Derfor går kul rent ind. Og med bonuseffekt på teenagere

010203040506

Tilgiv billedteksten. Jeg er selv allergisk overfor sætninger, der indeholder noget med at være det nye sort, og måske har du det på samme måde. Til sagen, som i går handlede om aktivt kul, der med sine miniporer har en støvsugende effekt på snavs, dårlig lugt og overskydende fedtstoffer. Tre grunde til at vi ser indholdsstoffet dukke mere og mere op i alt fra masker til tandpasta – selv i shampooen.

Især to produkter fra i går rent ind hos mig:

 • Dermalogicas Kinderæg af en kulmaske med: 1) den rensende støvsugereffekt fra kullet, 2) den peelende hudfornyelse fra AHA-syrer (huuuuusk SPF) og 3) dejligt proppet med niacinamid, som smidiggør, dulmer og beskytter mod pigmentpletter.

Både teenagehud og hud, der er heldige at være lidt ældre, vil få så fin og synlig glæde af den ingrediens-cocktail.

 • Kulstof i shampoo giver god mening, for når kul virker rensende, bliver behovet for sæbestof mindre – og sæbestof i alle afskygninger kan for nogen virke irriterende. Samtidig er sugeevnen fra kul smart til fedtede hårbunde. Og Sort of Coal…jeg får lyst til at prøve det hele. I øvrigt så dufter den (i øvrigt parfumefri) shampoo så ferieklar-parat af saltet bar hud.

SNUP TIPPET: Når noget bliver hypet, så er der af og til ingen grænser for hvor mange egenskaber der ryger ind i heppekoret. Det samme gælder aktivt kul. I hudpleje er det især den rensende ikke-irriterende støvsugereffekt, der er dokumenteret.

PS: Hvis du har erfaring med kul, så vil vi gerne vide alt. Alt.

23/06/2017
Opskrift på fest-hud
Hvad der altid virker. Næsten uanset hvor træt, man er
28/06/2017
Apotekets ærgerlige udsmidning
Jeg forstår ikke den her beslutning. Men måske er det bare mig.

Kommentarer

 • @ Marianne, jeg tror aktivt kul gør meget, men ikke det med at hvidte tænderne.

  @ Louise T, fantastisk tip med sko. Stor tak.

  @ Majbritt, må jeg bare lige spørge, om du har læst kapitlet i SUPERHUD om sart/rødmende hud? Den er på biblioteket.

  @ Pernille S, det var nyt for mig. Kultabletter. Sjovt ord også.

  @ Sanne, for mig er det nok bare blevet brugt for meget.

  @ Karina, det er også blevet overdrevet…som der sker med meget hype. Men kul kan trods alt noget, der er rimelig virksomt.

  Stor hilsen Anette

  05/07/2017
 • TAK for forklaring på det der sorte megaboom! Har simpelthen set så mange insta billeder af piger og kvinder med sort skum i munden – sort creme i ansigtet osv. og må bare sige jeg har undret mig, men også at jeg da er fristet 🙂 Så – tænker da jeg lige skal nærlæse din lille guide og så finde MIT kul 😀

  29/06/2017
 • Lige her synes jeg nu at “det nye sort” er ret skægt. Har ikke prøvet noget med kul endnu, men tænker at jeg skal holde øje med det fremover. Rigtig go’ dag, smukke. 🙂

  28/06/2017
 • Pernille Sparsø

  Kan huske, at da jeg for 100 år siden skulle have udskiftet alle mine kviksølvplomber, skulle jeg indtage kultabletter for at undgå optagelse af kviksølv i kroppen, når der blevet boret i kviksølvet… 🙂

  28/06/2017
 • Majbritt

  Altid spændende at læse dine indlæg og din bog!
  Jeg er vild med produkter og har gud-ved-hvor-mange…. men jeg er også blevet mere obs på at pleje den rigtigt og ikke for meget- har sart, rødmende hud nogen mener rosacea…
  jeg har ikke et pengetræ- så vil høre dig om muligt- at nævne 5 produkter som vil dække mig ind- jeg er total forvirret over peptider, A – B – C og K – i need a list! Tak <3

  27/06/2017
 • Kul er også godt til at suge grimme lugte 😉
  …Også gavnligt i teenage(drenge)fodtøj 😀
  De her: https://www.med24.dk/bolig/hus/rengoering/bamboo-pro-shoe-buddy-2-stk kan anbefales

  27/06/2017
 • Vi købte kul-kapsler i USA som tøserne børster tænder i, altså det der er inde i kapslerne. Det skulle give hvidere tænder, men der ser altså lidt sjovt ud med alt det sorte skum i munden 😉 de siger det virker.

  27/06/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.