Gæt, hvad der er tilbage

 

Da jeg var barn, lod flere voksne deres hårbund marinere i permanentvæske så længe, at mange af dem i dag mangler en lille smule hud på den øverste del af øret. Ætset væk simpelthen. Det var dengang, skæl var det værste, der kunne overgå en. Faktisk kun slået af lus, som ingen jo talte om. Man blev bare hjemme.

Nu begynder permanent-spolerne at røre på sig igen. Måske. Og under alle omstændigheder med meget delte vande. Også selvom trækketiden i dag bare er cirka 10 minutter.

Forleden fik jeg min frisør til at prøve at lave krøllerne, som de ville se ud på mig, hvis de var permanentede. Har du lyst til at se med, så har jeg lagt video op under højdepunkter på Instagram på @beautyspace.

Resultatet var klart for meget puddelhund på førstedagen, hvorimod alt så mere afslappet og pænt ud den efterfølgende dag. I høj grad fordi tippet til at give krøller spændstighed og lækkerhed – permanentet eller ej – er voks. Vel at mærke en god voks, som eksempelvis den fra Purely Professional: Blød med sheasmør og bivoks, så den smyger fimrehår væk, mens den opfører sig som en underspillet udgave af egentlig voks.

HER FLANKERET AF:

 • Kokosmasken, der er i stand til at fylde fedtkernen af et hårstrå op. Almindelig kokosolie bliver hurtigt noget snask, og det undgår du her, men betaler selvfølgelig noget mere.
 • Shampooen fra det øko-kloge mærke Madára, som imponerer mig i forhold til at prioritere virkning, økologi, teknologi og miljø. Uden at flænse nogens Dankort. For en som mig, der farver hår, så er der her en perfekt balance mellem det rensende, det fugtmættende (med glycerin) og det opbyggelige med hvedeprotein. Og så gør den også godt på kroppen for en, der aldrig bruger showergel.

PS: Hvis du har hudproblemer som eksempelvis fedtet hud, akne eller rosacea, så kan det være en god idé at se dine hårprodukter efter i sømmene.

PPS: Jeg krydser fingre for, at du vil læse kommentarfeltet fra i går, når det gælder dem, der ikke modtager nyhedsbrev med boxen.

Redigeret af journalist Anneline Højrup, fotografi af Jens Peter Engedal

03/06/2019
Væk på to timer og 39 minutter
Her er et plaster, hvis du mangler noget
05/06/2019
Mængden af A-vitamin
Ved du, hvad den største turnoff er?

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  @ Nadia, mange oplever at det at undgå tunge mineralske vaseline agtige olier og silikoner gør en forskel også for huden.

  @ Sanne, jeg bruger shampoo.

  @ Sanne, send mig INCI i tråden her, så kan vi tjekke indholdet sammen.

  Stor hilsen Anette

  06/06/2019
 • Sanne

  Hej Anette
  Må lige høre om du kender til ruller og serum der hedder serum8 lavet af dansk læge. Kan det serum noget tænker du ? Jeg har meget tør hud efter for meget sol gennem tiden og er 52 så huden er kreppet i ansigtet

  05/06/2019
 • nadia

  Det sidste du nævner med at se ens hårprodukter efter i sømmene. Hvad skal man kigge efter, hvis man eks. har rosacea eller akne?

  04/06/2019
 • Anette Kristine Poulsen

  @ Sanne, ja ikke alt var godt dengang. Jeg bruger shampoo, og conditioner til at barbere ben i.

  KH Anette

  04/06/2019
 • Fik lige et flashback til de kokosduftende firsere. Aldrig mere permanent til mig, og jeg fik altid bare fedtet-hår-frisure af voks, så nej tak. Hvis du ikke bruger showergel, hvad bruger du så? Er bare nysgerrig. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  04/06/2019