Apotekets ærgerlige udsmidning

GradualTanShower

Dem der bestemmer over apoteket har strengt taget ikke bedt om mit råd. De får det alligevel.

For de har bedt apoteket om at smide selvbruner på porten. Som kategori. Og det er en ærgerlig beslutning. Så gå dog et andet sted hen, kan du tænke. Og ja, det er oplagt. Sagen er bare, at vi vælger de gode løsninger, når vi står der. Når tilgængeligheden er der.

Som når rens er i nærheden af ansigtscreme.

Balsam tæt på shampoo.

Tandtråd side om side med tandbørsterne.

Og for mig mangler selvbruneren ved siden af SPF-beskyttelsen på apoteket, som for mange er et vigtigt stop mht. sommerens hudplejeindkøb. Her har de tiden til at lytte og til at se dig i øjnene. De er endda gode til det. Og fordi den solbrune farve for mange stadig ryger ind på en uundværlig velværekonto, bør selvbruneren være der som det sundeste valg.

Hvis det er plads, apoteket mangler, så kunne hårlak måske rykke lidt til side. Eller hårvoks. Måske behøver læsebrillerne heller ikke et kæmpestort gulvstativ. Bare en venlig idé til dem, der bestemmer på og over apoteket.

SNUP TIPPET: På svenske apoteker er de glade for bl.a. St. Tropez. Og blandt de smarte løsninger er den glød, du kan hente under bruseren: Fjern først sløve overfladeceller med en vaskeklud, sluk for vandet, smør den skummende selvbrunerlotion på og vent et par minutter (jeg bruger tiden på at skrubbe fødder med den grove side af en grydesvamp), inden du vasker af igen.

@beautyspace på INSTAGRAM

FOTO JENS PETER ENGEDAL

27/06/2017
Derfor går kul rent ind. Og med bonuseffekt på teenagere
I jagten på bedre hud er der en grund til, at folk flokkes om...
29/06/2017
Om at tage munden for fuld
Om reaktionen fra i går sammen med verdens måske fineste tandpasta

Kommentarer

 • Anette Kristine Poulsen

  1000 tak for alle ord og kommentarer, lige et par konkrete svar:

  @ AD – lyder som en løsning.

  @ Philippa – vi vil vide navnet på dit apotek ;o)

  @ Jette – jeg skal bestemt tænke over det.

  @ Sofie – jeg forstår, hvad du siger, men ved nærlæsning syne jeg nu, at ‘skylden’ er placeret. Men måske er den skyld ikke den vigtigste faktisk for mig. Men mere bare en ærgrelse over, at kategorien ikke findes længere på apoteket. Det samme gælder Dermablend fra Vichy.

  Stor hilsen Anette

  29/06/2017
 • Pernille Larsen

  Hvor mange dage skal man bruge St.Tropez Gradual Tan In Shower? Jeg kunne overhovedet ikke se nogen effekt, og min hudfarve er ellers nærmest gennemsigtig 😉

  29/06/2017
 • Sofie

  Jeg er normalt kæmpe fan af dig Anette, men i dag bliver jeg ærgerlig over din udmelding. Som de andre skriver er det lige i dette tilfælde vigtigt at skelne mellem “apoteket” og Dansk Erhverv og Lægemiddelstyrelsen.
  Du skriver til sidst i indlægget “til dem der bestemmer på og over apotekerne” men i overskriften og i din øvrige tekst skriver du et råd “til apotekerne”. Og dem der bestemmer på apotekerne har ikke noget at skulle have sagt (hvis de altså vil følge reglerne) og så mange af os der arbejder på apotek ser hjælpeløst til mens Lægemiddelstyrelsen sender lister over alle de ting vi ikke må sælge og vi kan kun beklage over for kunderne og tilbyde at bestille et lille lager hjem indtil vores grossist løber tør.
  Så jeg er lidt ked af hvis folk der læser din overskrift og dit indlæg får den opfattelse at det er apotekerne der ikke ønsker at sælge det mere, da det ikke er tilfældet.
  Beklager hvis jeg lyder for snæversynet men jeg synes det er en vigtig skelnen for at indlæggget ikke misforstås.

  28/06/2017
 • Jette Zimakoff

  Flere apoteker jeg har talt med er så ærgerlige over den nye apoteker lov, som angiveligt udelukker salg af alle kosmetiske produkter. Anette du må da kunne skrive noget i Børsen, eller andre steder, hvor politikere ser det? Dine argumenter er så åbenlyst pro sundhed!

  28/06/2017
 • @ Cecilia, Jeg skriver netop også til ‘dem der bestemmer på over over apotekerne’, så lad os håbe, der bliver lyttet bredt med.

  Stor hilsen Anette

  28/06/2017
 • Pia Hvenegaard

  Åh nej det er altså lidt træls med alt det der ryger ud fra apotekerne
  Jeg savner min Roche Posay sololie faktor 50.
  Den fåes ikke længere i dk åbenbart
  Men min søn i Belgien kan heldigvis skaffe den

  28/06/2017
 • Cecilia

  Som Mette G så rigtigt skriver, så er der tale om en lovændring. På apotekerne vil vi hjertens gerne sælge selvbruner, make-up og en hel masse andet, men det må vi altså ikke.. Og jo, man har kunnet tolke det som hudpleje lige ind til det kom med på negativlisten.
  Dvs. at vi nu ikke MÅ sælge det, så det hjælper ikke så meget at komme med et opråb til apotekerne. Den skulle nok hellere rettes mod Dansk Erhverv og/eller regeringen.

  28/06/2017
 • Yvonne i

  Er godt nok MEGA TRÆT af ikke at kunne få min Avene selvbruner mere.. så god og ikke den trælse lugt

  28/06/2017
 • Mia

  Så længe grunden ikke er, at det er farligt! Men det virker underligt at folk udefra vil bestemme, hvad de må sælge.. hmm..

  Har selv lige givet en masse tips til selvbruner på min blog 😀 Det er altså lidt et selvtillids boost med en gylden glød 🙂

  28/06/2017
 • Philippa skov

  Kære Anette! Mit apotek fører stadig selvbruneren fra la roche posay, som faktisk gør sit job fantastisk! Fin duft og super naturlig farve… stor anbefaling herfra. Kan faktisk ikke huske om jeg i sin tid fik anbefalingen fra dig? Hmm.. måske Danish beauty Award i 2010? Anyways amar kan stadig! Hvor ellers??;)

  28/06/2017
 • AD

  Men kunne selvbrunere ikke betragtes som hudpleje og ikke makeup og derfor fortsat sælges på apotekerne?Har bl.a. skrevet om det her: http://www.fagbladetkosmetik.dk/filer/apotekerloven.pdf

  28/06/2017
 • @ Mette G, Det er jeg helt med på. Det ærgerlige i forbindelse med makeuppen (som du også nævner), er, at Dermablend fra Vichy røg. Netop dét produkt strækker sig længere end hvad vi normalt forstår ved makeup – bl.a. i forhold til ar.

  Stor hilsen Anette

  28/06/2017
 • @ Pernille Sparsø, Enig. Der er altid noget ekstra at komme efter i Frankring.

  @ Marianne Larsen, Lad os håbe de læser med. Regeringen ;o)

  @ Kristina, Uanset hvilken selvbruner man vælger, skal der er altid smøres efter med god fugt dagligt. Kombinationen af fx. Rønsbøls mist og en bodylotion/olie er min anbefaling.

  Stor hilsen Anette

  28/06/2017
 • MetteG.

  Der er tale om en lovændring, der betyder at Lægemiddelstyrelsen nu administrerer en såkaldt positiv- og negativliste over hvad det må sælges og hvad der ikke længere har adgang til apotekets hylder. Fx er make up generelt på negativlisten, hvilket er rigtig ærgerligt da det betyder at allegivenlige alternativer nu ikke længere er tilgængelige. Men det er således ikke en beslutning truffet af apotekerne. Derimod kommer den som en imødekommelse af den kritik bla Dansk Erhverv (som Matas er medlem af) er kommet med ift konkurrencesituationen, hvor de mener det er forkert at apoteket kan sælge vare der ikke er apoteksforbeholdte. Sådan lidt kort beskrevet:-)

  28/06/2017
 • Kristina

  Smart in shower selvbruner! Er den fugtgivende eller er olie/bodylotion nødvendigt bagefter?

  28/06/2017
 • Marianne Larsen

  Jeg arbejder på et apotek og det er ikke noget apotekerne selv har bestemt. Regeringen har vedtaget en ny apoteker lov hvor de bestemmer hvad vi må sælge og hvad vi ikke må sælge og selvbruner er faldet ind under det vi ikke længere må sælge.

  28/06/2017
 • Pernille Sparsø

  Anette, det er derfor jeg ELSKER franske apoteker!!! Godt indspark, som forhåbentlig giver lidt positiv stof til eftertanke hos apotekerne. Kh Pernille

  28/06/2017

Kom med kvit & frit på Beautyspace-holdet

Uafhængig skønhedsformidling for dig, der vil have dokumenteret viden om hud, hvad-virker-guides og hvordan fejlkøb undgås. Kun ord der gør dig klogere - og nå ja, besked som den første, når månedens Book’n’Beautyboks udkommer.

Tak for din tilmelding - du er nu på listen! Tilføj gerne hello@beautyspace.dk til dine kontakter, så du er sikker på at mails ikke går i spam.