Opskriften på løft og afspænding

Hold op, det gav røre i går i kommentarfeltet og i min indbakke. Der sker noget, når vi piller ved noget, der er rart. Måske har hudlæge Peter Bjerring det bare på samme måde som en af mine chefer på avisen. Hun (altså chefen) er ikke til massage og vil helst have det overstået hurtigt, hvis nogen skal røre hende i ansigtet.

Sagen er, at vi jo ikke skal stoppe med ting, der er rare. Hvad enten det gælder islagkager, rødvin eller masserende strøg. I øvrigt er berøring en interessant videnskab i sig selv.

Så.

Først og fremmest tak for alle kommentarerne i går. De er en fest at læse, og lad mig tilføje to ting i debatten:

 • Når det gælder akupressur, så gælder det her virkningsfulde kneb stadig. Det er Daniela Frasers (fra Complete Me) opskrift, og tro mig – hun har de pæneste øjenomgivelser. Metoden bruges også på danske hospitaler.
 • Min ven Marianne har altid brokket sig over bekymringsrynken mellem brynene. For nylig fik hun øje på ansigtsyoga, og meget inspireret gik hun i krig med at fjerne 11-tallet. Jeg bad hende holde mig orienteret, og det er nu flere uger siden. ”Åh, jeg har frygtet dit kald,” lød det i går, da jeg ville følge op. ”Altså, jeg gjorde det den første uge, og det var SÅ skønt. Jeg spændte ikke på samme måde. Der var virkelig en forskel, men jeg er kommet fra det igen…” Her sidder jeg tilbage og tænker: ‘Okay, så effekten var åbenbart ikke god nok til at fortsætte eller?’ Måske har du andre, mere vedvarende, erfaringer.

Uanset hvad, så vil jeg aldrig stoppe med at få ansigtsmassage. Og jeg vil altid blive skuffet, når massagedelen ikke fungerer. Som når den af en behandler bliver nedprioriteret og ender i noget sjatværk. For helt lavpraktisk, så healer gode hænder, og hvem kan sætte værdi på det?

I forhold til en guasha, så kan den ikke noget, som hænder ikke kan (medmindre du kører den hårde kinesiske linje med blodudtræk). Men dét, at man har et lille redskab gør måske, at man husker det i forhold til afspænding og øget blodcirkulation. Og i forhold til mini-mini løft, så fik du opskriften i går via The New York Times og face fitness-behandlingen hos Amazing Space.

BETTER BEAUTY: På Beautyspaces lillesøster-site bliver der løbende tippet om ekstra gode tiltag. Dem, der batter. Dem, der virker. Dem, der gør godt. Du kan se med her.

@beautyspace på INSTAGRAM

09/10/2019
Hudlæge: Ansigts-massage virker ikke
Her er, hvad du i stedet skal gøre
11/10/2019
Derfor rækker serum ikke
Hvis du er typen, der ignorerer taget

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Smeera, hvis du har købt den pågældende booster, så synes jeg, at du skal følge producentens retningslinjer. Se om det fungerer for dig. Det er ikke en produkttype, jeg har med i Hudplejepyramiden, så jeg vil ikke sige så meget mere. I forhold til det andet produkt du nævner, så vil jeg bruge den som forsegling, evt. lige under min dagcreme. Eller tilsæt den til din creme. Stor hilsen Anette

  16/10/2019
 • Smeera Arshad

  Hej Anette
  Jeg har købt boosteren da jeg har læst at den er en af de få cremer/ seraer med probiotika, der skulle være gavnlig for huden.
  Jeg har ikke helt forstået hvilke rækkefølge andet end mist, serummet creme skal på. Fx. Flydende collagen fra Algenist har jeg også svært ved at “placere”. Det håber jeg at du kan hjælpe med.

  11/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @Pernille S, ALWAYS.

  KH anette

  11/10/2019
 • Pernille S

  Pyh ha – da godt du er på vores side, Anette!!! (Smiler)

  10/10/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Smeera, du skal altid være velkommen alligevel. Perfekt med mist (hvis den indeholder fugtmættende ingredienser), serum og creme. I hvad sammenhæng har du købt boosteren? Altså udfra hvilken forudsætning og ønske? Altså du trænger til et ekstra lag eller?

  @ Katrine, det ER Danielas opskrift, der er link til. Uden foto.

  Stor hilsen Anette

  10/10/2019
 • Katrine

  Hej Anette.
  Jeg klikkede ind på linket om Daniela Frasers opskrift, men derinde mangler billedet? (Der står; Billedet viser også…) Men jeg kan ikke kommentere derinde, så nu skriver jeg lige her 🙂
  Mvh. Katrine

  10/10/2019
 • Smeera

  Hej Anette
  Det har godt nok ikke med ansigtsmassage at gøre, men jeg prøver alligevel at spørge: jeg har købt Elizabeth Ardens superstart skin renewal booster – men hvornår i rækkefølgen skal den på?? Selv anbefaler EA at boosteren skal på som det første på et rent ansigt, da den får efterfølgende pleje til at “virke bedre”. Jeg bruger mist som det første på ren hud, så serum og derefter creme. Jeg har tør hud hvis det har nogen betydning.
  Hvad vil du anbefale?

  10/10/2019