fbpx

Opskriften på løft og afspænding

Hold op, det gav røre i går i kommentarfeltet og i min indbakke. Der sker noget, når vi piller ved noget, der er rart. Måske har hudlæge Peter Bjerring det bare på samme måde som en af mine chefer på avisen. Hun (altså chefen) er ikke til massage og vil helst have det overstået hurtigt, hvis nogen skal røre hende i ansigtet.

Sagen er, at vi jo ikke skal stoppe med ting, der er rare. Hvad enten det gælder islagkager, rødvin eller masserende strøg. I øvrigt er berøring en interessant videnskab i sig selv.

Så.

Først og fremmest tak for alle kommentarerne i går. De er en fest at læse, og lad mig tilføje to ting i debatten:

 • Når det gælder akupressur, så gælder det her virkningsfulde kneb stadig. Det er Daniela Frasers (fra Complete Me) opskrift, og tro mig – hun har de pæneste øjenomgivelser. Metoden bruges også på danske hospitaler.
 • Min ven Marianne har altid brokket sig over bekymringsrynken mellem brynene. For nylig fik hun øje på ansigtsyoga, og meget inspireret gik hun i krig med at fjerne 11-tallet. Jeg bad hende holde mig orienteret, og det er nu flere uger siden. ”Åh, jeg har frygtet dit kald,” lød det i går, da jeg ville følge op. ”Altså, jeg gjorde det den første uge, og det var SÅ skønt. Jeg spændte ikke på samme måde. Der var virkelig en forskel, men jeg er kommet fra det igen…” Her sidder jeg tilbage og tænker: ‘Okay, så effekten var åbenbart ikke god nok til at fortsætte eller?’ Måske har du andre, mere vedvarende, erfaringer.

Uanset hvad, så vil jeg aldrig stoppe med at få ansigtsmassage. Og jeg vil altid blive skuffet, når massagedelen ikke fungerer. Som når den af en behandler bliver nedprioriteret og ender i noget sjatværk. For helt lavpraktisk, så healer gode hænder, og hvem kan sætte værdi på det?

I forhold til en guasha, så kan den ikke noget, som hænder ikke kan (medmindre du kører den hårde kinesiske linje med blodudtræk). Men dét, at man har et lille redskab gør måske, at man husker det i forhold til afspænding og øget blodcirkulation. Og i forhold til mini-mini løft, så fik du opskriften i går via The New York Times og face fitness-behandlingen hos Amazing Space.

BETTER BEAUTY: På Beautyspaces lillesøster-site bliver der løbende tippet om ekstra gode tiltag. Dem, der batter. Dem, der virker. Dem, der gør godt. Du kan se med her.

@beautyspace på INSTAGRAM

09/10/2019
Hudlæge: Ansigts-massage virker ikke
Her er, hvad du i stedet skal gøre
11/10/2019
Derfor rækker serum ikke
Hvis du er typen, der ignorerer taget

Kommentarer

 • Smeera Arshad

  Hej Anette
  Jeg har købt boosteren da jeg har læst at den er en af de få cremer/ seraer med probiotika, der skulle være gavnlig for huden.
  Jeg har ikke helt forstået hvilke rækkefølge andet end mist, serummet creme skal på. Fx. Flydende collagen fra Algenist har jeg også svært ved at “placere”. Det håber jeg at du kan hjælpe med.

  11/10/2019
 • Pernille S

  Pyh ha – da godt du er på vores side, Anette!!! (Smiler)

  10/10/2019
 • Katrine

  Hej Anette.
  Jeg klikkede ind på linket om Daniela Frasers opskrift, men derinde mangler billedet? (Der står; Billedet viser også…) Men jeg kan ikke kommentere derinde, så nu skriver jeg lige her 🙂
  Mvh. Katrine

  10/10/2019
 • Smeera

  Hej Anette
  Det har godt nok ikke med ansigtsmassage at gøre, men jeg prøver alligevel at spørge: jeg har købt Elizabeth Ardens superstart skin renewal booster – men hvornår i rækkefølgen skal den på?? Selv anbefaler EA at boosteren skal på som det første på et rent ansigt, da den får efterfølgende pleje til at “virke bedre”. Jeg bruger mist som det første på ren hud, så serum og derefter creme. Jeg har tør hud hvis det har nogen betydning.
  Hvad vil du anbefale?

  10/10/2019