Er den formuen værd?

Der er sket et kolossalt skifte på vores badeværelseshylder fra dengang en cremekrukke helst skulle se dyr ud (du husker måske historien om min venindes mor, der investerede i en bekostelig og tungtvejende creme fra Dior. Hun havde den i fem-seks år, fordi der blev genopfyldt med Nivea).

I dag skal vores produkter ligne noget, der virker. Vi ved, at god hudpleje ikke partout behøver at koste en formue. Nogle produkter gør det dog med rette, og den artikel kørte vi i avisen sidste weekend. Her var Mason Pearson-børsten med – den, som Beautyspace-læser Karin bl.a. har spurgt mere ind til:

Der er mere tale om en plejebørste – en, der samtidig kan holde i årtier, muligvis hele livet. Selv har jeg min på 12. år. Ifølge ham her, så er den værdifuld, fordi den ikke bare består af vildsvindehår, men de underste vildsvindehår, som angiveligt er dem, der er bedst til at opsuge hårbundens fedtstof og fordele det ud i længderne, så håret bliver mere glansfuldt. Oplever du statisk elektricitet, når du børster, er det – ifølge eksperten – oftest pga. enten for tørt indeklima, frost eller hvis vildsvinehårene endnu ikke er blevet mættet af hårbundens fedtstof.

I forhold til varmebeskyttelse, så lovede jeg en uddybning:

”Jeg er optaget af dagligt at beskytte håret mod for meget varme. Det gør du bedst ved at holde både føn og krøllejern på lavest mulig temperatur og altid i bevægelse, så du ikke brænder håret. Vælg produkter med gode reguleringsmuligheder – som eksempelvis Dyson. Frem for tjuhej at ty til såkaldt varmebeskyttelse i ny og næ – for her kan du risikere at det bare er det yderste hårstrå der beskyttes, mens selve kernen (af hårstrået) opvarmes yderligere – så giv håret noget plejebeskyttelse på daglig basis. Tilfør lokkerne fugt og protein hver dag – min klare favorit er proteinsprayen fra Less is More, men du kan sagtens bare bruge almindelig fugtighedscreme – pas dog på mængden.”

PS: Varmeskyttelse er ikke at forveksle med UV-beskyttelse. Det første er i forhold til styling-redskaber. Det andet er mod solens falmende virkning.

PS1: Læs frisør Cim Mahonys kommentar herunder i forhold til at få børsten gjort ordentlig ren.

@beautyspace på INSTAGRAM

10/03/2021
Fuldfed og velfornøjet hud omkring øjnene
Hvad siger erfaringerne? Hvad siger videnskaben?
12/03/2021
To nye darlings i mit skab
Den ene er atypisk

Kommentarer

 • Christina kragh

  Hej Anette Tak for svar
  Vil det sige at olien kun kommer til sin ret hvis man også bruger essensen ? Jeg har desværre ikke børsen så jeg kan læse hvad du skriver <3

  15/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina Kragh, big smile mht. Børsen … det forventer jeg skam heller ikke. Det var kun for at svare på det du skrev i forhold til, at jeg ikke brød mig om mærket. Og nej, jeg siger bare, at essencen er rigtig fin (og dyr).

   18/03/2021
 • Anette+Kristine+Poulsen

  Frisør Cim Mahony (som også sælger dem), svarer her på, hvordan man bedst rengør en MP børste:

  “Mason Pearson rengøres ved at bruge en kam til at fjerne hår, som sætter sig fast. Hvis man bruger den hver dag, anbefaler vi at lave et lille vandbad med op-skummede sæbespåner. Påfør sæbeskum og rengør gummipuden let. Skyl børsten med hovedet nedad. Der sidder et lille hul i snuden, og det er designet til at udsluse overskydende vand, når man trykker på puden. Sæbespåner har den egenskab, at de er med til at mætte vildsvinehårene med fedtstof.”

  15/03/2021
 • Christina kragh

  Jeg fornemmer du ikke er specielt begejstret for Vinters daughter haha ..den har jeg luret for længst <3 jeg er dog ret nysgerrig på hvorfor?
  Eftersom alle andre jo tydeligvis er helt oppe og køre over den den får jo den vildeste ros! Så hvorfor er det du ikke klapper i hænderne som resten af dem der er noget ved musikken;) <3

  13/03/2021
 • Lise/ walkinrunout

  På MPs hjemmeside kan man tage en test der så viser hvilken børste der passer til en… det gjorde jeg for omkring 5-6 år siden… den har holdt super godt og bliver brugt rigtig tit… for efter at have forsøgt mig med den i et halvt års tid opgav jeg og bruger den nu til min hund… der har den skønneste pels
  Jeg har krøller… og det fungerer bare sket ikke med en børste

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise, hahahahaha – BIG SMILE – arj, hvor er det sjovt. Heldig hund.

   12/03/2021
 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle indspark. Jeg er tilbage på bloggen med respons senest søndag aften. KH Anette

  11/03/2021
 • Majbritt

  Hej – jeg vil gerne høre mere om varmebeskyttelse til håret. Proteinspray fra less is more – er den varmebeskyttende? Jeg har lige købt den fra Karmameju Hair hydrator, men den bruges i fugtigt hår og ikke på daglig basis. Tænker du at der oveni den skal investeres i proteinspray? Jeg er blevet gråhåret og vil så gerne beskytte mod varme og UV da de jo fremmer de gule toner og slider … jeg bliver forvirret og alle de produkter og søger også hårpleje uden silikone som ikke er bekosteligt som fx Oribes! Måske et kommende emne- i en tid hvor mange lader de grå lokker komme frem- tak

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Majbritt, du får den fugtmættende effekt i både Hair Hydrator og proteinsprayen. Det kræver et kig på INCI for at se, om den første også indeholder protein. UV-sprays til håret findes også som nævnt, og dem vil jeg selv blive bedre til at huske.

   12/03/2021
 • Rikke Thomsen

  Er der nogen der har erfaring med at bruge MP til krøllet hår, normalt bruger jeg en bredtandet kam og redder mit hår minimalt PGA af krøllerne?

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Rikke, du har sikkert læst erfaringen fra Lise. Jeg ved, at frisør Cim Mahony OGSÅ er glad for den til krøllet hår.

   12/03/2021
 • KarinVS

  Tak for info kære Anette 🙂
  Vil rigtig gerne også høre din mening om Mason Pearson bliver en bakteriebombe!
  Og ligeledes som der også bliver spurgt om ang Vintner’s Daughter serum!
  Knus Karin

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ KarinVS, selv skyller jeg og tørre den hurtigt, ca. en gang om ugen. Mht. Vintner’s Daughter, så skal man først og fremmest gøre sig bevidst om det er et fugtmættende serum, man er ude efter. Eller en olie, som VD er.

   12/03/2021
   • Karin+VS

    Hej igen 🙂
    På den hjemmeside hvor du har købt din Mason Pearson er der en rigtig god vejledning til hvordan man renser sin børste!
    Noget med at bruge den lille rensebørste der følger med, det lyder meget nemt faktisk.
    Knus Karin

    15/03/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Karin, du har helt ret. Det eneste man skal være obs på er, at den lille rensebørste kun følger med de store af børsterne.

     15/03/2021
   • Karin+VS

    Og her er forklaringen 😀

    HOW TO CLEAN YOUR MASON PEARSON
    Cleaning your Mason Pearson brush is very important to keep it in a good condition. All the larger Mason Pearson brushes comes with a cleaning brush, for pocket size brushes a cleaning brush can be purchased. Dry clean it frequently by running a comb gently through the bristles to pull out loose hair. Then use the provided cleaning brush to loosen oils and styling products residue from the pad of the hair brush.

    Wash the brush occasionally. Start by dry cleaning, as described above. Then fill a sink part way/a bowl full, add a few drops of gentle hand soap and lather. Do not use detergent, shampoo, ammonia-based cleaners or petroleum-based products for cleaning the brush. Dip the cleaning brush, NOT the hairbrush, in soapy water. Hold the hairbrush upside down with the bristles facing downward, and gently brush the bristles with the wet cleaning brush. Rinse off the cleaning brush in pure water, and repeat cleaning with soapy water. When the entire brush is clean, finish up by shaking the hairbrush to remove excess moisture and leave it to dry with the handle upward and the pad pointing downwards. Never soak the Mason Pearson brush and never use a towel to dry the bristles.

    15/03/2021
    • Anette Kristine Poulsen

     @ Karin, mange tak – og se Cim Mahony forklaring.

     15/03/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Jeg er også meget nysgerrig på et standpunkt ang. Vinters Daughter.
  Den er for mig – virkelig overhypet.

  Hvis du spørg en faglig/hudlæge, så vil en olie aldrig kunne stå alene – uanset ingredienser/sammensætning.
  Oliemolekyler er jo også for store til at penetrere de dybere hudlag…?

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry Astrid, helt korrekt. En olie vil fungere som en frakke, en forsegling. Der skal fugt under.

   12/03/2021
 • Hanne I

  Har din børste en kombination af vildsvinehår og nylon, BN, eller er det ren vildsvin?

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Hanne, den er gammel, men du finder et link i mit svar til Michelle.

   12/03/2021
 • Christina kragh

  Jeg har også en Mp børste jeg brugte da jeg gik fra meget kort til langt hår. Jeg bryder mig ikke om at bruge den i det lange hår .
  Føler mit hår bliver mega elektrisk.
  Ang pengene værd kunne jeg godt tænke mig du anmeldte / skrev om for og imod vinters daughter serum/olie <3

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Christina Kragh, 1000 tak for at dele din erfaring. Det er altid værdsat herinde. Jeg har ikke rigtig andet at tilføje om VD end det, jeg har skrevet i kommentaren til Karin.

   12/03/2021
 • Michelle Faaborg

  Hvilken hårbørste er det du bruger

  11/03/2021
 • Pernille S

  Bedste hårbørstekøb! MP har jeg haft i jeg ved ikke hvor mange år!
  Statisk elektricitet er dog noget jeg kan nikke genkendende til på dage med frost i luften og fladmast hår af hue! Det med at MP fordeler fedt fra hovedbunden ud i håret er jeg helt på det rene med, men apropos ren, så undrer denne sætning mig lidt; jeg citerer “… eller hvis vildsvinehårene endnu ikke er blevet mættet af hårbundens fedtstof.” Af hygiejniske årsager renser jeg månedligt min børste med sæbe. Hvordan harmonerer dette med mætning af fedt på vildsvinehårene?
  God dag, Anette
  Kh Pernille S

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Pernille, 1000 tak for din erfaring. Vi får lige en MP ekspert på banen mht. rengøring.

   12/03/2021
 • Astrid Nedergaard

  Hvilken en af modellerne skal man vælge?

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Astrid, det tør jeg slet ikke sige. Jeg vil gribe fat i dem og få noget vejledning inden et evt. køb.

   12/03/2021
 • Anna

  Jeg er SÅ glad for min MP. MEN jeg er altså lidt i tvivl om, m det med tiden bliver en bakteriebombe?

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Anna, det er en bekymring flere deler. Vi får en MP-rengøringsekspert på banen.

   12/03/2021
 • Kathrine

  Hej Anette, ved du noget om Mason Pearson vs andre børster med vildsvinehår? Fx har jeg en fra Normal til 60kr, som er med vildsvinehår også – kunne godt finde på at investere i den dyre, hvis den gør en markant forskel.

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Kathrine, jeg har ikke prøvet den du nævnet. Forskellen i forhold til vildsvinehårene står beskrevet kort i teksten ;o)

   12/03/2021
   • Kathrine

    Jeg prøver lige at læse bedre efter næste gang, det kan jeg godt se – tak for svar Anette 🙂

    12/03/2021
 • lise lotte

  Jeg har min på 22. år, godt bidt i kanten af en længst forgangen hund der elskede den. Gode minder og lækkert hår går aldrig af mode.

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Lise Lotte, på 22. år. WOW.

   12/03/2021
 • Gry Astrid Larsen

  Jeg har min sorte MP på ca. 8 år.
  Men nu er jeg self. blevet hooked på den babyblå udgave…never ending!

  Kommer der mon et indlæg om de øvrige bekostelige favoritter – fra Børsen Pleasure?
  🙂

  11/03/2021
  • Anette Kristine Poulsen

   @ Gry Astrid, ja blå kan noget i øjeblikket. Er også draget af farven. Du kan de andre på borsen.dk

   12/03/2021

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.