fra Clarins og dermalogica med fysiske filtre som underlag.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2018
 • amaja

  jeg håber ikke at mændene nu skal til at mase sig ind i her ,der må findes mandeklubber hvor de kan få svar på deres spørgsmål

  06/06/2018
 • Saraj

  Hej Anette! Er det nødvendigt at bruge olie her om sommeren? Jeg har brugt hybenkerneolien fra the ordinært hele vinteren… spørgsmålet er om den skal fornyes? 🙂

  05/06/2018
 • Ingvill

  Hei,
  Vil du anbefale det A-vit serumet for oss med litt tørr hud (og store porer) også?
  Hilsen Ingvill

  05/06/2018
 • Mai

  Et skriv om hjælp til rosacea, det vil jeg også MEGET gerne læse

  05/06/2018
 • P.S. Kunne løsningen være at nøjes med en af de 3? Og hvilken skulle “vi” så vælge?

  05/06/2018
 • Lige hvad jeg kunne bruge til min mand, der også gerne vil have gjort noget ved de sorte prikker på næsen, men ikke vil vide af alt det der creme-hokus-pokus…
  Han kan se, hvad det gør af godt for mig – og hvor meget jeg efterhånden har styr på staldpigekinderne, men ønsker ikke at komme ind i den afhængighed, som jeg er 😛
  Men dine 3 skridt overfor er allerede 2 mere, end han har tålmodighed til 😉

  …Og jeg kan næsten ikke vente til i morgen på dit skriv om hudlægens overraskende hjælp til mig med rosacea ❤

  05/06/2018
 • Tanja

  Hej Anette. Har ledt efter klippet fra 28 maj / go morgen Danmark hvor du bla taler om Waso serien. Hvor finder jeg det ?:) og skal i den forbindelse lige høre dig. Har fået en prøve på Waso Color smart dagcreme til normal til tør hud. Er mest til bb cremer og ikke de tungere foundations og slet ikke nu i sommer. Jeg synes den giver en vanvittig fin hud med masser af glød. Men det er jo ikke en bb creme og jeg kan mærke den giver masser af fugt og jeg har ikke brug for ret meget andet under den. Men er jo også meget glad for ansigts solcremen fra estee lauder / bronze goddess med faktor 30. Den vil jeg bruge som min dagcreme her i sommer . Tænker du jeg kan bruge disse to produkter sammen eller mon det bliver for meget sammen. Da de jo også begge indeholder faktor 30 og jo begge giver masser af fugt. Ville du kombinere color smart med solcreme eller bare alene? Håber du forstår mit lange spørgsmål. 🙂 kh. Tanja

  05/06/2018