Her får du en håndfuld stensikre komplimenter

_S0A8786_S0A8793_S0A8795_S0A8789_S0A8798

Jeg var på en fotoopgave i går, hvor vi sneg de her optagelser ind. Med vilje planlagde jeg dem til sidst, for alle kan de på hver deres måde få ting til at gå lidt i stå. Fordi man mister koncentrationen.

Det gælder den håndfuld af dufte (bl.a. efterlyst af Beautyspace-læser Salli), som jeg har stående tæt på mig i øjeblikket. Fordi de er elskelige. Intet mindre:

Du kender det sikkert. Det med at have en signaturblanding af et par forskellige dufte. Min er desværre ved at lakke mod enden: Når jeg blander Armanis udgåede Sable Fumé (nogen   kunne overtale manden til en genopfyldning) og Hermés Eau des Merveilles Blue, så vil alle have den duft.

Så er der Molecule 01 fra Escentric Molecules, som ved først snif minder om lugten hos tandlægen. Men kun kortvarigt, inden det her sker.

Når jeg er med tog, ombord på et fly eller sidder i en bil med andre, så er rulle-olien her altid med. Den er besnærende fin med sandel- og cedertræ, og så har den et lillelillelillebitte strejf af min mors gamle Fenjal-badeolie, som jo egentlig var fæl. Men når den som her blandes i Los Angeles af Trice Christensen, så griber nostalgien fat i alle hjerterødder. Og hvis det samtidig er med Henriks Lists vilde sider om Sunset Boulevard indenfor rækkevidde, så stopper tiden.

Måske ved du, at jeg er storforbruger af lavendel. Elsker den omgående meditative afslapning som duften af lavendel har på hele systemet (ikke for alle dog – husk, at det også er duften, der fordriver myg). 100BON har lavet en kropsspray, hvor lavendel og eukalyptus sammen fungerer mere end godt. Jeg bruger den i håret.

De sidste spillere på min dufthylde er nye: Louis Vuittons Attrape-Réves, som ak… er bekostelig. Med i prisen hører, at en af de dygtigste Grasse-næser (Jacques Cavallier Belletrud) står bag. For mig er han parfumens Mozart. Tænk friske blomster (i jorden), der bliver blæst i opløsning af styrtregn blandet med ingefær og citron.

Og så er der Guccis nye Bloom Nettare De Fiori, som jeg instinktivt tog for udseendet skyld. Duften var i første snif for sød, lidt for blomstret til mig. Indtil jeg fandt et nyt match: For når jeg blander den med den her, så er alt godt på den mere lavmælte, friskkrydrede måde, ligesom det er stensikkert, at andre spørger, hvad det er, der dufter så godt.

Ikke at jeg jo er påvirket af den slags.

PS: Og jo, vi skal tale mere om Chanels nye body lotions. I første omgang kan det gå galt (se på stories på Instagram @beautyspace, hvis du har lyst). VIND: Det bliver også fra @beautyspace på Instagram, at der kommer en sjælden konkurrence inden for de næste 24 timer. Emnet er rejseklar.

FOTO JENS PETER ENGEDAL

11/09/2018
Tanja fik sin hud tilbage
For det er ALDRIG for sent at tage sig af sin hud, så det...
14/09/2018
Er du til snak eller handling?
Sådan kommer din shampoo til at se ud i fremtiden

Kommentarer

 • Linds

  Ditte H, 01 dufter heller ikke ret godt på mig. Faktisk kommer den til at stinke af Naftalin :/ Ikke et hit for manden skulle jeg lige hilse og sige, så jeg var glad for at jeg kun fik en prøve og ikke hele flasken.
  Så nej det er ikke fordi du gør noget forkert. Det er vel bare fordi lige 01 ikke passer så godt til os 😉

  02/10/2018
 • Ditte H

  Anette, kan man gøre noget forkert mht. parfumer?? Jeg forstår sleet ikke den der hype omkring Molecules 01? Eller også lugter jeg bare ikke særlig godt – og derfor er der ikke noget wauw over duften på mig??
  Til gengæld har jeg gjort noget satset, fordi jeg har kæmpe tiltro til dig! Der var i går minus 30% på Molecules parfumer, så jeg købte nr. 08 til mænd, som du tidligere har rost! Jeg aner ikke, hvordan den dufter, men jeg nu tog jeg chancen! Er ellers normalt til Chanels Allure ….

  17/09/2018
 • Lene H

  @ Anette – kunne du ikke komme med et par ide´er til AHA frugtsyre som evt. kunne passe på mine “problemer” – jeg ved slet ikke, hvilke mærker jeg skal på jagt efter…:)

  14/09/2018
 • @ Lene H, nu kender jeg ikke din hud. Du kan blive klogere på den (og konkrete produkter) her:

  https://beautyspace.dk/shop/shop/

  Bogen kan også lånes gratis på biblioteket.

  Stor hilsen Anette

  14/09/2018
 • Lene H

  @Anette – hvilken AHA (frugtsyre) vil du anbefale mig at bruge inden jeg bruger A-vitamin creme fra Beauté Pacifique og det er vel kun til nat, jeg skal bruge det?

  14/09/2018
 • 1000 tak for dejlige ord. OG HERLIGT at nogen husker Fenjal-olien.

  Konkrete svar på spm.:

  JA RAAW kan købes i DK, bl.a. i Magasin.

  @ Maria D, jeg kender ikke den nævnte webshop, men ring til de gode mennesker hos beautyakademiet.dk (spørg efter Sofie), og spørg om ikke du kan købe produktet. Hvis ikke du kan, så vil jeg gerne høre fra dig igen.

  @ Laila, Desværre kun i LV-butikken på Amager Torv.

  @ Bente, hyaluronsyre indgår i mange ting, lige fra sera til cremer. Men vigtigst er det at få de tyndestflydende ting på først (toner, serum) og derefter fedt/fugt forsegling (creme).

  @ Sara, jeg vil gerne gentage, hvem der er A-vitamin eksperter: Environ, Beauté Pacifique, The Ordinary, dermalogica. De har alle gode A-vit produkter. Husk det er en langsom proces.

  @ Janne K, hjælpe med hvad? Jeg er ikke helt med, undskyld.

  @ Lene H, absolut ikke (mht. kapsler – ud over, at du har en doseringsfordel, men de fleste kapsler er ET stort silikonebad). Jeg vil bruge AHA (frugtsyre først) og så A-vit.

  Stor hilsen Anette

  @

  14/09/2018
 • Viola

  Jeg vil også gerne vide om Raaw by Trice kan købes i Danmark eller i Europa? 🙂

  14/09/2018
 • Lene H

  @Anette – lige et spørgsmål vedr. A-vitamin creme. Hvilken vil du anbefale, hvis man har haft hud-problemer på hagen som nu er mundet ud i små ar?
  Og er det korrekt at det er bedre at bruge A-vitamin i kapsler end f.eks i tube – og evt. hvorfor?

  13/09/2018
 • Janne krath

  Jeg vil så gerne købe life threads gold fra la pari
  Kan du hjælpe?
  Mvh janne

  13/09/2018
 • Sara

  Kære Anette.
  Kan du fortælle om 2-3 rigtige gode A-vatamin creme til 40+… nogen som giver resultater!
  Tak

  13/09/2018
 • Bente

  Nu har jeg fået købt et par Box’n Beauty – været hos Witt clinic – efter din anbefaling og fik lidt med hjem 😉

  Læste at du skrev rækkefølgen på hyaluron osv er vigtig.
  Er du sød at nævne den igen? ;()

  Tak !

  13/09/2018
 • Pernille S

  Åh, Molecule 1 er den jeg igen og igen vender tilbage til. Får altid komplimenter når den bæres.
  Men altså Anette. Fenjal – fæl!? Nej ved du nu hvad. Da jeg var 15-16 år brugte jeg karbade fyldt med Fenjal badeolie. Elskede den duft over alt. Om jeg ville synes den holder den dag i dag, er en helt anden sag 🙂
  Tak for et fint og velduftende indlæg. Kh Pernille S

  12/09/2018
 • Charlotte Riis

  Nomenclature og Carven, som du også har anbefalet; er blevet nogen af mine favoritter – Moleculen er også god, de andre er bare en klasse bedre og ikke alle bruger dem 🙂

  12/09/2018
 • Vidste ikke at LV lavede parfume. Men hvis prisen følger deres tasker og andet godt, er den jo en halv-dyr fornøjelse.
  Jeg er for tiden fuldstændig forelsket i zarkos cloud. Den er så skøn,smuk dyb og krydret.

  12/09/2018
 • Laila Andersen

  Kære Anette
  Jeg er blevet meget nysgerrig på at dufte Louis Vuitton-duften Attrape-Réves, men jeg kan ikke finde den online i Danmark. Hvor har du mødt den?

  12/09/2018
 • Maria Dehnhardt

  Hej Anette,
  Jeg ved det er lidt off topic i forhold til dette konkrete indlæg, da det omhandler et renseprodukt.
  Jeg har aldrig været det store rensemenneske, men heller ikke typen der behøvede foundation og den slags til daglig. Nu syntes jeg imidlertid at det er på tide at jeg passer lidt ekstra godt på min glød og begynder at være mere systematisk i min pleje. Jeg har læst om multirenseproduktet Phformula EXFO og lyder perfekt til mit behov. Jeg har kigget rundt på nettet for at købe produktet, men har erfaret at jeg skal have været i kosmetologhænder eller lignende behandlinger, før de vil sælge mig produktet. Dog har jeg fundet et enkelt sted “lookbeautiful.dk” hvor det lader til at man kan købe produktet direkte som en “normal” webshop, men så er det jo at jeg bliver i tvivl om det så er et legit produkt de sælger. Kan du skinne lidt lys over sagen? Har du kendskab til Lookbeautiful.dk? Eller er det nødvendigt at jeg skal have været i behandlerhænder før jeg kan købe produktet?

  De bedste hilsner
  Maria

  12/09/2018
 • Tonnya

  Kan Raaw købes i DK ?
  Lækre tips ! Tak

  12/09/2018

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.